,

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

,

Мнение от Вуйчо » 10 Авг 2020, 15:53

,
Последна промяна Вуйчо на 17 Авг 2020, 13:20, променена общо 3 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Тъпа ситуация в бананова република

Мнение от zvetiko » 10 Авг 2020, 16:07

При BMW, поради спецификата на окачването, и при 160 да гръмнеш- правил съм го, няма да се случи нищо, само ще извадиш две шепи прах отвътре.
От КАТ никога няма да ти издадат протокол за ПТП защото, поради естеството на причината на катастрофата, с него може да съдиш държавата и искаш обезщетение за няколко неща. Отделно могат да се поставят още доста въпроси относно ремонта на пътя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 10 Авг 2020, 16:19

плащаш данък, винетка, предполага се да караш по адекватни пътищата

Плащаш малко, получаваш некачествени пътища или си мислиш че 100лв за винетка е достатъчно да имаш добри пътища? Данъка на колата ти не отива за пътища.

Значи застрохователя ще се опита да те откаже винаги когато тръгнеш да търсиш пари от него и трябва да си готов да те баламосва с всякакви приказки. Абсолютно съм сигурен че каското ти не е при никой от европейските застрахователи Алианц или Генерали, при тях застраховката е по-скъпа но няма такива неща. Трябва да четеш договора и условията в него, а не да слушаш какво ти говорят по телефона. Добре са ти казали да се оплачеш в КФН, защото ако ти отказват плащане и ти имаш документите които са нужни, това е нарушение на закона, това е органа който трябва да ги дисциплинира. При откраднат автомобил винаги измислят някакви неща да не ти платят цялата сума на която е застрахована колата но ако заведеш дело 100% го печелиш и взимаш това което ти дължат. Те разчитат, че има хора които ще се примирят и съм сигурен, че повечето хора го правят, така плащат по-малко. Ще кажеш ли кой е застрахователя?

В крайна сметка всичко от което си недоволен може а се оправи ако се плащаше повече - повече пари за пътища, ще има по-малко дупки, по-висока заплата на милиционера той няма да си позволи да свърши работата през пръсти защото може да я загуби. По-висока застраховка в Алианц ще получиш по-добра услуга. Знам че искаш да е като в Германия ама там от 5000евро бруто заплата ти взимат 2500 евро данъци и всичко е наредено. Без да се плаща няма да стане колкото и правителства да се свалят.
Последна промяна ekalchev на 10 Авг 2020, 16:27, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 10 Авг 2020, 16:25

Преди 10 години се прибирах по тъмно от Бургас, но тогава още нямаше магистрала и малко след петолъчката се оказа, че някой преди мен беше изръсил на пътя две греди. Едната я избегнах но върху другата минах с двете десни гуми. В резултат две спукани гуми и окривена джанта. Имаше и по зле от мен - един голф 4 беше спукал картера преди мен. Помня, че ивиках КАТ, писаха ми протокол, но при този случай е задължително и се вземе проба за алкохол. След това не съм имал проблем със застрахователя, пътната ми помощ беше безплатна, платиха ми ремонта на джантата и гумите (искаха за справка марка, модел, размери и ДОТ). Минах с около 110 и освен трясъка, не съм имал проблеми с овладяването на колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 10 Авг 2020, 16:26

Тва с гумите по застраховка винаги ми е било тъмна иния, кога се плащат от застрахователя. Колко нови трябва да са(щото ако са на повече от сезон най-малкото трябва е някакъв процент от цената), при какви обстоятелства(щото ако се засиля в някой бордюр и я пръсна пак ли ще трябва да я плащат).

Иначе просто масовия човек е глупав, мързелив, безхаберен и без желание да си свърши работата. Без значение дали работи в полиция, администрация, застрахователна компания или другаде. Защото ако хората са човеци, ще ти свършат работа, а не да си прехвърлят топката. За това нито закони са виновни, нито държава, нито капитализъм нито комунизъм. Единственото което можем да направим е да се опитаме ние да сме такива и да се надяваме да попадаме на други такива малоумни като нас дето имат някаква съвест. :yes:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Авг 2020, 16:36

b_u_b_o написа:Иначе просто масовия човек е глупав, мързелив, безхаберен и без желание да си свърши работата. Без значение дали работи в полиция, администрация, застрахователна компания или другаде. Защото ако хората са човеци, ще ти свършат работа, а не да си прехвърлят топката. За това нито закони са виновни, нито държава, нито капитализъм нито комунизъм. Единственото което можем да направим е да се опитаме ние да сме такива и да се надяваме да попадаме на други такива малоумни като нас дето имат някаква съвест. :yes:

+1, има много резон в това, което казва колегата за парите, но НЕ е определящо, то е на 2ро място.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 10 Авг 2020, 16:45

Не че нещо, ама какъв протокол за ПТП се иска след като ПТП няма ?
Ся понеже и на мен не ми платиха едни неща, нищо че имах протокол за ПТП. Подай си каквото имаш да си подаваш като дукименти и ако ти откажат наистина се обърни към КФН. Глобата е колкото да ти купят бая гуми да си ги търкаляш стига отказа да е наистина неправомерен. Кои са тия господа застрахователи?
Последна промяна Моджо на 10 Авг 2020, 16:51, променена общо 2 пъти
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 10 Авг 2020, 16:48

Съжалявам, че си преминал през това и, че в крайна сметка не е завършило с хепи енд, но за мен беше полезна инфорамация!

Имам няколко важни въпроса:
1. Кой е застрахователя, който отказва плащането?
2. Застрахователя всъщност наистина ли е отказал да изплати, ако си предоставил тази служебна бележка?
3. Какво ще пише на бележката?
4. какво значи протокол за ПТП? Означава ли, че ще ми пишат акт също?

Колкото до гаранцията за гуми - важи, ако са ти "криви", има специална машина, която мери самата гума дали е наред.
Последна промяна vlad0 на 10 Авг 2020, 18:13, променена общо 1 път

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Авг 2020, 17:13

Поредно доказателство, че няма смисъл да се мъчи човек в Територията... :censored:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 10 Авг 2020, 17:31

ekalchev написа: Алианц или Генерали, при тях застраховката е по-скъпа но няма такива неща.

Миналата година точно в Алианц - две срязани от дупка с две криви джанти. По телефон нямаше нужда от протокол за ПТП, заведохме щета и зачаках... и не останах очарован.
Поради липса на протокол за ПТП - сори, плащаме само една гума, не две гуми и две джанти. Аз не съм знаел... 'па добре, вече не съм клиент на Алианц.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Авг 2020, 17:45

бе да ви кажа, аз винаги давам щатите за пример за подреденост и застраховки и коректност и тн... ама колкото джанти съм изкривил и гуми спукал от кофти пътища- никога не са ми плащали нищо застрахователите. веднъж съдих града за една дупка дето ми направи една солидна беля ама... не спечелих.

та не знам...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 10 Авг 2020, 17:54

Няма държава,бе хора! Вие говорите за права?!? Сега някой да обясни,защо плащате нещо.Моля!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 10 Авг 2020, 17:56

'щото трябва.
Посочи ми къде да живея без да плащам нищо?
България е малкото зло в това отношение.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 10 Авг 2020, 18:00

Аз така от едно камъче бях спукал 2 гуми PS2 и нищо не ми платиха по каското. За щастие и моя изненада, гумаджията ми ги оправи, но това е друга тема...
I love the sound of V8 in the morning...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 10 Авг 2020, 18:01

В такива ситуации като ми дойде да взема едно дърво и да ги подпукам и полицайте и застрахователите и чорбаджията. :)

ТЪРСИ си правата, ако трябва звънни пак в районното, опитай се да представиш некви неща, че си звъняла на КФН, Господари и бла бла бла бла, но не оставай така нещата, по простата причина, че другия път пак ще е така и ще е така, докато някой не ги осъди тия и си платят всичко. :censored:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата