Избори 2021
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Избори 2021
"Баба му е рускиня, генерал от Червената армия."
Б@х тая червена армия с жени генерали
Б@х тая червена армия с жени генерали

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0 ... 0%B2%D0%B0
Полковник е бабата ама при тукашните комуняги . Тоя агент на гру , Ицката къде е тръгнал изобщо ?
Полковник е бабата ама при тукашните комуняги . Тоя агент на гру , Ицката къде е тръгнал изобщо ?

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
За мен това дали някой някога е бил в ДС не значи нищо!
Защо?
Защото голям процент от хората са попадали там не по убеждение, а по принуждение. Идват при теб с една папка компромати и те питат "Да носим ли папката на когото трябва или да я забравим?". Естествено избираш "да я забравим", което си има своята цена - ставаш един от тях. Така че тези хора по никакъв начин не мога да ги виня. Това е бил единствения начин да оцелеят в такава среда.
Друга немалка част са били истински професионалисти и са работили в контраразузнаването в интерес на родината, а не на партията. Такива има и днес и в това няма нищо лошо, дори напротив!
Остава една малка част злобни, дребни душици, дето са си пяли комшията за вицове за Живков. Тези мишоци също ги има и днес и продължават да гъзоблизничат с цел лична изгода. Но смятам, че това е малък процент от цялата картинка. Такъв тип хора нямат капацитета за домоуправител и не вярвам да се уредят в сериозна опозиционна партия. Или ако има, те са пренебрежимо малко.
Въобще смятам, че е практически невъзможно да се намерят лидери, които да нямат никаква връзка с предишния режим. Товага всички бяха комунисти, къде по убеждение, къде по принуждение. Убеден съм, че всеки от вас, ако се разрови по-дълбоко ще се намери някой роднина дето е бил член на БКП. Така че цялата тая шумотевица за червеното минало е изтрумент с който можеш да нападнеш всеки. И колкото е ДБ да се правят на различни, не са! И няма как да бъдат. И не мога да ги съдя за това кой е бил дядото на този или онзи. Щото бъдете сигурни, в Германия още има синове на хитлеристи на ключови места. Но не ги съдят за това. Дори не се споменава темата. Подобна е ситуацията в Испания. И си има причина за това.
Така мисля аз. Който иска нека съди по девето коляно. За мен е важен човека днес, а не дядо му.
Някой спомена за Възраждане, че били начело. Ми не! Начело са "Възраждане на отечеството", която е открито руска партия и няма нищо общо с "Възраждане" и Костадин Костадинов. Но името според мен нарочно копира думата, с надеждата да "копира" и гласоподаватели.
Защо?
Защото голям процент от хората са попадали там не по убеждение, а по принуждение. Идват при теб с една папка компромати и те питат "Да носим ли папката на когото трябва или да я забравим?". Естествено избираш "да я забравим", което си има своята цена - ставаш един от тях. Така че тези хора по никакъв начин не мога да ги виня. Това е бил единствения начин да оцелеят в такава среда.
Друга немалка част са били истински професионалисти и са работили в контраразузнаването в интерес на родината, а не на партията. Такива има и днес и в това няма нищо лошо, дори напротив!
Остава една малка част злобни, дребни душици, дето са си пяли комшията за вицове за Живков. Тези мишоци също ги има и днес и продължават да гъзоблизничат с цел лична изгода. Но смятам, че това е малък процент от цялата картинка. Такъв тип хора нямат капацитета за домоуправител и не вярвам да се уредят в сериозна опозиционна партия. Или ако има, те са пренебрежимо малко.
Въобще смятам, че е практически невъзможно да се намерят лидери, които да нямат никаква връзка с предишния режим. Товага всички бяха комунисти, къде по убеждение, къде по принуждение. Убеден съм, че всеки от вас, ако се разрови по-дълбоко ще се намери някой роднина дето е бил член на БКП. Така че цялата тая шумотевица за червеното минало е изтрумент с който можеш да нападнеш всеки. И колкото е ДБ да се правят на различни, не са! И няма как да бъдат. И не мога да ги съдя за това кой е бил дядото на този или онзи. Щото бъдете сигурни, в Германия още има синове на хитлеристи на ключови места. Но не ги съдят за това. Дори не се споменава темата. Подобна е ситуацията в Испания. И си има причина за това.
Така мисля аз. Който иска нека съди по девето коляно. За мен е важен човека днес, а не дядо му.
Някой спомена за Възраждане, че били начело. Ми не! Начело са "Възраждане на отечеството", която е открито руска партия и няма нищо общо с "Възраждане" и Костадин Костадинов. Но името според мен нарочно копира думата, с надеждата да "копира" и гласоподаватели.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
А като ти дойдат с папката и ти поискат дупето или на жена ти, ще го дадеш ли?
Не се правете на луди ве, пълно е с предатели и чадата им във властта
Не се правете на луди ве, пълно е с предатели и чадата им във властта
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Предатели е имало още преди Юда, ще ги има докато има хора.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Както и членестоноги, както и педераси, както и т.н...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Пимпо само не каза, кой от родата му е бил в ДС, за да завърши картинката.
Като са ходили с папките да те вербуват, те не са слагали никой на ключова позиция, ами са били точно уши, от тези за които говориш да спускат доноси и от сорта.
Няма нито един случаен там, просто е било невъзможно.
Едно е да си бил член на БКП, то 90% бяха такива и съвсем друго е на ДС, от тях са били 5% макс.
Не знам в Германия и Испания да има милиардери и чисти мутри, за които и децата да знаят откъде имат пари и никой да не ги закача, дори да са по телевизията всеки ден.
Та сравнението е неуместно, дори абсурдно, но това е България и тук народеца се радва на мутрите още от 90-те, та до днес по един или друг начин.
Лидери няма и няма да има по същата причина, всичко е изметено и смазано 44-45 година, остават селяци, крадци и тъпаци, дори същите командват често и само едни другари са се развивали и същите и наследниците им сега командват парада без значение в коя партия са и така ще бъде.
Като са ходили с папките да те вербуват, те не са слагали никой на ключова позиция, ами са били точно уши, от тези за които говориш да спускат доноси и от сорта.
Няма нито един случаен там, просто е било невъзможно.
Едно е да си бил член на БКП, то 90% бяха такива и съвсем друго е на ДС, от тях са били 5% макс.
Не знам в Германия и Испания да има милиардери и чисти мутри, за които и децата да знаят откъде имат пари и никой да не ги закача, дори да са по телевизията всеки ден.
Та сравнението е неуместно, дори абсурдно, но това е България и тук народеца се радва на мутрите още от 90-те, та до днес по един или друг начин.
Лидери няма и няма да има по същата причина, всичко е изметено и смазано 44-45 година, остават селяци, крадци и тъпаци, дори същите командват често и само едни другари са се развивали и същите и наследниците им сега командват парада без значение в коя партия са и така ще бъде.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Имате напълно грешни представи по фундаментални въпроси за това как се влиза в БКП какво е ДС и изобщо как е работило това нещо .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Рече и отсече
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Jordana
- старши ентусиаст
-
TNT написа:Някой съмнявал ли се е, че Джорданката ги разбира повече
И ти ли си станал насила член на БКП ?

Последна промяна Jordana на 27 Мар 2021, 21:23, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Обратното разбира се. Не на всеки се е давало да е член на БКП. А е било необходимо за доста неща.
За ДС разбира се, че освен на най-ниско ниво случайни хора не са се допускали. Все пак това е било вътрешно разузнаване, не клуб по интереси.
Страшна мистика няма що
Произволен 60-70 годишен да питаш ще ти разкаже. Тез дето са били на по 18-22 като е свършил соца много обичат да обясняват как били видяли някакви неща от първа ръка, а реално единствената им грижа по тва време е било да си напишат домашното.
За ДС разбира се, че освен на най-ниско ниво случайни хора не са се допускали. Все пак това е било вътрешно разузнаване, не клуб по интереси.
Страшна мистика няма що

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
steeN написа:Обратното разбира се. Не на всеки се е давало да е член на БКП. А е било необходимо за доста неща.
Страшна мистика няма щоПроизволен 60-70 годишен да питаш ще ти разкаже. Тез дето са били на по 18-22 като е свършил соца много обичат да обясняват как били видяли някакви неща от първа ръка, а реално единствената им грижа по тва време е било да си напишат домашното.
Това от първо лице или "една жена каза на спирката"?
В Завода, дето бачках в ония тъмни години, членове на БКП бяха все бригадири, ударници, хора с доказани умения и способности. Ама, "какво ли знам аз" - както казва комшията

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Във Фабриката дето аз бачках си беше като сега. Имаше си негодници, които бяха членове на БКП, имаше и свестни хора, които също бяха членове на БКП по принуда. Над едно ниво в йерахията не можеше да се издигнеш ако не си член на Партията. И както е сега, имаше некадърници, които бяха станали шефове по партийна линия. Мен най-много ме дразнеха старите работници - партийци, защото все искаха да се чува тяхната дума при вземането на някакви решения, които не ги касаят и са над тяхната компетентност. Сега при нас го има същият проблем. Младите не питат старите какви гуми на колата да си вземат, как да си гласят жените, как да си боядиста кухните и изобщо за нищо не ги питат. Един вид се пропилява толкова много мъдрост събрана в няколко "стари" работници, които знаят всичко за живота. Е, че тези "стари" са затънали в заеми с няколко провалени брака и животът им е каша са подробности. Това не трябва да го гледаме, защото просто са имали лош късмет в живота. Но ги разбират нещата.