Повреда на наказателен паркинг / паяк
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Повреда на наказателен паркинг / паяк
kiko написа:steeN написа:kiko написа:...
Закачат двете външни гуми само и издърпват колата докато се освободи място. Пробвай и ще разбереш как става на живо
Някакъв логичен отговор можеш ли да ми дадеш защо трябва да се чекнат с такива гимнастики. Като влачене на страни на колата с огромен риск да ги снимат хора,да увредят колата, да товарят хидравликата на паяка и още много причини да си докарат главоболие.Все едно на 10м. по надолу няма да има друга кола спряна нормално и да си я дигнат като пичове,а на другата да викнат и да и сложат скоба,пак нарушението се санкционира и всичко е далеч по чисто и цивилизовано.
По цял ден се занимават с разправий и скандали,нито е последната кола за вдигане за да се занимават с цялата тази галимация да ти влачат колата.Защото тук вече има умисъл за причиняване на щета и вече можеш да си ги съдиш като пич.
пс. имам познати и при паяците и при скобите и ще ги питам дали има такава практика за да не бъда голословен.
Успех

Ubi dubium, ibi libertas
аз знам от опит
, че ако имаш 3 коли паркирани неправилно, примерно шкода, амг с-класа и фолксваген и паяка върлува- след 2-3 часа ще е останало само амг-то със скоба...
та има някакъв резон в това да не се занимават със скъпи коли (или предполагам ситуации където могат да ти повредят возилото като го товарят) и да ги подминават за сметка на по-обикновени (евтини) возила които да отнасят...

та има някакъв резон в това да не се занимават със скъпи коли (или предполагам ситуации където могат да ти повредят возилото като го товарят) и да ги подминават за сметка на по-обикновени (евтини) возила които да отнасят...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:аз знам от опит, че ако имаш 3 коли паркирани неправилно, примерно шкода, амг с-класа и фолксваген и паяка върлува- след 2-3 часа ще е останало само амг-то със скоба...
Аз от личен опит знам, че не подбират. Не пипат единствено дипломатически коли.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Абе Стийн, аз ти обяснявам, че същия феодал е такъв и в София, ама ти като магаре на лед. Нали и аз това казах, че ще се засечеш с него ако му настъпиш интереса. Що не идеш да си вземеш паяк в София като е голямата разлика??????? И моето не е теории, а доказани неща във времето. И да ти кажа феодалите малките населени места, ама тука не се млатят по пътищата вече точно защото всички се познават и е много по-лесно някой да бъде осъден, а в София все има някакви нинджа-схватки по светофарите защото никой не познава другия и лесно мислят, че ще избягат, а и в много от случаите не им пука.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
BMW_POWER написа:Аз от личен опит знам, че не подбират. Не пипат единствено дипломатически коли.
аз говоря за родината...
иначе в щатите също вдигат всичко наред... но и пак ще вдигнат една кола преди вдигнат някой джип 3 тона...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Teogop написа:И всичко това за едно... скърцане![]()
![]()
. Колеги, гледайте си здравето и зарежете тая жажда за мъст, при положение, че сами сте си виновни... Това си е риск, който сте поели още като сте спрели неправилно. Дали си струва разправията за 1 тампон/амортисьор, който вероятно е тръгнал още от преди това? Обръщайте внимание на важните неща в живота.
Колега, ти сериозно ли? Жажда за мъст е неадекватен поглед спрямо ситуацията. Аз си гледам интереса и си защитавам имуществото, както бих направил във всяка друга ситуация. И да съм паркирал неправилно, не мога да си взема колата повредена след паяка, просто не става... Ти ако си ок и би си замълчал в такава ситуация, аз не мога. Ремонтът ще струва точно 1300 лева - амортисьор, тампон и труд. Да си затворя очите, викаш, и да обръщам внимание на важните неща в живота?

