Мерцедес SLK 320 (R170) за уикенд / фън кола
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Мерцедес SLK 320 (R170) за уикенд / фън кола
SL е 3 нива над SLK, най-малкото като цена. Това е все едно да ти обясняват, че S500 е по-добра кола от C220CDi. Ако са на близка цена - да, но това съвсем не изглежда така.
Съвет - ако жена ти държи на кабрио, първо направете един уикенд с поне 2х200км път. Като се повози тя, 2 часа на отворен покрив и си подържи куфара в краката, че багажника събира макс 1 лаптоп,... Тогава мини на покупка. Лично мнение - кабрио може да бъде 4тата кола в семейството и то ако има къде да се държи на закрито. Като малко кабрио с предполагаемо евтина поддръжка СЛК изглежда ОК...
Ако ще се пътува уикенди насам/натам със съпругата, помосили за GT купе, а GT цена-кеф се гледай за... ДЖАГ, вервай ми
стария XK е без пари, при 3000км на година, ди дреме за дълголетие
Съвет - ако жена ти държи на кабрио, първо направете един уикенд с поне 2х200км път. Като се повози тя, 2 часа на отворен покрив и си подържи куфара в краката, че багажника събира макс 1 лаптоп,... Тогава мини на покупка. Лично мнение - кабрио може да бъде 4тата кола в семейството и то ако има къде да се държи на закрито. Като малко кабрио с предполагаемо евтина поддръжка СЛК изглежда ОК...
Ако ще се пътува уикенди насам/натам със съпругата, помосили за GT купе, а GT цена-кеф се гледай за... ДЖАГ, вервай ми

От друга страна един R129 макар и три пъти по-скъп след 5 години ще го продадеш с печалба докато това SLK малко ме съмнява че ще поскъпва. Иначе щом е за разходки през уикенда за подобни пари се намира също и W209 кабрио което най малкото като комфорт е класи над SLK-то.
Приемам критиката, че SL-a е по-скъп от СЛК, но я приемам донякъде.
SL-a държи цена и ако наистина е читав, то тя има някакъв шанс ако не да се вдигне, то поне да се запази.
СЛК-то от тая гледна точка е автогол, та... ако приемем че от едното губиш пари със сигурност, то си струва да се напънеш с повечко поначало и да си останат толкова след време.
Аз имам друго предложение - нисан 350з роудстър. Фабричен шпер, брембо спирачки, стегнато окачване.... двигателя е страшно готин за каране и звука в обороти е наистина приятен. Поне има някакво усещане за спорт в сравнение с СЛК-то.
SL-a държи цена и ако наистина е читав, то тя има някакъв шанс ако не да се вдигне, то поне да се запази.
СЛК-то от тая гледна точка е автогол, та... ако приемем че от едното губиш пари със сигурност, то си струва да се напънеш с повечко поначало и да си останат толкова след време.
Аз имам друго предложение - нисан 350з роудстър. Фабричен шпер, брембо спирачки, стегнато окачване.... двигателя е страшно готин за каране и звука в обороти е наистина приятен. Поне има някакво усещане за спорт в сравнение с СЛК-то.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Z3 coupe. (точка)
че ми писнА да чета за небеенвета
2.8 или 3.0 квото изпадне читаво
интересна кола с непреходен дизайн и стойност
Като мога да имам 4та кола ще си взема
Има и друг вариант ако ти е дърта зетката - единичка купе също е в списъка за 4та кола
че ми писнА да чета за небеенвета

2.8 или 3.0 квото изпадне читаво
интересна кола с непреходен дизайн и стойност

Като мога да имам 4та кола ще си взема

Има и друг вариант ако ти е дърта зетката - единичка купе също е в списъка за 4та кола

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
turbonetic написа:...има 12 свещи...
Тва да се чудиш кола ли е параклис ли е

Бенц за кеф:

Бензина го няма за нищо. Лее го като ЗиЛ водоноска у ляв завой

ATR-42/72
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
DLVasilev написа:turbonetic написа:...има 12 свещи...
Тва да се чудиш кола ли е параклис ли е![]()
Бенц за кеф:
Бензина го няма за нищо. Лее го като ЗиЛ водоноска у ляв завойСофия Пловдив 110 лв бензин, ама въздушната струя зад мен събираше парчета от магистралата и мантинелите
Ама пък хем върви доволно, хем има поведение на пътя, хем вози комфортно че и очото хваща дори след 40 години. За 5000 левро не знам дали ще се намери, но е сигурно, че цената му расте
Начи ако намериш 560sec за 5к евро, веднага звънкай ей

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аве човекът не иска професия да си купува..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Да метна и аз 2 стинки по темата, като бивш собственик на SLK ( R170 ) и SL ( R230 ).
В темата се пита за предния модел, но пак ще е някакво инфо.
Тия коли имат само един единствен проблем, механизна им на твърдия таван, скърца и няма оправия.
По неравности и паваж главно.
Аз, друга забележка към слк и сл нямам.
Страхотни коли, дори и за момент не съм се чувствал гЕй в тях и съм ги карал с кеф.
Определено слк-то е малко по-женско на вид.
Нещо конкретно, ако някой го интересува ще пиша.
В темата се пита за предния модел, но пак ще е някакво инфо.
Тия коли имат само един единствен проблем, механизна им на твърдия таван, скърца и няма оправия.
По неравности и паваж главно.
Аз, друга забележка към слк и сл нямам.
Страхотни коли, дори и за момент не съм се чувствал гЕй в тях и съм ги карал с кеф.
Определено слк-то е малко по-женско на вид.
Нещо конкретно, ако някой го интересува ще пиша.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз отивам за пуканки. Човека пита за SLK, тук се обсъжда само инвестиционна стойност
Щях да предложа Е30 кабрио, ама там отдавна не се влиза в този бюджет
E36/E46 мисля по-може да се намери, с поддръжката впоследствие би имало по-малко разходи мисля. В Германия не знам как е, ама в България рядко се вижда SLK и не си мисля какво става, ако трябва да се търси калник примерно
В край на сметка, ако километрите ще са малко... най-важно ще е състоянието на автомобила и остатъчната стойност.
П.П. По-женско кабрио от SLK са само Бийтъл и Пежо 206

П.П. По-женско кабрио от SLK са само Бийтъл и Пежо 206

TNT написа:П.П. По-женско кабрио от SLK са само Бийтъл и Пежо 206

Сещам се за една любопитна история с такъв мерцедес, една пластмасова ролка и злощастен опит за репатриране. С удоволствие бих я прочел отново

R171 350 не влиза ли в бюджета? По спомен е технологично доста по-напреднала кола от R170, която се счита че има разни недомислици като първа генерация на модела. Иначе с MX5 имиджа ли е основен проблем или не ти допадат и други аспекти? За описаната цел ми се струва най-подходяща кола, а и се счита за Gold Standard в класа на малки двуместни роудстъри. Предразсъдъците и поставянето на етикети ги остави на дребните хора.
Нагоре по темата прочетох съвет първо да пробвате кабриолет преди да купувате - добър съвет, защото колкото и да е чаровно, пътуването с такава кола има недостатъци.
В крайна сметка, хубавото на такава евтина кола е, че и да не ти хареса можеш да се отървеш с малка загуба.
Нагоре по темата прочетох съвет първо да пробвате кабриолет преди да купувате - добър съвет, защото колкото и да е чаровно, пътуването с такава кола има недостатъци.
В крайна сметка, хубавото на такава евтина кола е, че и да не ти хареса можеш да се отървеш с малка загуба.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
DLVasilev написа:И ако може да е с газ нали
Даже е задължително да е без.
По темата мога само да кажа, понеже се спомена, че стойността на този кош щяла да се вдига, не виждам подобен вариант.
skoti79 написа:Страхотни коли, дори и за момент не съм се чувствал гЕй в тях и съм ги карал с кеф.
Нормален, хетеро мъж ако ще и розов лак да си сложи, пак не би се чувствал гей, защото знае кой е и какъв е.
Околните обаче, при вида на мъж с розов лак си вадим съответните изводи.
Същото е и с женските кабриота.
Роудстъра (не кабриолета) от десетилетия насам освен личен кеф е и символ на просперитет, искаш ли да минеш тънко е като с айфоните реплика преди години - тъжно, жалко и смешно.
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
DLVasilev написа:turbonetic написа:...има 12 свещи...
Тва да се чудиш кола ли е параклис ли е![]()
Бенц за кеф:
Бензина го няма за нищо. Лее го като ЗиЛ водоноска у ляв завойСофия Пловдив 110 лв бензин, ама въздушната струя зад мен събираше парчета от магистралата и мантинелите
Ама пък хем върви доволно, хем има поведение на пътя, хем вози комфортно че и очото хваща дори след 40 години. За 5000 левро не знам дали ще се намери, но е сигурно, че цената му расте
Кефа цена няма нали знаеш

69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5