Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от BMW_POWER » 04 Мар 2021, 7:14

alx написа:... и с какво е по- различно настоящето от преди 2 години? Пак да го напиша- убягва ми голямата картина. Аз полза от текущата ситуация не виждам. Ама явно е защото съм овца а вие сте навътре в нещата и ги разбирате.

Ако някой ти беше казал преди две години, че ще ходиш с маска по улицата, щеше ли да му повярваш? Че при завръщане в страната си ще те карат да плащаш хиляди $$$, докато те държат затворен в хотел за ден-два и чакаш да ти излезе резултата от теста? Че ще ти искат документ за ваксинация (като на домашен любимец), за да те пуснат да се качиш в самолета?

Аз не ги разбирам, за другите колеги не знам. Аз седя и наблюдавам от моята си камбанария и си вадя някакви изводи. Отучиха хората да мислят, наплашиха ги за десетилетия напред, младото поколение от най-крехка възраст вече няма да се противи на маски и ограничения и всякакви лишения на елементарни граждански права. Доколко е приемливо полицията да те бие, пръска с газ или арестува с мотив "Това е за твое добро"? Принудиха хората да се следят и топят едни други. Това ми напомня за една история, дето четох или слушах наскоро. Робовладелците в Щатите не са имали много помощници. Просто на някои от робите им било давано привилегировано положение, при условие, че ще следят и надзирават другите роби. Така те сами себе си са си го .... Робовладелците само са наблюдавали.

Познато ли ти е?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 04 Мар 2021, 9:12

Сондьора написа:
alx написа:
Сондьора написа:Но...е член на римския клуб, който пък има един стар доклад the limit of growth...
Знам че си го чел още в предучилищна, но прочети и вникни малко в него, и кой вариант е единственият възможен...после леко виж кои членуват в тоя клуб, ако си забравил де...

чел съм го - да.

въпроса е ти дали си го чел? той е просто коментар на една компютърна симулация от която излиза, че така както я караме няма да я бъде. симулация от 1972ра.. смятай. но дори да е вярна (в което аз дълбоко се съмнявам) никъде не пише, че ограничаването на бума на популацията е единственото решение. да- понеже сме животни, да се изтрепеме е най- лесното- съгласен, но това е твоето тълкуване на доклада. аз примерно не го възприех така. и ти гарантирам, че не е написан с тази цел.

за които го интересува- може да го свали тука - http://www.donellameadows.org/wp-conten ... ersion.pdf

Въпроса е, че сега чуваш за него, но както и да е...и не пише да се изтрепем, нито аз съм казал такова нещо.
Пише за поддържане на определен брой хора, екология, възобновяеми източници, рециклиране и т.н....и ако горното не се изпълни, нещата са необратими.
А от това, че дълбоко се съмняваш дали е вярна "симулацията", личи колко си го чел тоя доклад.

Как така не го е чел!? Ама ти не знаеш ли, не разбра ли вече, че без този човек ти и аз и всички тук нямаше да можем да четем дори форума, не разбра ли че той е създателя на интернета и на всичко живо на планетата, и не само! :mhihi:
Не знам как може изобщо да ти се занимава да репликираш на такъв човек който като го насерат в 2 теми в които обяснява колко е велик и какво е направил с доказателства от хора които го познават, насира и спира да пише, пълна смешка :mhihi:

Иначе да темата е доста интересна, но мисля че още време да стигнем бгмама :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 04 Мар 2021, 10:55

blacksapphire написа:Това, което идва, е доста по-страшно. :dunno:

Изображение
След това ядене на антибиотици като бонбонки се очакваше и това. Само дето е прекалено сложно да се обясни на масовия потребител.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Мар 2021, 15:03

ivanski_2 написа:...

Колега, откъде си събрал толкова злоба в себе си? Сериозно те питам :OT:

Код: Избери целия код
Израел и Дания вече въведоха ваксинационни паспорти. Те се издават на имунизираните срещу COVID-19, гарантирайки им по-голяма свобода на придвижване.
- Свободна Европа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Мар 2021, 16:40

alx написа:
zAcK написа:А вдигнете малко летвата, де :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: БГ мама бледнее... :no:

тихо са... аз ги провокирам барем и аз прихвана нещо от световните конспирации :ok:

тази тема във форума мисля, че е особено показателна за обществото ни :bchug:

Не е чак толкова показателна. Гарантирам, че ако се направи замерване, ще излязат ед и доста неприятни данни, относно социалното положение и взаимовръзката с отричането на... кажи речи всичко.

По темата - бях писал за имунитет от прекаран болест, срещу такъв от ваксина.
- аз бях карал ковид без никакви симптоми, само с положитлен тест. Два месеца след това, точно преди да се ваксинирам, ме удари като хората и сега пак си седя вкъщи и се налива с ибупрофен :censored:
Не съм правил тест за антитела, защото чаках това да съвпадне с ваксинацията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Мар 2021, 16:47

bioz написа:
blacksapphire написа:Това, което идва, е доста по-страшно. :dunno:
След това ядене на антибиотици като бонбонки се очакваше и това. Само дето е прекалено сложно да се обясни на масовия потребител.

Нищо страшно не идва и масовия потребител в европа няма много общо . Това на картинката най вероятно е някой вътрешноболничен бацил . Стари антибиотици в края на жизнения си цикъл като ципрофлоксацините примерно , за пеницилините пък да не говорим че всичко вече е резистентно към тях дори и извън борлницата . Медицината си ги култивира такива щамове щото естественото на бактериите е такова , неизбежно е могат само да го ограничават в някакви мащаби . Нормален човек няма къде да пипне такъв тунингован бактерий освен аке не е в болница . Решението е бигфармата да се размърда и да направи нови антибиотици , след 15-20 години и те падат в канала и така докато може .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Мар 2021, 17:48

BMW_POWER написа:
alx написа:... и с какво е по- различно настоящето от преди 2 години? Пак да го напиша- убягва ми голямата картина. Аз полза от текущата ситуация не виждам. Ама явно е защото съм овца а вие сте навътре в нещата и ги разбирате.

Ако някой ти беше казал преди две години, че ще ходиш с маска по улицата, щеше ли да му повярваш? Че при завръщане в страната си ще те карат да плащаш хиляди $$$, докато те държат затворен в хотел за ден-два и чакаш да ти излезе резултата от теста? Че ще ти искат документ за ваксинация (като на домашен любимец), за да те пуснат да се качиш в самолета?

Аз не ги разбирам, за другите колеги не знам. Аз седя и наблюдавам от моята си камбанария и си вадя някакви изводи. Отучиха хората да мислят, наплашиха ги за десетилетия напред, младото поколение от най-крехка възраст вече няма да се противи на маски и ограничения и всякакви лишения на елементарни граждански права. Доколко е приемливо полицията да те бие, пръска с газ или арестува с мотив "Това е за твое добро"? Принудиха хората да се следят и топят едни други. Това ми напомня за една история, дето четох или слушах наскоро. Робовладелците в Щатите не са имали много помощници. Просто на някои от робите им било давано привилегировано положение, при условие, че ще следят и надзирават другите роби. Така те сами себе си са си го .... Робовладелците само са наблюдавали.

Познато ли ти е?

разбирам какво ми казваш и го виждам. но си давам сметка, че това с нищо не променя как е бръснат и стриган нормалния човек последните 20 години. говориш за тотален контрол, смирено население и тн- ти мислиш ли, че в момента не е така? дори "ние" с пушките ако нещо се осерат нещата като ни пратят танковете какво правиме? хайде- броентранспортьорите има с какво да ги спираме, ама танковете? армията от тук таме добре обучени войници? ама защо толкова сложно? просто утре биден казва по някаква схема "тръгваме да събираме оръжията на народа" - мислиш ли, че ще стане гражданска война? (виж по-горе за танковете и войниците).... и това е в най-"свободната" държава... в останалата част на света населението е абсолютно беззащитно и правителствата си правят каквото си искат с тях... та не виждам къде е джакпота...

ако това е някаква мащабна операция не виждам каква е огромната награда при нейния успех за която и да е прослойка от населението... щото за по-малко от "огромна награда" цялото това упражнение не си струва.

но както казах- аз не ги разбирам нещата. за мене епидемията няма почти никакъв положителен или отрицателен ефект за това как живея така, че от моята башня явно нямам видимост :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 04 Мар 2021, 18:34

Подценяваш силно възможностите на масите. Всички горе винаги в един момент от управлениетоим ги е било истински страх от масите. Всички. А танкове се обезвреждат успешно с "голи ръце", не се съмнявай

А че наближава времето на барикадите, наближава. То и няма друг възможен вариант.
За камбанарията ако не гоприемеш за заяждане, аз на твое място бих я надигнал поне с трупчета малко нагоре.
Последна промяна ivoaudi на 04 Мар 2021, 18:42, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Мар 2021, 18:35

alx написа:разбирам какво ми казваш и го виждам. но си давам сметка, че това с нищо не променя как е бръснат и стриган нормалния човек последните 20 години. говориш за тотален контрол, смирено население и тн- ти мислиш ли, че в момента не е така? дори "ние" с пушките ако нещо се осерат нещата като ни пратят танковете какво правиме? хайде- броентранспортьорите има с какво да ги спираме, ама танковете? армията от тук таме добре обучени войници? ама защо толкова сложно? просто утре биден казва по някаква схема "тръгваме да събираме оръжията на народа" - мислиш ли, че ще стане гражданска война? (виж по-горе за танковете и войниците).... и това е в най-"свободната" държава... в останалата част на света населението е абсолютно беззащитно и правителствата си правят каквото си искат с тях... та не виждам къде е джакпота...

ако това е някаква мащабна операция не виждам каква е огромната награда при нейния успех за която и да е прослойка от населението... щото за по-малко от "огромна награда" цялото това упражнение не си струва.

но както казах- аз не ги разбирам нещата. за мене епидемията няма почти никакъв положителен или отрицателен ефект за това как живея така, че от моята башня явно нямам видимост :ok:

Понеже си "дърт" почти колкото мене (по спомен), ще ти разкажа една история. Американските войници във Виетнам не са се отличавали с голяма изтънченост (жълтурите не ги коментираме). Та те са имали доста и разнообразни методи за ... получаване на показания. Един от тях е прост и ефикасен. Намокрят една връзка за обувки и я връзват на врата на жертвата. Знаеш, че при изсъхването си, връзките се стягат. Бавно и продължително...

Защо ти разказвам това? Под предлог "Борба с..." ти се следят и записват всеки байт информация. Входящ и изходящ. Записват ти се телефонни разговори и т.н. и т.н. И на това му викат "Свобода" :shock: Стига бе :dunno: Непрекъснато те лишават отнещо. Бавно и систематично. Лишават те от здравеопазване, образование, финансови доходи ... Сега и насила ще ме карат да си вкарвам нещо в тялото, дето не съм ОК с това. Откъде накъде? Плашила тип "Испански", "Свински" и не знам си какви си какви грипове, ми има нет. Всеки може да прочете. Защо трябва да ме лишават от елементарни права? Не желая да се имунизирам и това е :dunno:

Пиша ти неща, дето знаеш много по-добре от мен :ok:

p.s. Бронетранспотьори в градски условия вършат някаква работа. Танковете никаква. В полето са сила, в града искат много сериозна поддържка от пехота. Спомни си при "Преврата срещу Елцин" как спряха танковете на улицата.

Малко хумор (не) по темата

https://www.youtube.com/watch?v=MKSWxsFZJyI

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Мар 2021, 19:17

Защо ти разказвам това? Под предлог "Борба с..." ти се следят и записват всеки байт информация. Входящ и изходящ. Записват ти се телефонни разговори и т.н. и т.н. И на това му викат "Свобода"

Американските служби следят трафика на данни по цял свят поне от 30 години . Информация се източва от всеки кабел и честотен канал до който имат законен достъп а до който нямат си осигуряват със спец средства . Мисля че Сноудън разкри достатъчно по въпроса . Който си мисли че живее в някакъв измислен свободен свят е утопист не ами хипер утопист .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Мар 2021, 19:51

Jordana написа:
Защо ти разказвам това? Под предлог "Борба с..." ти се следят и записват всеки байт информация. Входящ и изходящ. Записват ти се телефонни разговори и т.н. и т.н. И на това му викат "Свобода"

Американските служби следят трафика на данни по цял свят поне от 30 години . Информация се източва от всеки кабел и честотен канал до който имат законен достъп а до който нямат си осигуряват със спец средства . Мисля че Сноудън разкри достатъчно по въпроса . Който си мисли че живее в някакъв измислен свободен свят е утопист не ами хипер утопист .

... ако знаеше нещо за криптография щеше да ти е ясно, че разните агенции имат достъп до така- по мой сметки- около 3% от информацията съдържаща се в интернетния трафик- останалия е черна дупка за тях.

и като го написах по-горното- аз нямам никакъв проблем всичкия ми трафик да е "известен" на службите с изключение разбира се на финансовата ми информация (номер на сметки, кредитни карти и тн) и то не защото ме е страх, че ще ми видят приходите/ разходите (данъчните им ги пращам в детайл всяка година) а защото като ги хакнат ще изтекат и ще трябва да се обяснявам с банките кой разход е мой и кой не е, че да ми възстановят парите. аз тайни от агенциите нямам защото не нарушавам законите.

идеята е, че ако не си престъпник- дали някоя държавна агенция ти знае спатиите или не няма значение за качеството на живота ти. да му мислят 0.01% като бил гейтс дето правят машинации... ама пък пандемията била засилвала влиянието на властоимащите и съответно достъпа до информация та явно Били работи срещу себе си... изобщо колкото повече го мисля, толкова повече не се връзват нещата което просто ме навежда на мисълта че цялата трагикомедия на пандемията е просто защото никога не сме били в такова положение и не знаеме какво да правиме като лидери и като население. и така.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Мар 2021, 19:58

Аз друго се замислих, че след толкова изписано излиза, че точно тези които най-много се жалват от бездействието на държавата в "нормални" времена, изведнъж точно сега почнаха да се жалват от нейното действие, точно когато има легитимен случай за нейната намеса. Както казват западняците, не можеш да хем да имаш торта, хем да си я изял. Просто сега усещат как ще са нещата, ако държвата "действаше" постоянно. Има хич не малка ирония в цялата работа.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Мар 2021, 20:21

alx написа:
... ако знаеше нещо за криптография щеше да ти е ясно, че разните агенции имат достъп до така- по мой сметки- около 3% от информацията съдържаща се в интернетния трафик- останалия е черна дупка за тях.
.

Ти ако знаеше нещо за службите щеше да знаеш че те тая "черна дупка " може да стане бяла много лесно само да има нишка водеща към тая черна дупка . :winky:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Мар 2021, 20:31

steeN написа:Аз друго се замислих, че след толкова изписано излиза, че точно тези които най-много се жалват от бездействието на държавата в "нормални" времена, изведнъж точно сега почнаха да се жалват от нейното действие, точно когато има легитимен случай за нейната намеса. Както казват западняците, не можеш да хем да имаш торта, хем да си я изял. Просто сега усещат как ще са нещата, ако държвата "действаше" постоянно. Има хич не малка ирония в цялата работа.

Стинка, иронията е повсеместна. Ветеринар с криминално минало (ще го проверя пак) е шеф на Световната здравна организация. Дьржавата под предлог "здравеопазване" иска да ме ваксинира. По ирония никой не носи отговорност за странички ефекти.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Мар 2021, 20:38

Jordana написа:
alx написа:
.

Ти ако знаеше нещо за службите щеше да знаеш че те тая "черна дупка " може да стане бяла много лесно само да има нишка водеща към тая черна дупка . :winky:

мда. затова ли се молиха няколко пъти на микрософт и на епъл да им отключват разни неща? дори когато става въпрос на тероризъм?

а и както казах- ако знаеш каква е схемата за пазене на ключовете щеше да знаеш, че дори "вратички" (дето ги няма общо взето) не помагат...

остави. откланяме се от темата...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата