Керамичен или индукционен плот?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: Керамичен или индукционен плот?

Мнение от bioz » 14 Дек 2020, 23:20

magareto_yori написа:..

Е тва е коментар на място, точно и ясно какви камъни какви характеристики.

Искам да те попитам кои са тези гранити които не изискват импрегниране и няма да се боядисат ако разлея вино например? Аз доколкото знам естествените камъни за разлика от изкуствения точно това му е проблема.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 15 Дек 2020, 0:04

Много са тези,които не поемат нищо.Като цяло по-тъмните камъни са по-плътни,но си има и изключения.Някои примери
Absolute black,Silver galaxy,Black galaxy,Black Pearl,Blue Pearl, Emerald pearl,tan brown,baltic brown, Antique brown,volga blue,Steel gray и много други. При мен се работи с по-тъмни камъни като цяло заради особеностите на пазара.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 15 Дек 2020, 6:43

Благодаря, съвета за вкопаните котлони - наистина ми харесва и беше полезен. Изобщо не ми беше хрумвало и нито дизайнера, нито каменара го е предлагал. Ще се възползвам почти е сигурно!

Много ме кефят мен гранитните плотове. Този е на 6 години и абсолютно нищо му няма, а едно е сигурно - доста кафе е видял, също червено вино :) Никакво пазене - директно от котлона тигана или тенджерата върху него.
Даже се вижда за сравнение мивката от технически камък вече е яко засечена точно от кафе и червено вино. А оня ден едно смути с куркума нанесе тежки и изглежда безвъзвратни щети върху мивката :)
IMG_4155.jpg

Тоя камък преди да дойде в кухнята с години е висял на открито на слънце, дъжд и сняг на околовръстното, преди това сигурно другаде и така :) Дали си струва парите - ако дефинцията на “струва си” е най-евтиното дето върши работа - естествено че не :)

Сега правя нова кухня и в дизайна се вписва възможно най-светло - направо бяло ако може тип мрамор Calcatta - но имам съображения точно както Магарето Йори ги описа.
Мрамор и светъл гранит не са подходящи, а изкуствените са доста “неубедителни” на вид и за мен не оправдават цената. И сега съм на етап да променим малко цветовете по камъка.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Предишна

Назад към Извън Темата