Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Модератор: Общи модератори
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
аз вече на 99% съм се прежалил да се нашия на тия мики маус гуми ... и без тва зимата никаква я няма последно време в регион Пловдив ...
няма да казвам на какво ми мяза комплектчето зимното след последнит 2 топли зими (ще щракна снимка да се посмеете като си забера джантите с гумите от гаража)
или тоя модел или има един друг тънкажен с "B" индекс на мокро ... CST или някакви си такива ... тия Корморани/Рикен съм се возил в кола с тях ... гърми ми глават от тая шарка ( и фалкен съм имал с гадна шарка зимен пак ми шумеше ... тва е е36 щом се чува нз в по-новите коли как е)

или тоя модел или има един друг тънкажен с "B" индекс на мокро ... CST или някакви си такива ... тия Корморани/Рикен съм се возил в кола с тях ... гърми ми глават от тая шарка ( и фалкен съм имал с гадна шарка зимен пак ми шумеше ... тва е е36 щом се чува нз в по-новите коли как е)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
За тази шарка ли говориш - тя мисля е нова от тази година. Инак дават като шум 70дб, което е на нивото на добрите гуми, но доколко е вярно...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Старата шарка, дето беше като за лада нива

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Вероятно да. Дано се сетя тия дни да ви снимам едно S6 с TigarSpeedyMan написа:Ама моля казвайте модела на гумите или поне коя година са купувани. Щото сръбските са нови модели съответно подобрени.

- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Да попитам, само на мен ли ми се случва 2-3 пъти в годината да лепя гуми в София, поради забити пирони, рапидки и тн ?
Не е като да паркирам около строителни обекти.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Ganchev__ написа:Да попитам, само на мен ли ми се случва 2-3 пъти в годината да лепя гуми в София, поради забити пирони, рапидки и тн ?
Може и някой готин комшия да ти се кефи

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Колеги, обухте ли зимния сет?
Понеже си стоя у нас почти 24/7, че работя от вкъщи, та и уча доста в момента и не остава много време за общо взето нищо, въобще съм изгубил представа за външната температура. Напоследък нещо ми захладня у нас, ама го отдавах на 40 годишната дограма, която нищо не спира. Обаче снощи излизам, абе и навън ми е хладно
/предните дни ми беше окей/. Колата показваше 4.5 градуса, не повярвах, че напоследък ми прави яки номера датчика. Обаче после влязох в синоптика и гледам наистина било 4 градуса и сутрин пада до 0-2 градуса цялата седмица напред.
Иначе 39ката си стои добре на пътя, само забелязах, че задницата напоследък става по-палава при ръчкане, но при лежерно каране се държи супер. Но с оглед на студеното време, мисля другия уикенд да закарам зимните на баланс и ако прогнозата сочи по-студено време, може направо да ги кача на колата.
Понеже си стоя у нас почти 24/7, че работя от вкъщи, та и уча доста в момента и не остава много време за общо взето нищо, въобще съм изгубил представа за външната температура. Напоследък нещо ми захладня у нас, ама го отдавах на 40 годишната дограма, която нищо не спира. Обаче снощи излизам, абе и навън ми е хладно

Иначе 39ката си стои добре на пътя, само забелязах, че задницата напоследък става по-палава при ръчкане, но при лежерно каране се държи супер. Но с оглед на студеното време, мисля другия уикенд да закарам зимните на баланс и ако прогнозата сочи по-студено време, може направо да ги кача на колата.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И аз мисля уикенда да ги качвам на колата. Прогнози за сняг няма скоро, но няма и за температури над 20. Най-много някоя вечер като пътувам, да ме срещне заледено.
П.П. Даже и зимни джанти си взех, дано са прави
П.П. Даже и зимни джанти си взех, дано са прави

Последна промяна TNT на 20 Окт 2020, 10:45, променена общо 1 път

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
И аз се ориентирам към преобуване вече, засега само извадих комплектите и ги проверих за спуквания. Обикновено в началото на ноември ги слагам на служебната кола, предполагам и тази година ще е така. Личната предвид, че се ползва по-малко и са на джанти може и по-късно да я преобуя.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Още става за летни, ако не пътуваш в планината.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Зимните гуми не съм ги свалял от миналата зима
Но ще ги сменям с нови. Гледам от автогуми.бг лансират марката Platin, подмарка на Continental. Имате ли впечатления от тях?
Мислех да пробвам Petlas но знам ли
Размер 205/55/16 , има избор

Но ще ги сменям с нови. Гледам от автогуми.бг лансират марката Platin, подмарка на Continental. Имате ли впечатления от тях?
Мислех да пробвам Petlas но знам ли

Размер 205/55/16 , има избор

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
По-добре сръбските май 

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Аз също трябва взимам нови 225/45/17 за тази зима.
Събрах малко оферти и прегледах тестовете. Бях се насочил към среден клас BF Goodrich, Клебер Крисалп 3, Семперит - 150-165лв. парчето. Но излезна и една особено примамлива оферта за зимна Sava Eskimo HP2 на 115 гумата (за дота не съм питал, но от там винаги пресен ми дават). Ако не бях толкова доволен от летните Сава щях да подмина, но моите впечатления от марката са само положителни, че даже чат-пат се явяват в топ10/15 на някои тестове/класации.
Дилемата е голяма, но поне сведох избора до 3-4 модела.
Събрах малко оферти и прегледах тестовете. Бях се насочил към среден клас BF Goodrich, Клебер Крисалп 3, Семперит - 150-165лв. парчето. Но излезна и една особено примамлива оферта за зимна Sava Eskimo HP2 на 115 гумата (за дота не съм питал, но от там винаги пресен ми дават). Ако не бях толкова доволен от летните Сава щях да подмина, но моите впечатления от марката са само положителни, че даже чат-пат се явяват в топ10/15 на някои тестове/класации.
Дилемата е голяма, но поне сведох избора до 3-4 модела.
Аз тая зима се впуснах в експерименти...
За летни на 7цата дадох доста пари за Пирели пи зиро рънфлет и съм леко със смесени чувства от към грип, комфорт пък съм направо разочарован.
Зимни Пирелита и подобни - 1.5-2к за сет, каране - два сезона.
Китайчета - на половина за сет, каране - един сезон и на боклука.
За две години сметката ще е същата, ама и втората зима ще съм с нови гуми. Т'ва ако се представят добре де, иначе си е автогол, ама не знам, по-евтино от Нексен не съм купувал никога.
Четох доста мнения за китайци и масовото мнение е, че на първи сезон са добре, мен до там ме интересува.
Избрах си тия - Тристар, добри ревюта по сайтовете и лятна шарка в зимна гума
За моето извънградско и магистрално каране по мокър и студен асфалт рошавите гуми са си наказание...

Карах ги днес в топло време, ама впечатления нямам особени, утре сутрин трябва да съм в София, та ще видим как се държат магистрално при 4-5 градуса, тръпна с интерес...
И супер да са, пак си ми горчи под езика, че съм си купил китайски гуми, ама да видим...

За летни на 7цата дадох доста пари за Пирели пи зиро рънфлет и съм леко със смесени чувства от към грип, комфорт пък съм направо разочарован.
Зимни Пирелита и подобни - 1.5-2к за сет, каране - два сезона.
Китайчета - на половина за сет, каране - един сезон и на боклука.
За две години сметката ще е същата, ама и втората зима ще съм с нови гуми. Т'ва ако се представят добре де, иначе си е автогол, ама не знам, по-евтино от Нексен не съм купувал никога.
Четох доста мнения за китайци и масовото мнение е, че на първи сезон са добре, мен до там ме интересува.
Избрах си тия - Тристар, добри ревюта по сайтовете и лятна шарка в зимна гума

Карах ги днес в топло време, ама впечатления нямам особени, утре сутрин трябва да съм в София, та ще видим как се държат магистрално при 4-5 градуса, тръпна с интерес...

И супер да са, пак си ми горчи под езика, че съм си купил китайски гуми, ама да видим...

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
grkv написа: Пирели пи зиро рънфлет и съм леко със смесени чувства от към грип, комфорт пък съм направо разочарован.
Тези неща не вървят заедно.