Помощ при избор на LCD LED TV
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Помощ при избор на LCD LED TV
Телевизора на снимката е 50 " ...пише го на стикера на гърба на телевизора 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Petrolhead написа:мнение за това?
https://www.technopolis.bg/en/TV/TV-SAMSUNG-UE-75TU7072-4K-Ultra-HD-LED/p/19134
ако нямаш 8 метра хол не ти трябва... много голямо е

Tenata написа:разтоянието е 5 метра, колко инча е ТВ?
аз не виждам телевизор на тая снимка, а фоторамка

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Petrolhead
- Потребител
-
хола ще го удължим, по какво се познава дали е читав един телевизор?
трябва ми за нетфликс и малко PS4, какво да гледам?
защо тоя е 2 бона, а има съшите по 5?
трябва ми за нетфликс и малко PS4, какво да гледам?
защо тоя е 2 бона, а има съшите по 5?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Tenata написа:разтоянието е 5 метра, колко инча е ТВ?
42 инча

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
vicho написа:Petrolhead написа:мнение за това?
https://www.technopolis.bg/en/TV/TV-SAMSUNG-UE-75TU7072-4K-Ultra-HD-LED/p/19134
ако нямаш 8 метра хол не ти трябва... много голямо еTenata написа:разтоянието е 5 метра, колко инча е ТВ?
аз не виждам телевизор на тая снимка, а фоторамка
Иди го обясни на жената

47” е, но ще се смени скоро с “по-нормален”.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Хм,хм...
- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
Да попитам разбиращите, че аз не съм от тях.
Задачата е да се намери сносен, добър за парите си тв, задължително 65 инчов. Изобщо не робувам на марки, в момента съм с 32 нео и съм супер доволен, но умаля след като се преместих и ще се мести в спалнята.
Ясно е, че няма да е oled, ако е qled хубу, ама едва ли ... Цената е макс 1300 лв.
Какво мислите за тези опции, или ако имате други предложения.

На мен първото хитачи ми се вижда добро, но ще се смеете на доводите ми - дават му говорители 24w, при 20w за другите (за сега няма да купувам саунд система), има си hdr10, по-висол енергиен клас е. Другите му неща са ми еднакви.
Ще се ползва за основен тв, с малко натоварване, до 4-5 часа дневно. Хубаво е смарт-а му да става за нещо бейсик (не е топ приоритет, но да работи без да дразни). Претенциите по-скоро са към картината и звука (до колкото може).
Не съм притежавал Hitachi телевизори до момента, не знам що за матрици ползват и къде са им преместили производствата. Те първа тръгвам да се оглеждам.
Идеята е да се спра на нещо и до го дебна по намаления.
Задачата е да се намери сносен, добър за парите си тв, задължително 65 инчов. Изобщо не робувам на марки, в момента съм с 32 нео и съм супер доволен, но умаля след като се преместих и ще се мести в спалнята.
Ясно е, че няма да е oled, ако е qled хубу, ама едва ли ... Цената е макс 1300 лв.
Какво мислите за тези опции, или ако имате други предложения.

На мен първото хитачи ми се вижда добро, но ще се смеете на доводите ми - дават му говорители 24w, при 20w за другите (за сега няма да купувам саунд система), има си hdr10, по-висол енергиен клас е. Другите му неща са ми еднакви.
Ще се ползва за основен тв, с малко натоварване, до 4-5 часа дневно. Хубаво е смарт-а му да става за нещо бейсик (не е топ приоритет, но да работи без да дразни). Претенциите по-скоро са към картината и звука (до колкото може).
Не съм притежавал Hitachi телевизори до момента, не знам що за матрици ползват и къде са им преместили производствата. Те първа тръгвам да се оглеждам.
Идеята е да се спра на нещо и до го дебна по намаления.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Hitachi са турски в момента, май има някои модели и в Китай. От тези трите LG-то гледай, но бюджета ти е приличен и може да се намери и друг вариант.
https://www.emag.bg/televizor-led-smart ... tkQAvD_BwE
Ето ти добро предложение в бюджета. И не вярвай на хора, които ти казват "ма'ни ги тия"
https://www.emag.bg/televizor-smart-and ... D1RDYGBBM/
Ето още един, Шарп не е това, което беше, евтините модели се правят в Турция, но за парите става.
https://www.emag.bg/televizor-led-smart ... DB5DH5BBM/
Хайсенс са едни от най-продаваните ТВ в щатите. Нямам лични впечатления, но ревютата са доста добри.
Аз лично бих взел TCL при този размер/бюджет. Android e, работи доста бързо, картината е отлична и не плащаш марка. Със сигурност за тези пари ще вземеш по-ниско качество и дизайн ЛГ и Филипс, и се съмнявам да са с андроид.
https://www.emag.bg/televizor-led-smart ... tkQAvD_BwE
Ето ти добро предложение в бюджета. И не вярвай на хора, които ти казват "ма'ни ги тия"

https://www.emag.bg/televizor-smart-and ... D1RDYGBBM/
Ето още един, Шарп не е това, което беше, евтините модели се правят в Турция, но за парите става.
https://www.emag.bg/televizor-led-smart ... DB5DH5BBM/
Хайсенс са едни от най-продаваните ТВ в щатите. Нямам лични впечатления, но ревютата са доста добри.
Аз лично бих взел TCL при този размер/бюджет. Android e, работи доста бързо, картината е отлична и не плащаш марка. Със сигурност за тези пари ще вземеш по-ниско качество и дизайн ЛГ и Филипс, и се съмнявам да са с андроид.
Never mistake motion for action...
- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
Тези ТСL също ги загледах, защото имаше доста предложения в бюджета ми. Не бях ги чувал, признавам, пък се рекламират като втория най-голям производител в света. Това което разбрах за тях е, че се правили в Китай, а продуктите им за Европа ги сглобявали в Полша, с китайски части.
Тъпото е, че не знам какво да гледам като параметри за да ходя да гледам/сравнявам ... А ако ида в магазина с тези рекламни висококачествени клипчета и на най-умрелия тв ще изкарат супер картина.
Ще трябва да попрочета малко явно.
Турските сглобки, не знам защо, но ги избягвам, та шарпа, явно и хитачите падат.
Това Хисенсе, също неизвестно за мен, с какво превъзхожда TCL-а, освен че говорителите му са с общо 10w общо по-мощни, което са си 50%
Не мисля, че като краен потребител ще усетя някаква добавена стойност за 200-те лева разлика, може и да бъркам.
Един, лаишки въпрос, това че гледам LED, а не от умните ледове (q и о), т.е. пикселите си му светят що годе с еднакъв интензитет, означава ли че тази технология има по-къс живот спрямо другите две?
Четох в темата за тези паразитни лога на канали и др статични елементи, но като че ли към днешна дата в новите модели това е решено, с такова впечатление останах.
Тъпото е, че не знам какво да гледам като параметри за да ходя да гледам/сравнявам ... А ако ида в магазина с тези рекламни висококачествени клипчета и на най-умрелия тв ще изкарат супер картина.
Турските сглобки, не знам защо, но ги избягвам, та шарпа, явно и хитачите падат.
Това Хисенсе, също неизвестно за мен, с какво превъзхожда TCL-а, освен че говорителите му са с общо 10w общо по-мощни, което са си 50%

Един, лаишки въпрос, това че гледам LED, а не от умните ледове (q и о), т.е. пикселите си му светят що годе с еднакъв интензитет, означава ли че тази технология има по-къс живот спрямо другите две?
Четох в темата за тези паразитни лога на канали и др статични елементи, но като че ли към днешна дата в новите модели това е решено, с такова впечатление останах.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
xaxo написа:Тези ТСL също ги загледах, защото имаше доста предложения в бюджета ми. Не бях ги чувал, признавам, пък се рекламират като втория най-голям производител в света. Това което разбрах за тях е, че се правили в Китай, а продуктите им за Европа ги сглобявали в Полша, с китайски части.
Това Хисенсе, също неизвестно за мен, с какво превъзхожда TCL-а, освен че говорителите му са с общо 10w общо по-мощни, което са си 50%Не мисля, че като краен потребител ще усетя някаква добавена стойност за 200-те лева разлика, може и да бъркам.
При LED/nanocellLED няма да имаш проблем с така нареченото прогаряне. Това прогаряне се наблюдава при първите OLED като с напредване на годините се изчиства при последните модели, но говорим за 5к+ лв. цена и пак не е сигурно дали няма да се появи.
Ако 80-90% гледаш ТВ през наш доставчик, nanoCell/LED ще ти върши чудесна работа. За спалнята едно OLED да го ползваш за стриийм е перфе. Поръчваш от ЕМаг, гледаш 20 дена и ако не ти харесва го връщаш, тъкмо ще видиш как пасва размер, технология, марка, софт и тн.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
А какво мислите за mi tv box/ tv stick ? Имам уж смарт тв Тесла и освен ютуб друго едва ли може да тръгне, та няма как да му кажеш смарт и като гледам повечето телевизори са със подобни измислени ОС... Чудя се дали да не си взема някой 43-50инч ''не смарт'' тв с хубава матрица и такъв тв бокс/стик. Не е ли по-добър вариант или тези стикове са пълен шит 

..Bayerische Motoren Werke..

Вместо стик ползвам Гугълския хромкаст ултра (демек 4к) в комбинация с Airflow на мак-а и Airflow на телефона.
Като резултат - лягам си в спалнята и от телефона ровя из папките на лаптопа и директно цъквам и тръгва пред мен на телевизора. Същото важи и за ютуб/хбо гоу. Лесно е и е безпроблемно, ползвам го на 4-5 годишен 50'' Нео с 1080 нейтив резолюция, ама досега не съм и теглил филм над 1080, та... доволен съм.
Edit: добавям, това не прави телевизора смарт, това е ''вместо кабел''. Хромкаста няма интерфейс на практика и без да му ''зададеш'' от друго устройство начална сила няма как да пусне нещо. На практика пускаш клип от ютуб през телефона, тръгва, спираш телефон, приложение, интернет ако щеш - хромкаста си върви, даже си тръгват следващите клипове подред и може да си върви денонощно.
Като резултат - лягам си в спалнята и от телефона ровя из папките на лаптопа и директно цъквам и тръгва пред мен на телевизора. Същото важи и за ютуб/хбо гоу. Лесно е и е безпроблемно, ползвам го на 4-5 годишен 50'' Нео с 1080 нейтив резолюция, ама досега не съм и теглил филм над 1080, та... доволен съм.
Edit: добавям, това не прави телевизора смарт, това е ''вместо кабел''. Хромкаста няма интерфейс на практика и без да му ''зададеш'' от друго устройство начална сила няма как да пусне нещо. На практика пускаш клип от ютуб през телефона, тръгва, спираш телефон, приложение, интернет ако щеш - хромкаста си върви, даже си тръгват следващите клипове подред и може да си върви денонощно.
Разгледах няколко ревюта на mi tv stick и като цяло изводите на повечето са, че на амазон fire stick е по-доброто макар и на 2години. Чудя се между тези 3те amazon fire / mi tv stick / chromecast 3.0 Може ли да им се инсталират ФБ/инста или само чрез споделен екран от телефона става? Имам само една игра, която играя от телефона Call of Duty, та ще мога ли да я стриймвам на тв-то докато я играя от телефона или са много слаби за тая гимнастика 

..Bayerische Motoren Werke..