.
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: Ниво на маслото над МАКС - вредно ли е?
Аз не знам защо, но маслото обикновено го меря на студен мотор и е почти на макс-а. Не знам ако го замеря след 10-15 минути чакане на топъл мотор какво ще покаже, но е вероятно да е или на макса или малко отгоре, пък не съм видял да създава проблеми.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
drifty написа: Не знам ако го замеря след 10-15 минути чакане на топъл мотор какво ще покаже
То така се мери. На топъл мотор и чакаш 10-15 минути.

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
И аз го меря на студен винаги. Доколкото знам, и на студен и на топъл едва ли ще даде кой знае каква разлика / в рамките на допустима/.
По темата според мен си е вредно да е толкова препълнено. Когато е прекалено може да намери от къде само да си избие, а може и нищо да не стане, но да ти е мирна главата.
По темата според мен си е вредно да е толкова препълнено. Когато е прекалено може да намери от къде само да си избие, а може и нищо да не стане, но да ти е мирна главата.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
На М57 в Е60 колата трябва да е напълно загряла, след това се спира на равно, гаси се и се мери след 5 минути. Разликата е голяма. При мен студена е на минимум, а като го правя по процедурата е почти на максимум.
За темата на колегата: 200-300мл. не са фатални. Нищо няма да ѝ стане.
Виж тук: стр. 184 - http://hosted.top/Owner's%20Manual%20E6 ... %20LCI.pdf
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Вуйчо написа: като е повече нивото в картера, коляновия вал ще го разплисква и ще прави мехурчета и маслената помпа щяла да засмуче въздух, щяло да се ще повиши картерното налягане на маслото и други подобни теории...
Евентуално може и да стане тая хватка, ама трябва да вдигнеш нивото до коляновия вал, а т'ва е някъде бая над разграфените пластмаси - демек нейде нагоре в/у щеката ...
Ubi dubium, ibi libertas
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
на колите без щеки датчика мери винаги... и на студен и на топъл
само казвам

само казвам

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Избива в гарнитури и семеринги ако се прекали. Колко е да се прекали зависи от всеки различен мотор, ама толкоз над максимума няма никакво значение според мен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
При мен е точно толкова над максимума, една тема в раздела за Ф10 коментирахме, че тези които сменят в Дару Кар винаги са с толкова над максимума като си вземат колите. В крайна сметка един колега пита Дару Кар след поредната смяна и те са му отговорили, че наливат по каталог точно количество от машина и явно винаги идва малко над максимума по щеката. Интересно че IDrive-a обаче не показва да е НАД максимума ами точно НА максимума. Аз карам така не мисля че е твърде много за да е проблем. Измерването го правя след 15мин след като угася колата.
- santorini
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Range Rover
Аз на Н63-ойката си слагах профилактично по 0.5л отгоре, без никакъв проблем. И без това го гореше, да не се занимавам да доливам 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
На това по нашия край му се вика: "Човек слОбоден - със кеф да го прИбиеш...". Няма лошо де, нали си решил "проблема" и сега ще спиш спокойно.
Притеснително е само как маслото в двигателя ти постоянно се увеличава - от 100 мл, та до 500. Я кажи честно, по време на цялата процедура колко точно милилитра успя да дръпнеш (нямам предвид от маслото в двигателя, а от бъчвата в мазето)?
Вуйчо написа:Но този път явно направих грешка с това казване на 8,3 литра, защото реално после гледайки двете 5 литрови туби (едната изцяло празна и другата полу празна) майсторчето беше сипал по-скоро към 8,4. - тук са 100 ml.
По мои сметки това са към 200 - 300 милилитра. Горе долу така мисля, че е.
... за 15 - 20 минути игра почти напълних едно 500 милилитра шишенце.
... опозицията казва, че това са пълни глупости и тези 300 - 400 милилитра над МАКС нивото...
Притеснително е само как маслото в двигателя ти постоянно се увеличава - от 100 мл, та до 500. Я кажи честно, по време на цялата процедура колко точно милилитра успя да дръпнеш (нямам предвид от маслото в двигателя, а от бъчвата в мазето)?
Excellent! Steven is my name!
това на щеката дето си го снимал е нормално щото немците не са глупави и "пълно" на щеката не значи всъщност съвсем пълно (така както "празно" не значи съвсем празно)...
номера е да не го препълниш сериозно щото тогава коляновия вал ще набие маслото на пяна и ще се получат кавитации и може да останеш без налягане и съответно без мотор.
занимавал си се с глупости ама щом ти дава мира, що не
номера е да не го препълниш сериозно щото тогава коляновия вал ще набие маслото на пяна и ще се получат кавитации и може да останеш без налягане и съответно без мотор.
занимавал си се с глупости ама щом ти дава мира, що не

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Интересно, логиката е, че на студен мотор всичкото масло се е стекло в картера, а при мерене 10 минути след гасене не всичкото се е стекло.. Съответно като меря на студен мотор нивото е по-високо, отколкото 10 минути след гасене, 2-3 милиметра разлика.spacepl написа:На М57 в Е60 колата трябва да е напълно загряла, след това се спира на равно, гаси се и се мери след 5 минути. Разликата е голяма. При мен студена е на минимум, а като го правя по процедурата е почти на максимум.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
На студен мотор се е стекло 'всичкото' (нещо все остава във филтърното тяло), но пък се е свило от температурата... Та, не е ясно, при еднакво количество масло в двигателя, кога показанието на щеката е най-високо! Според мен, 'операцията' е била излишна, въпреки, че и аз се дразня от подобни неща!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Можеш да пробваш като източваш топлото масло да го сипеш в една туба, и после да я сложиш във фризера на -20 градуса и да видиш има ли разлика в обема.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2