Представиха новата S-класа
Модератор: Общи модератори
Re: Представиха новата S-класа
Само тоя таблет за скоростомера ми идва малко в повече, но като махнем него интериора е уникален. По-скоро предницата нещо не ми харесва. Не че има някакво значение какво ми харесва на мен де 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Това премигване няма как да го видиш с "невъоръжено" око, следователно няма цветомузика
Аз в понеделник ще я разглеждам по-обстойно, но май пак ще заложа на Е (фейсово) идното лято

Аз в понеделник ще я разглеждам по-обстойно, но май пак ще заложа на Е (фейсово) идното лято
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Don_Diego написа:Това премигване няма как да го видиш с "невъоръжено" око, следователно няма цветомузика![]()
Не става въпрос просто за "виждане". Добре знам за какво са тия IR светодиоди, ама не ме кефи да ми облъчва ретината точно щото съм с невъоръжено око и няма как да го защитя

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:Кефи ли ви "цветомузиката" от клъстера директно у зъркелите, а?![]()
![]()
Новата S-Class Mercedes |The New S-Class Mercedes W223 |2020 | Bri4ka.com
Предполагам, че това е системата за следене на вниманието на водача и против заспиване... аз лично на дълъг път го намирам за много досадно, но полезно. това го има още от в221 класата...
колко е вредно... никой не знае. аз лично проблеми точно с ич лъчение в такива количества нямам...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
alx написа:Nickelback написа:Кефи ли ви "цветомузиката" от клъстера директно у зъркелите, а?![]()
![]()
Новата S-Class Mercedes |The New S-Class Mercedes W223 |2020 | Bri4ka.com
Предполагам, че това е системата за следене на вниманието на водача и против заспиване... аз лично на дълъг път го намирам за много досадно, но полезно. това го има още от в221 класата...
колко е вредно... никой не знае. аз лично проблеми точно с ич лъчение в такива количества нямам...
Точно - driver monitoring & interior sensing. Имах пръст в подобен проект и доколкото помня бяха сложили 3-4 диода по 3 вата. Не е кой знае колко, но и си облъчва. Така като го гледам на видеото как святка, е с подобен интензитет на един IR лазер дето си играя с него, та не знам, малко съм предубеден

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Според мен Adaptive Lane Assist-a е напълно достатъчен за да не заспиш.
Първо,че почва да пищи като не управляваш ти колата, второ след около 20 сек ти набива така рЕзко за стотни от секундата спирачките, че колкото и да си заспал ще се събудиш
Не знам как е измислено при мерцедес, но при VW е доста добре Lane Assist-a
Вътре с тия сензорни бутони мен ми е отврат, а вече всички са така.
Първо,че почва да пищи като не управляваш ти колата, второ след около 20 сек ти набива така рЕзко за стотни от секундата спирачките, че колкото и да си заспал ще се събудиш

Не знам как е измислено при мерцедес, но при VW е доста добре Lane Assist-a
Вътре с тия сензорни бутони мен ми е отврат, а вече всички са така.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Реакцията на системата е според маркировката: ако е прекъсната тресе волана и ако си по-инатлив ще я минеш, ако е нпрекъсната - кове спирачки от едната страна за да те дръпне от маркировката. При второто дори в пълно съзнание и нарочно да го правиш - ти се дърпа акото
, супер рязка е интервенцията на системите за сигурност.
Сензорните бутони и всички тия дисплеи са смрад невероятна - ще бърша като луд
. Матово фолио дали ще реши проблемите с пръстовите отпечатъци?
Системата за вниманието на водача работи доста адекватно. Лятото на 2019 като взех мойта и се връщах към София пищеше на всеки 4 часа да спра за кратка почивка. След рестарт на брояча реших да видя дали наистина работи и нарочно 2 пъти оставих Lane Assist да се намеси за кратко време и веднага изпищя на умряло и изкара опции за почивка на навигацията

Сензорните бутони и всички тия дисплеи са смрад невероятна - ще бърша като луд

Системата за вниманието на водача работи доста адекватно. Лятото на 2019 като взех мойта и се връщах към София пищеше на всеки 4 часа да спра за кратка почивка. След рестарт на брояча реших да видя дали наистина работи и нарочно 2 пъти оставих Lane Assist да се намеси за кратко време и веднага изпищя на умряло и изкара опции за почивка на навигацията
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Това е най-дразнещата система. Да завибрира нещо там волана или да ти замига нещо на таблото - хубаво. Ама като ритне спирачките... да беше човек, да му плеснеш шамар, ама на системата няма как.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Ми при тойотата мен ми е много дразнеща да, там пищи на ужас, при мерц и BMW не знам не съм карал с Lane Assist, на Seat Leon който карам напоследък да ти кажа системата не съм я спирал. Като минаваш от лента в лента без мигач се опитва да те върне, но ако си малко по настоятелен просто те пуска, нито вибрира, нито пищи. Както вече казах ако не управляваш колата 20-30 секунди първо изписва на таблото да поемеш управлението, след още 5 секунди изпищява веднъж, след още 10-15 секунди така ти треска спирачките,че не знам какво трябва да ти е да не се събудиш
, единично е нали, за части от секундата, но първия път като не го очаквах направо се стреснах
Иначе Lane Assist-a съчетан с Adaptive Cruise Control-a направо вестник можеш да си четеш на магистралата

Иначе Lane Assist-a съчетан с Adaptive Cruise Control-a направо вестник можеш да си четеш на магистралата

аз обикновено изключвам лейн асист и колижън авойданс, но оставям драйвър атеншън системата включена- особено на дълъг път...
новата с- класа- както казах- само да направят амг- подобна електричка и ще й се метна с удоволствие.
новата с- класа- както казах- само да направят амг- подобна електричка и ще й се метна с удоволствие.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Front и Back assist-a пък защо ги изключваш, на тях не можеш ли да си гласиш дистанцията?
DigitalExile написа:Front и Back assist-a пък защо ги изключваш, на тях не можеш ли да си гласиш дистанцията?
не съм ровил в менютата, но мисля, че имат само вкл/ изключено без възможност за нагласяване на "чувствителноста"...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Има различни степени за засичане на кола отпред, както е при дистоника
Don_Diego написа:Има различни степени за засичане на кола отпред, както е при дистоника
да, за дистроника имаш възможност да нагласяш дистанцията, но това не е колижън асист/ авойданс - сега ги погледнах- за тях нямаш нагласяне- само вкл/ изключено. единственото нагласяне дето видях е за вниманието на водача / драйвър атеншън - имаш "стандартно" и "чувствително". това е за в222 2018та
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DigitalExile
- ентусиаст
-
На Leon-a Имам 3 степени за Front и Back Assist, точно както на дистроника при дистанцията, но там са повечко от 3 степените