Може ли да се долива вода в акумулатор Excell Exide
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Re: Може ли да се долива вода в акумулатор Excell Exide
И аз процедирах така, но от днеска съм с нов акумулатор. 

Здравейте.
Чета в интернет, че акумулатор Ennexy plus е необслужваем, а гледам под етикета има някакви капачки, както и другия акумулатор на другата кола, който е Arexons. Тапите си личът под капака.
Има ли смисъл според вас да се опитвам да ги отварям и да доливам течности ?
Тоя Arexons избива бяло, около изводите, мисля че сулфатизира е правилния термин.
Или просто да ги чакам да умрът и да не ги отварям ?
Arexons за мен е непозната марка, с този акумулатор купих колата от автокъща и вече близо 4 години нямам проблеми.
Другия е също някаква неизвестна марка и го купихме преди 2, или 3 години не помня.
Преди няколко дни колата отказа да запали, не знам дали ще успее да избута зимата тва Ennexy.
Заредих го и за сега няма проблем.
Колата се кара само на късо и сигурно не успява да зареди.
Чета в интернет, че акумулатор Ennexy plus е необслужваем, а гледам под етикета има някакви капачки, както и другия акумулатор на другата кола, който е Arexons. Тапите си личът под капака.
Има ли смисъл според вас да се опитвам да ги отварям и да доливам течности ?
Тоя Arexons избива бяло, около изводите, мисля че сулфатизира е правилния термин.
Или просто да ги чакам да умрът и да не ги отварям ?
Arexons за мен е непозната марка, с този акумулатор купих колата от автокъща и вече близо 4 години нямам проблеми.
Другия е също някаква неизвестна марка и го купихме преди 2, или 3 години не помня.
Преди няколко дни колата отказа да запали, не знам дали ще успее да избута зимата тва Ennexy.
Заредих го и за сега няма проблем.
Колата се кара само на късо и сигурно не успява да зареди.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
За сулфата по клемите , почиства се с домакинско телче и се маже с вазелин . За известно време спасява после пак . За нивото на електролита , със силна лампа се гледа на просвет акумулатора . Корпуса все пак малко светлина пропуска и се вижда колко е , ама едва ли има нужда от доливане такъв запечатан . Тия акумулатори не са напълно херметизирани , има отдушник за изпаренията и ако кипи повече има проблем със заряда или висока температура е възможно да падне нивото . Ако се правят ремонтни процедури трябва да има достъп до всички клетки , да се зареди акумулатора на 100% да се замери електролита да се изравни ако има разлики по ниво и гъстота и т.н
Ако е само за доливане на една вода , дупчиш клетката отгоре с 3мм свредло доливаш със спринцовка и лепиш дупчицата с подходящо лепило за пластмаса .
Ако е само за доливане на една вода , дупчиш клетката отгоре с 3мм свредло доливаш със спринцовка и лепиш дупчицата с подходящо лепило за пластмаса .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2