Избор на телоподаващо.
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Избор на телоподаващо.
hell's angel написа:Е.Димитров написа:Може да се регулира ампеража и бързината на телта, която излиза.
Тия двете, по принцип, са едно и също нещо, по-скоро - регулираш напрежението, а силата на тока се определя от скоростта на подаване на телта.
Я покажи един шев с т'ва от снимката, че ми стана интересно.
Не е така,
има копче, степени на силата на тока според диаграма отпечатана на самият корпус.
Слагаш на примерни 4 и силата трябва да е 140 ампера.
Има отделно потенциометър за скоростта на телта.
Пример, пуснал си на 140 ампера, ама скоростта си я намалил на 2 за по-дебело желязо.
Може да се окаже, че силата на тока топи по-бързо телта и се получава плюене. Увеличаваш много скоростта на телта и пак не става.
Пък може и да не съм ти разбрал, какво си искал да кажеш.
Не съм професионалист, само хоби.
Правих си старият бус и стана много добре, но не съм го снимал.Продадох го успешно
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Е.Димитров написа:hell's angel написа:Е.Димитров написа:
Момци,регулира се напрежението,при по-високо напрежение и константно съпротивление имаш по-голям ток.
Тоест Hells-а е прав.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Е.Димитров написа:Не е така ...
Така е, така е съсвсем правилно съм го написал, ама ти не искаш да вникваш в написаното
- т'ва е телоподаващо, не е електрожен. Честито, щом си го продал, де
С бутилката ли го продаде? Ако ти е останала и не ти трябва - свиркай да се разберем нещо, че тия по магазините съвсем изпращяха 
Ubi dubium, ibi libertas
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това телоподавощо от снимката е трансформаторно , с транзисторно регулиране на напрежението . 16 в на минимално 24в на макс . Така се регулира тока - чрез напрежението . Явно вече сте го разгадали ама и аз да кажа 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
Важното е да го продаде, мани. ама и за лидълските се чуха добри отзиви

Ubi dubium, ibi libertas
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
hell's angel написа:Важното е да го продаде, мани. ама и за лидълските се чуха добри отзиви![]()
![]()
Наблюдавай в олх или базар за оферти.
Аз така взех това, че даже има/имаше почти цяла ролка тел и почти пълна бутилка газ.
Само медната човчица най-отпред съм сменил с нова.
На мен ми върши чудесна работа на къщата и не смятам за сега да го продавам.
Е, човек никога не знае де, аз по принцип си търся комбинирано телоподаващо и електрожен, та ако намеря такъв уред, ще пусна моето по пътя.
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Ами аз да се похваля. След като се двуомях между Del eco control 160 или 200, в крайна сметка взех eco control 145
. Наистина в магазина бяха много любезни и ме насочиха към него като казах с каква цел го вземам (E36 coupe Shitbox reincarnation). Реално ми направиха показно с планки 4мм и машинката прави страхотен шев, като е далеч от предала си. Съответно взех и бутилка Argon + CO2 микс. Единственото, което не ми допадна в модела е това, че не е с евро шланг, но в крайна сметка съм любител. Като си поиграя с него ще пусна снимки със заварки.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Понеже не ми се отваря нова тема пиша тук като най-близка.
На едната ми кола на предната броня няма муфа за завиване на куката за теглене (колата явно е предвидена отдолу да се закача с колан с ченгели). Върти ми се идея в главата да завяра една муфа на металната греда на бронята и там да завивам куката за теглене. На първо четене достъпът до гредата е идеален, само че гредата ми изглежда като направена от някаква алуминиева сплав. Пробвах с магнита и лепне , ама ми се струва, че една идея по-слабо ако си е чиста стомана. Въпросът ми е възможно ли е гредата да е направена от някаква алуминиево - стоманена сплав и ако е тавава сплав дали може да се завари муфа от стомана на нея
На едната ми кола на предната броня няма муфа за завиване на куката за теглене (колата явно е предвидена отдолу да се закача с колан с ченгели). Върти ми се идея в главата да завяра една муфа на металната греда на бронята и там да завивам куката за теглене. На първо четене достъпът до гредата е идеален, само че гредата ми изглежда като направена от някаква алуминиева сплав. Пробвах с магнита и лепне , ама ми се струва, че една идея по-слабо ако си е чиста стомана. Въпросът ми е възможно ли е гредата да е направена от някаква алуминиево - стоманена сплав и ако е тавава сплав дали може да се завари муфа от стомана на нея
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Няма такова животно алуминиево-стоманена сплав.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Jordana
- старши ентусиаст

-
Стоманата е сплав на желязо с въглерод , алуминий със желязо вероятно е въпроса . Възможно да е такава сплав алуминий желязо гредата , и да лепи магнита . Повечето такива феро алуминиеви сплави имат разни легиращи елементи които ги правят да се магнитят . Дали може да се завари стомана върху такава греда ? Трудна работа според мен , алуминиевите сплави са много специфични за такава работа изискват специални условия и методи на заварка . Обаче в случая желязото се топи при 1500 градуса алуминиеви сплави около 500-700 градуса зависи от състава . Тоест заварка със стомана няма как да стане , алуминия ще бъде изпарен и окислен много преди да се разтопи желязото . По верроятно чрез спояване да се фиксира такъв детайл , ама едва ли ... Въпросът ми е възможно ли е гредата да е направена от някаква алуминиево - стоманена сплав и ако е тавава сплав дали може да се завари муфа от стомана на нея
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Jordana написа:Стоманата е сплав на желязо с въглерод , алуминий със желязо вероятно е въпроса . Възможно да е такава сплав алуминий желязо гредата , и да лепи магнита . Повечето такива феро алуминиеви сплави имат разни легиращи елементи които ги правят да се магнитят . Дали може да се завари стомана върху такава греда ? Трудна работа според мен , алуминиевите сплави са много специфични за такава работа изискват специални условия и методи на заварка . Обаче в случая желязото се топи при 1500 градуса алуминиеви сплави около 500-700 градуса зависи от състава . Тоест заварка със стомана няма как да стане , алуминия ще бъде изпарен и окислен много преди да се разтопи желязото . По верроятно чрез спояване да се фиксира такъв детайл , ама едва ли ... Въпросът ми е възможно ли е гредата да е направена от някаква алуминиево - стоманена сплав и ако е тавава сплав дали може да се завари муфа от стомана на нея
AI казва, че Стелантис ползвали високоякостна стомана HSS при направата на гредите на броните, така че може да го занеса на някой профи заварчик
- Jordana
- старши ентусиаст

-
Ако гредата е стомана ще стане да се прикапе тая кука , но пак си има някакви специфики ... , те тия дето заварят могат да определят става ли не става така че най добре с него го коментирай .
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2