Изгоряла ксенон крушка, сервиз за монтаж на нова?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Изгоряла ксенон крушка, сервиз за монтаж на нова?
Изгоре ми крушката, понечих да видя каква крушка ми трябва, те спагетите от ксенон кабелите се оказаха повече от всички останали кабели по колата
Извадих крушката, но няма букса и нямам идея как се сменя, а и честно казано нямам нерви и време да купувам отделна крушка и да си играя после още 2 часа да я монтирам. Снимах спагетите и виждам, че май е 55 ватов ксенона, ама нататък нищо:

На късите е, ако има значение. Знам, че има хора, които се занимават с монтаж на ксенони, та да препоръчате някой в София, младостите, дружбите или горубляне, който може да свърши работа?

На късите е, ако има значение. Знам, че има хора, които се занимават с монтаж на ксенони, та да препоръчате някой в София, младостите, дружбите или горубляне, който може да свърши работа?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Изгоряла ксенон крушка, сервиз за монтаж на нова?
Крушките на ксенона се сменят чифт, ако не искаш да ти светят различно. Проследи си кабела и ще стигнеш до буксата.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
При мен крушка още не е горяла, но за сметка на това сменях и двата баласта. Провери и това.

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
А кък да разберем каква е крушката? Н1, Н7 и т.н.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
madafaka_donkele написа:А кък да разберем каква е крушката? Н1, Н7 и т.н.
На нея трябва да пише.
H7
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
- Lenco
- Старши скрапер
-
Don_Diego написа:Ксенона на е39 е D2S
Да, но на снимката е H7 с адаптер за D2s, до колкото се вижда.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Тая черната кръгла пластмаса до крушката дето се вижда ли е адаптера?
- Lenco
- Старши скрапер
-
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Мда, заразгледах различните видове и си изглежда да е баш Н7:

Нямаше други надписи, ориентирам се по външния вид и тези 66 вата, дето ги пише на баластчето.

Нямаше други надписи, ориентирам се по външния вид и тези 66 вата, дето ги пише на баластчето.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Пффф, сега гледам има и АС и DC видове крушки
Баси еб@ните системи били тези ксенони да ги ева 

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Когато е39-ката е с оригинален ксенон - тогава е с D2S крушки и съответните баласти...
Когато е с обикновени крушки - те са Н7 и относително лесно им се слага афтърмаркет ксенонова система... При теб са сложили 55 ватова система (вероятно с идеята да свети по-силно) с Н7 крушки...
Размени крушките на двата фара и ще разбереш дали е крушка или баласт... след това си намираш съответно крушка/баласт 55 вата от някой търговец в София (само като напиша "ксенон софия" в гугъл и ми излизат в първата тройка сайтове, от които съм пазарувал още преди години и съм доволен - да не става реклама не ги споменавам по име) - и отиваш където ти е най-удобно...
Крушки като твоите гледам от 17 до 34лв/бр нови с гаранция... дано не е баласт, че е малко по-скъп...
Успех!
Когато е с обикновени крушки - те са Н7 и относително лесно им се слага афтърмаркет ксенонова система... При теб са сложили 55 ватова система (вероятно с идеята да свети по-силно) с Н7 крушки...
Размени крушките на двата фара и ще разбереш дали е крушка или баласт... след това си намираш съответно крушка/баласт 55 вата от някой търговец в София (само като напиша "ксенон софия" в гугъл и ми излизат в първата тройка сайтове, от които съм пазарувал още преди години и съм доволен - да не става реклама не ги споменавам по име) - и отиваш където ти е най-удобно...
Крушки като твоите гледам от 17 до 34лв/бр нови с гаранция... дано не е баласт, че е малко по-скъп...
Успех!
като я гледам тая крушка и адаптера й най- добре е да го изкормиш тоя китайски ксенон и да си сложиш едни хубави нормални крушки и хем да "прогледнеш" в тъмното, хем да не заслепяваш тия срещу тебе и бухалите по дърветата и в мъглата да светиш по асфалта а не да се носиш като нло със сияние от всички страни на колата си ...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
No chance
Крушката е в лупа, не рефлектор. 100% не заслепявам никой(забити са ми на най-долно положение) и осветяват много по-добре от коя да е крушка. Но най-вероятно съм за баласт, понеже гледам масово се пише, че ако е крушка първо порозовява и гасне постепенно. А при мен стана внезапно. Както си бях спрял зад един, видях отражението в задната му броня премигна 2-3 пъти и умря
Ама новия баласт струва колкото комплект нова система, та най-вероятно ще се наложи да взема цял нов комплект.

madafaka_donkele написа:No chanceКрушката е в лупа, не рефлектор. 100% не заслепявам никой(забити са ми на най-долно положение) и осветяват много по-добре от коя да е крушка. Но най-вероятно съм за баласт, понеже гледам масово се пише, че ако е крушка първо порозовява и гасне постепенно. А при мен стана внезапно. Както си бях спрял зад един, видях отражението в задната му броня премигна 2-3 пъти и умря
Ама новия баласт струва колкото комплект нова система, та най-вероятно ще се наложи да взема цял нов комплект.
ако си на лупа и си ги забил надолу- взимам си думите назад.
просто смени целия сет. но гледай да не е над 4300 келвина, че ще синее и ще свети лошо дори с лупа...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2