Черен петък ли е черния петък в България?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Реален ли е черният петък в Бълария?

Да
9
5%
Не
98
55%
Донякъде защото все още е пълно със злоупотреби от продавачите
72
40%

Общо гласове : 179
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Черен петък ли е черния петък в България?

Мнение от steeN » 02 Ное 2020, 14:08

Най-забавното е като мине нова година как ще паднат рязко цените, защото е минал сезона на подаръците.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 02 Ное 2020, 14:30

Винаги е така. Най-евтините цени са януари и август (август е отпускарски и мега умрял сезон за магазините). Мен тези дни друго много ме дразни, което май е главно в българските магазини. Една камара се бият и ми дават 20-35% отстъпка на неща и тези неща в нормалните магазини са на същите или по-ниски цени без никаква остъпка (в това число Диана са ми любими с техните 35% :lol: ).

Меко казано ми е много дразнещо това, но явно масата от хора като видят намаление и тотално забравят ума и дума, та според мен може би работи в масовият случай. В неделя също се загледах и в един магазин за костюми на Витошка - ами този магазин от 10+ години винаги е на 50% по лепенки :mhihi:

С колите и сервизите е същата история - цена за теб, 20% отстъпки ала бала, накрая е по-висока цената от всеки онлайн магазин без никакво намаление ахаха. Аз лично всичките performance неща + по-скъпите части като маховик/съединител съм си ги внесал от Италия, Германия, UK & USA сам. Единствено от САЩ е по дразнещо, защото се разправям с митници, ама се ядва веднъж на месеци, на фона на тукашните търговци. Сега има колеги, които си вземат нещата от тук на добри цени (добри тук са 40-50%), но малко имаме достъп до такива отстъпки :)

А и да не забравяме последното ми любимо и напоследък тенденция на по "бутикови" неща - да няма цени и всичко да е по запитване. Ходи избирай като не знаеш цената, отделно ако ти кажат отстъпка на нещо, което не знаеш колко струва е ясно колко я има тази отстъпка...
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Ное 2020, 14:55

Това малко идва и от всичките карти за отстъпки. Които важат за ненамалени стоки. А те 80% са промоционални. Имам карта за Premium Client в The Mall - отстъпка до сега реално съм ползвал май само за 2 кафета в Старбъкс :lol: В Диана не знам дали има някой без отстъпка вече. То си слагаш вече Cardbox на телефона и имаш промоция във всеки втори магазин. В колата имам едно тефтерче с карти за почти всяка бензиностанция.

Масово има хора, които хал хабер си нямат какви цени плащат навсякъде. Ще кажеш, че сме Швейцария и всички взимаме хилядарки франкове. За елементарни неща, които всеки ден купуват си нямат идея - тоалетна хартия, сирене, луканка и т.н. Дали е 8лв или 15лв килото - не знаят. И не говоря за хора с 10к заплата, а с 1к.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Ное 2020, 15:38

Rainbow написа:В неделя също се загледах и в един магазин за костюми на Витошка - ами този магазин от 10+ години винаги е на 50% по лепенки :mhihi: ..
Бициани ли :lol:
Инак да, намаленията ни като цяло са зле.. Най-сигурният начин е да си наблюдавал стоката дълго време и наистина да знаеш кога има реална отстъпка. Или да сравниш между няколко магазина.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rainbow » 02 Ное 2020, 18:18

Bogat-Beden написа:Бициани ли :lol:
Инак да, намаленията ни като цяло са зле.. Най-сигурният начин е да си наблюдавал стоката дълго време и наистина да знаеш кога има реална отстъпка. Или да сравниш между няколко магазина.

Точно той :mhihi: Иначе да, само това е начина - да следиш.

Дори снимките във фейса им са такива ахаха
magazin.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 03 Ное 2020, 15:35

devent написа:Не знам за черния петък, но нас си ни стрижат стабилно принципно :mhihi: ето и пример от мен:

Решавам, че искам да си взема GoPro hero9 black. Влизам да видя в emag каква му е цената - 970 лв. с "оферта" да го поръчам днес и утре да е в сердика мола и да мина да си го взема. Викам си "супер, утре го имам", обачеее нещо ме загложди да видя някакви клипове за unboxing. Пускам аз youtube, гледам някакво случайно видео, и пичът споменава, че си е поръчал gopro, което вървяло с sd карта подарък. Връщам се аз съответно в сайта на emag - карта йок. И реших да погледна в сайта на gopro и лошо ми стана и благославях себе си, че не цъкнах бутона "купи" в emag :D

GoPro-то в техния сайт - 380 евро + карта + една година план за техен cloud с безкрайно пространство. Разни отстъпки от аксесоари, и още някакви други благинки :D

Та, напълних кошницата и за 920 лева от официалния сайт взех:
- GoPro hero9 black
- Карта памет подарък(вярно 32 гб, ама карта)
- 1 година безкрайно пространство да си катеря неща ако реша
- 3в1 трипод + държач + нз си още какво
- Плуваща дръжка като ходя да си плувам с него
- Вендуза за колата да го лепя на нея
- Безплатна доставка с ups

А в emag голо gopro за 970 лева - мерси :D

Еми точно така се прави, харесваш продукт и му гледаш цените на няколко места и тогава взимаш. Почти няма сайт който продава в нета дето освен хубави промоции има и яко дървени такива.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 03 Ное 2020, 15:52

Дам, за това има един сайт наречен pazaruvaj, който има и история на цената и можеш да видиш повечето неща наистина колко са намалени.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 03 Ное 2020, 16:00

хубав е, но не всички търговци ги има там, та и това си имайте впредвид
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Ное 2020, 16:18

В момента, в който някой по-голям играч като Амазон реши, че ще праща всичко до целия ЕС... половината местни играчи приключват бързо играта.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 03 Ное 2020, 17:57

От около един месец следя точно определен телевизор на Филипс и в техномаркет беше най-добра оферта на 740 лева без промо. И знам аз, че цял месец уж там ще има супер мега гига дупер оферти и реших да изчакам да видя. Влизам вчера в сайта и го гледам на картинка минус 15% и си смятам цена от около 600 и малко лева и вече си представих как го товаря в комбито и до десет минути съм заменил 3д Л-то с новия филипс. И цъквам леко надолу и гледам намалено от 899 на 760. Е да им таковам мамата нещастна циркаджийска. Уж промо, ама с 20 лева горница....

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 03 Ное 2020, 18:28

Тия не се знае колко ше ги има още, аз бих ги избягвал...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 03 Ное 2020, 18:40

TNT написа:В момента, в който някой по-голям играч като Амазон реши, че ще праща всичко до целия ЕС... половината местни играчи приключват бързо играта.

Аз последната година, поръчвам само от Ebay и Aliexpress. Дори с митото от Китай, всичко ми идва доста по-евтино и си спестявам разправията с търговци.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 03 Ное 2020, 19:26

TNT написа:
Сладур1 написа: Доста изгодна беше, е дойде счупена и я върнах ама си беше оферта.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
TNT, още като го писах и се смях, има един дето се усети да пита. :) Та, счупена беше една пластмаса която държи 4-те стъкла на вратичката. Звънях на Уърпул, ама не ми казаха цена, след като чуха, че съм я взел от Емаг, търсете си я там викат. Ако бях натиснал щях да я купя за 30-40 лв, + 520 лв за фурната. При нормална цена 900 лв в Технополис, си беше оферта фурната. Върнах я и взех доста по-слаб модел за повече пари, затова ме е яд, че не я направих. Пак взех разопакован уред(пералня), пак имаше проблем, но си я оставих. Сега даже ще отстранят проблема по гаранция, и пак съм доста на далавера. Мисълта ми беше, че трябва да се внимава с разопаковани от Емаг. Иначе не съм имаш проблеми, и с известно следене на цени има и оферти. Като градински стол за 17 лв, при редовна цена 30-40 лв. на други места. Е как да кажа, че лъжат?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Ное 2020, 22:43

Емаг си е просто платформа. И прибира едни пари като комисионна. Реално продавачът, който си е обявил стоките там може да ви ги даде с аналогичното намаление, колкото е комисионната, ако реши.

А самите емаг, че правят цигании е факт. Имаше по едно време някакви акции за намалени цени и ми се обаждат от там да питат дали искам да се включа. Казах им, че не мога, защото такива намаления не мога да дам. Тогава предложиха да вдигнат цената, така че аз без да пипам моята да изглежда намалена. Казах им, че не е мойта игра това ама предполагам, че други търговци го правят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rainbow » 04 Ное 2020, 19:42

Bogat-Beden написа:Тия не се знае колко ше ги има още, аз бих ги избягвал...

Тук не знам дали има инфо някой, но наистина и аз забелязвам, че нещо умират. Някои от магазините им в провинцията изглеждат трагично с по 2-3 продавача и 0 клиента, като мъртвило е. Технополис придърпа клиентите :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата