Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2020
35
30%
2021
32
28%
2022
14
12%
2023
3
3%
2024
4
3%
2025
3
3%
2026+
24
21%

Общо гласове : 115
старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от Leon » 06 Юли 2020, 15:25

pampo написа:Със сигурност къщи и крайградски имоти ще се котират все повече. Аз не вярвам да има срив в цените ако няма срив в доходите. Но с тези затваряния и мерки никой не знае :dunno:

Колкото до инфраструктурата, в разрез с всеобщото мнение намирам инфраструктурата в околностите на Сф за сравнително добра.

От 3-4 месеца наблюдавам къщите около 200к евро в радиуис 25км от София - всичко е 15-20к нагоре. И изчезват доста бързо. Гледах 2-3, чудесни. Обаче инфраструктура - трагедия, транспорт - смешка. Аз съм лесен с колата, ама дете, майка, тъща...
Never mistake motion for action...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Юли 2020, 16:43

Leon написа: тъща...
Е това пък защо трябва да си го причиняваш :lol: :help:

По темата-какво мислите за Делта Хил? Аз самият район го харесвам, но има някои условности..
Земетръсно не е много стабилен, а и въздухът май не е от най-чистите, което е странно, за селски район..

Май и оня скункс Даниел Петканов живее с благоверната си съпруга там, както и хора от на дългуча екипа май и той самият също имат къщи, с такъви съседи не знам :help:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Юли 2020, 18:46

Borymeckata написа:
steeN написа:... Плюс, че София не е само работа.

А за какво друго е? Щото като туристическа дестинация или като вилна зона не струва, определено... :dunno: :dunno:
За два шопинг-тура на година също никой няма да си купи апартамент, та... освен да бачкаш за повече пари там, не се сещам за какво друго да живееш в София.

Най-добрите университети, повече млади хора... после изведнъж се оказваш с деца... ако имаш късмет да не си от някое село може и да се задоволиш с най-свястното училище от твоя роден град... да кажем, че си ИТ и жена ти няма да работи пък ти ще работиш от "вкъщи"... ма после болници ако има нещо по-сложно... ? Не ми се слушат теории. :dunno: Между другото нормалния цикъл във всеки голям град е да се редува центъра като скъпо и периферията като евтино и обратно... като са обособени няколко "елитни" квартали, които винаги са скъпи.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 06 Юли 2020, 19:24

steeN написа:... ма после болници ако има нещо по-сложно...

Много си прав.

20 - 30 - 50км, и ние търсихме подобно място за къща. Супер са, но!

Докато не усетиш "якото" чувство, детето ти да умира в ръцете ти,
и да не можеш да направиш нищо ... освен единия да се опитва да го съживи, другия да говори със 112 ...

Добре че сме близо и линейката дойде за 3 мин (буквално). И го спасиха!!!

После интензивно отделение и така. Добре че си бяхме вкъщи, в града! Сега детето е живо и здраво на 100%.

Не ми се мисли, ако тогава бяхме някъде из така наречения пловдивски бевърли хилс

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Юли 2020, 8:33

Точно затова и на мен 30-50км ми се струват много. До 15км бих, ако има добър транспорт и бързи връзки. Но по-важно е времето за пристигане.

Имах роднина, която почина, за съжаление. Последните години живя в Равно поле и до болницата казваше, че е същото време, като от апартамента в града. При сърдечни + белодробни проблеми, не се чувстваше добре в София.

Делта Хил е супер, но по горните съображения идва малко далече според мен. Те си го рекламират за 20мин до центъра на София, ама това сигурно е с хеликоптер или ако си някакъв луд моторист като онзи "Ghost rider".
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 07 Юли 2020, 9:23

Делта Хил е за хора с пари, аз поне не бих се набил там, меришат ми чорапите за такова място :mhihi: Освен това наистина идва далечко, поне за моите стандарти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 07 Юли 2020, 9:54

