Ден на строителя!
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Re: Ден на строителя!
Да, колега. Равномерно е потъването. Jet Grout и Soil Mix са сравнително слаби и са подходящи за по-ниски сгради. Мисля че фундаментите на Болшой театър са укрепвани по този начин. Тази сграда е фундирана на 950 35х35см напрегнати пилоти, които достигат дълбочина от 20-25 метра в пясъчни почви. Проблемът е, че под пясъците има глини, които са в процес на консолидация заради прекалено голямото тегло на сградата и отнемането на вода от почвата заради строителството на съседни сгради. Ние ще добавим нови пилоти на тротоара по периметъра на сградата. Новите пилоти ще са с дължина 60-70 метра до скала и трябва да облекчат теглото в глините и да спрат консолидирането. Особеност е, че тротоарът е общинска собственост и трябва разрешение от администрацията за да се случи това. Там има и един куп канализации и кабели, които ще трябва да се преместят докато трае строителството.
Засега сме все още много заети, дано да се задържи по-дълго време така. И твоите неща в АЕЦ-а със сигурност са интересни. Това са много различни конструкции и много от проблемите там са други спрямо тези в сградното строителство.
Засега сме все още много заети, дано да се задържи по-дълго време така. И твоите неща в АЕЦ-а със сигурност са интересни. Това са много различни конструкции и много от проблемите там са други спрямо тези в сградното строителство.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Мнооого сериозен проект Колега, впечатлен съм от техическото решение...
По принцип, винаги е по-трудно да усилваш или укрепваш съществуващи конструкции, а когато проблемът е с фундирането... това вече е като висш пилотаж в строителството...
Строителните конструкции в ядрената енергетика са много масивни (по съображения за биологична защита и други...), та по принцип няма ядове със сеизмичната устойчивост. Въпросът е предимно с укрепване на оборудването - за това се правят етажни спектри на реагиране. Също трябва да се държи сметка за системното взаимодействие - примерно някаква съвсем незначителна (от конструктивна гледна точка) тухлена стена, окачен таван или въздуховод може при земетръс да се стовари върху панел с важна електроника от системните за контрол и аварийна защита...
Праявят се едни безкрааайни сценарии на аварйните откази, сейфти-шътдаун листове, ВАБ-ове... абе голяма досада е...
Добре, че се отървах.

По принцип, винаги е по-трудно да усилваш или укрепваш съществуващи конструкции, а когато проблемът е с фундирането... това вече е като висш пилотаж в строителството...

Строителните конструкции в ядрената енергетика са много масивни (по съображения за биологична защита и други...), та по принцип няма ядове със сеизмичната устойчивост. Въпросът е предимно с укрепване на оборудването - за това се правят етажни спектри на реагиране. Също трябва да се държи сметка за системното взаимодействие - примерно някаква съвсем незначителна (от конструктивна гледна точка) тухлена стена, окачен таван или въздуховод може при земетръс да се стовари върху панел с важна електроника от системните за контрол и аварийна защита...

Праявят се едни безкрааайни сценарии на аварйните откази, сейфти-шътдаун листове, ВАБ-ове... абе голяма досада е...

Добре, че се отървах.
Excellent! Steven is my name!
Поздравления колега The_Ancient. С интересни работи се занимаваш
Borymeckata, благодаря за предложението, за момента нямам нужда, но ако не ти е проблем да го наснимаш и изпратиш, ще съм благодарен.
Поздрави, колеги!

Borymeckata, благодаря за предложението, за момента нямам нужда, но ако не ти е проблем да го наснимаш и изпратиш, ще съм благодарен.
Поздрави, колеги!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
И пак е Димитровден!
Честито на именниците и на всички колеги - строители!
Я кажете как оценявате изминалите две години в професионално отношение - като успешни или... не съвсем? Дръпнахме ли напред, поне малко? Или си е същата работа...
Дръжте фронта и да няма ядове - лични и служебни!

Честито на именниците и на всички колеги - строители!
Я кажете как оценявате изминалите две години в професионално отношение - като успешни или... не съвсем? Дръпнахме ли напред, поне малко? Или си е същата работа...

Дръжте фронта и да няма ядове - лични и служебни!

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Къде сте бе, само я ли си останА дюлгерин тука?
За две гОдини сички ли стана'ате програмисти бе, дали...

Пъ после - що не вървело строителството? Ми те - ората се разбега'а...

За две гОдини сички ли стана'ате програмисти бе, дали...

Пъ после - що не вървело строителството? Ми те - ората се разбега'а...

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Хах, имам ново попълнение в редиците на ИТ, дръпнах един приятел инженер, напусна след като го накараха да слага хидроизолация на другия ден след бетонирането, начи преди си мислех, че магистралит не може да се строят по зле, ама ГЕРБ продължават да ме опровергават.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Ех, губим най-добрите си хора...
Вие, баш-строителите със знания и опит, като седнете програмирате игрички и приложения за телефони, кой ше зида дуварите бе? Аптекарите, шивачите или учителите по френски? Пък после Стиин-а се чуди, що строителството било калпаво... Ами кво да бъде, като професионалистите се разбегаха...
Пустия IT-сектор, че го запалим от четри стрАни...

Вие, баш-строителите със знания и опит, като седнете програмирате игрички и приложения за телефони, кой ше зида дуварите бе? Аптекарите, шивачите или учителите по френски? Пък после Стиин-а се чуди, що строителството било калпаво... Ами кво да бъде, като професионалистите се разбегаха...

Пустия IT-сектор, че го запалим от четри стрАни...

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Еми, какво да ти кажа, поне за инфраструктурното няма никакъв смисъл от хора с опит, бай Иван овчаря да сложиш /то така и си е повечето нямат и дипломи за тенхници/ все тая, качеството което се изисква е 0. Няма надзор, изцяло е фиктивен и това ти го казвам за ремонта на Тракия в момента, надзора е само по документи, съответно нали се сещаш, качестов на материалите, декларции за съответствие и т.н никой не ти следи. Самото полагане даже спрях с колата да го гледам е смешно, отделно тези огради на Юпитер фирмата монополист са пълен смах, ако се разровят ще излезнат и че не отговарят на нищо. Защо са ти хора с опит, като само създават проблеми. Да се строи, ремонт на ремонта и после пак ремонт и правилните фирми да трупат в шкафчето. На тази държава доктори и инженери не и трябват или поне така личи от отношението.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Nukem написа:На тази държава доктори и инженери не и трябват или поне така личи от отношението.
Абе ще им потрябват в един момент, ама нали знаеш -кладенец не се копае, като ожаднееш. Едно време във ВИАС се влизаше с голям зор, аз бях пълен отличник от средното, на приемния по математика изкарах към 5 (не помня вече...) и пак стоях на тръни, докато обявят класирането. А сега ги ловят от улицата, дърпат ги за ръкавите и никой не ще да става строител. То като се замислиш - що ли ти трябва...

Газиш калта и гълташ пепеляка по строежите, псуваш се с арматуристи и кофражисти, работниците пак добре, ако разбират български, а отгоре ти е седнал "Шефа" (завършил ВИИ "Карл Маркс", с по-добрия случай...) и трябва да му обяснаваш, че тухлите не са носещи и няма как да спести няколко СБ колони... И за капак, такива като Стиин-а се бъзикат с теб, че си балък и не я разбираш световната икономика и геополитика...

Вчера като се разбягаха медицинските сестри - кофти, няма кой да ти бие инжекция. Днес няма мераклии за учители - абе ще се оправим някак, малките тиквеници ще учат от фейсбук. Утре пък ще се окаже, че не са останали строителни инженери - кво ти пука, ще санираме панелките и ще изкарат още 40 години...

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Няма какво да допълня, добре си го описал. Иначе точно вчера ме викат на един обект за консулатация, аз си смених номера не искам да ме занимават със строителство, но ме намерих чрез бащата и точно това обяснавах че тухлите не са носещи, направих ми един детайл какво да изпълнят, чорбаджията доволен после като дойде време за плащане вика ще почерпя, пара не вади. Викам няма нужда, просто не ме търси повече.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Отново е 26-ти октомври, Димитровден! Честито на всички именници и колеги - строители!
Нашата работа не може да се върши "дистанционно", свързана е с редица неудобства и дискомфорт, високите технологии ни заобикалят, отговорността е голяма, срокове те притискат постоянно, млади мераклии да бачкат в строителството (почти) няма - никой не иска да учи 5 години, за да гази после цял живот из калта на строежа... Затова някои колеги се преориентираха, но други за момента държим фронта.
Я да се преброим, колко останахме?

Нашата работа не може да се върши "дистанционно", свързана е с редица неудобства и дискомфорт, високите технологии ни заобикалят, отговорността е голяма, срокове те притискат постоянно, млади мераклии да бачкат в строителството (почти) няма - никой не иска да учи 5 години, за да гази после цял живот из калта на строежа... Затова някои колеги се преориентираха, но други за момента държим фронта.
Я да се преброим, колко останахме?

Малко /офф
Колега Боримечка, би ли ми дал телефон на ЛС. Аз ти писах ЛС, но нещо не го праща май, не знам защо .
Sent from my M2007J17G using Tapatalk
Колега Боримечка, би ли ми дал телефон на ЛС. Аз ти писах ЛС, но нещо не го праща май, не знам защо .
Sent from my M2007J17G using Tapatalk
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Телефонът ще ми трябва, но номерът ми е 0893 384 209.
Тази седмица съм цялата втора смяна, така че от 14 до 22, когато ти е удобно.

Тази седмица съм цялата втора смяна, така че от 14 до 22, когато ти е удобно.
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
язе също завърших сградостроителното у видин 89 та ама голема сган това местните колеги мръсници-злобари и си бих камшика почивка...верно мизерия е но не береш ядове с изроди...
а от години не съм виждал бял строител вече-само циганьор взимат фирмаджиите бели-тоест ние си правим мръсно белите и даже в бдж пак покрай линиите само черни...
над 50 е абсурд да намериш работа тук.
а от години не съм виждал бял строител вече-само циганьор взимат фирмаджиите бели-тоест ние си правим мръсно белите и даже в бдж пак покрай линиите само черни...
над 50 е абсурд да намериш работа тук.
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3