Живописна тема.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Живописна тема.

Мнение от Borymeckata » 23 Апр 2021, 10:58

Нямаме си тема за арт, живопис, картини, рисуване, такива неща. А пък сме културен форум, та си викам - да запълним този пропуск... :mhihi: :mhihi:

Днес успях да изненадам сам себе си - купих си картина... :shock: :shock:

Картина (малка).jpg

Никога не съм предполагал, че ще инвестирам в произведение на искуството, ама на - случи се.
Закачим съм си я във фургона на строежа. И ме интересува вашето мнение - какво мислите?

Аз съм строителен конструктор, само чертежи съм гледал и абсолютно нищо не разбирам от живопис. Но тая цапаница някак ме грабна... Не е типичната "креватна живопис", носи някакво настроение... небето е интересно... и отраженията във водата... Импресионизъм...

Та, както казах, давайте смело мнения.
Също ще бъде интересно да покажете вие какви картини харесвате и/или имате в дома си.
А защо да не видим и нещо авторско... :dunno: :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Живописна тема.

Мнение от Моджо » 23 Апр 2021, 11:48

Ми браво, какво. Човек треа си радва и душицата, ма не само с ламарини.
Аз имам 2-подаръци от художниците, с автографи. 1 морска, която си купихме на морето и още една , която ми е подарък.
ПП Ама не мога да ги покажа, че не са по стените ;(
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Range Rover

Мнение от santorini » 23 Апр 2021, 12:02

От възрастта е ;) Скоро ще се ориентираш към класическата музика също ;)

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Апр 2021, 12:10

Ха-ха... Те много неща идват от годините. Едва ли ще залитна към класическата музика, но... де да видим... :mhihi: :mhihi:

Моджо, все пак е интересно да видим картините, когато имаш възможност... Знам, че по битаци и сергии за туристи трудно ще излезе нещо стойностно, но все пак - нищо не се знае. Може внезапно в боклука да блесне диамант... :dunno: :dunno:

Художникът на моята картина е склададжия на строежа. Рисува в квартирата си след работа и носи картините тук - ако на някой нещо му хареса. И кой колкото даде, да си покрие разходите за консумативи... не е търговец. Между другото, питах го как се казва картината - не бил измислил име. Та може да предложите название, ако ви хрумне подходящо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 23 Апр 2021, 12:33

santorini написа:От възрастта е ;) Скоро ще се ориентираш към класическата музика също ;)

Недей така...
Аз се ориентирах към класическата музика като бях на 25-30... Сега в колата дисковете са ACDC/БетХовен/Металика/Вивалди/Ози/Моцарт/Металика и т. н. :lol:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Мнение от anttonev » 23 Апр 2021, 12:34

Сложи я в рамка, инак ще се изкриви.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Апр 2021, 12:40

Да, ще говоря за рамката с един познат дърводелец другата седмица.

Добре де, като не харесвате импресионизъм... ето ви пък реализъм. Е30... живот без маска и без грим, както е казал Поетът... Хем и картината е тематична с форума:

БМВ арт.jpg

https://bazar.bg/obiava-28614156/prodavam-kartina-s-avtomobili-bmv

Този художник трябва да е от нашите... има и други рисунки с коли от марката.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Borymeckata на 23 Апр 2021, 12:43, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 23 Апр 2021, 12:42

Бляк.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 23 Апр 2021, 14:13

drago_pavlov написа:
santorini написа:От възрастта е ;) Скоро ще се ориентираш към класическата музика също ;)

Недей така...
Аз се ориентирах към класическата музика като бях на 25-30... Сега в колата дисковете са ACDC/БетХовен/Металика/Вивалди/Ози/Моцарт/Металика и т. н. :lol:

+1 ВЕрно много метъл има в класиката !!! :yes: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Апр 2021, 14:25

hell's angel написа:
drago_pavlov написа:

Недей така...

+1 ВЕрно много метъл има в класиката !!! :yes: :mhihi: :mhihi:

Знаех си, че Драго е лирична душа :OT:

Имам туй - онуй. Не точно картини. Имам три пъзела, вкарани в рамки. Единият е наша семейна снимка, която братята китайци направиха на пъзл и е в рамка. Имам и т.н. Canvas от по пет части. Е30 и един завой на пистата Спа. Имам и още няколко неща, ама все не остава време да им сложа рамки.
Ето как изглежда едната:

Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Апр 2021, 16:51

Тая моята картина... явно наистина е уникална, поне в едно отношение. Всеки, който я види, държи на всяка цена да я опипа. Какво толкова интересно има, не мога да разбера... :dunno: :dunno:

Днес цяла бригада кофражисти - арматуристи - бетонджии се изредиха да я опипват, даже с две ръце едновременно... А това е просто боя върху платно, мамка му, какво толкова очакват да видят/почувстват/намерят/усетят/открият в нея? Не мога да разбера... :dunno: :dunno:

Ще си я занеса в апартамента, на безопасност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Апр 2021, 17:36

Не мога да преценя така само от снимката , изглежда на маслена боя . Рисува се с много гъсти не разредени бои и изглежда като мазано със шпатула и така е правено най вероятно . Предполагам продукция от маринист пейзажист закъсал за пари като Ван Гог за абсент :mrgreen:
Покупката на такава картина , вярвам е с чисто благотворителна цел.
Не мога да разбера... :dunno: :dunno
: Те и повечето художници не могат да разберат защо им купуват картините или защо не ги купуват . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Апр 2021, 18:11

Jordana написа:... Предполагам продукция от маринист пейзажист закъсал за пари като Ван Гог за абсент :mrgreen:
Покупката на такава картина , вярвам е с чисто благотворителна цел.

Ако си чел темата, продукцията е на относително трезвен склададжия - импресионист с леки психически отклонения... :mhihi: :mhihi:

Картината ми хареса и цената е... каквато е. Интересува ме вашето мнение, компетентно или не, няма значение... :dunno: :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 23 Апр 2021, 18:18

Чел недочел . Между другото оня ден привърших биографията на Леонардо. Изгледах бая епизоди на войс кидс, златни бутони, сълзи има яко... четох и Фуко... Бе изобщо се храни доволно)).
Хм,хм...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Апр 2021, 18:30

drago_pavlov написа:

Недей така...

Металика всъщност спокойно и без ирония могат да се наредят до Моцарт и всичките там класици. Рокът и метъла са нещо...абе не се описа с думи.
Изкуството никак не го разбирам. Не виждам защо някаква рисунка трябва да струва безбожно много пари(за обикновена картина на обикновени суми съм съгласен, че бива)само защото някакъв неин автор я е нарисувал някак си. Реално картините са нещо, което вижда автора и го пресъздава по свой начин, изкривено с хиляда кривки и нюанса, ама това си е в главата на всеки средностатистически луд човек. Всъщност голяма част от художниците са си били луди. За мен цялата тази драсканица е равносилна на това да седнеш до някой луд и той да ти говори неговите си несвързани неща и ти да се мъчиш да намираш логиката в тях като в 99%-та от случаите то няма такава, понеже тя може да съществува чисто хипотетично само в главите на някой луд. Според мен това е силно надценено изкуство, което е натрапено да бъде надценено просто за да изкарват от него пари много хора, различни от художниците. Затова и най-скъпите картини са на отдавна умрели художници. Уникат, не знам си какво, а половината уникати ги е заличило времето, някой ги е нарисувал отново и ги държи у тях за да поддържа илюзията, че са уникати тоест има бол хора, които могат да ги нарисуват отново и в това няма нищо уникално, освен изкукалия мозък на художника. Човек сам по себе си е уникален и колкото уникалност има у просяка по пътя, толкова има и у някоя картина на велик художник. Но някои хора ще направят много пари от втория, поради пропагандата, която казва как тая картина струва еди колко си.
Да се развие тоя мит е спомогнала липсата на телевизор през вековете, понеже хората са нямали какво друго да зяпат. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Следваща

Назад към Извън Темата