Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от steeN » 08 Ное 2020, 14:47

drago_pavlov написа:
steeN написа: Няма да му паднат краката на детето да походи 15-20 мин.

Може, но ако жена ти го роди на 12 и директно го запишете в 5-ти клас... Понеже в първи-втори ще ви е малко притеснено да го пуснете през половината квартал да походи :mhihi:

Аз не знам място в София където да не важи това, освен евентуално центъра. За пускането спокойно на първокласник да ходи до училището конкретно :dunno:
Единствено в малък град може да се случи това (например Бургас :mhihi: :mhihi: :mhihi: ).

п.с. https://blitz.bg/obshtestvo/eto-tova-sa ... 14364.html
Това е уникално :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 08 Ное 2020, 14:55

моНчето мого се жегна, че му сложихте квартала с гордо закупен имот (НЕ ПОД НАЕМ, ЗАГУБЕНЯЦИ!) в списъка с гетата
Можеш спокойно да пуснеш детето си да иде пеша до 73то ако живееш в Гоце Делчев, който доста харесвам (но за жалост не живея там).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 08 Ное 2020, 15:02

steeN написа:
drago_pavlov написа:
steeN написа: Няма да му паднат краката на детето да походи 15-20 мин.

Може, но ако жена ти го роди на 12 и директно го запишете в 5-ти клас... Понеже в първи-втори ще ви е малко притеснено да го пуснете през половината квартал да походи :mhihi:

Аз не знам място в София където да не важи това, освен евентуално центъра. За пускането спокойно на първокласник да ходи до училището конкретно :dunno:
Единствено в малък град може да се случи това (например Бургас :mhihi: :mhihi: :mhihi: ).

Живях в Бургас една година и това е последното място където бих си пуснал детето да ходи само... Бих го водил на училище до 12-ти клас :mhihi:
Само за първия месец щяха да ме блъснат 3 пъти на пешеходна... В два от случаите даже се опитаха да ми се карат :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 08 Ное 2020, 15:03

Знам, нарочно го написах :mrgreen:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 08 Ное 2020, 15:16

steeN написа:Като студент и известно време след това преди да замина в чужбина, смених доста квартири. Редута, Младост 1, Студентски, Хиподрума, Витоша, Дианабад, Иван Вазов (в хронологичен ред). Та не мисля, че съм този дето си го описал, дето е седял заврян в студентски и едва ли не не е виждал София :lol: Това май повече важи за теб streetz и го екстраполираш върху други хора.

Факт, не отричам, че и аз някога разсъждавах така. Но като се огледам около мен масово беше и още е такова мисленето и всъщност в това няма нищо лошо - всеки харесва познатото и сигурното, та екстраполацията ми е доста вярна. Иначе това всичкото ново строителство в Студентски нямаше да има кой да го купи, а в парк "Мир и Дружба" нямаше да е пълно с дечурлига. Сигурно си се заврял в Младост или Дървеница след Санта Барбара, но иначе не съм прав, добре ;)
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 08 Ное 2020, 15:35

В студентски според мен основните клиенти са хора, които дават апартаменти под наем на студенти.
СУ има огромен недостиг на общежития... УНСС и Техническия го нямат този проблем.
Та друга е идеята на строителството там, поне от моя гледна точка.

п.с. не съм от тази страна на оковръстното, за която си мислиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetz » 08 Ное 2020, 15:53

Трудно е да се каже кой живущи са повече - наемателите или собствениците. Аз като живеех в Студентски на етаж с 4 апартамента бяхме единствените под наем. За 3 години се поопознахме със целия вход и никак не бяха малко постоянните обитатели семейства с деца. Това около арката на НСА. В другия край, зад Дунев, се нарои много и некачествено строителство, там си е за студенти под наем наистина.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 08 Ное 2020, 16:03

Това парче там ми е супер странно, точно до клубовете и т.н. Иначе тази част между УНСС, НСА и Дървеница може да стане прилично място с времето.
Вътре в Студентски между блоковете дето направиха тези огромни сгради последните 5-6 години не знам там защо някой ще иска да живее, ама хора всякакви.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Ное 2020, 16:37

Има си хора, които си ги влече цял живот студентския живот. А в Младост според мен има и доста хора в ИТ сферата - имаш бърз достъп до Цариградско (където са голяма част от фирмите), Бизнес парка и сградите покрай околовръстното. В комбинация и че в ИТ сферата са млади хора, дърпайки ги още Студентски :lol:

За мен не-нагъчкан квартал със спирка на метро в рамките на 5-10мин пеша... няма или е на изчезване. За спокойните квартали си вързан да си с колата. И го има момента, че ако трябва да си вързан с колата... по-добре извън София :dunno: Баланса всеки сам си го търси и намира. Често има и други причини. Познавам хора, бачкащи на летището от не знам колко години... ама 15-20-25. Еми за тях Дружба е идеално, за мен е баси кенефа там.

А и съм сигурен, че 90% ако взимаха същите пари в друг голям град - нямаше изобщо да са в София :lol: Ако държавата не буташе всичко да е в София целенасочено, изобщо страната щеше да изглежда по различен начин. На София половината проблеми поне са от пренаселване. А на другите градове са от липса на хора. Щото там като трябва 300 ИТ-та или 200 инженера и малко удряме греда.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetz » 08 Ное 2020, 17:06

Интересно покрай ковида и масовата практика в ИТ сферата да се работи от вкъщи, дали има голям отлив на наематели. А и студентите минаха дистанционно. Едни роднини на жената дават няколко апартамента в Студентски под наем и наскоро стана дума, че половината им наематели са забегнали...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 08 Ное 2020, 17:24

streetz написа:никак не бяха малко постоянните обитатели семейства с деца. Това около арката на НСА.

Това да гледаш деца в Студентски град... :kuku:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetz » 08 Ное 2020, 17:44

До първи клас сигурно се ядва - има парк, има детски градини, в които даже има места, денонощни аптеки и поликлиника. После Дървеница или Дианабад за основното. Накрая гимназията по телекомуникации и едно виШу в ТУ и това е. :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 08 Ное 2020, 17:49

Темата отдавна няма нищо общо със заглавието и леко ми понамирисва на ключ. Та по този повод един поздрав към хейтърите, ненаправили нищо в живота си (но живеещи в София естествено)

https://www.youtube.com/watch?v=Pkdci55adqk

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 08 Ное 2020, 17:53

drago_pavlov написа:Живях в Бургас една година и това е последното място където бих си пуснал детето да ходи само... Бих го водил на училище до 12-ти клас :mhihi:
Само за първия месец щяха да ме блъснат 3 пъти на пешеходна... В два от случаите даже се опитаха да ми се карат :mhihi:
Нали ме хапеше мене, че съм имал предразсъдъци към морския Перник бре..
Ще те блъснат, ама и ще те бият, ако си одраскал колата също :lol:
pampo написа:моНчето мого се жегна, че му сложихте квартала с гордо закупен имот (НЕ ПОД НАЕМ, ЗАГУБЕНЯЦИ!) в списъка с гетата
Можеш спокойно да пуснеш детето си да иде пеша до 73то ако живееш в Гоце Делчев, който доста харесвам (но за жалост не живея там).
Угадих се аз, въпреки провинциално предубословения ми нисък коефициент на интелигентност :ok:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 08 Ное 2020, 18:15

Bogat-Beden написа:
drago_pavlov написа:Живях в Бургас една година и това е последното място където бих си пуснал детето да ходи само... Бих го водил на училище до 12-ти клас :mhihi:
Нали ме хапеше мене, че съм имал предразсъдъци към морския Перник бре..
Ще те блъснат, ама и ще те бият, ако си одраскал колата също :lol:

Градът си е хубав, чист, подреден... Само селяните са му проблема... Но то няма място в България където да не са, така че...
Малко остана да се преместим там, но малкия взеха, че го приеха във възможно най-доброто училище в София, та ни се размина :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата