Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от terorero » 19 Апр 2021, 15:05

Някъде по темите за ZF8 бях чел, че когато е студена кутията умишлено приплъзва/сменя по-усезаемо на ниските предавки или нещо подобно с цел да влезе по-бързо в работна температура. Моята също го прави понякога.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D
Мечтае да кара: Тротинетка Lime

Мнение от Airdust » 19 Апр 2021, 16:14

nniXXann написа:Привет! Когато колата е студена и ускорявам мнооого леко при тръгване, с много малко газ, като включва от 1-ва на 2-ра се получава един плавен тласък (не е удар/шут), но не е и като да сменя мазно без да се усети. Затова реших да сменя маслото на скоростната кутия (на 129 хил. км е БМВто) и подозирам, че преди не е сменяно. Не успях да открия с коя точно кутия е - ZF 8HP45 може би? Някой, който е сменял масло и филтър на трансмисия може ли да ме ориентира за крайна цена и евентуално сервиз в София, от който е доволен? Също така и откъде да купя масло ZF, че ме наплашиха с много ментета всякакви видове масла... Мерси ;)

Четох за този проблем в американския и английския форум, там често се оплакват от това, не пишеше дали има решение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F82

Мнение от Bexim » 20 Апр 2021, 9:26

Никога не съм имал такъв проблем. Според мен такива кутии са за обслужване.
129К км - попресрочил си първата смяна. От 80 до 120 първа смяна!

Винаги съм карал така - паля, чакам да паднат оборотите, давам на Д, чакам 30-тина секунди да си повдигне налягане (така ми е в главата, не знам дали е коректно обяснението) и потеглям ЛЕКО с постоянство в педала на газта. За 3 години и 25К км, съм имал ритане броени пъти.
В самото начало го правеше често, но това е било явно да се пообучи по мен, а и колата беше висяла над половин година по кораби, майстори и т.н.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT, g20 320i M

Потребител
Аватар
Кара: F30 328i xDrive
Детайли за колата: Red Leather Sport Interior

Мнение от nniXXann » 21 Апр 2021, 1:54

Bexim написа:Никога не съм имал такъв проблем. Според мен такива кутии са за обслужване.
129К км - попресрочил си първата смяна. От 80 до 120 първа смяна!

Така е! Ако не беше така нямаше да задавам всичките тези въпроси. На някоя сбирка в София (ако ходиш разбира се) може да сравним поведението на кутиите при моята и твоята Ф-ка, че ми е интересно. Ще обслужа кутията и ще докладвам евентуална промяна.

Потребител
Аватар

Мнение от Melir » 15 Май 2021, 22:28

Някой може ли да ми каже как се сваля тази пластмаса, която подпира кората, когато е вдигната? Уж има едно винтче, но като тръгна да го развивам нищо не се случва, иска някакъв чалъм явно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Airdust » 16 Май 2021, 15:52

Melir написа:Някой може ли да ми каже как се сваля тази пластмаса, която подпира кората, когато е вдигната? Уж има едно винтче, но като тръгна да го развивам нищо не се случва, иска някакъв чалъм явно.

На щипка е от другата страна, но как се сваля, не мога да ти кажа.

Потребител
Аватар

Мнение от Melir » 16 Май 2021, 15:54

Airdust написа:
Melir написа:Някой може ли да ми каже как се сваля тази пластмаса, която подпира кората, когато е вдигната? Уж има едно винтче, но като тръгна да го развивам нищо не се случва, иска някакъв чалъм явно.

На щипка е от другата страна, но как се сваля, не мога да ти кажа.
Ами няколко пъти го напънах силно с един инструмент за щипки, но не помръдна въобще и реших да питам преди да го счупят. Очаквайте скоро въпрос: "от къде да намеря тази пластмаса?"

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: F31
Мечтае да кара: BMW

Мнение от NightWalkeR » 29 Май 2021, 15:53

Здравейте,

От скоро съм с колата(F31) и в багажника намерих нещо което не мога да го открия в НЕТ-а или форума. Като гледам има някакво малко компресорче и тубичка. Дали това е БМВ кит за спукана гума или е нещо друго. Намерих подобна комбинация за Тойота в нета , но не и на БМВ. Колата дойде с нормални гуми (не рънфлат), но пък и не са оригиналните по ВИН.

Благодаря предварително :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Good Judgment Comes with Experience, But Experience Comes from Bad Judgment ....Sad but true !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 29 Май 2021, 16:35

Да, такъв кит е.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 02 Юни 2021, 8:00

Здравейте. Наскоро ми се появи един проблем с автоматичните скорости. Колата е f34 с мотор n20 320i 2016. Имам ритане/бутане не добре смяна на скорости от 1-ва на 2-ра предаване когато подавам плавно газ. При спорт или еко не го усещам. На топло най вече го прави. И като изгаси мотора старт/стоп системата пра палене и гасене не е плавно. И като е изключена старт/стопа по малко се усеща този проблем. Пробвах с ресета на адаптациите на дросела, оправя се за 500-600 км и пак се връща същия проблем. Извънградско не забелязвам никакви проблеми.

Масло не съм сменял. Колата е на 182000 купих я на 175000км от официален сервиз но ме знам дали са сменяли масло на кутията.

Според вас дали да сменя маслото или е някакъв софтуерен проблем?
Последна промяна hol1gans на 03 Юни 2021, 5:20, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D MHEV и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 02 Юни 2021, 14:51

Два пъти до сега трябваше да го смениш на тези км.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Airdust » 02 Юни 2021, 16:02

hol1gans написа:Здравейте. Наскоро ми се появи един проблем с автоматичните скорости. Колата е f34 с мотор n20 320i 2016. Имам ритане/бутане не добре смяна на скорости от 1-ва на 2-ра предаване когато подавам плавно газ. При спорт или еко не го усещам. На топло най вече го прави. И като изгаси мотора старт/стоп системата пра палене и гасене не е плавно. И като е изключена старт/стопа по малко се усеща този проблем. Пробвах с ресета на адаптациите на дросела, оправя се за 500-600 км и пак се връща същия проблем. Извънградско не забелязвам никакви проблеми.

Масло не съм сменял. Колата е на 182000 купих я на 17500км от официален сервиз но ме знам дали са сменяли масло на кутията.

Това с масло не вярвам да се оправи. Пак казвам , този проблем е доста често срещан и го има на коли дори с пробег от 20к км.... До тоя момент не е намерено решение, поне така пишат масово в UK/COM форумите.
Някой казват , че е възможно да е и софтуерно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 02 Юни 2021, 17:48

andy написа:Два пъти до сега трябваше да го смениш на тези км.

Благодаря ти за мнението, но ако четеш внимателно, ще видиш, че колата я имам от няколко месеца.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 02 Юни 2021, 21:50

hol1gans написа:

Благодаря ти за мнението, но ако четеш внимателно, ще видиш, че колата я имам от няколко месеца.

Грешно си изписал километрите, на които си я купил.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D MHEV и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 03 Юни 2021, 9:28

hol1gans написа:

hol1gans написа:Масло не съм сменял. Колата е на 182000 купих я на 175000км от официален сервиз но ме знам дали са сменяли масло на кутията.

Благодаря за редакцията на поста си. Аз чета внимателно, но някой пише грешно. :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към F30/F31/F32/F33/F34