С цялото уважение към автора на темата и Светата Администрация пиша долното. Можете да ми вярвате, двуцифрено число години съм в бизнеса
Колега, аз съм "от другата страна". Идваш и ме обвиняваш, че съм ти батисал колата. Доказателства? Ако нямаш, аз ще те влача в съда за обезщетение. И то сериозно. Всеки ден се репатрират коли, но повярвай ми, реалните щети по тях са под 1%. Защо да ти вярвам?
Първо, спрял си неправилно (забранено спиране, забранено паркиране, паркирал на тротоара, паркирал на две места, инвалидно място, запушил си изход (вход)....)
Второ, не си платил. Бе мамка му! Ако открадна една дъвка за лев, викат полицията. Ама да не платиш паркинг за 5 лева, голяма работа.
Трето, как реши, че точно репатрирането ти е батисало колата? Дай документ от сервиз, че имаш повреда Х и това са части в гаранция, а не нещо дошло "нов внос" преди Х години.
Четвърто,
Пето, не си дал никаква снимка, не си дал никаква информация. Извинявай, но не знам за каква говорим. Женицата имаше преди доста години една Елантра. Ми нея както и да я вдигнеш, прадовете се огъваха. Само боя, отдолу метал никакъв. За да сменя зимни (летни) гуми, аз вдигах носача. Праговете си потъваха.
Епилог. Нищо лично, просто мнение подплатено с много опит. Не казвам, че колегата е или не е прав. Просто поемате риск и сте наясно с какво се захващате. Не мисля, че за 2-5лв си заслужава да играете тото, дали ще ви хванат или не. Поставете се от другата страна. Някой ви е спрял на мястото, за което плащате. Някой ви е спрял пред гаража, а трябва да излезете спешно (не дай си Боже за Болница). Някой ви е запушил, и не можете да си тръгнете. Или най-простото, някой не ви е платил и си е заминал. Ако не ви платят за каквато и да е улуга, ще убиете, ама да не платите паркинг е гяволия, нали?
Има много неща за изчистване и скобите са най-глупавото решение. Просто както по нормалните страни, бележка под чистачката и пътуваш.На всеки две седмици цената расте и имаш време да размислиш. Отделно. Тикет ти се слага на всеки три часа. Например. 20лв глоба на чистачката. След 3 часа, още 20лв. След още три часа, още 20лв и паяк (с всичките му удоволствия). Много съм убеден, че ще се замислите
Иначе да се оплакваме по форумите ...
Успех на Колегата! Дано сподели, какво е постигнал

Колега, аз съм "от другата страна". Идваш и ме обвиняваш, че съм ти батисал колата. Доказателства? Ако нямаш, аз ще те влача в съда за обезщетение. И то сериозно. Всеки ден се репатрират коли, но повярвай ми, реалните щети по тях са под 1%. Защо да ти вярвам?
Първо, спрял си неправилно (забранено спиране, забранено паркиране, паркирал на тротоара, паркирал на две места, инвалидно място, запушил си изход (вход)....)
Второ, не си платил. Бе мамка му! Ако открадна една дъвка за лев, викат полицията. Ама да не платиш паркинг за 5 лева, голяма работа.
Трето, как реши, че точно репатрирането ти е батисало колата? Дай документ от сервиз, че имаш повреда Х и това са части в гаранция, а не нещо дошло "нов внос" преди Х години.
Четвърто,
. Директен пример от мен. Возим се семейството. Жената и сина са във вечен диспут. За какво ли не. Писна ми нещо и ги накарах да млъкнат. Беше топло и свалихме стъклата. Радиото беше намалено и чух, някакво скърцане. Оказа се, че задни накладки и дискове са заминали. Ми ако тия двамата не бяха млъкнали, никакъв шанс. Как реши, че точно от местенето се е получило? Изтекъл амортисьор, разбити втулки или тампони, разбит лагер дори, причини бол. Ама това не става с вдигане и сваляне от паяк.отзад вдясно се чува стабилно скърцане и потропване
Пето, не си дал никаква снимка, не си дал никаква информация. Извинявай, но не знам за каква говорим. Женицата имаше преди доста години една Елантра. Ми нея както и да я вдигнеш, прадовете се огъваха. Само боя, отдолу метал никакъв. За да сменя зимни (летни) гуми, аз вдигах носача. Праговете си потъваха.
Епилог. Нищо лично, просто мнение подплатено с много опит. Не казвам, че колегата е или не е прав. Просто поемате риск и сте наясно с какво се захващате. Не мисля, че за 2-5лв си заслужава да играете тото, дали ще ви хванат или не. Поставете се от другата страна. Някой ви е спрял на мястото, за което плащате. Някой ви е спрял пред гаража, а трябва да излезете спешно (не дай си Боже за Болница). Някой ви е запушил, и не можете да си тръгнете. Или най-простото, някой не ви е платил и си е заминал. Ако не ви платят за каквато и да е улуга, ще убиете, ама да не платите паркинг е гяволия, нали?
Има много неща за изчистване и скобите са най-глупавото решение. Просто както по нормалните страни, бележка под чистачката и пътуваш.На всеки две седмици цената расте и имаш време да размислиш. Отделно. Тикет ти се слага на всеки три часа. Например. 20лв глоба на чистачката. След 3 часа, още 20лв. След още три часа, още 20лв и паяк (с всичките му удоволствия). Много съм убеден, че ще се замислите

Успех на Колегата! Дано сподели, какво е постигнал

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Погледнете така на нещата. Колегата е получил "услуга" заплатено паркиране и извозване на колата, за които е платил. Няма как да имате претенции към него защо и къде спирал, след като си е понесъл последствията. Със сигурност не е нормално и абсурдно да му наранят колата в тази ситуация и не се съмнявам, че се е случило, макар и неволно най-вероятно. Колкото до доказването - няма как да стане.
Моят съвет - Колега, забрави за тази случка, не дълбай в нея, защото ще ти връща обратно само негативни емоции. Да заведеш дело и да не спечелиш ще е също с доста нерви накрая. Забравяй случая и гледай да се обгръщаш с позитивни неща и емоции. Не се занимавай с неща, които ще ти връщат нерви всеки ден. Това е авто-психоза.
Моят съвет - Колега, забрави за тази случка, не дълбай в нея, защото ще ти връща обратно само негативни емоции. Да заведеш дело и да не спечелиш ще е също с доста нерви накрая. Забравяй случая и гледай да се обгръщаш с позитивни неща и емоции. Не се занимавай с неща, които ще ти връщат нерви всеки ден. Това е авто-психоза.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Всички искаме да има ред и да се спазват правилата ,...ама другите да ги спазват . В Австрия на паркинга на хотела си имахме място за паркиране за целият период на престоя , и въпреки наплива от автомобили атакуващи ски лифта , за 8 дена нито една кола не спря на мястото ми ! Във ФраЙбург карахме една Коледа и Н.Г. и още докато пристигнем нашите приятели ми казаха кое е моето място за паркиране - а то едно тихо кварталче / селце по точно-Бад Кроцингер/,няма жива душа и кола по празниците .Обаче мога да паркирам само там и точка.Примери много и всеки ги знае - ама това тук не мога и да си го помсля да стане някога.
И като ни дигнат автомобила,почваме да дирим под вола теле.
Специално за проблема на колегата - 100% ,че накрая ще пиеш една студена вода .По добре не се занимавай , да си тровиш нервите.И конкретно-май няма как да докажеш , че виновни за повредата са спайдърмените с паяка.
И като ни дигнат автомобила,почваме да дирим под вола теле.
Специално за проблема на колегата - 100% ,че накрая ще пиеш една студена вода .По добре не се занимавай , да си тровиш нервите.И конкретно-май няма как да докажеш , че виновни за повредата са спайдърмените с паяка.
mr_petroff написа: ...
Нямаше ли "аз само за малко", "нали съм оставил тел. номер", "само да скоча до магазина", "не те видях", "няма къде да паркирам, какво да направя", "е ти не моЕш ли да излезнеш(с 1500 маневри)"?! Някак си странно за Бай Ганьо да го разбере

Колкото до проблема - най-смисленото предложение

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Като гледам част от мненията, ай като си спрял на непозволено място направо да ти палят колата или да я карат за Надин, щом си си поел риска ... (НЕ спирам на чужди, непозволени места, градинки, тротоари и т.н.)
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Да, точно. На човека с ремонта ще му излезе 1,5к това паркиране... да не е запушил спешното на Пирогов ?!

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
@smamf каква е колата? И защо само един амортисьор ще сменяш?
Колега трябва да го докажеш това става с експертиза, после искова молба, плащаш държавна такса % от искана сума. Имаш в инстанций да разгледат жалбата ако не са удовлетворени страните. Абе поне година ще мине нерви и разправи. И най вероятно няма да спечелиш, бих те посъветвал да прочетеш съдебна практика или да се посъветваш с познат юрист
Няма начин да няма начин
Авторът споменава за тропане отзад. Тук вече форумните капацитети определиха повредата и цената
Въпрос към колегите механици, собственици на сервизи или просто технически грамотни:
Как аджеба, един амортисьор, проектиран да издържа милиони удари се скапва от едно вдигне и сваляне с паяк? От каква височина трябва да пуснат колата, за да се получи този проблем. Отделно, че при "изпускане" ще има и други следи.
Колегата автор. Не се заяждам с теб и не подлагам на съмнение написаното. Просто се приготви да дадеш отговор на такива въпроси.

Въпрос към колегите механици, собственици на сервизи или просто технически грамотни:
Как аджеба, един амортисьор, проектиран да издържа милиони удари се скапва от едно вдигне и сваляне с паяк? От каква височина трябва да пуснат колата, за да се получи този проблем. Отделно, че при "изпускане" ще има и други следи.
Колегата автор. Не се заяждам с теб и не подлагам на съмнение написаното. Просто се приготви да дадеш отговор на такива въпроси.