Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Модератор: Общи модератори
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Колеги догодина трябва да сменям задните гуми, 275/35/18 какво бихте препоръчали. Сегашните са Falken FK 510 и съм доволен, но не знам дали ще има с пресен дот. Не ми трябват някакви мега скъпи гуми, защото колата се кара по 5-7к км годишо и то през летния сезон.
По една гума на година пак е добре... мисля, че беше 2011г. га още Е60тките беха вървежни
авера, който се прибра от Холандия издумка 3 гуми за 2 седмици
ама така е като се прибереш от държава с ''нормални'' пътища в БГ... 
TNT написа:drago9205 написа: В сметката е редно да влиза и средно по 1 думната гума на година.
Ако "думкаш" по една гума на година, грам не можеш да караш или имаш сериозни проблеми със зрението.
По една гума на година пак е добре... мисля, че беше 2011г. га още Е60тките беха вървежни

- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
grkv написа:Я раздуйте кой от къде пазарува? В Диана и Медина имам добри отстъпки, ама накрая цените май пак идват малко над тия в gumi7, някой поръчвал ли е от там?
Последните години купувам от bggumi.com. За всички купувани от там гуми цените са били с по някой лев по-ниски от гуми7. Добре при тях е, че имат и гумаджийница и опция да си ги вземеш от там без плащане на пари за доставка.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
TNT написа:ivoaudi написа:А момата, която ме чакаше тогава в Ст Загора просто си легна и се наспа.
Това да се подчертае и да се сложи в първото мнение в темата
В една от всичките теми за гуми някой колега беше написал много правилно. Ако ще караш 4 години тези гуми и за 100лв отгоре минаваш в горния клас - това са ти 25лв/година, за да имаш хубава гума. Една хубава автомивка е толкова. Ако трябва сега да си взимам гуми, бих взел китаец, само ако ще продавам колата пролетта.
Това дано не е с ехиден привкус, че много, много лошо говори за теб.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Преди да я продам задължително ще сложа нови Мишелин, газова уредба, ще сменя веригите и всичките масла. Както гледам така се прави според всичките обяви. 

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
TNT написа:Преди да я продам задължително ще сложа нови Мишелин, газова уредба, ще сменя веригите и всичките масла. Както гледам така се прави според всичките обяви.

Бащата ми се подиграва, че си купувам гробници, ремонтирам ги и ги продавам на някого да им се радва

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Подай е39-ката насам

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
drifty написа:TNT написа:Преди да я продам задължително ще сложа нови Мишелин, газова уредба, ще сменя веригите и всичките масла. Както гледам така се прави според всичките обяви.
Ако купуваш кола от мен, най-вероятно наистина ще се случат така нещата
36-цата ми я карах със счупена скоростна кутия и смених кутията и притискателния диск преди да я продам
на Астрата си бях подменил спирачки, апарати бях ревизирал, масла и филтри бяха сменени, изкърпена и т.н
![]()
Бащата ми се подиграва, че си купувам гробници, ремонтирам ги и ги продавам на някого да им се радва
Явно ти омръзват т.е. не са те кефили тия коли.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Някой има ли мнения от всесезонните на т.нар. бюджетни марки на Мишлен - Kormoran, Riken, Taurus, гледам шарките им и характеристиките и на трите марки са еднакви, май се правят в същия завод в Сърбия. Не знам каква е тази маркетингова стратегия да имаш три различни марки за едно и също нещо - поне да бяха за различни пазари, но тук се продават и трите?
Последно бях с Michelin CrossClimate, много хубави гуми, но цената им е не с 20-30-50% по-висока от бюджетните, ами със 150%
Други от висок клас се чудя за Goodyear Vector 4S, за които чувам добри отзиви, те са "само" със 120% по-скъпи от бюджетните... дали се оправдава? Не карам спортно или рисково.
Иначе от 10 години карам всесезонни, след като една есен обикалях половин ден по гумаджии и всичките ми казаха "ела след един час"... тази хамалогия не си я причинявам повече. Не съм закъсвал нито зимата на ски, нито пък лятно време съм имал проблеми. Но въпросът е сега каква марка да избера... препоръки и мнения са добре дошли.
Последно бях с Michelin CrossClimate, много хубави гуми, но цената им е не с 20-30-50% по-висока от бюджетните, ами със 150%
Други от висок клас се чудя за Goodyear Vector 4S, за които чувам добри отзиви, те са "само" със 120% по-скъпи от бюджетните... дали се оправдава? Не карам спортно или рисково.
Иначе от 10 години карам всесезонни, след като една есен обикалях половин ден по гумаджии и всичките ми казаха "ела след един час"... тази хамалогия не си я причинявам повече. Не съм закъсвал нито зимата на ски, нито пък лятно време съм имал проблеми. Но въпросът е сега каква марка да избера... препоръки и мнения са добре дошли.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Карал съм с Tigar всесезонни. Не си го причинявай
Шумни, нямат сцепление, не спират, зимата е все едно си с летни. Карал съм същата кола и със 6 годишни West Lake зимни и е по-добре, а те също са пълен кенеф
А пък ако слезнеш от Мишелин на нещо сръбско... не знам как ще се чувстваш зад волана.
В край на сметка като заместваш 2 комплекта гуми с един... по-скъпата цена мисля е оправдана. Нещо в диапазона 190-210лв среден клас би било може би най-разумният избор. Но и 4х250лв пак е по-евтино от два комплекта летни + зимни.
П.П. Аз не бих взел всесезонни. Нито лятото си с летни, нито зимата със зимни. Това е за хора, където живеят на място без тежка зима и шофират по 3-6к км годишно.

В край на сметка като заместваш 2 комплекта гуми с един... по-скъпата цена мисля е оправдана. Нещо в диапазона 190-210лв среден клас би било може би най-разумният избор. Но и 4х250лв пак е по-евтино от два комплекта летни + зимни.
П.П. Аз не бих взел всесезонни. Нито лятото си с летни, нито зимата със зимни. Това е за хора, където живеят на място без тежка зима и шофират по 3-6к км годишно.

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Ама моля казвайте модела на гумите или поне коя година са купувани. Щото сръбските са нови модели съответно подобрени.
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
От години карам зимата само с Клебър и съм много доволен,лятото съм с Мишелин също нямам оплакване..
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Да попитам и тук - какво ви е мнението за HANKOOK icept evo серията? Гледам, че тази година е излязло 3-то поколение и се чудя дали да не взема такива.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
2 сезона имам с I'cept Evo2 на малък SUV (Хюндай ix35) - никакви драми нямаше, може би бяха едва идея по-шумни, но това е възможно и от колата да е, че все едно е сглабяна в час по труд и техника 

- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
TNT написа:В край на сметка като заместваш 2 комплекта гуми с един... по-скъпата цена мисля е оправдана. Нещо в диапазона 190-210лв среден клас би било може би най-разумният избор. Но и 4х250лв пак е по-евтино от два комплекта летни + зимни.
Не е точно такава сметката, защото един комплект ще го търкаляш примерно 40-50к км (ако имаш късмет), които аз правя да речем за 3 години. А 2 комплекта всеки ще кара по толкова, така че можеш да ги караш 5-6 години.
За "среден клас" има разни корейски марки от рода на Нексен и Кумхо, които се правят в Китай. Дали китайска гума ще е по-добра от сръбска/полска не е много ясно...
Инак от всесезонните аз съм си много доволен, за моя стил на каране. Преди 10-на години имах Е39-ката и сложих всесезонни - не съм закъсвал нито на Боровец зимата, нито лятото съм имал проблеми. След това доста години бях с разни миниванове и тем подобни, защото децата бяха малки и имах да возя колички, кошчета и т.н. - на тях пак с всесезонни. Отскоро съм с Е60, но дойде с едни рънфлатки летни, които трябва да сменя сега преди зимата и съм се насочил направо към всесезонни пак.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Dextuar написа:Да попитам и тук - какво ви е мнението за HANKOOK icept evo серията? Гледам, че тази година е излязло 3-то поколение и се чудя дали да не взема такива.
Миналата година взех W452 WINTER I*CEPT RS2 и останах много доволен, ще видим тази година втори сезон как ще са.