Внос и препродажба на кола от чужбина?
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Внос и препродажба на кола от чужбина?
Здрвейте. Предлагат ми две доста запазени БМВта на добра цена от Италия, които се замислям да вкарам и препродам. Кай е най-добрия начин да го изиграя документална без много разходи и разправии? Има ли опция да не ги регистрирам в КАТ и да ги продам така (като автокъщите), тъй като в КАТ е най-много време, пари и нерви?
Ако ли не какво ми е нужно освен фирма за да се водя като търговец на коли/автокъща за да избегна КАТ и нотариуси?

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Re: Внос и препродажба на кола от чужбина?
Bokrael написа:Има ли опция да не ги регистрирам в КАТ и да ги продам така
Тва 100% е възможно. За другите неща

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Не е нужно да си търговец за да ги препродадеш без да са регистрирани.
От Италия внимавай да не са с ферми.
pe6kata_ написа:Не е нужно да си търговец за да ги препродадеш без да са регистрирани.
Какво имаш в предвид с "да не са с ферми"?
С какви документи идват колите от Италия? Доколкото знам тям задължително се дерегистрират (демек евентуално са нещо като бракувани?) пише ли моето име на документите на колата като дойде тук, а аз съм купувач или се води още ничия и като я продам човека си отива в КАТ с документите и си я регистрира?

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Като човек патил ще те посъветвам да внимаваш с привидно изгодни далавери и да не се захващаш с непонятни неща.
Плати си да ти е евтино.
Плати си да ти е евтино.

Всичко живо станА джамбаз, баси
Нищо, като повисят двата коша месец-два по бояджии, тапицери и т.н. ще повисят още 6 пред вас на средни към високи цени, 'щото ти е струвало много пари и нерви да ги докараш до това бляскаво състояние, после ще сваляме докато се появи някой да ни отърве от тая авантюра... тоя филм сме го гледали много пъти
Не сте малки деца, не си затваряйте парите в нещо от което не разбирате. Така се губят най-лесно и бързо.

Нищо, като повисят двата коша месец-два по бояджии, тапицери и т.н. ще повисят още 6 пред вас на средни към високи цени, 'щото ти е струвало много пари и нерви да ги докараш до това бляскаво състояние, после ще сваляме докато се появи някой да ни отърве от тая авантюра... тоя филм сме го гледали много пъти

Не сте малки деца, не си затваряйте парите в нещо от което не разбирате. Така се губят най-лесно и бързо.
8 мнения
• Страница 1 от 1