Керамичен или индукционен плот?
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Керамичен или индукционен плот?
То се оказа, че преди години сме имали едно малко индукционно котлонче, ама кой да ти знае.
Жената ми го припомни, беше подарък от една лелка милионерка от Белгия с едни специални съдчета. Това беше преди около 10-на или повече години. Та спука го буквално от ежедневено ползване жена ми за всякакви по-малки неща като варене на яйца, вода за какво ли не щеш, понеже 12 годиншния тогава беше малък, а 6 годишната я нямаше и после се появи.
Та това котлонче ги изгледа тия двамата и сега като я поразпитах наистина не греело така, бързо завирала водата, абе бая неща правеше на него, но го имало момента с това, че по-лесно се "изтървало" това, което приготвяш ако не го разбъркваш.
та малко съм раздвоен от всичките тия мнения с лъчението и с вкуса на храната най-вече за който говореше кулинарния колега по-горе. То сега съм с керамика, оплаквания нямаме, ама ще се почудя още малко.
Между другото съм си харесал една Немска марка TEKA, ако някой знае нещо да каже, досега само хубави неща чувам и имам познати приятели, които я ползват. Общо взето за някои неща я определят като другото Миеле.
Бяха спонсори на Раел Мадрид преди години. Правят всичко - съдомиялни, перални, сушилни, хладилници, аспиратори, мивки, смесители, фурни, плотове, микровълнови...
https://www.teka.com/bg-bg/

та малко съм раздвоен от всичките тия мнения с лъчението и с вкуса на храната най-вече за който говореше кулинарния колега по-горе. То сега съм с керамика, оплаквания нямаме, ама ще се почудя още малко.
Между другото съм си харесал една Немска марка TEKA, ако някой знае нещо да каже, досега само хубави неща чувам и имам познати приятели, които я ползват. Общо взето за някои неща я определят като другото Миеле.

https://www.teka.com/bg-bg/
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Тука има колеги които мислят да живеят “цял живот”.
Взимаш това което ти е на джоба.
Много ми е интересно как познавате на какъв котлон е сготвена една храна?
Взимаш това което ти е на джоба.
Много ми е интересно как познавате на какъв котлон е сготвена една храна?

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Тя разликата в момента от плотовете, които гледах беше някакви пренебрежима от сорта на няма и 200 лева при цена на едното 600 и нещо, а другото 400 и нещо. Не говорим за цената.
In God we trust, all others we track.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Вземи Бош или Сименс.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Монтирал съм хиляди котлони за близо 16 години монтаж на кухненски плотове от камък. Не помня от кога не съм монтирал друго освен индукционни котлони.За последните 10 години имам монтирани не повече от 5 котлона на газ. Та газта няма да я коментирам,най-малкото газовите котлони са грозни на гъз
Не съм и чул някой да се оплаква да му грее в точка или да не може да си опече пържолата. Марките,които масово монтирам са миеле,сиеменс,бош,аег и някои по-екзотични като гагенау и бора. От известните марки най-големи боклуци са миеле.Всъщност винаги когато има проблем е от миеле. Аз съм с индукционен от икеа,който всъщност е електролукс. За 3 години не ми се е случвало да ми дойде слаб.В интерес на истината рядко го слагам повече от 7 степен (от 9).Телешкото ентреко става за около 8 мин на чугунения тиган
Има и индукционни котлони без зони,където реално можеш да сложиш е квадратен тиган,където пожелаеш и се загява равномерно.
Ако ще слагаш кухненски плот от камък ми пиши да ти дам един жокер свързан с котлоните,за който жена ти ще ти е много благодарна

Ако ще слагаш кухненски плот от камък ми пиши да ти дам един жокер свързан с котлоните,за който жена ти ще ти е много благодарна

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
magareto_yori написа:Та газта няма да я коментирам,най-малкото газовите котлони са грозни на гъз![]()
Аз като ви казвам, че в съвременния дом котлоните са за украса, вие не ми вярвате

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Газта е добре само ако ще правиш нещо на чугунен тиган, ама ако ще правиш чугунен тиган на котлон, а не на фурна, по-добре газовото барбекю на балкона или на двора в зависимост кой какво има. Аз съсипах няколко тигана и тенджери с керамично покритие на газ едно време и не ме радва изобщо. Индукционните за мен са европейски изгъзици да се пести ток, вместо да се ползва истински мощен нагревател.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Ще съм благодарен да споделиш и на мен въпросния жокер за котлони+гранитен плот. Мерси!magareto_yori написа:Монтирал съм хиляди котлони за близо 16 години монтаж на кухненски плотове от камък. Не помня от кога не съм монтирал друго освен индукционни котлони.За последните 10 години имам монтирани не повече от 5 котлона на газ. Та газта няма да я коментирам,най-малкото газовите котлони са грозни на гъзНе съм и чул някой да се оплаква да му грее в точка или да не може да си опече пържолата. Марките,които масово монтирам са миеле,сиеменс,бош,аег и някои по-екзотични като гагенау и бора. От известните марки най-големи боклуци са миеле.Всъщност винаги когато има проблем е от миеле. Аз съм с индукционен от икеа,който всъщност е електролукс. За 3 години не ми се е случвало да ми дойде слаб.В интерес на истината рядко го слагам повече от 7 степен (от 9).Телешкото ентреко става за около 8 мин на чугунения тиган
Има и индукционни котлони без зони,където реално можеш да сложиш е квадратен тиган,където пожелаеш и се загява равномерно.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
А вярно ли е, че като вдигнеш съда и го слжиш пак то загравянето не почва веднага пак , а се чака ххх секунди?
Като изключим за газта и аз съм на мнението не Стинката. Не че нещо, ма досега по-така професионална кухня не съм видел да е на нещо друго освен на газ.
Като изключим за газта и аз съм на мнението не Стинката. Не че нещо, ма досега по-така професионална кухня не съм видел да е на нещо друго освен на газ.
Хм,хм...
- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
Не. Вдигаш го - спира веднага. Поставяш го - тръгва веднага.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Някой боклукчави марки имат забавяне от около секунда, но не секунди.
Мен лично ме дразни и бих проверил как се държи на ниска мощност.
Пак боклучавите марки нямат плавно намаляне на мощността на малките степени.
Примерно, ако са от 0-10, то при 1,2 и 3 мощността е както при 4, но започва едно включване и изключване.
Това добре, но при хубавите марки, ако е направени по този начин, това включване и изключване е през 1 или 2 секунди, а при боклуците отива на 3-4-5 секунди престой и се получава завира-спира, пак завира и пак спира.
Читав индукционен няма как да е по-бавен от газ, освен, ако газта не е и някоя професионална с много голям пламък.
Най-гадното на керамиката е инертността, но в посока намаляне на мощността.
Ако си засилил повечко или на макс и намалиш, ефект има след 1 мин поне, а при газ и и индукция е мигновено.
Мен лично ме дразни и бих проверил как се държи на ниска мощност.
Пак боклучавите марки нямат плавно намаляне на мощността на малките степени.
Примерно, ако са от 0-10, то при 1,2 и 3 мощността е както при 4, но започва едно включване и изключване.
Това добре, но при хубавите марки, ако е направени по този начин, това включване и изключване е през 1 или 2 секунди, а при боклуците отива на 3-4-5 секунди престой и се получава завира-спира, пак завира и пак спира.
Читав индукционен няма как да е по-бавен от газ, освен, ако газта не е и някоя професионална с много голям пламък.
Най-гадното на керамиката е инертността, но в посока намаляне на мощността.
Ако си засилил повечко или на макс и намалиш, ефект има след 1 мин поне, а при газ и и индукция е мигновено.
Последна промяна alekangg на 14 Дек 2020, 11:57, променена общо 1 път
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Ако ще слагате плот от камък искайте котлоните да са вградени надолу до нивото на камъка. Тоест повърхността на котлоните и плота са на една височина. После се фигура с полиуретан между котлоните и камъка. Става много практично и лесно за почистване и изглежда много добре. Важно е котлоните да са само стъкло без фаска/ скосяване и без метален кант! Ще кача снимки по-късно.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Камъка е супер, ама в Бг рядко се слага, просто цената е поне х2 от хубав плот.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Това би трябвало да стане на всякакъв плот стига да има някой на който ръцете не са му в задника да го фрезова по канта
Повечето плотове обаче не са ли скосени в края, защото не са предвидени за такъв монтаж както си споменал?

Повечето плотове обаче не са ли скосени в края, защото не са предвидени за такъв монтаж както си споменал?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5