Избор на настолен компютър.
Модератор: Общи модератори
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Re: Избор на настолен компютър.
тука всички са прекупвачи на прекупвачите ... мизерна история
да не говорим за какви мизерии с гаранциите се случват понякога
всички ентусиасти по-добре да изчакат излизането на АМД картите ... при всяко положение, че има интересни предложения поне в средния сегмент 100% , във високите серии гейминг карти не се знае, чакаме

всички ентусиасти по-добре да изчакат излизането на АМД картите ... при всяко положение, че има интересни предложения поне в средния сегмент 100% , във високите серии гейминг карти не се знае, чакаме
Добре де, малко странично питане.... тука масово сме зрели хора със семейства, деца, кога ви остава време за гейминг?
grkv написа:Добре де, малко странично питане.... тука масово сме зрели хора със семейства, деца, кога ви остава време за гейминг?
Като ги няма, вечерта след работа като правят нещо друго.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
NGneer4eto написа:Абе всичко зависи от претенциозността на геймъра. Някои от ефектите на игрите си искат предимно процесор, други си искат предимно видео. Затова, както е казал голегата по-горе и двете са важни, даже и е хубаво професора да бъде в повече. Като човек, който преди залагаше най-много на видео и процесорът и дъното ги оставяше настрана, сега ви казвам, че процесорът е супер важен за гладкия геймплей. Когато карах със старо i5 се чудих защо играта ми върви на 30-35 кадъра и дразнещо насича. След като сложих i-7-цата нещата се промениха много.
Между другото коментираме видео, процесор, но отбележете факта и че резолюцията на монитора е от огромно значение. Когато минах от 1080 на 1440 вертикала разбрах колко ми е зле хардуера и затова и започнах да готвя ъпгрейд. Принципно ако в момента играете на 24 инча не ви трябва кой-знае колко мощен хардуер. За 4К е съвсем друга картинката.
Нямаш си идея колко не си прав даже.
Аз бях с 4 ядра без HT(4670K) и преминах на 3700х. Процесора правеше 120+ кадъра на 1440р, но новите игри насичаха. Дори да огранича кадрите, за да не се натоварва процесора повече от 80 процента, пак насичаше. Това е значително по-лошо от спъване на картата - опъване на нервите. Според мен, скоро това ще се случи и с 4/8 процесорите. В някой нови игри, виждам натоварване на всички 16 нишки.
Ако ти е интересно да се запознаеш кое ти е нужно и кое не , имаме си прекрасен хардуерен форум и там хората драскат повече и обсъждат всякакъв чарколяк.
Иначе масово тук хората си пишат свободни съчинения ... като пича с и3ката дето нищо не му се опъвало и май беше 2ро поколение, а сега сме вече на 10-то ... просто без думи

инфо за интересуващи се

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Такаааа...както и се очакваше на 43 инчовия мониторотв с 4 к резолюция нещата уеко се сбозиха
) Например World Of tanks се наложи да и смъкна бая надолу графиката, че иначе мъка.
Машината е настолно пц с и3 второ поколение , 8 гб рам ддр3 и gtx 1050 видео. Понеже смятам, че картата не ми е лоша /е, има и по-убави/ дали подмяната на дъно и процесор ще забърза работата. Далеч съм от мисълта да се цела в некви топ нива. Харесал съм пак и3, само че 9 поколение, некво дъно ASUS Prime, нова памет ддр4. Картата не смятам да я сменям. Ако ще е картата тогава си оставям всичко както си е и сменям само нея.

Машината е настолно пц с и3 второ поколение , 8 гб рам ддр3 и gtx 1050 видео. Понеже смятам, че картата не ми е лоша /е, има и по-убави/ дали подмяната на дъно и процесор ще забърза работата. Далеч съм от мисълта да се цела в некви топ нива. Харесал съм пак и3, само че 9 поколение, некво дъно ASUS Prime, нова памет ддр4. Картата не смятам да я сменям. Ако ще е картата тогава си оставям всичко както си е и сменям само нея.
Хм,хм...
Моджо написа:Такаааа...както и се очакваше на 43 инчовия мониторотв с 4 к резолюция нещата уеко се сбозиха) Например World Of tanks се наложи да и смъкна бая надолу графиката, че иначе мъка.
За 4к монитор кажи речи всичко трябва да смениш, но картата е по-скъпа, а твоята може да изкара още, ама трябва и за нея да се замислиш. Относно процесор и дъно трябва да кажеш бюджета, защото и3 е доста лош избор в момента.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Бюджета е докъм 600 лв. Смених с и3 десето поколение, по-скъпо дъно , друг въртилатор и така, поръчано е вече. Картите ги сменям през 3-4 години, та карта догодина вече. То всъщност проблем особен няма ма свърши тая. Поръчани са и ще докладвам.
Хм,хм...
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Моджо написа:....дали подмяната на дъно и процесор...
Подмяна на дъно няма да забърза нищо. На процесор ще забърза, но не и с това видео.
Малко не ти разбирам мненията. Уж питаш пък след малко "вече поръчах"

Иначе 1050 е много слабо видео. Една 570-ка на старо за под 150лв. го прави смешно, даже и Ti версията.
В момента има много стабилен хардуер за относително малко пари, но не и с интел платформа. Ако имаш възможност да анулираш/откажеш поръчката и кажеш абсолютен таван, като пари ще ти измислим кво да си вземеш.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Видеото като го купувах преди 2 или 3 години не беше лошо. Ами питам защото явно смяната с 1060 примерно на текущия хардуер няма да промени много нещата. Достатъчно ми е wot да върви на медиум настройки. Останалата част е работната и там видеото и донякъде процесора нямат кой знае какво значение. Диска-да и е сменен със ссд. За около 600 лв дай да видим какво друго може да се измисли.
Дъно, процесор, памет, вентилатор и захранване. Втора употреба не искам.
Хм,хм...
Моджо написа:Видеото като го купувах преди 2 или 3 години не беше лошо. Ами питам защото явно смяната с 1060 примерно на текущия хардуер няма да промени много нещата. Достатъчно ми е wot да върви на медиум настройки. Останалата част е работната и там видеото и донякъде процесора нямат кой знае какво значение. Диска-да и е сменен със ссд. За около 600 лв дай да видим какво друго може да се измисли.
Първо, защо 600лв, ако си си купил 4к монитор си дал доста повече. Като цяло по-добре събери малко повече пари за да има смисъл от смяната, иначе сега нищо не правиш, даваш 600лв отгоре за 10% производителност.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Толкова останаха), не съм съгласен, че от второ поколение на десето ще даде само 10 процента разлика, но и така да е, казах че не гоня нищо. Игри играя само уот. Не ми трябва нищо кой знае какво. Ще се ъпгрейдна с нова карта догодина и следващите поне 5 ако не даде някой диск фира няма да пипам нищо.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
За високи резолюции само видео и то желателно с повече памет . Другото е с козметичен ефект . Дори по силна карта но с малко памет не е добре за тоя случай . 1050 по начало е слаба за игри , добре е картата да завършва на 80 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Колеги, да не отварям нова тема, дали е възможно някой да ми помогне с Microsoft Office ?
Трябва да го сваля до понеделник, за съжаление съм с оригинален windows 10, деинсталирах този който имах, понеже не тръгваше. Търся от около 2-3 часа, свалих няколко от някакви странни сайтове, но некой не тръгва. Сеща ли се някой, от къде да изтегля безплатна версия дето да работи ? Благодаря !
Трябва да го сваля до понеделник, за съжаление съм с оригинален windows 10, деинсталирах този който имах, понеже не тръгваше. Търся от около 2-3 часа, свалих няколко от някакви странни сайтове, но некой не тръгва. Сеща ли се някой, от къде да изтегля безплатна версия дето да работи ? Благодаря !
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
2019 - https://officecdn.microsoft.com/pr/4923 ... Retail.img
2016 - https://officecdn.microsoft.com/db/4923 ... Retail.img
Официални релийзи. 60 дена работи, после иска ключ.
2016 - https://officecdn.microsoft.com/db/4923 ... Retail.img
Официални релийзи. 60 дена работи, после иска ключ.