Абе кат не живеете на село що се обаждате. И хора без деца също.
Аз живея от 15 години на 35 км от София.
Ако се позабързам стигам за 30 минути до офиса. Иначе лежерно (на магистралата с 90)- 40-45.
Болница има на 8 км от дома в Елин Пелин (със спешна помощ в това число), а Токуда ми е на 35-40 минути път, окръжна на 30-35.
За ученето ще ме прощавате, ама колкото е до училище , повече е до дете и родители. Ако ти се учи ще се научиш. Та до 12 клас не виждам особено голям проблем като има и вариант да се вземе нещо под наем в ГРАДО за известно време. Също така ако не си до училището децата пътуват и в града, нали ? Може да я карам аз, после да ме чака в офиса да се приберем...варианти има колко искаш.
От Гоце Делчев до офиса пътувах повече време отколкото сега и сметката ми за гориво е по-малка.
Транспорта се решава с хавтомобили, ние поддържаме 3 като може да станат и 4. Не е казано да са чисто нови.
Като минус може се отчете отоплението да речем, ма кат гледам с 4 тона (+1 резерва) пелети и сме в играта денонощно.
А именно заради децата е по-добре да си на село отколко в мръсния град.
Всъщност не искам да убеждавам никой. Е ся ще се прибера,ще покараме колела на чист въздух, ще идем да ловим жаби в реката, ще си пекна нещо на скарата в двора. Ще си набера ягоди от градината да си хапнем. Па вие си се бутайте у апартаментите, чудете се къде да паркирате, дишайте чист въздух , валяйте се в калта и се разпрявайте с комшии:))

Само дето цените в близкия прованс скочиха сериозно , но въпреки това е по-евтино от Ново строителство в градо!
Хм,хм...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Юли 2020, 10:29

Моджо написа:Абе кат не живеете на село що се обаждате. И хора без деца също.
Ако се позабързам стигам за 30 минути до офиса. Иначе лежерно (на магистралата с 90)- 40-45.
Болница има на 8 км от дома в Елин Пелин (със спешна помощ в това число), а Токуда ми е на 35-40 минути път, окръжна на 30-35.
За ученето ще ме прощавате, ама колкото е до училище , повече е до дете и родители. Ако ти се учи ще се научиш. Та до 12 клас не виждам особено голям проблем като има и вариант да се вземе нещо под наем в ГРАДО за известно време. Също така ако не си до училището децата пътуват и в града, нали ? Може да я карам аз, после да ме чака в офиса да се приберем...варианти има колко искаш.
От Гоце Делчев до офиса пътувах повече време отколкото сега и сметката ми за гориво е по-малка.
Транспорта се решава с хавтомобили, ние поддържаме 3 като може да станат и 4. Не е казано да са чисто нови.
Като минус може се отчете отоплението да речем, ма кат гледам с 4 тона (+1 резерва) пелети и сме в играта денонощно.
Всъщност не искам да убеждавам никой. Е ся ще се прибера,ще покараме колела на чист въздух, ще идем да ловим жаби в реката, ще си пекна нещо на скарата в двора. Ще си набера ягоди от градината да си хапнем. Па вие си се бутайте у апартаментите, чудете се къде да паркирате, дишайте чист въздух , валяйте се в калта и се разпрявайте с комшии:))

Само дето цените в близкия прованс скочиха сериозно , но въпреки това е по-евтино от Ново строителство в градо!

100% съгласен. Пък и има хора, които и в момента живеят на 100 км. от най-близката болница. Да не давам примери, ама след здравната реформа на Боко и закриването на редица болници, в Родопите ти трябват по няколко транспорта, или час и половина с кола, да стигнеш до болница. Ами живеят си хората някак, какво да кажа :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 07 Юли 2020, 10:37

Моджо написа:Абе кат не живеете на село що се обаждате. И хора без деца също.

Абе има си и предимствата и недостатъците, всеки си решава за себе си. За ученето си прав, познавам хора от от Костинброд, Елин Пелин, Сливница, та даже и Своге, които завършиха гимназии в софия. За панчарево, нови искър, банкя, божурище изобщо не говорим, за мен те са си в града. И градски транспорт върви и таксита ходят. Всъщност това беше причината да се спра на банкя, наличието на градски транспорт, детски градини и училища. И сега като поживях в къща и направо не си представям как ще се върна в апартамент ако се наложи някога...

Да за линейките е риск някакъв, но го има навсякъде. Щото не са един и два случайте и в рамките на софия да се чака дълго линейка. То ако това ще е водещото да взимаме апартаменти до Пирогов.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Юли 2020, 10:40

Моджо написа:на магистралата

:yes: :yes: :yes:

Ако имаш магистрала, супер. Ако не - кофти. Няма да си толкова бърз.

А за ученето има голяма разлика в гимназията. Преди това не съм толкова убеден. Може би защото в някои гимназии се влиза с класиране и има отсяване. Аз като завършвах бяхме 2 училища едно до друго. В едното беше 2,93 средна оценка на матурите, в другото над 5 :dunno: Съответно после и с работата не им е лесно на първите, щото са леко неграмотни. А и ако от 25 човека клас, 22 са тревоманчета... не е яко. Ако са 5-10 е по-различно :lol:

Ако не е зорно пътуването и има бърз транспорт, няма проблем завършване на гимназията. То от моят клас сигурно 1/3 не живееха в града.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Юли 2020, 10:45

b_u_b_o написа:Да за линейките е риск някакъв, но го има навсякъде.
Щото не са един и два случайте и в рамките на софия да се чака дълго линейка.
То ако това ще е водещото да взимаме апартаменти до Пирогов.

Комшията, лека му пръст, лекар в МВР болницата, си замина на бул Витоша от инфаркт. До градинката до 22-ро. Т.е. на метри от Спешното, Университетска и т.н. Те можеше и да не го спасят, ама дойдоха след близо 20 мин. Аз минах малко по-късно, имаше събрали се хора, които се опитваха да му помогнат, а аз помня, че звънях няколко пъти на 112 да питам, защо няма линейка, като болницата е на един уй място. И те така... :dunno: Идеята е, че и на 100 метра да си от болницата, не е ясно дали някой ще дойде скоро... :no:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 07 Юли 2020, 10:49

Ама предимствата са повече :)) Значи да не си живял в къща, с двора му и сички табиети та да речеш че в апартамент е по-убаво. Ама...
Но хора всякакви де, има па такива дето им харесва да са в града. Аз познавам много такива.
То тука се фокусираме върху селата , но малките градове не е ли същото. Ако живееш в Банско примерно, най-близката по-сериозна болница ти е в Благоевград. Върти , сучи - 60 км са до там. Иначе Разложката е на 6. Ами ако си в Петрич ..или в Девин...много по серизони са разстоянията, па се плашите от некви 30-4о км по равно и магистрал :))
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 07 Юли 2020, 10:52

Моджо написа:Ама предимствата са повече :)) Значи да не си живял в къща, с двора му и сички табиети та да речеш че в апартамент е по-убаво. Ама...
Но хора всякакви де, има па такива дето им харесва да са в града. Аз познавам много такива.
То тука се фокусираме върху селата , но малките градове не е ли същото. Ако живееш в Банско примерно, най-близката по-сериозна болница ти е в Благоевград. Върти , сучи - 60 км са до там. Иначе Разложката е на 6. Ами ако си в Петрич ..или в Девин...много по серизони са разстоянията, па се плашите от некви 30-4о км по равно и магистрал :))

:OT:
В Девин болницата е ок, а и Смолян не е чак толкова далеч....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 07 Юли 2020, 10:54

ТНТ имам два маршрута. по единия има магистрал ама то са 3-4 км само и карам с 90 . Другия няма магистрал и по-него се прибирам и даже по-бързо пътувам. От 3-4 години не бързам за никъде. Е сутринта тръгнах в 7.40. Спирах да си зема кафе и цигари, имаше по цариградско задръстване. В 8.25 бях пред офиса. Като съм се движил насекъде бавно. Разход по борд 3.8/100. Зор немам :)))
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 07 Юли 2020, 10:56

Бе нека ти потрябва нещо по специфично па да видим :)) ща търчиш до София. Баща ми е с рак познай как съм пътувал 800 км за един ден за да ида да го зема, да го докарам до София , да го върна и аз да се върна. Няколко пъти така.
Искам да кажа, че за нормални ситуации болница на 15-20 км от теб не е никакъв проблем. Ся некви извънредни....там застрахован няма ако ще да си на тротоара пред болницата.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата