Android,телефони,проблеми и подобни!
Модератор: Общи модератори
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Re: Android,телефони,проблеми и подобни!
Прави ми впечатление, че в последно време новите телефони оставят надпис на снимката да се знае с какво е снимано. Това може ли да се махне от настройките или не?
Не виждам смислена причина да има надпис на всяка снимка (освен за реклама).
Не виждам смислена причина да има надпис на всяка снимка (освен за реклама).
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
sambeto написа:......Жена ми има Huawei P40 pro, дъщеря ми P30 pro... еми ще ме извиняват.
Да не говорим, че хардуера на OnePlus е по-добър, дисплея и звука също!
Та предлагам колегата, дето си търси телефон да погледне осма серия на OnePlus.
Tapatalk ми реже от резолюцията на сномките, иначе са още по-хубави!
п. с. Mollov е ясно, че ще ми скочи за мнението ми за телефон. .......
Ся... и преди ти казах - OnePlus 7-цата е хубав, ма ти направо изплиска водата...

Ама камерата....

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Макар, че винаги си ми контра, аз те обичам по някакъв си мой начин.Mollov написа:sambeto написа:......Жена ми има Huawei P40 pro, дъщеря ми P30 pro... еми ще ме извиняват.
Да не говорим, че хардуера на OnePlus е по-добър, дисплея и звука също!
Та предлагам колегата, дето си търси телефон да погледне осма серия на OnePlus.
Tapatalk ми реже от резолюцията на сномките, иначе са още по-хубави!
п. с. Mollov е ясно, че ще ми скочи за мнението ми за телефон. .......
Ся... и преди ти казах - OnePlus 7-цата е хубав, ма ти направо изплиска водата...Да казваш, че McLaren-а прави по-хубави снимки от P40 Pro е.... самозаблуда
Звука може и да е по-добър, може би... дисплея - бая субективно е отново, макар че 90Hz AMOLED си е тупалка...
Ама камерата....![]()
![]()
Основният сензор на камерата на 7T-то, 48MP, е SONY IMX586.... Не, че е лош, ама квато и оптика да му сложиш, не може да настигне "камерите" на P30/40 Pro.... ама, няма лошо, заблуждавай си се там на воля

И това за камерите, ела го обясни на жена ми, щото видиш ли съм я бил пре@бал с тоя телефон.

Удобно пропускаш самата резолюция на дисплейте, която е в полза на OnePlus.
Хубави телефончета са Huawei, ма с една спорна камера не стаа само дееба, щото навсякъде другаде издишат.

Sent from my HD1913 using Tapatalk
- Mollov
- Мародератор
-
Какво за дисплея и резолюцията? Искаш да ми кажеш, че с врачанското ти око виждаш разлика при UHD спрямо FHD+ при Huawei-а? Баце, ако можеш да различиш 400dpi от 500dpi (плътност на пиксела), за мен ти си БоК!!!!

Иначе... има един сайт, DxOMark.... потърси го... те там хората тестват също, като не ми вярваш на мен, виж ги тях... световно признати са... та ще можеш да прочетеш дали камерата на P40 Pro е БАЯ по-добра или не...

Иначе... има един сайт, DxOMark.... потърси го... те там хората тестват също, като не ми вярваш на мен, виж ги тях... световно признати са... та ще можеш да прочетеш дали камерата на P40 Pro е БАЯ по-добра или не...

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ся аз снимам с длср камера по принцип, та снимки от телефона да им викам качествени ми е леко смешно. Но и трите хуявея дето ги имаме правят хубави снимки , кат за телефон, разбира се. Споменах някъде назад, че им станах голям фен на хуйвейците. И п40 лайт, с цена под 400 лв мисля няма кой да го бие с нищо, а и даже доста по скъпи телефони ако не са по-лоши, поне са равни.професионално колегата Моллов, да обясни защо)
Хм,хм...
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Е, то по тая логика, щом различаваш качество в снимките между P40 pro и OnePlus 7t Pro, значи и ти си Бок.Mollov написа:Какво за дисплея и резолюцията? Искаш да ми кажеш, че с врачанското ти око виждаш разлика при UHD спрямо FHD+ при Huawei-а? Баце, ако можеш да различиш 400dpi от 500dpi (плътност на пиксела), за мен ти си БоК!!!!![]()
![]()

Знам го тоя сайт, знам и какви точки дава.
Аз така и не разбрах, освен с една спорна камера (дето само стъкълцето е Leica), и видимо не мисля, че е по-добра, с какво P40 pro превъзхожда 7т Pro McLaren? Хардуер ли, дисплей ли, използвани материали ли... липса на официална Google поддръжка ли?
Даже и самата работа с Андроид е по-бърза и чиста, понеже OnePlus работи с по-изчистен Андроид, от шаренията при Huawei и Самсунг. Фен си на Huawei, знам. Ама да сме честни, P40 pro НЕ Е по-добър телефон от 7t Pro McLaren.

Sent from my HD1913 using Tapatalk
- Mollov
- Мародератор
-
Преди години, кога с тате бяхме в зоопарка в Тетевен, още тогава ми е казал - сине, с врачанин зет НА Варна да не спориш....

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Mollov написа: .....
А не ти ли е странно, че великата китайска машина използва по-слаб процесор в сравнение с Snapdragon 865, Exynos 990 и A13 Bionic платформите, използва сензори за камерата на конкуренцията (в случая SONY), а не е като последните и SAMSUNG да нямат опит с апарати ....?
На мен ми се вижда доооста странно Huawei да ги пребива в класациите на някой сайтове.
- Mollov
- Мародератор
-
Не е странно.... Huawei искаха да разработят свои собствени SoC и им се получаваше много добре.... докато САЩ не решиха да го раздават политически (не)коректни.... при тия смартфони от висок клас не е важно да направиш най-много точки в някой тест... Kirin 990 реално е по-бърз от Exynos 990 (и предлага по-добра енергийна-ефективност), но изостава от SD865... и какво от това... ако обърнеш внимание, почти никой от потребителите, които имат такива апарати не ги интересуват точките в Antutu, ами какви снимки прави, "екрана колко е як" и колко му държи батерията
Съвременните SoC за високият клас смартфони са прекалено бързи (за смартфони) и дори да изоставаш с 15-20% от SD865, това няма никво реално значение.
Що се отнася до сензорите на камерите, отдавна стана ясно, че мегапикселите не са всичко. От друга страна погледнато, Samsung не са чак толкова прости, че да дават най-добрият си сензор (айде, негов дериват, щото най-добрата версия на Bright HMX отива в Galaxy S/Note) на прекият си конкурент за 1-вото място на пазара на смартфони. Xiaomi може, ма те Samsung и Xiaomi имат малко по-различни взаимоотношения. Huawei не развиват сами подобни сензори, значи трябва да използват някакви "партньорски", а ако трябва да сме честни, Bright HMX не е най-доброто решение за "снимачен сензор", нищо че е 108MP и предлага Nonacell комбинация на пикселите. Дефакто сензора на SONY е яката тупалка (който пък няма как да се използва от Samsung, щото все пак те си разработват собствен сензор).
А Apple дълго време се правеха на разсеяни и си мислеха, че потребителите им ще продължат да купуват, нищо че развитието на "основната камера" не е кой знае какво... да, да, амааа... не... хората гледат, интересуват се... и камера имплементацията на Apple почна да изостава сериозно и това направи впечатление на всички. Или ако искаш - останалите дръпнаха супер яко за 3-4 години и Apple увиснаха като прани гащи, като сега се опитват да правят някви опити... но за момента нищо интересно. Те и Samsung (до S10) го бяха ударили "по течението" с тяхните изпълнения с основната камера - S7, S8, S9... три години почти едно и също...
Huawei сами си правеХА (че вече нямат вариант, заради САЩ) SoC-а, купуваха дисплеи от Samsung, LG и от скоро и BOE, купуваха NAND и Ram от Samsung и Toshiba, взимаха камера сензори от SONY (предимно)... няма лошо. Важното е, че ги събираха заедно по един отличен начин и ако не бяха проблемите със САЩ, през 2020 година Huawei щеше да е No.1 марка с No.1 по продажби телефони. Факт. Но....

Що се отнася до сензорите на камерите, отдавна стана ясно, че мегапикселите не са всичко. От друга страна погледнато, Samsung не са чак толкова прости, че да дават най-добрият си сензор (айде, негов дериват, щото най-добрата версия на Bright HMX отива в Galaxy S/Note) на прекият си конкурент за 1-вото място на пазара на смартфони. Xiaomi може, ма те Samsung и Xiaomi имат малко по-различни взаимоотношения. Huawei не развиват сами подобни сензори, значи трябва да използват някакви "партньорски", а ако трябва да сме честни, Bright HMX не е най-доброто решение за "снимачен сензор", нищо че е 108MP и предлага Nonacell комбинация на пикселите. Дефакто сензора на SONY е яката тупалка (който пък няма как да се използва от Samsung, щото все пак те си разработват собствен сензор).
А Apple дълго време се правеха на разсеяни и си мислеха, че потребителите им ще продължат да купуват, нищо че развитието на "основната камера" не е кой знае какво... да, да, амааа... не... хората гледат, интересуват се... и камера имплементацията на Apple почна да изостава сериозно и това направи впечатление на всички. Или ако искаш - останалите дръпнаха супер яко за 3-4 години и Apple увиснаха като прани гащи, като сега се опитват да правят някви опити... но за момента нищо интересно. Те и Samsung (до S10) го бяха ударили "по течението" с тяхните изпълнения с основната камера - S7, S8, S9... три години почти едно и също...
Huawei сами си правеХА (че вече нямат вариант, заради САЩ) SoC-а, купуваха дисплеи от Samsung, LG и от скоро и BOE, купуваха NAND и Ram от Samsung и Toshiba, взимаха камера сензори от SONY (предимно)... няма лошо. Важното е, че ги събираха заедно по един отличен начин и ако не бяха проблемите със САЩ, през 2020 година Huawei щеше да е No.1 марка с No.1 по продажби телефони. Факт. Но....
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Това, което си написал го споделям на 100%.
Как обаче аз имам месокомбинат и продавам на още трима кайма, а на събора идва бат Бойко, опитва кИфтетата на четирима ни и вика "Твойте са на 4-то място"
Как обаче аз имам месокомбинат и продавам на още трима кайма, а на събора идва бат Бойко, опитва кИфтетата на четирима ни и вика "Твойте са на 4-то място"

- BMW_dreamer
- кандидат ентусиаст
-
Lenco написа:Това, което си написал го споделям на 100%.
С камерите при телефоните е баш точно така!
Например гугъл без да произвеждат каквото и да е само благодарение на читав софт изтискват от един сензор качество което например Сони не може да постигне въпреки че те си правят камерата.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Колеги, пълен лаик съм на тема телефони, съответно и питането ми е такова.. С две думи - при последните няколко смени на телефони, при клониране се прехвърляха и паролите (нямам спомен да съм ги въвеждал наново на новия телефон). Винаги ги давам в един и същи сервиз и човек. Наскоро пак му дадох да клонира поредния телефон на жена ми (малката бързо им вижда сметката
) и този път обаче всички приложения си искат паролите.. Питам го защо така, адекватен отговор не получих. В случая става въпрос за два Самсунг С7.

- Mollov
- Мародератор
-
Момент, сега.... винаги е ставало дума за клониране на приложенията между два Galaxy S7, или само сега, този път става дума за клониране между две S7-ци? Защото ако е само при S7-ците, проблема най-вероятно е от софтуера на Samsung - в зависимост от приложението, което се използва да се клонират данните, най-вероятно говорим за софтуерна несъвместимост.
Това е 101% перфектен пример за недъгавите софтуеристи на SONY... да не можеш да си напишеш софтуера за собствения сензор... всички смартфони, използващи сензори на SONY, снимат по-добре от Xperia-ите с идентичен сензор...
BMW_dreamer написа:
С камерите при телефоните е баш точно така!
Например гугъл без да произвеждат каквото и да е само благодарение на читав софт изтискват от един сензор качество което например Сони не може да постигне въпреки че те си правят камерата.
Това е 101% перфектен пример за недъгавите софтуеристи на SONY... да не можеш да си напишеш софтуера за собствения сензор... всички смартфони, използващи сензори на SONY, снимат по-добре от Xperia-ите с идентичен сензор...

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.