Избор на настолен компютър.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Re: Избор на настолен компютър.

Мнение от BaDxBoY » 06 Дек 2020, 15:16

То явно проблемът не е в ключа, а в компютъра ми.

3ти офис пакет пробвам и пак едно и също.
https://answers.microsoft.com/en-us/mso ... 9ccdb66889

Ето това е проблемът, но цяла сутрин не успявам да го оправя. Направих това Disable hardware graphic acceleration, но няма ефект. Сега ще мъча нещо драйвърите на видео картата.

Ако нещо ви хрумне на акъла, казвайте че съм го закъсал :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 06 Дек 2020, 15:41

Има ли причина да ти трябва конкретно MS Office? От 10тина години не съм ползвал такова, винаги open office си слагам и ми върши перфектна работа. Е сега офис пакетът го отварям 2 пъти в месеца и може майкрософтския да има предимства в някои отношения, ама ако и оупън сос такът ти върши работа не виждам причина да се занимаваш с краквания и глупости..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 06 Дек 2020, 19:28

Направи си една регистрация в Microsoft да ползваш офиса онлайн, безплатно е и май ще свърши работа за зор заман.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Дек 2020, 19:50

А защо не ползвате офис пакета на Google? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 07 Дек 2020, 12:23

Don_Diego написа:А защо не ползвате офис пакета на Google? :dunno:

Благодаря ти колега, ще свърши чудесна работа това ! Отваря ми всички word документи

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 21 Дек 2020, 12:02

Някой ползвал ли е така наречените вертикални мишки ? По снимки големи ми изглеждат, пък ще е за жената и се чудя да не ѝ е голяма за ръката.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Дек 2020, 13:00

Бях купувал една такава (от доста скъпите) за един от девелоперите при нас, след като напусна я давах на 20+ човека и никой не може да свикне с нея :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 21 Дек 2020, 13:03

Удобни са, но таква се взима само ако усещаш напрежение в китката, идеята ѝ е, че ръката стои в по-естествена поза и са добри при болки, но ако човек няма проблеми не бих препоръчал. Ако пък проблемите са не само в китката, а в ръката като цяло, тогава вертикална с тракпад на нея е най-добрата опция. Свиква се и на двете и то сравнително бързо, много по-удобно е от тъчпад.

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 21 Дек 2020, 13:55

nxn написа:такава се взима само ако усещаш напрежение в китката, идеята ѝ е, че ръката стои в по-естествена поза и са добри при болки

Именно затова искам такава да взема :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Дек 2020, 14:55

Вземете пример от геймърите, мишката се настройва да е супер бавна и се мести с цяла ръка не с китка :lol: Така няма да има проблеми, но изисква период на свикване.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 21 Дек 2020, 14:57

steeN написа:Вземете пример от геймърите, мишката се настройва да е супер бавна и се мести с цяла ръка не с китка :lol: Така няма да има проблеми, но изисква период на свикване.

Да, аз съм така, както и мишката е леко наклонена на едната страна, лявата част е по-високо от дясната, така че ръката не стои напълно плоско.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Мнение от anttonev » 21 Дек 2020, 16:02

На това дъно каква кутия трябва? Z170XP-SLI

От има няма 15 години не съм се занимавал със сглобяване и съм забравил нещата.

:bchug:

П.С. Ужас, ма то много шарни тия кутии, почти няма без шарении и светещи иДиодчета...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 21 Дек 2020, 16:27

Всякаква става почти, кажи бюджет и видео карта и охладител за процесора по скоро. Надявам се това дъно не го купуваш сега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Мнение от anttonev » 21 Дек 2020, 16:35

Един приятел прави ъпгрейд и ще ми го даде.

Като казваш така, имаш предвид че нещо е бъгаво или?

За кутия симисля 100-150лв и за сега ще го ползвам с i7 7700к и няма да взимам видео. После някоя 1080 мисля да взема.

П.С. Мале на такива такива конфигурации не съм могъл и да се надявам като ученик, а сега почти за без пари. Ще взема да си начеша крастата, пък ако ми хареса ще взема видеото и така... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 21 Дек 2020, 16:56

100 150 е добра цена, питам за карта и охлаждане на процесор, защото някои кутии не поддържат дълги карти или високи вентилатори, но на тази цена има избор, но бих препоръчаш да дадеш накой лев за нещо като Fractal Design Meshify C, защото в нвго ще влезе всичко и е доста добро, но в бюджета ти влиза и https://www.pazaruvaj.com/kutii-za-pc-c ... 387633985/ което също е прилично решение и има място.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата