Вадене на мъдрец

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Вадене на мъдрец

Мнение от (bubsa) » 29 Окт 2016, 8:35

Покрай твоята тема и аз си навлякох ядове от заплес.
Както си я четях след като се наобядвах,взех една клечка за зъби и си е джвакам нещо.На един от кътниците имах много мъничка дупчица която отлагах да правя от страх и реших да ръчна там с клечката(да се ева в глупака)Както си ръчках лекичко,не знам какво направих,но я забих направо в нерва имам чувството,все едно ток ме удари :banghead: Два дни болка и два дни ходене на зъболекар и съм като нов вече :)

ПС Поне хубавото е,че и 4-те мъдреца са ми пораснали до край и са прави,че това вече щеше да ме съсипе :paranoid: Не знам,но само от мисълта за зъболекар изпитвам ужас.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 28 Сеп 2020, 20:46

Почти 4ри години по-късно - днес въпросният мъдрец беше изваден заедно с кътника пред него.

Неглижирането на проблема доведе освен до наложително вадене на 4те мъдреци, ми и на 2 дъвкателя, които са увредени от неправилният растеж на първите :kuku:

Да речем, че се бях приготвил за болка и дискомфорт 8/10. Всъщност процедурата се оказа 3/10.

И понеже знам, че шубето е голям страх, процедурата протича така :

1. Сядаш на стола, оглеждат те и те пръскат със спрейче за да ти изтръпне езика, да не се налага да преглъщаш често.
2. Вадят една спринцовка с една тъничка, мъничка игличка и те приканват да отвориш широко уста.
3. Хакат ти я във венеца от двете страни на зъба. Болката е все едно те е наръгала някоя кост, докато ядеш риба. Буквално.
4. Минават 3-4 минути. Езика ти е изтръпнал на върха, долната джука не я чувстваш. Мястото около упойката е изтръпнало.
5. Ако зъбите са близо един до друг с машинката ги разделят. Просто прокопават канал между тях. Само чуваш шума. Не усещаш абсолютно нищо.
6. Идва момента на екстракцията. Приготвят се едни клещи подобни на тези heyco в багажниците на бмв-тата но с доста по-къси човки :mhihi: , както и едно длето което буквално си прилича на една голяма отвертка, но с къса дръжка. Моята зъболекарка има голям монитор на стола на който ми беше пуснала филм за рибните пасажи в пасифика и буквално инструментите ми ги пъхаше в устата преди да съм ги засякал с периферното зрение, за да не се напрягам :mhihi:
7. Усещаш лек напън. Прави се нещо. Натиска ти челюста надолу, но болка няма никаква. Просто усещаш как все едно ти напъва цялото чене. И така няколко пъти, като между напъванията вади някви парчета зъби с пинсета.
8. Усещаш как устата ти се пълни с кръв и не спира. Слагат се някакви тампончета, марлички. И си тръгваш

Устата ти е изтръпнала още 2 часа. Плюеш кръв на всеки 20 секунди .. за следващите 20 минути.
Не можеш да пушиш , да ядеш и да пиеш нищо още 1.
Не говориш, а фъфлиш :mhihi:
Като цяло е хубаво да избягваш да дърдориш много, защото докато ти е изтръпнала джуката се прехапваш без да разбираш и после ти е тъпо :mhihi:

Преди малко ме отпусна упойката. Това което чувствам е все едно някой ми е отпорил едно доста добро кроше.
Казват, че долните зъби са по-тегави за вадене от горните. :yes:

Успех и не го отлагайте ! :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 28 Сеп 2020, 21:33

Като видях тая тема се присетих за моите :D

Аз като цяло съм късметлия поне в това отношение, зъбите са ми здрави, та не ми се налага да ходя на зъболекар. Спомням си, че от време на време, долу в дясно ме прихапваше нещо и 2-3 дни ми е терсене, не ме боли, ама едно гадно усещане. Ама като не ме боли, ич не се бях и замислял да ходя да видя какво е.

Но един път отидох да ми чистят зъбен камък и зъболекаря само като погледна, посочи мястото и вика тук ще имаш проблеми. Трябва снимка, че тоя мъдрец е за вадене.

Е, направих снимка и бях изненадан:
При мен шофьорския и пасажерския мъдрец отдолу явно са мъж и жена, щото растат един към друг, съответно кривят всички зъби отдолу. За шофьорския дори не подозирах, че съществува, а то се оказа, че двата са перпендикулярно на цялата редица и са насочени един към друг.

Та ходих при хирург миналата зима, една възрастна жена, сигурно около 60годишна, но казват, че е най-добрата и явно има защо. Процедурата мина като при теб общо взето, без рибните пасажи :D. Само дето на лицето си имах като кърпа, която покрива всичко без устата, та не виждах много много, само от време на време виждах парчета зъб как излизат, придружени с много кръв. Но иначе, нямаше болка, въпреки, че жената се поозори да го измъкне пустия зъб.

Тъпото след тва - на мен цяла вечер ми тече кръв след операцията, даже като си лягах бях леко притеснен що не спира да кърви, а си бях зашит. Още по-тъпото, вечерта се скарах с нашите, щото като не ми е наред нещо съм доста раздразнителен, та излязох навън. Ама глад, ходих до лидъла и си взех банани - още помня 40те минути обикаляне около бмв-то и мъките, с които ядох пустия банан, щото не мога да си отворя устата. На другия ден пак имах кървене по някое време, вече не помня кога и след това отмина кървенето, след 7 дена махнаха конците и след още 7 вече станах човек :D. Иначе оток и болки не съм имал, нито съм пил някакви обезболяващи.

Шофьорския щях да го вадя март, ама короната прееба работите, та нещо го отлагам, ама наближава и неговото време..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Сеп 2020, 12:00

Абе това с упойката си е баш болезнено . Аз поне като вадих тия мъдреци на трите беше възпалено мястото , то иначе за какво да ходя :mhihi: подува се и става джоб около скапания мъдрец . Там се задържа храна и става още по лощо . Като я забие тая игла с упойката имах чувството че в нерва на зъба я забива .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от sindssygt » 30 Сеп 2020, 1:15

Аз ги извадих и 4-те наведнъж и добре че....иначе не бих се върнал пак, не защото боли а просто защото за мен лично е много кофти преживяване, особено имайки предвид че мен нищо не ме болеше.

При мен беше с laughing gas + упойката, което е супер яко между другото, слагат ти едно нещо на носа през което дишаш газ-та и е супер приятно - гледаш на ТВ-то някакви документални филми и т.н. Не се усеща нищо с изключение на рязането със скалпела - не боли, но аз също гледах в youtube преди операцията как става и бях сигурен когато хирурга режеше със скалпела какво прави. То за това е и шиенето след това. Поне при мен явно беше необходимо, но предполагам не е така при всички. Цялата процедура за 4-те мъдреци отне около 2 часа и после се прибрах вкъщи. Нямаше никаква болка ако не правиш нищо, но ако опиташ да си отвориш устата е много гадно и болка има, и едно такова чувство на неприятност. Първата седмица ядох само разни меки неща и супи и пюрета. След 7 дена ми махнаха конците и всичко беше като по старо му с храната и т.н.

От това което съм видял и чул от зъболекарите и зъбохирурзите е, че не трябва да се отлага докато ви заболи, защото тогава вероятно ще има и други поразии по съседните зъби.

А и както някой вече беше написал - първите 3 дена и аз бях като хамстер :mrgreen: Слагах лед на всеки 1-2 часа за да спадат отоците ама тцък...трябваше си време.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wpb19 » 01 Окт 2020, 11:02

При мен също предстои вадене на мъдрец. Следващата седмица съм си взел и няколко дни от работа и тогава ще се действа. Дано не е мн зле положението.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 01 Окт 2020, 15:09

Вадете ги на време, нищо страшно не е .
За милиони-няма закони.

Предишна

Назад към Извън Темата