Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Модератор: Общи модератори
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Момци, трябва и аз да взимам летни гуми, 225/40/18. Въпреки, че съм пуснал колата за продажба, не ми се ще да карам със старите галоши. Та спрял съм се на среден клас, Fulda Sportcontrol 2 XL FP и Nokian Powerproof. Летните гуми на едната кола да Fulda и съм много доволен. Nokian-a обаче е по-тих.
Някой наблюдение върху двете марки и коя е по-добре.
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- camino79
- Потребител
-
- Кара: Квото може
- Мечтае да кара: Katheryn Winnick
- Детайли за колата: Талига
Аз имам наблюдение само върху летни Нокиан, руско производство. На цена по-ниска от който и да е китайски вариант кусури не мога да намеря. Рекламират ги че имали подсилен арамидов борд. Нямам идея дали върши няква работа, ама звучи като да е яката работа :-)randity написа:Момци, трябва и аз да взимам летни гуми, 225/40/18. Въпреки, че съм пуснал колата за продажба, не ми се ще да карам със старите галоши. Та спрял съм се на среден клас, Fulda Sportcontrol 2 XL FP и Nokian Powerproof. Летните гуми на едната кола да Fulda и съм много доволен. Nokian-a обаче е по-тих.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Bogat-Beden написа:Господа, ше тургаме ли летните веке ?
Аз че изчакам още 2 седмици, че при нас си е доста студено още. А кога се сменяха масово, около 20март-1 април?

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ivanski_2 написа:Bogat-Beden написа:Господа, ше тургаме ли летните веке ?
Аз че изчакам още 2 седмици, че при нас си е доста студено още. А кога се сменяха масово, около 20март-1 април?Питам да избегна опашките при ванката в казичане
Не знам братче, аз като живеех в Дружба си ги сменях в Дружба 2 до Лидл, или в една шано гумаджийница, дето се скриха по Искърско Шосе на съвсем забутано място.. И до Надежда съм ходил, като ми поискат 40-50 лв, а има оферти за по 25 лъва... Ама бях на 15ки де..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
На купето мисля въобще да не ги сменям
Зимните Маршал стават летни.
За комбито ще взимам летни но нямам джанти 17 а нищо интересно не излиза за продажба.

Зимните Маршал стават летни.
За комбито ще взимам летни но нямам джанти 17 а нищо интересно не излиза за продажба.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Bogat-Beden написа:ivanski_2 написа:Bogat-Beden написа:Господа, ше тургаме ли летните веке ?
Аз че изчакам още 2 седмици, че при нас си е доста студено още. А кога се сменяха масово, около 20март-1 април?Питам да избегна опашките при ванката в казичане
Не знам братче, аз като живеех в Дружба си ги сменях в Дружба 2 до Лидл, или в една шано гумаджийница, дето се скриха по Искърско Шосе на съвсем забутано място.. И до Надежда съм ходил, като ми поискат 40-50 лв, а има оферти за по 25 лъва... Ама бях на 15ки де..
Аз пробвах в Дианаа Пловдив, Асеновград някаква голяма гумаджийница , 1 малка в Пловдив и 1 в Младост 4 до фантастико, и докато не отидох при ванката от казичане, е тая тъпа алфа(жената я кара) не спря да тресе и това е, и от тогава реших че само там ще ходя, то бива бива ама на толкова места 1 баланс да не могат да направят на ОЕМ 16-ки на скапана 147-ца баси....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ма*ка му, верно стана много сложно с намирането на добър гумаджия. Бях започнал да сменям в Примекс, вип услугата...веднъж не са спазили часа, само един човек работи по колата и не си дава хич зор, а като не му оставиш бакшиш само дето не те псува. За капак си доплащаш за черни тежести (джантите ми са черни) и те падат няколко часа след поставяне, после започва безкрайно обяснение за да ти балансират гумите наново без да трябва да си платиш нова услуга
Последно съм много доволен от Жорката при Exclusive R Cars на Самоковско, преди беше в Диана на вип услугата ама там цените бяха маааалко завишени.
Сега е на много добри цени (130лв за 18" RFT сменени на робот, баланс на някаква извънземна машина и черни тежести, последно в Примекс ме обрулиха 220 за същата услуга), спазва часовете и колата спи

Последно съм много доволен от Жорката при Exclusive R Cars на Самоковско, преди беше в Диана на вип услугата ама там цените бяха маааалко завишени.
Сега е на много добри цени (130лв за 18" RFT сменени на робот, баланс на някаква извънземна машина и черни тежести, последно в Примекс ме обрулиха 220 за същата услуга), спазва часовете и колата спи

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
randity написа:Момци, трябва и аз да взимам летни гуми, 225/40/18. Въпреки, че съм пуснал колата за продажба, не ми се ще да карам със старите галоши. Та спрял съм се на среден клас, Fulda Sportcontrol 2 XL FP и Nokian Powerproof. Летните гуми на едната кола да Fulda и съм много доволен. Nokian-a обаче е по-тих.
Което е по-изгодно и ти харесва повече. Доста похвалиха Фулда СК2 по тестове, но там не може да им се има на 100% доверие. И двата модела се предлагат с усилени бордове, така че не вярвам да може да се усети разлика.
ПС: аз пък платих 410лв Примекс за смяна на РФТ 17ки+18стандарт и от тогава не стъпвам. Същото нещо на същата машина в "Автогуми" е 190лв
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
randity написа:Момци, трябва и аз да взимам летни гуми, 225/40/18. Въпреки, че съм пуснал колата за продажба, не ми се ще да карам със старите галоши. Та спрял съм се на среден клас, Fulda Sportcontrol 2 XL FP и Nokian Powerproof. Летните гуми на едната кола да Fulda и съм много доволен. Nokian-a обаче е по-тих.
В Автогуми.бг излизат Sailun в този размер на 91.75лв/бр.
Миналата година купих Ф11 с тези гуми и да ти кажа бях много приятно изненадан! Държаха се отлично на сухо и мокро, много тихи, спираха отлично! Още повече че колата ти е за продажба, не бих се двуомил

Да знам че ще бъда освиркан за това предложение но пиша от личен опит.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Я, тоя сайт автогуми.бг не го знаех. Намерих Нокиана с близо 20лв. разлика и са до мен.
Впрочем мисля да се спра на него, най-вече заради ниския шум.
Впрочем мисля да се спра на него, най-вече заради ниския шум.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Don_Diego написа:Последно съм много доволен от Жорката при Exclusive R Cars на Самоковско, преди беше в Диана на вип услугата ама там цените бяха маааалко завишени.
И аз ходя там от скоро покрай мивката. Миналата година отвориха и са топ момчетата. Имат як робот за смяна и няма навалица понеже е с часове. Мъчат се с М-ки, Поршета и Ферарита така, че ми покриват претенциите

"Чемодан, вокзал, Москва"
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
randity написа:Я, тоя сайт автогуми.бг не го знаех.
Доста коректни са, много пъти всячески са се опитвали да ми "свършат работа" по запитванията ми преди взимане на гуми... рядко се случва да се издънят с нещо, с моите поръчки не се е случвало

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Само да вметна: заглавието на темата предполага обсъждане на бюджетни решения тип- "как да прецакам системата".
Относно разни гумаджийски балансиращи машини: зависи дали ги калибрират периодично за да вършат работа. И пет часа да ти правят колата, ако оборудването не е калибрирана няма да има ефект.
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Относно разни гумаджийски балансиращи машини: зависи дали ги калибрират периодично за да вършат работа. И пет часа да ти правят колата, ако оборудването не е калибрирана няма да има ефект.
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Don_Diego написа:Последно съм много доволен от Жорката при Exclusive R Cars на Самоковско, преди беше в Диана на вип услугата ама там цените бяха маааалко завишени.
+1 за Жорката, сервиза е много добър, той и колегата му са компетентни и аз съм супер доволен от работата им. Отидох защото след монтаж на нови летни гуми имах вибрации в сенниците, проблема беше решен за 20 минути.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аз ги сложих днесча, понеже вече са ми на джанти...
конти-монти, 17та ДОТ, ще видим как са, ако има още хляб за това лято, инак в кофата..
Платих 60 лева за хотел за гумите (винаги ми се е струвала глупава тая услуга, но наистина нямаше как..)
Пак Примекс, в село Шумен ( тя май си е шуменска верига изначално..) Та и аз не съм хепи от тях.
конти-монти, 17та ДОТ, ще видим как са, ако има още хляб за това лято, инак в кофата..
Платих 60 лева за хотел за гумите (винаги ми се е струвала глупава тая услуга, но наистина нямаше как..)
Пак Примекс, в село Шумен ( тя май си е шуменска верига изначално..) Та и аз не съм хепи от тях.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"