С какво се отоплявате зимата?
Модератор: Общи модератори
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
- Кара: Е53
Re: С какво се отоплявате зимата?
Е да, за климатизация VRV-то модерна работа, ама мойте са за хладилни камери... миналата година ходих в завода в Rotenburg за screw (винтови , че бях написал "scroll" ) компресори - страшна работа !
иначе по темата - още се отоплявам с 2 бр. on - off General-a, вече 12 години.
slatanic написа:Пълни де.После как тия дето са ги виждали нещата само от нета ще могат да коментират!?
Сори,развалих дисциплината
Да не съм съвсем оффтопик, втора зима сме със стар котел Дакон 32,с монтирана горелка Грейко рб20 на слънчогледови пелети,нещата са доста по-добре от дърва и въглища, само дето сипвам 1чувал пелети,а вадя чувал и половина пепел
В крайна сметка, само колегата по-горе ли се топли с термопомпа
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
sa_hellrot написа:Е да, за климатизация VRV-то модерна работа, ама мойте са за хладилни камери... миналата година ходих в завода в Rotenburg за screw (винтови , че бях написал "scroll" ) компресори - страшна работа !
Ходил си в Bitzer в Ротенбург?
Забеляза ли на паркинга от пред едно готино черно Е36 М3 с Българско флагче на предния прозорец
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
- Кара: Е53
Нормално ли е в това време в София, радиатора на втора степен дори да не загрява, а да трябва да е поне на 3та...И са обезвъздушени и всичко, но все пак.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
То не е до време, а до темп. в стаята. Нали са термовентили ?
Хм,хм...
Щом пише 2,3 степен явно е с термоглава и се отоплява на тец.
Термоглавата има зададена заводска температура при която да отваря и затваря.Каква е тя един господ знае.
Както колегата написа важна в случая е температурата в стаята,защото ако втора степен е 20 градуса,а в стаята е 21/2 термоглавата затваря.
И от там не топли.Така,че нищо тревожно.Нагласи си го както ти е комфортно и толкова.
Термоглавата има зададена заводска температура при която да отваря и затваря.Каква е тя един господ знае.
Както колегата написа важна в случая е температурата в стаята,защото ако втора степен е 20 градуса,а в стаята е 21/2 термоглавата затваря.
И от там не топли.Така,че нищо тревожно.Нагласи си го както ти е комфортно и толкова.
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Кара: овца във вълча кожа...
Комшиите го топлят, за т'ва не тръгва на втора
Ubi dubium, ibi libertas
Ако е термоглава, може да се потърси кой е модела и от там да види кои степени на какви градуси отговарят. От моя скромен опит 3та степен отговаря на около 20-22гр, 4та степен отива на 25-27гр, така че щом е студено "поне на 3та" , може да се вкара и 4та
Имам едно питане, надявам се някой знае. Става дума за алуминиеви радиатори, винтила за степента е горе, но долу стои по-хладно, та долната част, която влиза в радиатора, има една като капачка, шестограмова, махнах я и вътре развъртях някаква базикня, в нея пъхам шестограм и развъртам, защото предположих, че това е нещото, което регулира колко топла вода да влиза в долната част, защото долната част стои хладна, дори след обезвъздушаване.
Въпросът е може ли някой да ми каже какво е това долното, което съм базикал и направил ли съм глупост?
Въпросът е може ли някой да ми каже какво е това долното, което съм базикал и направил ли съм глупост?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
Като слагахме камината, понеже беше лятото още и радиатора наполовина. Горе топло долу студен. Питах го тогава човека, каза че е въпрос на връзване и може да се направи да е целия да работи винаги. На практика обаче е сега ми е терми главата на 4, температурата в стаята е 24.8 градуса и е топъл наполовина. Ако обаче врътна на макс си се стопля целия. Също и като съм го спрял да проверявам, после си тръгва на макс и със затоплянето намаля. Даже и изобщо спира да е топъл ако в стаята е топло.
Хм,хм...
А на долната врътка, която не е направена за баране на ръка, ами с инструменти, развъртал ли си, или по-точно тя ли е за настройка? Страх ме е да не протече като барам там
- Моджо
- кандидат ентусиаст
Не. При мен влиза от горния край и от другата страна излиза от долния. Долната “врътка” според мен е втори вход.
При мен е “диагонално”.
При мен е “диагонално”.
Хм,хм...
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Кара: E39, A8L W12, Z4 30i, X1/U11 25e
От там се регулира циркулацията - ако е затворено напълно целия радиатор ще е студен
Don_Diego написа:От там се регулира циркулацията - ако е затворено напълно целия радиатор ще е студен
Ясно, при мен бяха затворени почти до край долу, сега ги отворих и почна да сте стопля и намаля свиренето.