Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от grkv » 28 Сеп 2020, 18:02

А като те опре да скочиш на кучките с цял крак к'во правим? На пързалка със затаен дъх :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 28 Сеп 2020, 18:07

В последните 300 000 не ми се е налагало да ползвам кучките. София Сливен София без ползване на спирачка с изключение на вход/изход от магистралата. Примерно.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 28 Сеп 2020, 22:47

Никой никога не те е засичал волно/неволни градско или извън 300к км... Човек пусни фиш за 6/49.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Сеп 2020, 23:59

И на 300 001км след нито едно засичане, часовника звънна и трябваше да ставаме за работа :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 29 Сеп 2020, 1:52

Много държа да оставя моите 5ст в темата и все не остава време и отлагам. Ще кажа нещо конкретно за Таурус, защото само с тях съм имал вземане-даване, ма пък какво... Преди да разкажа, държа да подчертая, че по принцип не робувам на марки и безброй, безброй пъти съм оставал очарован от незнайни марки части и мега разочарован от прехвалени такива. Та:
Влизах на едно от безбройните си връщания в БГ и минавайки през Сф реших да си купя задни гуми. Често го правя в Диана, та и тоя път така. Още с влизането някаква специалистка незнайно защо ми захвали Таурус без изобщо да съм споменавал, че търся евтини гуми. Нищо, че биле евтини, купували ги биле хората и много доволни. Аз по принцип си карам все с Мишелин, ма викам си ай ся, що пък не да няма и други кадърни производители, биле те и по-евтини. Преди години карахме Баруми на моторите и си бяхме доста доволни. Взех само 2 за отзад и добре че. Подгоних си я из Бг и един месец бая покарах из планините. В БГ скоростни отсечки почти няма щото терена е пресечен. Малкото такива са по Тракия, но там пък завои няма. Абе направи ми впечатление, че колата някак се спъна и почна да харчи повечко, ма го отдадох на какво ли не друго. Така и си мина отпуската и тръгнах да се прибирам. В Италия....кошмар! Колата по завоите със скорост над 110 буквално неузнаваема. Налага ми се постоянно да "коригирам" който и да е завой. Не мога да си позная колата. Недоумявам. Тя си е направо ОПАСНА. Светнах се аз, че проблем има и се почна. Сходимости, напречни ъгли, луфтове, диагностики... Е няма братче, всичко е перфекно. Изказаха се няколко сервиза последователно че се филмирам и само дето не ме отсвириха. Аз самия смея да твърдя, че нямам никак боси познания, но изобщо не ми и идва на ум, че само две простички гуми могат толкова да ми спънат колата и да я направят неуправляема при скорост над 110кмч. Магистрални баири в Алпите, които съм минавал безброй пъти и в които ми се е налагало тук-таме да коригирам със леки спирачки, сега ги минавам или на свободна, или на 5-та с лека газ :kuku: . Изумително. Прибрах се аз в Бг 2 месеца по-късно и отново тръгвам по стендове из страната. Стигнах до Варна, където поредния стендаджия с който се скарах, че не може да оправи елементарен проблем мина заради мен тест на машината си и вече ме увери, че проблема не е в никакви ъгли. Облещих се и си тръгнах. Колата ме дразнеше истински, но я карах все пак, надявайки се някой ден нещото само да си излезе. И така и стана. Една нощ бързах към Ст Загора и идвайки от изток в някакво селце избягвайки поредица от дупки едната задна гума гръмна от сравнително малка дупка. Поредната пътна помощ и на другия ден естествено 2 Мишелина. Е не......душата на колата ми се върна. Завоя си е завой, траекторията си е траектория, инерцията си е инерция. Почувствах отново огромното облекчение що е то да не даваш газ по баир надолу.

Извода: Въпросните две евтини гуми ми костваха много, много, много, много, много нерви през тези 3 месеца, в които ги карах, една почти цяла нощ в чакане на пътна помощ, крива джанта и да речем ПОНЕ 500лв по сервизи, диагностики, хотели и подобни. А момата, която ме чакаше тогава в Ст Загора просто си легна и се наспа.
Имаше мнение по-назад, че за градско чат-пат стават, толкова. Аз повече не бих си го причинил.
Повтарям, че говоря единствено и само за супер гумите Таурус. За другите две марки нямам наблюдения.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 29 Сеп 2020, 6:38

host написа:Никой никога не те е засичал волно/неволни градско или извън 300к км... Човек пусни фиш за 6/49.

Аха, вярвай... от сто кладенеца вода ше извадим, за да не извадим лев... :lol:
Заради такива карам големи и тежки коли. Ако не дай си боже опре да спират в мен, да не стане като с Милен Цветков, лека му пръст.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 29 Сеп 2020, 6:58

Ами не ме е, до степен да се налага да скачам върху спирачките не. В общи линии 2-3 комплекта накладки надживяват колата.
ГРКВ, кое от "карам с премиум гуми" не разбра ? Че даже и ги сменям с нови на 3-4 години. А зимни лятото сме го коментирали 1000 пъти, нали ? По-добре е от с летни-зимата :lol:
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 29 Сеп 2020, 7:12

''да са кръгли и гумени, спокойно мога да карам с гуми от по 20лв парчето'' ме заблуди, признавам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 29 Сеп 2020, 9:38

ivoaudi написа:А момата, която ме чакаше тогава в Ст Загора просто си легна и се наспа.

Това да се подчертае и да се сложи в първото мнение в темата :ok:

В една от всичките теми за гуми някой колега беше написал много правилно. Ако ще караш 4 години тези гуми и за 100лв отгоре минаваш в горния клас - това са ти 25лв/година, за да имаш хубава гума. Една хубава автомивка е толкова. Ако трябва сега да си взимам гуми, бих взел китаец, само ако ще продавам колата пролетта.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 30 Сеп 2020, 11:14

TNT написа:Ако ще караш 4 години тези гуми и за 100лв отгоре минаваш в горния клас - това са ти 25лв/година,

100лв отгоре ми се стурва малко. Разликата може и да е 100-200 лева на гума, зависи от кой към кой клас ще се минава. В сметката е редно да влиза и средно по 1 думната гума на година.
Иначе конкретно като става дума за китайски гуми - наистина за 20-30 лева на гума горница има прилични некитайки, които дори може да се видят и в разни топ20/топ30 класации при тестове.

:OT:
По въпроса със засичането.
Ако човек спазва дистанция и гледа огледала и участници в движението - шансът да го засекат по-сериозно наистина не е голям.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 30 Сеп 2020, 11:22

Я раздуйте кой от къде пазарува? В Диана и Медина имам добри отстъпки, ама накрая цените май пак идват малко над тия в gumi7, някой поръчвал ли е от там?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 30 Сеп 2020, 11:37

drago9205 написа: В сметката е редно да влиза и средно по 1 думната гума на година.

Ако "думкаш" по една гума на година, грам не можеш да караш или имаш сериозни проблеми със зрението. Веднъж "на маса" стана въпрос... и се оказа, че никой лично не беше пукал гума. Мислех си, че съм само аз. А бях с хора "новите гуми са за балъци", всичките каращи с галоши. Не, че не се пукат гуми... ама не е ежегодно със сигурност.

grkv, миналата година взех от Примекс. Разликата с онлайн сайтовете беше минимална. Гледай по-скоро къде ще ти вземат пари и за монтажа. И съответно колко струва. Че на места става евтини гуми - скъп монтаж.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 30 Сеп 2020, 11:47

Аз от много време пазарувам от автогуми онлайн и не се занимавам с тукашните. Имам си гумаджия, където си ходя да ми сменя и ремонтира всичко по тая част от колата :D.

От гуми7 поръчах веднъж, доста време отне докато стане всичко, не знам какво толкова се флегмиха. От автогуми до следащия ден поръчката е готова, ако са налични гуми, до 2 дни след поръчката са при мен.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: CBR 900RR

Мнение от nCuXoHeBpo3eH » 30 Сеп 2020, 11:57

От gumi7 по-евтино няма да намериш, особено в големите размери. Ако си от София - gumi7 са центровете на Маргел, може лично да доуточниш въпросите които те интересуват. Не могат да ти кажат конкретен ДОТ на гумите които внасят от Германия и Холандия, това за теб ще е проблем предполагам.

Сайтовете дават между 28 и 32% отстъпка от базовата цена, а отстъпката за търговци, дилъри и някои фирми е между 37% до 40%.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 30 Сеп 2020, 12:45

Аз пазарувам основно от представители на Premio. Маргел са такива, но аз взимам гумите от Агрина Плевен (пак представител на премио) - обикновено ми дават доста ниски цени и безплатен демонтаж и монтаж (само баланс се плаща по 4-5 лева на гума).

TNT написа:
drago9205 написа: В сметката е редно да влиза и средно по 1 думната гума на година.

Ако "думкаш" по една гума на година, грам не можеш да караш или имаш сериозни проблеми със зрението.

Нека не се квалифицираме без да знаем в какви условия и какво се е случило. 225/45/17 е сравнително лесна за тотализиране ако не е ХЛ, 18-ките още повече. Моята история с пукане е следната.
1 зимна ХЛ гума я балонизирах тежко - на път към село, дупките бяха така наредени, че за да избегна 1 дупка влезнах в друга, която беше с остър ръб и над 5 пръста дълбока. Скорост 60км/ч на междуградски път точно след закърпен участък с хубав асфалт.
1 лятна в село със скорост 15-20км/ч по един баир - пак дупка с остър ръб, като в селото ситуацията е такава, че заватряш очи и караш - няма заобикаляне, просто всичко е кратер. Уви дори няма стрийт вю в това село, но мен отгровено и колело ще ме е яд да карам през улиците му.
1 лятна от невнимание - там признавам, че грешката е моя и давайки назад качих 1 остър обрдюр.

Преди това 4-5 години на 15-ки не съм пукал нито една гума, влизал съм в сходно неприятни дупки. Та всичко е мнооого условно и относително - къде караш, в каква ситуация попадаш и прочее.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата