Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от Exclusive89 » 30 Сеп 2020, 13:37

Колеги догодина трябва да сменям задните гуми, 275/35/18 какво бихте препоръчали. Сегашните са Falken FK 510 и съм доволен, но не знам дали ще има с пресен дот. Не ми трябват някакви мега скъпи гуми, защото колата се кара по 5-7к км годишо и то през летния сезон.
TNT написа:
drago9205 написа: В сметката е редно да влиза и средно по 1 думната гума на година.

Ако "думкаш" по една гума на година, грам не можеш да караш или имаш сериозни проблеми със зрението.

По една гума на година пак е добре... мисля, че беше 2011г. га още Е60тките беха вървежни :mhihi: авера, който се прибра от Холандия издумка 3 гуми за 2 седмици :ok: ама така е като се прибереш от държава с ''нормални'' пътища в БГ... :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 30 Сеп 2020, 14:34

grkv написа:Я раздуйте кой от къде пазарува? В Диана и Медина имам добри отстъпки, ама накрая цените май пак идват малко над тия в gumi7, някой поръчвал ли е от там?

Последните години купувам от bggumi.com. За всички купувани от там гуми цените са били с по някой лев по-ниски от гуми7. Добре при тях е, че имат и гумаджийница и опция да си ги вземеш от там без плащане на пари за доставка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 30 Сеп 2020, 14:54

TNT написа:
ivoaudi написа:А момата, която ме чакаше тогава в Ст Загора просто си легна и се наспа.

Това да се подчертае и да се сложи в първото мнение в темата :ok:

В една от всичките теми за гуми някой колега беше написал много правилно. Ако ще караш 4 години тези гуми и за 100лв отгоре минаваш в горния клас - това са ти 25лв/година, за да имаш хубава гума. Една хубава автомивка е толкова. Ако трябва сега да си взимам гуми, бих взел китаец, само ако ще продавам колата пролетта.

Това дано не е с ехиден привкус, че много, много лошо говори за теб.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Сеп 2020, 15:10

Преди да я продам задължително ще сложа нови Мишелин, газова уредба, ще сменя веригите и всичките масла. Както гледам така се прави според всичките обяви. :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 30 Сеп 2020, 15:15

TNT написа:Преди да я продам задължително ще сложа нови Мишелин, газова уредба, ще сменя веригите и всичките масла. Както гледам така се прави според всичките обяви. :kuku:

:OT: Ако купуваш кола от мен, най-вероятно наистина ще се случат така нещата :D 36-цата ми я карах със счупена скоростна кутия и смених кутията и притискателния диск преди да я продам :D на Астрата си бях подменил спирачки, апарати бях ревизирал, масла и филтри бяха сменени, изкърпена и т.н :D
Бащата ми се подиграва, че си купувам гробници, ремонтирам ги и ги продавам на някого да им се радва :D
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Сеп 2020, 15:17

Подай е39-ката насам :lol: :mrgreen:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 30 Сеп 2020, 23:27

drifty написа:
TNT написа:Преди да я продам задължително ще сложа нови Мишелин, газова уредба, ще сменя веригите и всичките масла. Както гледам така се прави според всичките обяви. :kuku:

:OT: Ако купуваш кола от мен, най-вероятно наистина ще се случат така нещата :D 36-цата ми я карах със счупена скоростна кутия и смених кутията и притискателния диск преди да я продам :D на Астрата си бях подменил спирачки, апарати бях ревизирал, масла и филтри бяха сменени, изкърпена и т.н :D
Бащата ми се подиграва, че си купувам гробници, ремонтирам ги и ги продавам на някого да им се радва :D

Явно ти омръзват т.е. не са те кефили тия коли.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 06 Окт 2020, 18:57

Някой има ли мнения от всесезонните на т.нар. бюджетни марки на Мишлен - Kormoran, Riken, Taurus, гледам шарките им и характеристиките и на трите марки са еднакви, май се правят в същия завод в Сърбия. Не знам каква е тази маркетингова стратегия да имаш три различни марки за едно и също нещо - поне да бяха за различни пазари, но тук се продават и трите?
Последно бях с Michelin CrossClimate, много хубави гуми, но цената им е не с 20-30-50% по-висока от бюджетните, ами със 150%
Други от висок клас се чудя за Goodyear Vector 4S, за които чувам добри отзиви, те са "само" със 120% по-скъпи от бюджетните... дали се оправдава? Не карам спортно или рисково.
korm.JPG

gdyr.JPG

Иначе от 10 години карам всесезонни, след като една есен обикалях половин ден по гумаджии и всичките ми казаха "ела след един час"... тази хамалогия не си я причинявам повече. Не съм закъсвал нито зимата на ски, нито пък лятно време съм имал проблеми. Но въпросът е сега каква марка да избера... препоръки и мнения са добре дошли.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 06 Окт 2020, 19:25

Карал съм с Tigar всесезонни. Не си го причинявай :mhihi: Шумни, нямат сцепление, не спират, зимата е все едно си с летни. Карал съм същата кола и със 6 годишни West Lake зимни и е по-добре, а те също са пълен кенеф :lol: А пък ако слезнеш от Мишелин на нещо сръбско... не знам как ще се чувстваш зад волана.

В край на сметка като заместваш 2 комплекта гуми с един... по-скъпата цена мисля е оправдана. Нещо в диапазона 190-210лв среден клас би било може би най-разумният избор. Но и 4х250лв пак е по-евтино от два комплекта летни + зимни.

П.П. Аз не бих взел всесезонни. Нито лятото си с летни, нито зимата със зимни. Това е за хора, където живеят на място без тежка зима и шофират по 3-6к км годишно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 06 Окт 2020, 23:27

Ама моля казвайте модела на гумите или поне коя година са купувани. Щото сръбските са нови модели съответно подобрени.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 07 Окт 2020, 8:09

От години карам зимата само с Клебър и съм много доволен,лятото съм с Мишелин също нямам оплакване..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 07 Окт 2020, 10:24

Да попитам и тук - какво ви е мнението за HANKOOK icept evo серията? Гледам, че тази година е излязло 3-то поколение и се чудя дали да не взема такива.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 07 Окт 2020, 10:48

2 сезона имам с I'cept Evo2 на малък SUV (Хюндай ix35) - никакви драми нямаше, може би бяха едва идея по-шумни, но това е възможно и от колата да е, че все едно е сглабяна в час по труд и техника :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 07 Окт 2020, 10:58

TNT написа:В край на сметка като заместваш 2 комплекта гуми с един... по-скъпата цена мисля е оправдана. Нещо в диапазона 190-210лв среден клас би било може би най-разумният избор. Но и 4х250лв пак е по-евтино от два комплекта летни + зимни.

П.П. Аз не бих взел всесезонни. Нито лятото си с летни, нито зимата със зимни. Това е за хора, където живеят на място без тежка зима и шофират по 3-6к км годишно.

Не е точно такава сметката, защото един комплект ще го търкаляш примерно 40-50к км (ако имаш късмет), които аз правя да речем за 3 години. А 2 комплекта всеки ще кара по толкова, така че можеш да ги караш 5-6 години.
За "среден клас" има разни корейски марки от рода на Нексен и Кумхо, които се правят в Китай. Дали китайска гума ще е по-добра от сръбска/полска не е много ясно...
Инак от всесезонните аз съм си много доволен, за моя стил на каране. Преди 10-на години имах Е39-ката и сложих всесезонни - не съм закъсвал нито на Боровец зимата, нито лятото съм имал проблеми. След това доста години бях с разни миниванове и тем подобни, защото децата бяха малки и имах да возя колички, кошчета и т.н. - на тях пак с всесезонни. Отскоро съм с Е60, но дойде с едни рънфлатки летни, които трябва да сменя сега преди зимата и съм се насочил направо към всесезонни пак.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Окт 2020, 11:32

Dextuar написа:Да попитам и тук - какво ви е мнението за HANKOOK icept evo серията? Гледам, че тази година е излязло 3-то поколение и се чудя дали да не взема такива.

Миналата година взех W452 WINTER I*CEPT RS2 и останах много доволен, ще видим тази година втори сезон как ще са.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата