Off-road funcar.
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Off-road funcar.
Имам развитие по темата. Макар, че не е много "фън"... Регистрирах Джимни-то - стана ми жал за него, само да го джасам из шубраците и да ръждясва под ореха...
Накачих му вратите и други джаджи, сложих му музика, поизчистих го и го подкарах по пътя. Веднага излязоха някои проблеми, които не бях забелязал по черните пътища из блатото - например гумите не бяха баласирани. Оправих нещата едно по едно, обслужих го - смених маслото в двигателя (пълна синтетика), в скоростната кутия и раздатката. На пробките на двете кутии имаше съвсем малко стружки - работили са нормално. Сложих му добавка за почиствеане на горивната система, проверих свещите, промих охладителната система и нов антифриз. Гресирах го тук - там и като цяло се държи доста прилично на пътя. Като разход ми даде около 22 литра за 300 километра - шосе, градско и черни пътища, да кажем в съотношение 60% : 30% : 10% като километраж.
Ето ни тук на брега на Дунава - имаме си любимо място, но се кара около 5 км. по черен път през блатото. Сузи си почива на сянка под върбите:

Ето няколко изгледа нагоре и надолу по течението:

Хора не се виждат, само откъм влашкия бряг се дочуват някакви гласове... Понякога минават моторници и кораби, но като цяло сме си сами. Брегът и дъното са песъчливи, с по-едри камъчета и миди, а водата е топла и сравнително бистра:

Има и риба - малкият вади уклейчета, а често се мятат някакви големи - вероятно хищник гони малките рибки. Веднъж си правихме пикник, но май не си струва мъкненето на маса, столове, скара, прибори и друг багаж. Само комарите ни развалят кефа и помрачават радостта...

Накачих му вратите и други джаджи, сложих му музика, поизчистих го и го подкарах по пътя. Веднага излязоха някои проблеми, които не бях забелязал по черните пътища из блатото - например гумите не бяха баласирани. Оправих нещата едно по едно, обслужих го - смених маслото в двигателя (пълна синтетика), в скоростната кутия и раздатката. На пробките на двете кутии имаше съвсем малко стружки - работили са нормално. Сложих му добавка за почиствеане на горивната система, проверих свещите, промих охладителната система и нов антифриз. Гресирах го тук - там и като цяло се държи доста прилично на пътя. Като разход ми даде около 22 литра за 300 километра - шосе, градско и черни пътища, да кажем в съотношение 60% : 30% : 10% като километраж.
Ето ни тук на брега на Дунава - имаме си любимо място, но се кара около 5 км. по черен път през блатото. Сузи си почива на сянка под върбите:

Ето няколко изгледа нагоре и надолу по течението:

Хора не се виждат, само откъм влашкия бряг се дочуват някакви гласове... Понякога минават моторници и кораби, но като цяло сме си сами. Брегът и дъното са песъчливи, с по-едри камъчета и миди, а водата е топла и сравнително бистра:

Има и риба - малкият вади уклейчета, а често се мятат някакви големи - вероятно хищник гони малките рибки. Веднъж си правихме пикник, но май не си струва мъкненето на маса, столове, скара, прибори и друг багаж. Само комарите ни развалят кефа и помрачават радостта...

Excellent! Steven is my name!
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Каква категория са го писали. Аз миналата година май месец регистрирах рав-чето и са го писали М1, а трябвало да е М1G май. Мен не ме бърка, но от пункта за прегледи казаха да го оправя, защото имало разлика в това как ще пуснат валовете заради 4х4 и ако се преебе нещо не мога да си търся правата, понеже не пише в талона правилната категория.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Чакай да погледна талона... М1G.
Не знам какво значи това, но не ме притеснява. RAV-ът е фул-тайм 4х4 и може би за него има значение. Аз като карам Сузи на задно (2Н), предният мост е изключен от раздатката и от хъбовете и няма значение какви валове се въртят или не се въртят...

Не знам какво значи това, но не ме притеснява. RAV-ът е фул-тайм 4х4 и може би за него има значение. Аз като карам Сузи на задно (2Н), предният мост е изключен от раздатката и от хъбовете и няма значение какви валове се въртят или не се въртят...

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Да докладвам как се равиват нещата. Баварчо го оставих на жената и си ходя на работа със Сузи. Викам си - ще друса, ще подскача и трака, но поне ще пътувам икономично. Да ви кажа - почти съм познал! Наистина вози като каруца - ако имах таван, вече да съм избушил с главата си. За шумовете при движение изобщо не говоря - като седна в БМВ-то, се чудя дали не съм оглушал... Е, само за икономията не можах да позная - това (1,3-литрова въшка с ръчни скорости) гори с един литър на 100 повече от Баварчо с 3-литровия шестак! Откак застудя, си прави 8 на 100 като пич. Отначало си мислех, че нещо не му е наред, но проверих всичко, за което се сетих и... няма проблеми...
Просто толкова си гори тоя кенеф. Егати...
Иначе си е вярно фънкар - голям майтап пада с него, всички други на пътя ми се смеят...
Двигателчето не е съвсем мъртво, но с тия 80 коня... няма как да те впечатли с нещо. Един голям плюс има - бързо загрява в студеното време и започва да духа топло. При БМВ-то това става по-бавно. Но пък докато загрее, страшно се изпотява предното стъкло, не знам защо... Абе като покараш малко Сузуки, разбираш защо едни коли струват 100 бона като нови, а други - 35 - 40...

Просто толкова си гори тоя кенеф. Егати...
Иначе си е вярно фънкар - голям майтап пада с него, всички други на пътя ми се смеят...

Двигателчето не е съвсем мъртво, но с тия 80 коня... няма как да те впечатли с нещо. Един голям плюс има - бързо загрява в студеното време и започва да духа топло. При БМВ-то това става по-бавно. Но пък докато загрее, страшно се изпотява предното стъкло, не знам защо... Абе като покараш малко Сузуки, разбираш защо едни коли струват 100 бона като нови, а други - 35 - 40...

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
винаги проекта става евридейка в един момент... иначе никакъв проект не е
един приятел ходеше известно време на работа със 750 коня митсубиши понеже евридейките са счупени

един приятел ходеше известно време на работа със 750 коня митсубиши понеже евридейките са счупени

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Джипчето си е добро за евридейка - зимата всъдеход, лятото - кабрио, пакира се лесно, не се заключва, не го мислиш...
Само да гореше по-малко...

Само да гореше по-малко...

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
едно АГУ 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
K_Ilkov написа:едно АГУ

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Не съм привърженик на газовете, но може и да се принудя. Не заради разхода, а ако протече резервоара. Оказа се, тези резервоари са от черно тенеке и ръждясват за страх, а нови просто не се предлагат като резервна част. Формата му е доста особена, та не знам дали някой ще се навие да лепи нов от алуминий или неръждавейка. И като останеш без резервоар за бензина... остава ти вариантът АГУ.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Или като на москвича в туба до казанчето за чистачките. Тдс-а го карах така с туба 3 дни докато ми пристигне нова подкачваща помпа, че от резервоара докато стигне до мотора и стартера става за четки и втулки 

ATR-42/72
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Като студент бачках на една бензиностанция в пернишко, 80% от колите бяха с такова тубе или шише под капака 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Мислил съм го това за някакъв пластмасов бидон в багажника. Помпата на инжекциона е колкото 2-литрова бутилка и е потопена в бензина - трудно ще стане...
Е, има го варианта и външна помпа да му се сложи, старите БМВ-та нали така бяха. Само не знам налягането дали е същото.

Е, има го варианта и външна помпа да му се сложи, старите БМВ-та нали така бяха. Само не знам налягането дали е същото.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет

Защо не АГУ?
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Borymeckata написа:Мислил съм го това за някакъв пластмасов бидон в багажника. Помпата на инжекциона е колкото 2-литрова бутилка и е потопена в бензина - трудно ще стане...![]()
![]()
Ако се стигне дотам, вси някой ще може да ти направи един резервоар предполагам

- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
А не може ли да се третира с подходящ препарат превантивно, преди да се е пробил? Нещо като това:
[url]https://www.misiamoiatdom.com/596-обработка-на-резервоар-срещу-ръжда[/url]
Sent from my iPhone using Tapatalk
[url]https://www.misiamoiatdom.com/596-обработка-на-резервоар-срещу-ръжда[/url]
Sent from my iPhone using Tapatalk