Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от SpeedyMan » 28 Мар 2021, 23:06

Ммм... GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE 2 - това нещо държи страхотно при всякакви условия. А грайферите са си с еднородна гума и няма изненади през сезоните.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

Потребител
Аватар
Кара: Квото може
Мечтае да кара: Katheryn Winnick
Детайли за колата: Талига

Мнение от camino79 » 28 Мар 2021, 23:32

Кво му е на българския асфалт, с нещо е по-различен от другите? С какво?

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Мар 2021, 23:54

SpeedyMan написа:Не. А и Нексен не са китайци. Даже бяха правени в Чехия.
Фулда ЕкоКонтрол е същата работа.

Ок корейски все тая, за мен тва са груби шашми :) С TOYO енергоспестяващи доста съм карал аз и не съм забелязал разлика за няколко години.

acho.rs написа:...

Със сигурност едни такива гуми се самоизплащат през своя живот, спрямо други такива.
Изобщо не ме интересува дали ги отричат или не някакви журналисти.
Всяко нещо си има приложение. Аз на нито една от моите коли не карам с такива,
но не значи, че трябва да ги плюя. Едва ли не тука ако не караме със семи сликове
ще ни падне имиджа :lol: На 90% тука гумите изобщо не са ви лимитиращия фактор, нито "хлъзгавия" асфалт.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 29 Мар 2021, 0:57

Това за хлъзгавия асфалт съм го забелязал още след като си купих Е46-цата и смених около 4-5 комплекта гуми за 1-2 години. Асфалтът в градовете и в частност в Стара Загора е супер хлъзгав. Бях сложил Пилот спорт 3 на Мишелинките и след няколко месеца започнаха доста лесно да блокират при спиране. Определено си помислих, че са ми продали супер зле гуми, докато не пътувах един ден извънградско и минавайки край едно стадо с овце край пътя, една овца просто реши да се хвърли пред колата ми. Скочих на спирачката и Е46-цата от 100км/ч със своите 1,7т се залепи на пътя без да приплъзне и милиметър. Спрях буквално на 20 см от животното. Тогава ме огря, че всъщност повечето междуградски пътища са с много по-качествени настилки от градските. Всъщност в града се предполага, че трябва да се кара с под 50 и за това няма нужда да се харчат за качествена настилка. Въпреки това на места настилката е като стъкло. Особено изгладена е пред легналите полицаи и други места, където се спира често. Основна причина за огромна част от инцидентите е тази, но се вменява на шофьорите, че карат бързо и не внимават. При дъжд ясно се вижда къде асфалтът буквално отразява като стъкло и е видимо изгладен.
Не се занимавайте с боклуци - Sailun, Riken.... Има една марка - Michelin. Отличен вариант за компромис е Fulda. Въпреки, че понякога са доста шумни, държат добре и не правят проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 29 Мар 2021, 7:38

NGneer4eto написа:Това за хлъзгавия асфалт съм го забелязал още след като си купих Е46-цата и смених около 4-5 комплекта гуми за 1-2 години. Асфалтът в градовете и в частност в Стара Загора е супер хлъзгав. Бях сложил Пилот спорт 3 на Мишелинките и след няколко месеца започнаха доста лесно да блокират при спиране. Определено си помислих, че са ми продали супер зле гуми, докато не пътувах един ден извънградско и минавайки край едно стадо с овце край пътя, една овца просто реши да се хвърли пред колата ми. Скочих на спирачката и Е46-цата от 100км/ч със своите 1,7т се залепи на пътя без да приплъзне и милиметър. Спрях буквално на 20 см от животното. Тогава ме огря, че всъщност повечето междуградски пътища са с много по-качествени настилки от градските. Всъщност в града се предполага, че трябва да се кара с под 50 и за това няма нужда да се харчат за качествена настилка. Въпреки това на места настилката е като стъкло. Особено изгладена е пред легналите полицаи и други места, където се спира често. Основна причина за огромна част от инцидентите е тази, но се вменява на шофьорите, че карат бързо и не внимават. При дъжд ясно се вижда къде асфалтът буквално отразява като стъкло и е видимо изгладен.
Не се занимавайте с боклуци - Sailun, Riken.... Има една марка - Michelin. Отличен вариант за компромис е Fulda. Въпреки, че понякога са доста шумни, държат добре и не правят проблеми.

:OT:
Колега, не се занимавай с боклуци има една марка автомобил порше 911, като компромис тайкан..... :mhihi:
Надявам се да си ме разбрал. На всички ни се кара 911 или нещо подобно, но не случайно темата за Riken, Taurs.. е доста активна.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 29 Мар 2021, 8:25

Michelin особено Пилот никога не са били етелон за сцепление, особено на мокро .

Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 29 Мар 2021, 8:30

Сред евтините гуми има не лоши попадения, но само ако са чисто нови и се карат два сезона макс.
Имам много добри впечатления от летните Сайлун :mhihi: и Спортива.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Мар 2021, 11:40

camino79 написа:Кво му е на българския асфалт, с нещо е по-различен от другите? С какво?

Най-големият проблем е ПРАХ И КАЛ. В чужбина е забранено паркирането на зелени площи, в България е практика. От там се изнася финслой почва (пръст, кал) който се разнася навсякъде. Може лесно да се разбере, когато при и след дъжд, кола със задно тръгва значително по-добре.

Самият асфалт в калпав и бързо губи свойства. Всеки карал извън БГ знае. Освен че асфалта е калпав, горният слой не се сменя редовно.

Ако някой оспорва, ще го помоля на на градски булевард да си замери ускорението на RWD дали съвпада със заводски данни

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 29 Мар 2021, 11:41

^^^ Съгласен съм
:yes:

Потребител
Аватар
Кара: Квото може
Мечтае да кара: Katheryn Winnick
Детайли за колата: Талига

Мнение от camino79 » 29 Мар 2021, 16:15

Не оспорвам, питам от интерес. За пръв път тук прочетох за разлики между градски и извънградски асфалт, български и западен и т.н.

Калта и прахта са голям проблем. Според мен не само паркираните коли по “затревени” площи са причината. Самите площи май не са толкова затревени и позволяват вятъра да вдига и разнася прах.

Също така по далечни спомени, водоотичането и канавките никога не са били от особен приоритет на пътните ни строители.

По въпроса с гумите. Аз бих предпочел “втора употреба” скъпи гуми пред евтини нови. Както на много от вас. Всеки сезон ми монтират “втора употреба” зимни и съответно летни. Купил съм ги нови, но на практика след първата сезонна ротация са си “втора употреба”.

На въпроса откъде идват гумите “втора употреба” тогава, когато са купени като такива. Предполагам голяма част идват от тоталнати коли и по-малка част от продадени коли. На мен примерно ми остана един чифт почти нови гуми след като си продадох колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Мар 2021, 17:02

steeN написа:
SpeedyMan написа:Не. А и Нексен не са китайци. Даже бяха правени в Чехия.
Фулда ЕкоКонтрол е същата работа.

Ок корейски все тая, за мен тва са груби шашми :) С TOYO енергоспестяващи доста съм карал аз и не съм забелязал разлика за няколко години.

acho.rs написа:...

Със сигурност едни такива гуми се самоизплащат през своя живот, спрямо други такива.
Изобщо не ме интересува дали ги отричат или не някакви журналисти.

Те автомобилните журналисти измерват и доводите им са на база цифри, поне повчето немски журналисти в частта на спирачен път. Ако приемем че живота на такива гуми е 30к км (средно летни гуми са между 20-25 до 40к км) и разхода на 17ки 225х45 е със 0.137л/100км (измерено) на Голф 7 1.4тфси 150кс, тогава 0.137х300= 41 литра гориво което са около 40-50 Евро за 4те ГУМИ - нещо не се връзва сметката.
Освен това спирачният път винаги е по-дълъг, особено на мокро където разликата е притеснителна. Аз за такива гуми съм тотален пас.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Мар 2021, 17:09

Като за начало такива гуми разбира се, че изкарват много много повече от 30К (по-близо щеше да си ако беше казал 80-90К км :mhihi: ) и от там нататък какъв е смисъла е да спорим за глупости. Като си пас, бъди пас, не те карам да не си :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Мар 2021, 18:35

Гума на 90к км е като кола на 1млн.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Мар 2021, 22:51

Господа, ше тургаме ли летните веке ?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 29 Мар 2021, 23:34

Bogat-Beden написа:Господа, ше тургаме ли летните веке ?

Турихме ги.
Румънеца е направил Дъстъра точно за спорт пакет в багажника :bowdown:
DSC_1286.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата