Помощ при избор на LCD LED TV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Помощ при избор на LCD LED TV

Мнение от Jordana » 25 Дек 2020, 7:56

Ако кабелите имат маркирана посоката в която трябва да се монтират е ОК . В америка само такива ползват за домашно кино .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 25 Дек 2020, 8:04

Jordana написа:Ако кабелите имат маркирана посоката в която трябва да се монтират е ОК . В америка само такива ползват за домашно кино .
Имат си всичко и са доста дебели, аве там няма драми, общо взето преди да взема оптиката беше дразнещо с качеството на звука, но сега е супер. Даже гледам, че през телевизора мога по оптиката да управлявам и ресиивъра, трябва да си поиграя да видя дали ще стане

Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Дек 2020, 10:05

chefoto написа:Въпрос малко в страни от темата, решил съм да взема саундбар система за телвизора, за да подобря малко качеството на звука.

Всеки един саундбар ще бъде по-добре от вградените говорители на телевизора, но няма да е уау. Уау ще бъде когато струва малко състояние :lol:
Според мен вземи според марката на телевизора, ако е Сони - Сони. Аз имам в другата къща такъв сет и за спалнята, в която е - звучи прекрасно. Отделно съм вързал и домашното кино (за времето си беше едно от най-силните и добри на Сони, та звука е дооооста добър).
Обаче...звука само от саунд бара не може да се сравнява със звука от саундбара на новия тв, но той пък си е от фирма за аудио техника, та си има значение и производителя донякъде.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 29 Дек 2020, 17:56

Не е много в тон с темата, но нямаме чисто техническа, пък ще се ползва за телевизора, та затова тук питам: зачестиха оплакванията в спадове на напрежението и спиране на тока в квартала, та обмислям закупуването на UPS за телевизора. Познанията ми стигат дотам, че знам да бъде line-interactive или online ама от вторите евтини няма :lol:

https://ardes.bg/product/eaton-5e-850i- ... 001-188881

Този ще върши ли работа? Към него ще бъдат включени само телевизор (191w) и рутер. Не ми трябва да работят когато няма ток, а просто да регулира напрежението в случай на спад или спиране на тока за да не изгори телевизора.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 30 Дек 2020, 2:23

Don_Diego написа:Не е много в тон с темата, но нямаме чисто техническа, пък ще се ползва за телевизора, та затова тук питам: зачестиха оплакванията в спадове на напрежението и спиране на тока в квартала, та обмислям закупуването на UPS за телевизора. Познанията ми стигат дотам, че знам да бъде line-interactive или online ама от вторите евтини няма :lol:

https://ardes.bg/product/eaton-5e-850i- ... 001-188881

Този ще върши ли работа? Към него ще бъдат включени само телевизор (191w) и рутер. Не ми трябва да работят когато няма ток, а просто да регулира напрежението в случай на спад или спиране на тока за да не изгори телевизора.

Няма много смисъл да слагаш UPS щом няма да го ползваш при спиране на тока. За моментни падове на напрежението по добре ползвай стабилизатор. Сега гледам има някакво намаление при румънците: https://www.emag.bg/stabilizatori-za-naprezhenie/c

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 31 Дек 2020, 14:17

Първо тях гледах ама прочетох много оплаквания от шум, пък ще ми седи в спалнята и не ме вдъхновява тази идея :mhihi: . Отделно са доооста грозни. Мисля да заложа на ups с мощност около 600w :bchug:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Яну 2021, 18:52

Don_Diego написа:Първо тях гледах ама прочетох много оплаквания от шум, пък ще ми седи в спалнята и не ме вдъхновява тази идея :mhihi: . Отделно са доооста грозни. Мисля да заложа на ups с мощност около 600w :bchug:

добрите поуър кондишънърс са на практика безшумни. взимаш най- евтиния на фърман (сейкото в индустрията) и си ти... примерно нещо такова- https://www.amazon.com/Furman-SS6B-Powe ... B0002D017M
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Яну 2021, 12:11

Аз също ти препоръчвам стабилизатор на напрежение. UPS-те обикновено са по-шумни, а и не ти е необходим в случая.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 24 Яну 2021, 16:41

Don_Diego написа:
chefoto написа:Въпрос малко в страни от темата, решил съм да взема саундбар система за телвизора, за да подобря малко качеството на звука.

Всеки един саундбар ще бъде по-добре от вградените говорители на телевизора, но няма да е уау. Уау ще бъде когато струва малко състояние :lol:
Според мен вземи според марката на телевизора, ако е Сони - Сони. Аз имам в другата къща такъв сет и за спалнята, в която е - звучи прекрасно. Отделно съм вързал и домашното кино (за времето си беше едно от най-силните и добри на Сони, та звука е дооооста добър).
Обаче...звука само от саунд бара не може да се сравнява със звука от саундбара на новия тв, но той пък си е от фирма за аудио техника, та си има значение и производителя донякъде.

Аз имам SONY, на 10 години е вече и си прави отличен звук с оригиналните говорители.
Като допълнение му е домашно кино SONY купувано 2017-та и го ползвам предимно за 5.1 филми и евентуално слушане на музика, най-вече заради баса от субуфера.

Та някой знае ли сегашните сонита дали все още имат добър звук?
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 05 Фев 2021, 12:54

Преди време бях писал колко съм доволен от Хромкастите на гугъл - вече не съм.
Малките са окей, ама ултра 4к-то е бахти недоразумението.
Отскоро започна да губи връзка за малко, все едно чака буферинг и продължава. Тука от две седмици върви гладко само на файлове по 480п, от там нагоре директно губи връзка и се ребуутва. Чакаш, псуваш, тръгва и 7-8 мин пак се пльосва по очи...
Предната вечер за един филм 720п се ребуутна 4 пъти в първите 35мин от филма, съответно филм не гледах...
Интернет има предостатъчно, всичко по веригата е рестартирано многократно - тц.

След доста четене се оказа, че не съм единствен и тая джиджавка си се изпича от жега сама и при леки товари...
Охлаждането й е една термолепенка, лепната за пластмасовия капак, който се очаква да го играе топлообменник :kuku:
Махнах капака, сгънах една формичка от кухненско алуминиево фолио и я лепнах директно на термолепенката. Снощи гледах 1080п абсолютно необезпокоявано... ама 'що трябвше да е по тоя аграрен подход? :ranting:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 05 Фев 2021, 13:55

grkv написа: ...

Полезна информация! :yes: Аз ползвам точно един малък Хромкаст от 2 години и не съм имал проблеми, ама от известно време насам си мислех да мина на ултра 4к модела, но явно ще премисля нещата пак.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 05 Фев 2021, 14:33

Не се отказвай тотално, но имай предвид следното:
- за разлика от сегашния ти хромкаст, на ултрата му трябва отделен контакт и е включен 24/7, за разлика от простия хромкаст, който може да си се захранва от усб-то на телевизора и с пускането тръгва.
- съществуват и по-елегантно изглеждащи решения за охлаждане от това, което аз съм направил. Примерно:
https://www.nextplayer.it/wp-content/up ... 660497.jpg

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Фев 2021, 15:03

А можи ли малко да ми разясните какво мога да правя с TV stick ? На Амазон или Xioami ? И по-точно какво мога БЕЗПЛАТНО да правя с тях ? Освен ютуб ? Щото 70лв само за Ютуб няма да дам. Нетфликс няма да си платя, при положение, че за 30-60мин си свалям сезон от Замунда.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 05 Фев 2021, 15:28

Продължаваш да си сваляш филми от замунда, просто вместо да опъваш HDMI кабели от лаптопа до телевизора сега сигнала ше минава ''по въздух'' :lol:
На мен преди ми беше дотегнало да местя лаптопи с кабели от хола в спалнята и да ставам по нощите да гася, че ми свети в очите дори и като угасне телевизора или да ставам от леглото като искам да сменя серия на даден сериал, примерно.
Сега си лягам, от телефона ''задавам'' на лаптопа в другата стая какво да пусне като сигнал към тоя приемник и всичко тръгва пред мен.
Не е кой знае какво, ама за мен е разликата между това да гледам вечер филми с лекота или да се чудя гледа ли ми се или не, 'щото не ми се разправя с цялата организация.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Фев 2021, 14:39

https://edigital.bg/led-televizori/sams ... or-p743711

По принцип съм тръгнал за олед Сони, но нещо има бая кюледи на Самсунг за доста, доста по-малко пари. Не съм фен на марката, но ще видим дали ще се прежаля.
Кажете нещо за тоя сайт дали ви се струва нормално всичко, понеже същия тв в Технополис и Техномаркет е точно 2249. В сайта има и 90лв. доставка.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата