България през 2030

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

България през 2030

Мнение от BMW_POWER » 20 Окт 2020, 12:46

Хайде да пофантазираме. Понеже долната тема е заключена

viewtopic.php?f=4&t=308082

та отварям нова :ok: Тогавашните млади сега са сърдити 30-тина годишни, с понапреднала плешивост и раздават акъл във форума. Ама ето какво се задава след тях

https://www.facebook.com/RAPKAZARMA/vid ... 5507094660

Дайте нещо оптимистично :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: българия през 2030

Мнение от alekangg » 20 Окт 2020, 12:53

щеше да е по-добре България и канада през 2030

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 20 Окт 2020, 13:29

Имахме събиране на класа на скоро и си говорихме, че първите 5-6 най-умни и интелигентни съученици са в чужбина и не смятат да се връщат. Доста познати, отново интелигентни хора и те заминаха без намерение да се връщат. Тука остава мършата общо взето и тук таме някой адекватен да мизерства покрай всички,или просто да пие ракийка и да яде кренвирши без да го интересува нищо.
Според мен 2030 ще има малко българи само в София, останалите градове ще са цигански гета, не вярвам да имаме и функционираща здравна система, отново съдейки по познати, завършили медицински университети тук. Много добър приятел имам, каза че почти 50% са заминали веднага след завършването или малко след това, а останалите били кръгли идиоти.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 20 Окт 2020, 13:35

Аре аре пак глупости на търкалета. Все едно идиотите не одят по чужбина да чистят кенефи и да берат ягоди. За умните има място и тук и в чужбина.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 20 Окт 2020, 13:41

Ние под 30 можем ли да коментираме? Че всички знаем мнението ти за младото поколение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Окт 2020, 14:05

BaDxBoY написа: не вярвам да имаме и функционираща здравна система, отново съдейки по познати, завършили медицински университети тук. Много добър приятел имам, каза че почти 50% са заминали веднага след завършването или малко след това, а останалите били кръгли идиоти.

Точно преди Ковида, с групи за пътуващи возих студентка по медицина. Нейният приятел последен курс си търси къде да е в чужбина, тя също на 99% решена, че ще заминава в чужбина. Както и по-голямата част от колегите й. Дори като студенти забелязват какво отношение има населението към лекарите. Майката на въпросното момиче е работила в спешното и редовно ги причаквали след работа за побой :kuku: Това е сфера в топ3 по заплащане и младите масово искат да бягат. Общо взето такова е положението и бъдещето.

И на мен от няколко месеца ми минават ежедневно такива мисли. Имам приятели инженери, архитекти... и при тях минават същите мисли. Тези, които заминават да берат ягоди не ги коментирам. Общо взето тези, на които не им минават такива мисли са... тези с къщи/апартаменти от мама и тате, които не могат да обелят 2 изречения на чужд език.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 20 Окт 2020, 14:38

Нещата са така така.
Най-умната от класа ми дето нямаше оценка 5 за 5 години обучение, като се прибирах преди някакво време работеше като касиерка в квартален магазин в Плевен.
По-по-по бившата ми приятелка пък учеше Медицина тук, седеше без работа известно време, защото чакаше за чужбина и накрая замина.
Другите по-умни дето учиха право, сега са програмисти.

Мисълта ми е, че не винаги това, че си умен = успешен.

2030 мисля, че София ще е 5млн и останалото по по-големите градове за съжаление, а и Витиня ще работи и ще има магистрала София - Русе. :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: V12

Мнение от A9A » 20 Окт 2020, 15:03

Нарочно ли България в заглавието на темата е изписана с малка буква?

През 2030 ще има 4 милиона българи и 2 милиона цигани. От тези 6 милиона поне 2/3 са глупаци. От 2 години се занимавам с клиенти от всякакви прослойки и МАКСИМУМ един от петима е ЧОВЕК.

Псевдо богаташи, псевдо красавици, псевдо образование, псевдо здравеопазване, псевдо закони... Много ми харесва като се загледам по шофьорите когато съм в задръстване. То едни стойки, чупки, погледи. Колата му пуши като горяща гума, ама нали е 10 годишно БМВ... На българина му трябва още по-голяма беднотия за да удари дъното, че да се замисли и най-накрая да промени нещо. Всеки си прави каквото иска и после вика "И кво толкоз".

Спрях да ходя по заведения (от най-евтиното до най-скъпото) - обслужване никакво, качество на храните и напитките никакво. Събираме се на домашно или в някоя къща под наем. Няма смисъл човек да си губи младините в България, а аз за жалост изгубих половината вече... С частен бизнес тук изравнявам стандарта на познатите, които направиха кариера на запад. Да, бачкат като луди, ама има защо!
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 20 Окт 2020, 15:09

Аз съм на 40+ години, имам бизнес и не мога да се оплача но вече и аз се замислям дали не сгреших че не емигрирах.
Перспективите в България са ужасни: циганизация, простотия, мутри, без съдебна защита, без перспективна здравна система, затъваща икономика...
Сигурен съм че ще съжалявам на стари години но аз не се виждам емигрант + семейство с деца.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 20 Окт 2020, 15:11

TNT написа:
BaDxBoY написа: не вярвам да имаме и функционираща здравна система, отново съдейки по познати, завършили медицински университети тук. Много добър приятел имам, каза че почти 50% са заминали веднага след завършването или малко след това, а останалите били кръгли идиоти.

Точно преди Ковида, с групи за пътуващи возих студентка по медицина. Нейният приятел последен курс си търси къде да е в чужбина, тя също на 99% решена, че ще заминава в чужбина. Както и по-голямата част от колегите й. Дори като студенти забелязват какво отношение има населението към лекарите. Майката на въпросното момиче е работила в спешното и редовно ги причаквали след работа за побой :kuku: Това е сфера в топ3 по заплащане и младите масово искат да бягат. Общо взето такова е положението и бъдещето.

И на мен от няколко месеца ми минават ежедневно такива мисли. Имам приятели инженери, архитекти... и при тях минават същите мисли. Тези, които заминават да берат ягоди не ги коментирам. Общо взето тези, на които не им минават такива мисли са... тези с къщи/апартаменти от мама и тате, които не могат да обелят 2 изречения на чужд език.

Лекарите докато не завършат за 6 години и не минат още толкова специализация и не почнат да работят малко самостоятелно, пари почти не виждат, изключвам един приятел личен лекар, който е по-добре.
На мен не ми минават такива мисли, не съм с кищи или апартаменти и бих казал, че мога да говоря чужд език, изкара го все едно само кретените или връзкарите остават тук, което не говори добре за теб.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 20 Окт 2020, 15:20

nxn написа:
TNT написа:

Лекарите докато не завършат за 6 години и не минат още толкова специализация и не почнат да работят малко самостоятелно, пари почти не виждат, изключвам един приятел личен лекар, който е по-добре.
На мен не ми минават такива мисли, не съм с кищи или апартаменти и бих казал, че мога да говоря чужд език, изкара го все едно само кретените или връзкарите остават тук, което не говори добре за теб.

Ми че то това е самата истина. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 dA Touring
Мечтае да кара: BMW F11

Мнение от feron » 20 Окт 2020, 15:26

barty написа:Аз съм на 40+ години, имам бизнес и не мога да се оплача но вече и аз се замислям дали не сгреших че не емигрирах.
Перспективите в България са ужасни: циганизация, простотия, мутри, без съдебна защита, без перспективна здравна система, затъваща икономика...
Сигурен съм че ще съжалявам на стари години но аз не се виждам емигрант + семейство с деца.

Аз съм на 40 без малко, развивам някакъв бизнес (къде по-успешно, къде не), не се оплаквам, но наистина се замислям за всичките изброени неща. Най-вече за преспективите в България. Работил съм в чужбина, не е въобще толкова лесно там. Много хора бъркат, като се захласват по света, от гледнача точка на турист.
Също като теб съм почти сигурен и аз, че ще съжелявам, че съм останал. Защото поне на децата няма да гледат като на емигранти.
Имаме уникални природни дадености, но не се използват разционално.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Окт 2020, 15:34

bioz написа:Аре аре пак глупости на търкалета. Все едно идиотите не одят по чужбина да чистят кенефи и да берат ягоди. За умните има място и тук и в чужбина.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Ще те допълня само нещо. Всеки път като чуя "чистят кенефи в чужбина" се сещам, как платих 2 евро за пикане на една родна циганка във Венеция 2007г. Мангалите държаха кенефа и яко скубеха туристите. Пък и е мило, когато те нахранят на цигански с вметки на български :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 20 Окт 2020, 15:36

Лекарите бягат докато изкарат специализацията, щото в тоя период тука пари няма. След това се връщат с кеф ако не са се устроили с някой местен там.
Юристите стават програмисти ако нямат гръб, ама ако нямаш гръб и си се хванал с Правото си си чист балък.

По темата, силно вярвам, че човек се чувства най-добре там, където е роден. Ама с пари, не само да е там.

Много ми се иска да видя някаква статистика на ''избягалите'', колко от тях са икономичести емигранти и колко са били над средно ниво за региона и са дуФнали 'щото не ги кефят тротоарите, примерно?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 20 Окт 2020, 15:40

.
Последна промяна Вуйчо на 18 Апр 2021, 20:25, променена общо 1 път
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата