Помощ при избор на LCD LED TV
Модератор: Общи модератори
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Помощ при избор на LCD LED TV
В този диапазон нещата клонят към 3-4-5, така че да се насочим натам, иначе за момента звука ще е от него, като в последствие ще правя саунд система, която да гали душата и докосва душата в нейните най-дълбоки места ...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Щом искаш да е най-новия - Philips 935
Аз съм от 2 седмици с 934, с вградена саунд система Bowers&Wilkins (саунд бара е самата стойка на телевизора) - не мислех, че ще има особено значение ама...няма нищо общо с другите телевизори като звук.
При 934 единственото оплакване е, че липсват ниските, при 935 е оправен с по-голям субуфер. Абсолютно всички HD формати, амбилайт-а е готин гъдел (поне според мен). В този ценови диапазон май няма нещо, което да предлага повече за парите си
Аз съм от 2 седмици с 934, с вградена саунд система Bowers&Wilkins (саунд бара е самата стойка на телевизора) - не мислех, че ще има особено значение ама...няма нищо общо с другите телевизори като звук.
При 934 единственото оплакване е, че липсват ниските, при 935 е оправен с по-голям субуфер. Абсолютно всички HD формати, амбилайт-а е готин гъдел (поне според мен). В този ценови диапазон май няма нещо, което да предлага повече за парите си
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
А какво става със стойката, ако искаш да си го монтираш на стената, т.е. може ли да се използва безжично саунд бара?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Самият телевизор няма говорители в него. Саунд бара е неразделна част от него и затова в комплекта има две различни стойки за него - една за монтаж на шкаф и една за монтаж на стена.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Atsalov написа:В този диапазон нещата клонят към 3-4-5, така че да се насочим натам, иначе за момента звука ще е от него, като в последствие ще правя саунд система, която да гали душата и докосва душата в нейните най-дълбоки места ...
Ако ще е 75ца, ще трябва да е ЛСД, защото ОЛЕДа отива към 5 цифрена стойност.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
https://www.technopolis.bg/bg/compare
от тези телевизори кой си заслужава най много? Интерсно, че филипса по големия е по евтин от по малкия
от тези телевизори кой си заслужава най много? Интерсно, че филипса по големия е по евтин от по малкия
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- adovet
- старши ентусиаст
-
Don_Diego написа:Не се виждат моделите
явно само аз мога да виждам кои съм добавил към страницата. Добре какво бихте казали за следния модел https://www.tehnomix.bg/televizor-philips-70pus7304-12
По принцип към звука нямам претенции, защото имам едно яко харманче.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
adovet написа:Don_Diego написа:Не се виждат моделите
явно само аз мога да виждам кои съм добавил към страницата. Добре какво бихте казали за следния модел https://www.tehnomix.bg/televizor-philips-70pus7304-12
ЛЕД технолигията няма проблеми, не вярвам да имаш проблем с панела. Ако ти харесва като софт и меню скачай.
Колкото по-голям толкова по-добре. Голям телевизор можеш да го гледаш и от близо и далеч, за малкия е ясно

Аз бих направил следното, виждаш го в Технополис като мостра, разцъкваш и ако ти допадне си го вземи от Емаг.
При Емаг имаш възможност да го върнеш дори и да няма проблем телевизора.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
На мостри не се вярва, те са в режим магазин и трудно се довбива представа, но поне може да се сравни с другите в същия режим. Освен това размерът в магазина винаги малее. Ако в магазина 65 ти се вижда ОК, значи вкъщи си за 55 инча, ако гледаш до 5 метра. Този филипс горе е 7 серия, ЛЕД, ако ти трябва такъв размер, скачай. Андроид е, което му дава добър futureproof статут, за разлика от повечето други ТВ платформи като Web OS, Tizen и т.н. 4К е и пикселите няма да са съвсем кюфтета, макар че на SD картина ще изглежда гадно, ако го гледаш отблизо. То отблизо и некачествено HD няма да стои добре (ъпскейлнато или на български канал). Та, 70 инча в България само ако гледате от над 5 метра (даже 6-7) или ако гледате предимно качествено съдържание - блу рей, качествени HD-та или 4К. Ако гледането ти е основно ТВ, внимавай с размерите, че ще ти идва да хвърлиш нещо тежко всеки път като го пуснеш.
Never mistake motion for action...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Tenata написа:adovet написа:Don_Diego написа:Не се виждат моделите
ЛЕД технолигията няма проблеми, не вярвам да имаш проблем с панела. Ако ти харесва като софт и меню скачай.
Колкото по-голям толкова по-добре. Голям телевизор можеш да го гледаш и от близо и далеч, за малкия е ясно.
Аз бих направил следното, виждаш го в Технополис като мостра, разцъкваш и ако ти допадне си го вземи от Емаг.
При Емаг имаш възможност да го върнеш дори и да няма проблем телевизора.
Освен това за магазина и размерите да добавя и че голяма телевизор със скапан сигнал (номрален от телевизия) е като 7ма серия с 3 цилиндров мотор

- adovet
- старши ентусиаст
-
в крайна сметка поръчах ето това https://www.emag.bg/televizor-lg-55-139 ... DFGCJMMBM/
Ходих да ги гледам в технополис и мислех да взема по голям телевизор, но ще го гледам от 4м. и реших, че няма смисъл. Също така ще се ползва само за телевизия и то чрез антена ( за оптика в скоро време няма шансове) и така мисля, че този вариант ще ме устройва. Ще го погледам няколко дни и ако не ми харесва ще го върна.
Ходих да ги гледам в технополис и мислех да взема по голям телевизор, но ще го гледам от 4м. и реших, че няма смисъл. Също така ще се ползва само за телевизия и то чрез антена ( за оптика в скоро време няма шансове) и така мисля, че този вариант ще ме устройва. Ще го погледам няколко дни и ако не ми харесва ще го върна.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Много добър избор, според мен. Наносела, за разлика от QLed, е реална иновация в панелите. 55 е идеално за 4м, а тези дисплеи са доста ярки, което "улеснява" гледането дори от по-голямо разстояние. Със здраве да си го ползваш!
Never mistake motion for action...
- adovet
- старши ентусиаст
-
Благодаря 

Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk

Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk