Здравословен живот, или...
Модератор: Общи модератори
Re: Здравословен живот, или...
Моджо написа:Викай "маняна", "яваш яваш", ич да не ти пука. Нищо друго не ти треа.
ин шаалах е по-гот... то е като маняна и яваш яваш ама без това усещане за прибързаност

по темата - емоционалното/ психическо здраве поне според мене е по-важно от физическото (да не говориме, че физическото зависи от психическото).... това го разбрах преди време и гледам да го практикувам- (дори тука във форума)... по-спокойно, без да се връзваш на хората, усмихваш се повече и не си създаваш врагове и негативни емоции...
... и всичко е на фокус, вървят ти нещата и всичко си идва на мястото
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
alx написа:емоционалното/ психическо здраве поне според мене е по-важно от физическото (да не говориме, че физическото зависи от психическото).... това го разбрах преди време и гледам да го практикувам- (дори тука във форума)... по-спокойно, без да се връзваш на хората, усмихваш се повече и не си създаваш врагове и негативни емоции...
... и всичко е на фокус, вървят ти нещата и всичко си идва на мястото

Excellent! Steven is my name!
Не искам да обидя никой, но малко се фанатизирате с това хранене. Бял хляб и картофи се яде откакто свят светува, а като чета теориите ви какво причиняват на организма, чак се чудя как съм жив.
Аз също смятам, че се храня здравословно като не консумирам пържено, купено сладко, газирано и тн. Но някак си не ми се вижда нормално основните храни в менюто ми да са просо, киноа и джинджифил освен ако не съм гълъб.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Bokrael написа: Бял хляб и картофи се яде откакто свят светува....
Това абсолютно не е вярно, освен ако не мислиш че света е сътворен преди 6000 години от белобрад старец за 6 дена.

ПП иначе си прав, и аз съм против крайностите

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Bokrael написа: Но някак си не ми се вижда нормално основните храни в менюто ми да са просо, киноа и джинджифил освен ако не съм гълъб.

Като гледам едната колежка от университета с такава гълъбска диета

b_u_b_o написа:Bokrael написа: Бял хляб и картофи се яде откакто свят светува....
Това абсолютно не е вярно, освен ако не мислиш че света е сътворен преди 6000 години от белобрад старец за 6 дена.(то и така да смяташ пак няма да е вярно, но тогава няма да се хабя да споря изобщо
)
ПП иначе си прав, и аз съм против крайностите
Говорих образно имайки в предвид голям период от време.
Иначе си го представям доста странно да отидем на екскурзия и да седнем в някой хубав ресторант и докато гледам менюто само да мисля, кое ядене колко точно ми вдига кръвната захар (освен ако не си с диабет или друга тежка болест зависеща от това).
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз също не си представям да отида в някой хубав ресторант и да се наям с хляб или ориз
Много ще ми е гадно с телешки ribeye и салата от зеленчуци с чаша вино. Мъкаааа мъка... то това не е живот.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ям само купено, пържено, газирано и секви набеден за вредно.. 50 години вече. Сигурно треа съм умрел вече, ма на, жив и здрав съм. И аз съм на мнение, че се прекалява с тия "здравословни" истерии. Нищо което е в разумни граници няма да ви разболее, камо ли да ви убие. Яжте квот ви се яде, пийте си квот ви се пие, за да нема теми как да живея без стрес. Някога, не много отдавна, са яли лук и леб от сутрин до вечер. Тва сигурно е много здравословно нале?
Хм,хм...
Моджо написа:Ям само купено, пържено, газирано и секви набеден за вредно.. 50 години вече. Сигурно треа съм умрел вече, ма на, жив и здрав съм. И аз съм на мнение, че се прекалява с тия "здравословни" истерии. Нищо което е в разумни граници няма да ви разболее, камо ли да ви убие. Яжте квот ви се яде, пийте си квот ви се пие, за да нема теми как да живея без стрес. Някога, не много отдавна, са яли лук и леб от сутрин до вечер. Тва сигурно е много здравословно нале?
Жив и здрав ама хич не си прав. Черен дроб ако го не изследваш нема го разбереш на къв хал е , пък като разбереш .....недей . И други подобни . Пък и всеки организъм различен . Става въпрос за качество на живот , кога кой ще си го прибере господ си е негов ресор .
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Или като чукнеш 55 и да почнеш хапчета за кръвно до живот
Познавам хора, които като подминаха на 50-ака и не могат да стоят дълго на масата от болки в кръста. Ама да свалят 10-20кг (а има откъде
) да не тежи на слабия кръст е много трудно. За мен това не е живот, а не да спортуваш два пъти в седмицата и да не внимаваш какво ядеш. В един момент леките ограничения могат да станат тежки ограничения. И от леки ограничения да се налага да се смени начина на живот.
Това с яж, пий, пуши колкото ти е кеф никога не съм го разбирал в крайности. Имам един познат - всичките мъже в родата му са умирали между 50-55 години. Той за тва пуши от 3 клас
П.П. При мен проблема не е толкова в това какво да се яде, колкото колко
До към 14ч на обяд не ми се яде, после все едно ми се появява още един стомах 

Това с яж, пий, пуши колкото ти е кеф никога не съм го разбирал в крайности. Имам един познат - всичките мъже в родата му са умирали между 50-55 години. Той за тва пуши от 3 клас

П.П. При мен проблема не е толкова в това какво да се яде, колкото колко

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Качеството на живот включва да се чувстваш добре, да ? Да ям неща, които не са ми вкусни, ама видиш ли, са здравословни - не, мерси. Правилото е да не се прекалява според мен. Ся газирано - купувам си една фанта 2 литра, ма я пия 2-3 дни примерно. Ям малко и в повечето дни само по 1 път на ден. Тва да ти е в главата само ядене нито го разбирам нито някога ще го разбера. А ако си направите малко труд да поровите, ще видите че "вредно" и "здравословно" се променят спрямо каква е модата в момента. Включително и неща, афиширани преди 20-на години за много полезни, ся са оплювани като вредни. Защо? Има нови изследвания ли? Ми не, просто им е минала модата. Или някой някъде казва абе ето това химическо вещество може би , евентуално, ама не е много сигурно е вредно и некой се сеща, че го има във въпросната храна и айде юруш на следващата. Хамериканците са сите слонове, ама то тва не е от ядене на вредна храна ми от денонощно плюскане , у концлагерите как па не е имало ни един дебел, да го ева. Милиони, милиони и сите кожа и кости.
Нямам против да четеш етикети, да търсиш по-здравословното, ама това да ми стане цел на живота и да да не си хапвам квото си искам, а не! Никогаш! Вредно, вредно...па 50-60 години нещо не му се получава вредността, бах го у вредното. И да, както аз не обичам супи, манджи и подобни и не ги ям, ако на някой си му харесват и понасят -ми да си ги яде. Аз ку не изям половин ляб се едно не съм ял бре
)
ПП Ето след малко ще седна да ям. Не съм ял нищо от вчера. Купих си едни готови кюфтета, изпекох си ги на скарата. Има и пържени люти чушки с чесън, копър и малко зехтинец. Лебец. И кога сме зле се така да сме. Наздраве!
Виж, алкохол не пия, да се ева. Много рядко си пийвам по една ракия.
ППП. Лапнах. 1 (едно) кюфте, 2 люти чушки и 3 филии ляб. Това ще ми е за целия ден. Прияде ми се сладичко и са ше си хрусна една вредна вафла.
Нямам против да четеш етикети, да търсиш по-здравословното, ама това да ми стане цел на живота и да да не си хапвам квото си искам, а не! Никогаш! Вредно, вредно...па 50-60 години нещо не му се получава вредността, бах го у вредното. И да, както аз не обичам супи, манджи и подобни и не ги ям, ако на някой си му харесват и понасят -ми да си ги яде. Аз ку не изям половин ляб се едно не съм ял бре

ПП Ето след малко ще седна да ям. Не съм ял нищо от вчера. Купих си едни готови кюфтета, изпекох си ги на скарата. Има и пържени люти чушки с чесън, копър и малко зехтинец. Лебец. И кога сме зле се така да сме. Наздраве!
Виж, алкохол не пия, да се ева. Много рядко си пийвам по една ракия.
ППП. Лапнах. 1 (едно) кюфте, 2 люти чушки и 3 филии ляб. Това ще ми е за целия ден. Прияде ми се сладичко и са ше си хрусна една вредна вафла.
Хм,хм...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Хм,хм...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
То много хора си мислят, че са добре, просто защото идея си нямат какво значи че са добре. Ма ако се наложи да качат пеш до 5ти етаж с няколко торби примерно, не могат да си съберат дишането половин час и си мислят, че това е нормата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Аз па не мога да разбера някои индивиди, защо здравословното хранене автоматично свързват с гадна храна. 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Стинка, не се излагай. Тва ли е мерилото да си здрав? Да качваш торби до петия етаж? И ако се задъхаш край. Мини 50 и па ще си говорим.
Хм,хм...