Къде бихте живяли?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

?

с 5000 лв заплата в София
68
52%
с 2000 лв заплата във Видин/Русе
8
6%
с 3000 лв заплата в Пловдив/Варна
56
42%

Общо гласове : 132
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Къде бихте живяли?

Мнение от Jordana » 19 Дек 2020, 21:24

Човек направо изпада в умиление като чете как се надъхват бургазлии че са гепили шлифера на господ . Разбирам местните аборигени да си хвалят тяхното гардже че е най убаво , обаче ляолинската агитка като почне да надува вувузелата за бургаския тим ....малко е странно според мен :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Дек 2020, 21:28

Има нещо вярно.
За разходка става Бургас, дори преди години, често варненци ходеха до там без преспиване.
За постоянно живеене не виждам с какво повече е от Варна, която не харесвам. Морската градина не е фактор за мен, а минусите са ясни, казах ги, по-откъснат от света, няма университети, единствено имотите са по-евтини при евентуално идентични заплати.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 19 Дек 2020, 21:29

drago_pavlov написа:То 'щото във Варна са MIT, Кембридж и Харвард :mhihi:

Аз познавам доста добри инженери от ТУ Варна, включително и такива с успешни IT бизнеси. Преди години беше приличен университет :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Дек 2020, 21:33

Освен ТУ, читави са медицината и морския, който е единствен в България и не съм чул да са безработни хората, които го завършат.
Сега СУ е ясен.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Дек 2020, 21:58

Искам си на село аз, ама да няма римляни и да си имам козичка (а те от град на село трудно се местят..)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Дек 2020, 21:59

И аз исках и май още искам козички, ама не знам колко ще ги изтърпя, ако наистина имам един ден.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 19 Дек 2020, 22:00

Аз за говореща имах предвид :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Дек 2020, 22:49

Като хванеш вечерния автобус не се чака изобщо на границата в 2 часа вечерта. Няколко пъти съм летял до Лос Анджелис като още живеех в щатите.
Тез самолети Варна Истанбул не са по 30-40 лв със сигурност, нито са всеки ден. Аз на Малко Търново не съм чакал никога освен това.

Бургас бил по-откъснат от света :mhihi: Тва може само варненец да го каже :mhihi: От Варна по-забит е единствено Добрич в цяла България.
Последна промяна steeN на 19 Дек 2020, 22:56, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 19 Дек 2020, 22:55

alekangg написа:Само, че от Варна има самолет до Истанбул, а при ходене някъде по-далеч си е супер удобство, а не минаване през граници и чакане по половин ден в посока от май до септември.
За мен сериозен минус за Бургас е, че няма университети, не броя някакъв свободен и това води като цяло до по-ниско интелигентно население и млади хора.

Забравяш "Асен Златаров", съществуващ от времето на Бай Тошо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Дек 2020, 23:04

Бе дано им направят магистрала Черно море през Бургас на варненци, че да стигат до София за по-малко от 6 часа, щото с Хемус няма да е много по-бързо.
Да не говорим до Пловдив или Гърция трябва да се гръмнат :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 19 Дек 2020, 23:35

6 часа Варна София ....това да не е Бургас Слънчака август месец в задръстването ! 420 км точно са Варна Богровите - 4 часа и половина ако не те бъркат барбекютата край пътя :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 20 Дек 2020, 15:25

Да хвърля и аз една лопата л@йна в темата :mhihi:

Пловдив - учих там и живях там 6 години. Тогава заплатите като цяло бяха доста ниски, практически във всички сфери. Търсеха се повече хора с инженерни специалности, за такива като мен завършили туризъм нямаше кой знае какви ''оферти'' за бачкане с някакви добри перспективи. Възможно е сега нещата със заплатите да се променили имайки в предвид, че откриха доста прозводства и промишлени зони в околните села/покрайнини на града. Повечето хора като цяло са интелигентни и възпитани (говорим за пловдивчани), а не за разни придошли. Понякога съм имал контакти с кореняци пловдивчани които имаха някакво леко надменно отношение към хора от по-малки градове, но това беше относително рядко. Правили са ми и зулуми по колата докато живях в Кючук-Париж, но нищо фрапиращо. Тогава градският транспорт беше доста добре развит и предвижването с него също ставаше бързо и точно. Относно красота на града (старият град), тепетата и самата атмосфера на града за мен си останаха №1. Такситата също бяха супер тънка лайсна.
Най-якото е, че когато си там наистина имаш усещането за пълноценен, голям град, но го няма това общото напрежение, озлобеност и нервност в самите хора. Като цяло за да усетиш местната ''айляшка'' амосфера трябва да поживееш там някоя друга година и най-вече да имаш приятели които са си баш местни (пловдивчани). Университети бол, студенти, студентки, и най-вече разнообразни места за разбиване за всякакви вкусове :ok: От към климат е супер, лятото е адска жега, но въздуха е сух и се диша по-лесно отколкото ако си до морето.

Бургас - живях около 3 години в Несебър / Слънчака за тези две епични места всичко е ясно :mhihi:
Относно Бургас - в последните години наистина влязоха доста инвестиции и като подреденост и качество на инфраструктура е доста добре. Като достъпност и скорост на предвижване от една точка до друга също става доволно бързо. След като направиха и ''новата магистрала'' до Слънчака нещата наистина станаха много добре от към този план, защото преди това беше майката си еб@ло, особенно през лятото и да се пържеш на +40 2 часа от Поморие до Слънчака си беше класика за там :ranting:
През лятото е фул, през зимата (поне тогава) беше пълна скръб от към качествени и интересни места за купон (изключвам чалготеките) те си бяха лидерите във всяко отношение. Относно батките и подобни екземпляри - има ги доволно, а през лятото броя им е х3 заради прииждащите такива от цялата територия. Аз лично съм нямал сблъсъци с подобни персонажи (изключвайки Несебър). Самите хора като цяло са доста прямолинейни и не се церемонят много ако трябва да кажат или направят нещо :mhihi:
Лятото заради жегата и голямата влажност от морето от средата на Юли до към края на Август положението е доста хард. През зимата като цяло е айляк и зимни гуми не ти трябват особенно ако не пътуваш често извън района. Относно обгазяванията от Нефтохима, аз лично само 1 път съм го хващал (надушвал). От към градския транспорт нямам наблюдения, винаги ползвах автомобил за предвижване. Като цяло цените на всички стоки тогава бяха доста приемливи в сравнение с тогавашните заплати в района, които също бяха относително добре.

Варна - 6 години, като живях точно зад бившето ''Пикадили-център'' (вече Лидл), това е и един от най-добрите райони за живеене (поне за мен). Ако нямаш автомобил абсолютно всичко ти е на макс 20 минути пеша. От към градски транспорт нямам големи наблюдения, но като цяло не бях очарован. Много от автобусите бяха в окаяно състояние. Някога града наистина е бил ''морската столица'', но това е било ''някога'' за последните 25-30 години е превърнат в кочина - безразборно строителство, асфалта е мираж :mhihi: на много места където нацвъкаха нови сгради. Морската градина - също в окаяно състояние от към поддръжка и цялостно състояние. Нивото на заплатите е ниско, а цените на основни стоки е високо (особенно такситата). Като цяло самият град като разположение и особенности на релефа е доста по-красиво от Бургас, а и през лятото е една идея по-малко горещо и лепнещо. За съжаление хората наистина вече са доста изпушили, голяма част са се озлобили и мутреенето е нещо нормално. От към места за забавление през лятото е ок, през зимата нещата се посвиват, но не е трагично (като в Бургас). През зимата студеният вятър е нещо нормално, но се свиква :mhihi:
Когато на Аспаруховия мост има ремонт или катастрофа можеш да откачиш от чакане в задръстването.

От трите града (лично за мен) - Пловдив - на първо място по възможности за ''културен'' живот (разбирай разнообразие от кръчми, клубове и т.н.т.) Цените на основни стоки и услуги са на нормални/приемливи цени (или поне беше така). От към предложения за работа и заплащане нямам идея как е в момента.

Бургас - наличие на напълно завършена магистрала, подреденост, чистота, добра и съвременно изглеждаща градска инфраструктура, бърз достъп до южната граница, приемливи (добри) цени на основни стоки и услуги. Основен недостатък - през зимата е пълна скръб (или поне беше така до преди 8-9 години). Самият град е разположен на равно (ниско място), като цяло е обграден от море и няколко езера и през лятото е много влажно и горещо + много комари.

Варна - красив местен релеф, сравнително добър нощен живот, наличие на много университети, не толкова горещо и влажно през лятото. Минуси - скъпи основни стоки и услуги, ниски заплати, голяма презастроеност, мръсотия по улиците, кофти състояние на градската инфраструктура.
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 20 Дек 2020, 18:45

Мнението ти е страхотно, благодарско много за което! :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 21 Дек 2020, 6:24

А на Сарафово какво му е?

Аз например (засега чисто на теория - дори кенсъм стъпвал там, нито в Изгрев) бих заменил бързия достъп пеша до услуги, магазини и т.н. за масимална близост и по-възможност гледка към морето.

Знам, че и там отива на презастрояване, има нискокачествени строителство, предполагам е пълно с руски пенсионери, но колко е лоша идеята за покупка на жилище и живот там? Не че е нужно да се купува за да се пробва - покрай локдауна се изкушавам да наема нещо прилично за месец-два-три ей така да тестваме дали ще ни хареса, ма така и не се наканих досега, но продължи ли и към пролетта така положението стимула ще се увеличи сериозно.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Дек 2020, 9:21

Нищо му няма на сарафово , просто едно село на брега на морето . Каквито са бяла обзор кранево и още много други по черноморието ориентирани към туризма населени места . Живота е 3 месеца през сезона лятото , после като че бомба е паднала . А морето зимата няма какво да му се гледа , подтискаща картина на локва с вълни . Единствения плюс е че сняг не се задържа по брега . :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата