Покупка на парцел в Гърция
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Покупка на парцел в Гърция
Ясно... за другото - национализъм в Европа? Шокиран съм
Тоз континент си е пословичен, че всяка държава се мисли за голямата работа и другите са идиоти.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Хубаво, че темата е разчистена от моя спам, така че сега по темата.
До момента най-сериозната спънка при мен е чисто икономическия ефект. В Гърция се отдават уникални вили с гледки, басейни и тн за да речем между 1500лв и 3000лв лв на седмица, като цената може да варира много в двете посоки, но да речем толкова струват приличните. Дори да го броим на 3к на седмица, ако си ползвам цялата отпуска за годината там и ходя допълнителни 15 уикенда, иначе казано стана половин грък, разходите за година ще са 5- 10к Евро и това без ремонти, амортизация, сметки данъци и тн. А това е супер макс почивка по гръцко
Ако минем на реалистични сценарии за 3 седмици море +5 уикенда сметка става малко крива... Да не говорим ако не смятаме цяла вила а само апартамент, които се намират за по 300-400 Евро на седмица.
До момента най-сериозната спънка при мен е чисто икономическия ефект. В Гърция се отдават уникални вили с гледки, басейни и тн за да речем между 1500лв и 3000лв лв на седмица, като цената може да варира много в двете посоки, но да речем толкова струват приличните. Дори да го броим на 3к на седмица, ако си ползвам цялата отпуска за годината там и ходя допълнителни 15 уикенда, иначе казано стана половин грък, разходите за година ще са 5- 10к Евро и това без ремонти, амортизация, сметки данъци и тн. А това е супер макс почивка по гръцко
Ако минем на реалистични сценарии за 3 седмици море +5 уикенда сметка става малко крива... Да не говорим ако не смятаме цяла вила а само апартамент, които се намират за по 300-400 Евро на седмица.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Ако го смяташ така, никога няма да ти излезе сметката. Аз съм го смятал много пъти и за България, и за Гърция. Примерно, искам вила някъде. Както писах на един колега на лично, който ме пита разни неща, само парцел на язовир Батак струва толкова, колкото да ходя 20 години там по много пъти на година, без да броим строеж на вила и т.н. Това важи за всеки ваканционен имот, навсякъде по планетата. Дори и селска къща за 10000 лева да си купиш, после ще налееш сума пари в нея и в двора й и така.
Моята идея е да мога да работя отдалечено от някъде. В момента имам от къде. Имаме си селска къща, с всичко необходимо + кабинетче и оптика до бюрото и супер бърз Интернет
Проблемът е, че ромите се увеличават и мисля за след време. И колкото и да го мисля, не виждам друг вариант освен Гърция. Ако ромите случайно изчезнат, както се появиха, може и да си ползваме селската къща. Има 1.5 декара двор, палми, маслини и всичко, което ми е кеф + 20 м2 гълъбарници от бетон и тухли за пощенските ми гълъби и изба за приготвяне на домашно вино
Друго не ми трябва. Ама тия ромляни са голяма напаст
За Гърция, бих искал нещо с гледка, вероятно далеч от брега, защото цената е в десетки пъти по-ниска, до някое село, но не в самото село. За да е по-голям парцелът и да няма кой да ме дразни и т.н. Проетох, че има дори български фирми, които правят дървени/сглобяеми къщи в Гърция за около 250 ерво/м2 за едноетажна. Струва ми е ОК?
Но да напиша едно обобщение каква е идеята на темата. Не вярвам, че вила в някое село в България е добра инвестиция. Освен ако не е до София, но тук климатът не ми допада. Бетономорието въобще не го обмислям като вариант. Пълно е с цигани по селата, а брегът ми е Манастирски ливади
Примерно ако е до Петрич е ОК като място и като климат, като цени също, ама там вече има толкова много роми, че за заляли всичко. За Доспат, Батак и т.н. цените са им като за Гърция. А ако тенденцията за обезлюдяване на България и увеличаване на ромите се запази, няма как инвестиция в Територията да е добра. Може и да бъркам, може и да ме е яд, че като налазят някое село и правят всичко на кочина, ама не мисля, че е разумно да се наливат пари тук.
Та затова си мисля за по-голям парцел в Гърция след няколко години, който е на добра цена. Да мога да си направя градина, каквато аз искам. С някоя малка къщичка след това. Може да не е веднага. И си мисля, че ако се наложи след време да се продава, вероятно в Гърция ще е по-лесно и най-вече без загуба
Особено ако къщата е с голям и красив двор, какъвто ще си направя сам, че това ми е хоби 
Моята идея е да мога да работя отдалечено от някъде. В момента имам от къде. Имаме си селска къща, с всичко необходимо + кабинетче и оптика до бюрото и супер бърз Интернет

За Гърция, бих искал нещо с гледка, вероятно далеч от брега, защото цената е в десетки пъти по-ниска, до някое село, но не в самото село. За да е по-голям парцелът и да няма кой да ме дразни и т.н. Проетох, че има дори български фирми, които правят дървени/сглобяеми къщи в Гърция за около 250 ерво/м2 за едноетажна. Струва ми е ОК?
Но да напиша едно обобщение каква е идеята на темата. Не вярвам, че вила в някое село в България е добра инвестиция. Освен ако не е до София, но тук климатът не ми допада. Бетономорието въобще не го обмислям като вариант. Пълно е с цигани по селата, а брегът ми е Манастирски ливади

Та затова си мисля за по-голям парцел в Гърция след няколко години, който е на добра цена. Да мога да си направя градина, каквато аз искам. С някоя малка къщичка след това. Може да не е веднага. И си мисля, че ако се наложи след време да се продава, вероятно в Гърция ще е по-лесно и най-вече без загуба

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Аз също хич не съм фен на виладжийството, предпочитам да живея постоянно в къща, отколкото да потдържам и апартамент и къща, ама тва е въпрос на приоритети. Приятели преди 2 години взеха стара къща, с декър и половина двор с маслинови дървета, буквално на плажа. Избушиха всичко и я направиха като от списание...ама там парата не е фактор, не знам колко излезе всичко, ама е 7 цифрена сума в евро със сигурност. По мои наблюдения там без гръцки не знам как ще се оправиш да живееш, като си турист е лесно, ама иначе
Те плащат на един българин който живее в гръцко отдавна да им поддържа къщата и двора и той се оправя като трябва да се комуникира с маляките.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Кат интернета по Гръцко не е кат у нас. Само да кажаш "ГА" и веднага ти дават от 2-3 места хубав нет.
Хм,хм...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Между другото имам приятел, който знае перфектно гръцки и се интересуваше преди време от въпроса. С цел бизнес беше, ама то се тая. Зема да го питам колко и дали взима консултантски 

Хм,хм...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
TNT написа::OT: Така като чета... с интернета измислил ли си как ще го прекараш, щом искаш и да работиш от там ? Парцел "до село" (даже не в селото) и интернет...Не знам.
Аз това съм работил и измислял 20 години

Иначе, да. В момента за оптика до бюрото в село в България с 300 човека плащам мисля 12 лева на месец

Най-голямото притеснение ми е водата. Последните години намалява в България, предполагам и в Гърция

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
acho.rs написа: ..
А смятал ли си, ако вземеш да си продадеш колата и ползваш такси, колко ще си напред?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
bum_bum написа:acho.rs написа: ..
А смятал ли си, ако вземеш да си продадеш колата и ползваш такси, колко ще си напред?

Аз имам колеги, които са го смятали и от години бичат само с таксита

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bum_bum написа:acho.rs написа: ..
Колата не се ползва ежедневно, така че таксито е сравнимо с жилище под наем а вилата в чужбина е по-скоро "трак кар".
Знам добре колко е подръжката на една хубава вила а когато и началната цена е колкото на основно жилище, сметката излиза само ако имаш много кеш и не ти се държат в джоба (банката). Не казвам, че е безмсилено а че излиза доста. Ако има опция за дългосрочен хоум офис е различно.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
zAcK написа:bum_bum написа:acho.rs написа: ..
![]()
Аз имам колеги, които са го смятали и от години бичат само с такситаНе се бъзикам. Според тях са на далавера
![]()
Със сигурност са.
acho.rs написа:bum_bum написа:acho.rs написа: ..
Колата не се ползва ежедневно, така че таксито е сравнимо с жилище под наем а вилата в чужбина е по-скоро "трак кар".
Знам добре колко е подръжката на една хубава вила а когато и началната цена е колкото на основно жилище, сметката излиза само ако имаш много кеш и не ти се държат в джоба (банката). Не казвам, че е безмсилено а че излиза доста. Ако има опция за дългосрочен хоум офис е различно.
Няма спор, че излиза по-евтино. В Гърция по хотели, палатки, каравани и къмпинги ходя от вече 12 или 13 години. 2 сезона съм имал собствено жилище. Да, по-скъпо е (аз всъщност изкарах към 15-тина евра, та съм на далавера), но чувството е друго да си си у вас. Също като такси или кола под наем и собствен автомобил. Ако щеш и примера за тракдей кола под наем и собствена. Не е същото, макар и наема да е далеч по-целесъобразен и евтин.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
bum_bum написа: 2 сезона съм имал собствено жилище. Да, по-скъпо е (аз всъщност изкарах към 15-тина евра, та съм на далавера), но чувството е друго да си си у вас. Също като такси или кола под наем и собствен автомобил. Ако щеш и примера за тракдей кола под наем и собствена. Не е същото, макар и наема да е далеч по-целесъобразен и евтин.
Това е и моето мнение. Едно е да съм на хотел и да трявба все пак да се съобразявам, друго е като искам да си посадя 3 маслини в ляво от барбекюто, да си ги посадя и да им се радвам

Последна промяна zAcK на 22 Юли 2020, 16:14, променена общо 1 път

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
А ситуацията с бежанците как е там?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
zAcK написа:Да добавим и това, че в и момента има хора, които продават на загуба по Бетономорието, картинката става ясна.
Вероятно е да съм имал и късмет, но аз купих буквално 5 мин преди кризата и продадох баш в разгара пак с 15к печалба.
steeN написа:А ситуацията с бежанците как е там?
По големите градове сигурно ги има, но едно е сигурно- никой няма да им даде да си развяват байрака както решат, каквото и да става. Последно преди 3-4 години се виждах с адвоката ми там. Каза, че в Солун се напълнило с мангали и клошари.. българи.
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3