Off-road funcar.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Off-road funcar.

Мнение от Borymeckata » 31 Авг 2020, 13:31

Имам развитие по темата. Макар, че не е много "фън"... Регистрирах Джимни-то - стана ми жал за него, само да го джасам из шубраците и да ръждясва под ореха... :dunno: :dunno:
Накачих му вратите и други джаджи, сложих му музика, поизчистих го и го подкарах по пътя. Веднага излязоха някои проблеми, които не бях забелязал по черните пътища из блатото - например гумите не бяха баласирани. Оправих нещата едно по едно, обслужих го - смених маслото в двигателя (пълна синтетика), в скоростната кутия и раздатката. На пробките на двете кутии имаше съвсем малко стружки - работили са нормално. Сложих му добавка за почиствеане на горивната система, проверих свещите, промих охладителната система и нов антифриз. Гресирах го тук - там и като цяло се държи доста прилично на пътя. Като разход ми даде около 22 литра за 300 километра - шосе, градско и черни пътища, да кажем в съотношение 60% : 30% : 10% като километраж.

Ето ни тук на брега на Дунава - имаме си любимо място, но се кара около 5 км. по черен път през блатото. Сузи си почива на сянка под върбите:
Изображение

Изображение

Ето няколко изгледа нагоре и надолу по течението:
Изображение

Изображение

Изображение

Хора не се виждат, само откъм влашкия бряг се дочуват някакви гласове... Понякога минават моторници и кораби, но като цяло сме си сами. Брегът и дъното са песъчливи, с по-едри камъчета и миди, а водата е топла и сравнително бистра:
Изображение

Има и риба - малкият вади уклейчета, а често се мятат някакви големи - вероятно хищник гони малките рибки. Веднъж си правихме пикник, но май не си струва мъкненето на маса, столове, скара, прибори и друг багаж. Само комарите ни развалят кефа и помрачават радостта... :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 09 Сеп 2020, 14:28

Каква категория са го писали. Аз миналата година май месец регистрирах рав-чето и са го писали М1, а трябвало да е М1G май. Мен не ме бърка, но от пункта за прегледи казаха да го оправя, защото имало разлика в това как ще пуснат валовете заради 4х4 и ако се преебе нещо не мога да си търся правата, понеже не пише в талона правилната категория.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 09 Сеп 2020, 15:00

Чакай да погледна талона... М1G.

Не знам какво значи това, но не ме притеснява. RAV-ът е фул-тайм 4х4 и може би за него има значение. Аз като карам Сузи на задно (2Н), предният мост е изключен от раздатката и от хъбовете и няма значение какви валове се въртят или не се въртят... :dunno: :dunno:

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Ное 2020, 9:23

Да докладвам как се равиват нещата. Баварчо го оставих на жената и си ходя на работа със Сузи. Викам си - ще друса, ще подскача и трака, но поне ще пътувам икономично. Да ви кажа - почти съм познал! Наистина вози като каруца - ако имах таван, вече да съм избушил с главата си. За шумовете при движение изобщо не говоря - като седна в БМВ-то, се чудя дали не съм оглушал... Е, само за икономията не можах да позная - това (1,3-литрова въшка с ръчни скорости) гори с един литър на 100 повече от Баварчо с 3-литровия шестак! Откак застудя, си прави 8 на 100 като пич. Отначало си мислех, че нещо не му е наред, но проверих всичко, за което се сетих и... няма проблеми... :dunno: :dunno:
Просто толкова си гори тоя кенеф. Егати...

Иначе си е вярно фънкар - голям майтап пада с него, всички други на пътя ми се смеят... :mhihi: :mhihi:
Двигателчето не е съвсем мъртво, но с тия 80 коня... няма как да те впечатли с нещо. Един голям плюс има - бързо загрява в студеното време и започва да духа топло. При БМВ-то това става по-бавно. Но пък докато загрее, страшно се изпотява предното стъкло, не знам защо... Абе като покараш малко Сузуки, разбираш защо едни коли струват 100 бона като нови, а други - 35 - 40... :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Ное 2020, 11:47

винаги проекта става евридейка в един момент... иначе никакъв проект не е :mhihi: :mhihi: :mhihi:

един приятел ходеше известно време на работа със 750 коня митсубиши понеже евридейките са счупени :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Ное 2020, 12:42

Джипчето си е добро за евридейка - зимата всъдеход, лятото - кабрио, пакира се лесно, не се заключва, не го мислиш...
Само да гореше по-малко... :dunno: :dunno:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Ное 2020, 13:46

едно АГУ :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 25 Ное 2020, 14:14

K_Ilkov написа:едно АГУ :ok:

:nono:

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Ное 2020, 14:31

Не съм привърженик на газовете, но може и да се принудя. Не заради разхода, а ако протече резервоара. Оказа се, тези резервоари са от черно тенеке и ръждясват за страх, а нови просто не се предлагат като резервна част. Формата му е доста особена, та не знам дали някой ще се навие да лепи нов от алуминий или неръждавейка. И като останеш без резервоар за бензина... остава ти вариантът АГУ. :dunno: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 25 Ное 2020, 21:01

Или като на москвича в туба до казанчето за чистачките. Тдс-а го карах така с туба 3 дни докато ми пристигне нова подкачваща помпа, че от резервоара докато стигне до мотора и стартера става за четки и втулки :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Ное 2020, 22:47

Като студент бачках на една бензиностанция в пернишко, 80% от колите бяха с такова тубе или шише под капака :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 26 Ное 2020, 7:47

Мислил съм го това за някакъв пластмасов бидон в багажника. Помпата на инжекциона е колкото 2-литрова бутилка и е потопена в бензина - трудно ще стане... :dunno: :dunno:

Е, има го варианта и външна помпа да му се сложи, старите БМВ-та нали така бяха. Само не знам налягането дали е същото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Ное 2020, 7:51

:OT:
Защо не АГУ?

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 26 Ное 2020, 11:30

Borymeckata написа:Мислил съм го това за някакъв пластмасов бидон в багажника. Помпата на инжекциона е колкото 2-литрова бутилка и е потопена в бензина - трудно ще стане... :dunno: :dunno:

Е, има го варианта и външна помпа да му се сложи, старите БМВ-та нали така бяха. Само не знам налягането дали е същото.

Ако се стигне дотам, вси някой ще може да ти направи един резервоар предполагам :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Мнение от ben_g » 26 Ное 2020, 12:12

А не може ли да се третира с подходящ препарат превантивно, преди да се е пробил? Нещо като това:

[url]https://www.misiamoiatdom.com/596-обработка-на-резервоар-срещу-ръжда[/url]

Sent from my iPhone using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата