Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2020
35
30%
2021
32
28%
2022
14
12%
2023
3
3%
2024
4
3%
2025
3
3%
2026+
24
21%

Общо гласове : 115
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от BMW_POWER » 06 Окт 2020, 15:13

b_u_b_o написа:
BMW_POWER написа:Хе хе, в Африка са най-щастливи, защото нямат никакви данъци :ok:

Ма ти си гениален. Как не са се сетили у африка да праснат едни 50% данък и да заживеят като бели ора :clap:

А, това ще го обясниш ти. Аз само гледам цифри и факти. Знаеш към кой да се обърнеш :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Окт 2020, 16:27

b_u_b_o написа:
Jordana написа:Като има течове намалят налягането . Така имат по малки загуби . Справка софийска вода . :yes:

Дообре, аз не знам софийски квартал дето да му е ниско налягането. Точно обратното, аз обмислям да си сложа редуцир вентил щото налягането при мен е над 10 бара понякога и повече.

https://www.mediapool.bg/sofiyska-voda- ... 54590.html
Ето извадка от бизнес плана на софийска вода , касаещии някои райони на столицата ..
...DMA 318 – ж.к. Филиповци – казус, който е нерешим с
конвенционални методи. Конкретна част от квартала е населена
предимно с компактно ромско население, което консумира
безконтролно около 75% от подаваните водни количества, като
мрежата е практически отворена. Динамичното управление на
налягането намали изтичане през нощните часове с около 15
м3/час, без да има осезаем ефект за живущите.....

Ама щом пак е високо явно са отстранили течовете ... :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 06 Окт 2020, 16:42

TNT написа:
Nukem написа:Аз още съм в потрес от сравнението на къщата в Тексас и имота в Горубляне, е някой може ли да ми обясни как е възможно това. Наскоро коменирахме един приятел спечели зелена карта, дали да продава или не апартмаента, и то по добре да си продаде 3стаиния в Младост и да си вземе дректно в кеш цяла къща или поне да плати по-голямата част вече в зависимост в кой щат ще се установи.

Колега Nukem - в БМВ форума си. Тука важи само Хавай и Калифорния. Какъв Тексас ? Пък и изолацията на тристайният е колкото двойният гараж на американеца :kuku: В град по-голям от София също си далеч от цивилизацията.

Верно, чекай че забравих :). Тези двамата който са комнтирали над тебе моя пост, и те ме потресоха. Явно не са погледнали снимките на къщата, там редят ми 1-во, 2-ро,3-то. Само че първо не са запознати с Тексас, отделно не са погледанли линка с къщата за която говорим, защото и малоумен да си се вижда че е масивна гредова конструкция, отделно, аве мисля да не комнтирам повече, найстина забавям какви дебили все още се подвизават тук.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Окт 2020, 17:26

стига вятър на клавиатурите :ok:

Това недоразумение (ценово) в Горубляне е по-потресаващо от всичко дето се изписа после :mhihi:

700евра :drinking: :drinking: :drinking:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 06 Окт 2020, 18:18

nxn написа:
Първо Тексас не беше ли бая беден щат, нещо като Враца и Монтана?
Второ къщите там не бяха ли от талашит основно, който е по тънък от изолацията тук?
И трето не бяха ли доста малки по площ и в доста от случаите отдалечени от цивилизацията?

Бъркаш нещо и то тотално:

Economy
Main article: Economy of Texas
See also: Texas locations by per capita income

As of 2019, Texas had a gross state product (GSP) of $1.9 trillion, the second highest in the U.S. Its GSP is greater than the GDPs of Brazil, Canada, Russia, South Korea and Spain, which are the world's 9th-, 10th-, 11th-, 12th- and 13th-largest economies, respectively. Texas's economy is the second-largest of any country subdivision globally, behind California.
In 2010, Site Selection Magazine ranked Texas as the most business-friendly state in the nation, in part because of the state's three-billion-dollar Texas Enterprise Fund. Texas has the joint-highest number of Fortune 500 company headquarters in the United States, along with California.
In 2010, there were 346,000 millionaires in Texas, constituting the second-largest population of millionaires in the nation.

За това че къщите са от талашит е така, но те са такива в цяла Америка. А иначе и в Европа положението е доста по добро, наше приятелско семейство си взеха много прилична къща на около 40км от Франкфурт за 300к евро. Вярно тези в града са от милион на горе, ма тях не ги бърка да карат всеки ден, пък им е и много спокойно така. Така като гледам цените особено около София били за къщи или апартаменти оставам с впечатление че май повечето нямат много намерение да продават, пускат си някакви абсолютно непрофесионални обяви с минимален брой снимки. Няма адрес а само някакви приблизителни координати и най-вече изключително надути цени на които въпросните жилища са (почти) непродаваеми.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Окт 2020, 18:27

Ти така говориш за Тексас, щото не си бил в Монтана и Враца :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 06 Окт 2020, 18:44

Бе за Враца не съм, ма Монтана съм бил че и немската (не знам дали още съществува) съм завършил, още навремето когато беше Михайловград
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 06 Окт 2020, 20:39

peshehodetz написа:А иначе и в Европа положението е доста по добро, наше приятелско семейство си взеха много прилична къща на около 40км от Франкфурт за 300к евро. Вярно тези в града са от милион на горе, ма тях не ги бърка да карат всеки ден, пък им е и много спокойно така.

Напоследък ходих доста често по работа във Франкфурт и немците там живеят, или си търсят къщи по селата и то на прилично разстояние :bchug:
Ама там инфраструктурата по селата е толкова добра, че центърът на София е мизерно гето сравнено дори с по-малките села около него :idea:
Отделно транспортът във всякаква форма е перфектен, та дори не искам да ги мисля, че се изнервям, като зная какво е при нас........ :banghead: :banghead: :banghead:

P.S. Там вече има доста орки, ама към Хамбург е мегаяко, дали. Един приятел си купи къща в едно село там,
с 3 декара нива граничеща с двора му и се размазва от кеф :paranoid: А ние тука - мизерия, стиропор и ново строителство 34 м2 лукс.......... :banghead: :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 06 Окт 2020, 23:54

zAcK написа:
peshehodetz написа:А иначе и в Европа положението е доста по добро, наше приятелско семейство си взеха много прилична къща на около 40км от Франкфурт за 300к евро. Вярно тези в града са от милион на горе, ма тях не ги бърка да карат всеки ден, пък им е и много спокойно така.

Напоследък ходих доста често по работа във Франкфурт и немците там живеят, или си търсят къщи по селата и то на прилично разстояние :bchug:
Ама там инфраструктурата по селата е толкова добра, че центърът на София е мизерно гето сравнено дори с по-малките села около него :idea:
Отделно транспортът във всякаква форма е перфектен, та дори не искам да ги мисля, че се изнервям, като зная какво е при нас........ :banghead: :banghead: :banghead:

P.S. Там вече има доста орки, ама към Хамбург е мегаяко, дали. Един приятел си купи къща в едно село там,
с 3 декара нива граничеща с двора му и се размазва от кеф :paranoid: А ние тука - мизерия, стиропор и ново строителство 34 м2 лукс.......... :banghead: :banghead:

На мен най ми хареса как покрай Щутгарт всички села са вързани към системата на метрото в града и даже кола ме ти трябва, ако си в края на селото имаш 10 минути пеш до гарата и за 15 минути още си в града.
Да не говорим, че селата са индустриално развити и едната половина е за живот с къщи другата е с халета.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Окт 2020, 4:47

С тая подробност, че е по-евтино и бързо да караш кола от колкото да се търкаляш с влака в Германия. :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 07 Окт 2020, 8:51

Особено при ходене от покрайнините на някой по-голям град до централната част, нали?
За това в цяла Европа има много добре развит транспорт, влакове, метра и др, а у нас се радват на 2 лъча от метрото, което идва на 10-15 мин в столицата..

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 07 Окт 2020, 9:32

steeN написа:С тая подробност, че е по-евтино и бързо да караш кола от колкото да се търкаляш с влака в Германия. :lol:

По-евтино, ама друг път, тя тая кола не е само да и сипваш гориво...
Отделно много фирми покриват транспортни разходи чрез издаване на Bahncard100, та ти излиза без пари пътуването.
Отделно някои фирми броят времето за пътуване до офиса, в което си вадиш лаптопчето и бачкаш, за работно.

Та сега сметни ти кое е по-евтино.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от steeN » 07 Окт 2020, 9:50

Фирмата просто ти намаля заплатата с цената на годишната карта дето си цитирал, която в добрия случай е 4000 евро на година. Фантазии не ми се слушат колко е евтино.
Който има желание да си прекара живота по гари и влакове с лаптопче да заповяда.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 07 Окт 2020, 10:42

Невиждано от 5 години дъно на имотния пазар в София.

Cпopeд cтaтиcтиĸaтa нa Aгeнциятa пo впиcвaниятa мeждy юли и ceптeмвpи в cтoлицaтa зa впиcaни eдвa 4412 cдeлĸи, ĸoeтo e cпaд c 35,8% нa гoдишнa бaзa. Зa cъщия пepиoд нa минaлaтa гoдинa ca впиcaни 6874. Toвa e и нaй-мaлĸият бpoй впиcaни cдeлĸи c имoти в Coфия oт пъpвoтo тpимeceчиe нa 2014 г. нacaм.

https://money.bg/property/nevizhdano-ot ... ofiya.html

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RageBg » 07 Окт 2020, 10:46

blacksapphire написа:Невиждано от 5 години дъно на имотния пазар в София.

Cпopeд cтaтиcтиĸaтa нa Aгeнциятa пo впиcвaниятa мeждy юли и ceптeмвpи в cтoлицaтa зa впиcaни eдвa 4412 cдeлĸи, ĸoeтo e cпaд c 35,8% нa гoдишнa бaзa. Зa cъщия пepиoд нa минaлaтa гoдинa ca впиcaни 6874. Toвa e и нaй-мaлĸият бpoй впиcaни cдeлĸи c имoти в Coфия oт пъpвoтo тpимeceчиe нa 2014 г. нacaм.

https://money.bg/property/nevizhdano-ot ... ofiya.html

Какво говориш колега , виж ги как отчитат повишаване на цени и на сключени сделки , пазара трещи и бумти , единствения пазар дето върви само на горе, купувайте на зелено докато е време , че цените само ще се вдигат от тука на сетне. :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата