Телефон с добра камера
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Oblivion
- Потребител
-
- Кара: Yamaha R1
- Мечтае да кара: E38 740IL
Re: Телефон с добра камера
Знам, че е клише но айфона си е айфон в момента съм с 12 про рядко снимам нито имам време да обработвам нито разбирам ама пак излизат топ и сме сравнявали с приятели притежаващи флагмани от самсунг и други андроиди и разликата е видима.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Iphone 12 - колегата си купи такъв. Виждам следните недостатъци:
1. Малък размер и съответно малка батерия (вероятно има и по-големи, но 2000 лв. са много за това малко екранче).
Трябва да вземеш Pro Max модела за да е с голям дисплей и с 6 ГБ рам, другите са с 4, но и той е с малка батерия.
2. Няма кафеварка - за 2000 лв. трябва да има, както и машина за кроасани
3. Няма опция за Автокаско, която да покрие всички рискове
при мен се налага използване и снимане и в не до там нормални условия. Например оня ден се наложи да снимам интеркулера вътре... та за 2000 лв. ще ме е яд ако стане нещо...
4. Имам служебен SAMSUNG GALAXY A20e. Невероятен дисплей, но IPHONE 12 отстъпва като дисплей, поне визуално. Този самсунг го ползвам от 2 месеца, камерата не е лоша в сравнение с моделите преди 3-4 години, но е доста по-зле от тази на Redmi 8 Note Pro - по-бавно фокусира, някак си сензорът за дълбочина не работи добре (ако има такъв??), но си е доста приятен телефон, макар и с посредствени параметри.
1. Малък размер и съответно малка батерия (вероятно има и по-големи, но 2000 лв. са много за това малко екранче).
Трябва да вземеш Pro Max модела за да е с голям дисплей и с 6 ГБ рам, другите са с 4, но и той е с малка батерия.
2. Няма кафеварка - за 2000 лв. трябва да има, както и машина за кроасани

3. Няма опция за Автокаско, която да покрие всички рискове

4. Имам служебен SAMSUNG GALAXY A20e. Невероятен дисплей, но IPHONE 12 отстъпва като дисплей, поне визуално. Този самсунг го ползвам от 2 месеца, камерата не е лоша в сравнение с моделите преди 3-4 години, но е доста по-зле от тази на Redmi 8 Note Pro - по-бавно фокусира, някак си сензорът за дълбочина не работи добре (ако има такъв??), но си е доста приятен телефон, макар и с посредствени параметри.
За момента S21 Ultra, Xiaomi Mi11 Ultra, Xperia 1/5 Mark III , ако google apps не се ползват може и Huawei Mate/P серията.
Интересна камера има и новия Oneplus 9 Pro, общо взето производителите(тук изключвам Айфоните понеже са доста назад в тази област) раздвижиха доста този сегмент при телефоните.
Интересна камера има и новия Oneplus 9 Pro, общо взето производителите(тук изключвам Айфоните понеже са доста назад в тази област) раздвижиха доста този сегмент при телефоните.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
don_gori написа:За момента S21 Ultra, Xiaomi Mi11 Ultra, Xperia 1/5 Mark III , ако google apps не се ползват може и Huawei Mate/P серията.
OnePlus 9 Pro пак е с посредствена камера общо взето нищо не се е променило там освен цветовете леко заради hasselblad
iPhone-a е добър само на Portrait Mode и на Video, снимките му нямат детайл с този 12mp сензор няма и как да имат ако го сравним примерно с S21 Ultra, iPhone-те за снимки винаги са прехвалени, ама тук има много епъл фенбойчета и сега ще писнат как това не е вярно, но в тубата има доста клипове.
Едно приятелче преди 2г. Така ми хвали един iPhone 11 Pro снимал много яко заставаме двамата снимаме една и съща снимка на night mode в заведение неговата беше в пъти по зле от моята, тогава бях с Mate 20 Pro. Та само си прибра телефона в джоба и нищо повече не каза за това цяла вечер и той типичен фенбой

За нощни снимки айфоните наистина са зле, дори 11ката не е нещо особено. С 12 не съм снимал още. За нощни снимки и добри селфита съм очарован от Пиксел-а, само че и той е скъп. Ако се търси бюджетно - xiaomi с 2 ръце.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Още един + за Redmi 8 Note Pro- прави страхотни нощни снимки!
Само не разбрах защо Note 8 pro. Аз съм с 9 pro който е на горе долу същата цена, но има 30w бързо зареждане и доста по-издръжлива батерия. Снимките и клиповете които прави този телефон нямат конкуренция за парите си. Примерно имам и Huawei p smart pro който е на същите пари като Шаомито, но разликата в снимките е космос.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
SpeedyMan написа:Iphone 12 - колегата си купи такъв. Виждам следните недостатъци:
2. Няма кафеварка - за 2000 лв. трябва да има, както и машина за кроасани![]()
3. Няма опция за Автокаско, която да покрие всички рисковепри мен се налага използване и снимане и в не до там нормални условия. Например оня ден се наложи да снимам интеркулера вътре... та за 2000 лв. ще ме е яд ако стане нещо...
5. Не можеш ли да си отвориш бирата с телефона - за нищо не става

+ 1 за Redmi 8 Note Pro. Добри снимки прави, въпреки че мен хич не ме вълнува тая работа.

Ubi dubium, ibi libertas
seimo написа:Само не разбрах защо Note 8 pro. Аз съм с 9 pro който е на горе долу същата цена, но има 30w бързо зареждане и доста по-издръжлива батерия. Снимките и клиповете които прави този телефон нямат конкуренция за парите си. Примерно имам и Huawei p smart pro който е на същите пари като Шаомито, но разликата в снимките е космос.
И аз се чудя защо се говори само за 8про, който вече е на 2години модел, а преди месец излезе 10про

..Bayerische Motoren Werke..

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Оставете това ами ноут 8 про е с медиатек процесор което си е дъното при андроидите. Ноут 9 про е доста по дпбър вариант, а най добре 10 про има и амолед екран.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
seimo написа:Само не разбрах защо Note 8 pro. Аз съм с 9 pro който е на горе долу същата цена, но има 30w бързо зареждане и доста по-издръжлива батерия. Снимките и клиповете които прави този телефон нямат конкуренция за парите си. Примерно имам и Huawei p smart pro който е на същите пари като Шаомито, но разликата в снимките е космос.
Ами защото може да го намериш все пак по-евтино, но причината даде препоръчва толкова е от лични впечатления, понеже бая хора го имаме. Аз също препоръчах 9 про, понеже на жена ми после взехме такъв и е по-хубав на дизайн отзад, но честно казано разлика не виждам, нито в зареждането както казваш, нито в батерията, нито в снимките, нито в оперирането.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Разликата не идва само от батерията която все пак при 9 е по-голяма, а от самия процесор който е по-икономичен. За който се чуди кой от двата да избере ето едно чудесно ревю на български.
https://youtu.be/QfULfJ9A71M
Да не говорим че вече има и 10 pro, но хайде да речем че той е в друга ценова категория.
https://youtu.be/QfULfJ9A71M
Да не говорим че вече има и 10 pro, но хайде да речем че той е в друга ценова категория.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
10 про имаше още миналата година в началото когато се чудех дали да не взема, но ми досвидя.
Рекламираха го като първия в света със 108 мега пикселова камера, излизаше малко над 1000 лева, после след няколко месеца Самсунг сложиха тия пиксели за умопомрачителните 2500-2700 лева
и един приятел си взе. Бая го базиках като губеше странно обхват телефона с вертикално излитане.
Айфонът колко трябва да кихнеш сега за хипер, мега, гига, трипер, мипер на квадрат и тетраедър версията на 12-ката? Защото то просто 12 не върви, трябват и другите неща отзад.
Но аз останах с впечатлението, че автора не държи да купи най-скъпия телефон, иначе нямаше да пуска тема.
Затова и препоръчваме толкова много Китайския Пауър. 

Айфонът колко трябва да кихнеш сега за хипер, мега, гига, трипер, мипер на квадрат и тетраедър версията на 12-ката? Защото то просто 12 не върви, трябват и другите неща отзад.
Но аз останах с впечатлението, че автора не държи да купи най-скъпия телефон, иначе нямаше да пуска тема.

In God we trust, all others we track.

- Oblivion
- Потребител
-
- Кара: Yamaha R1
- Мечтае да кара: E38 740IL
SpeedyMan написа:Iphone 12 - колегата си купи такъв. Виждам следните недостатъци:
2. Няма кафеварка - за 2000 лв. трябва да има, както и машина за кроасани![]()
3. Няма опция за Автокаско, която да покрие всички рисковепри мен се налага използване и снимане и в не до там нормални условия. Например оня ден се наложи да снимам интеркулера вътре... та за 2000 лв. ще ме е яд ако стане нещо...
1. 6 ГБ рам са всички pro модели на 12-ката. Капацитета на батерията при айфон не е от такова значение както при андройд поради по-добрата оптимизация на софтуера. С малката 2815 mAh ми издържа по 7-8 часа screen on при работене със сравнително тежки приложения и играене на COD без да го свалям от ръката. Еквивалентна батерия от андройд на подобен screen on ползване започва от 4500 mah и последен чип.
4. A20e IPS дисплей с резолюция 720х1560 да кажеш че превъзхожда по нещо ОЛЕД дисплей на айфон ( произведен от самсунг) е меко казано смешно все едно да сравняваш 316-ка с 328-ца.
За кафеварки и интеркулери ти препоръчвам CAT ама и той започва от 1000 лв чудя се защо ли?
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Телефон с добра камера
Е, той явно сравнява дисплеите по цветовете и шаренията. На Самсунг са толкова ужасно преекспонирани, но пък на мнозина им харесва и си мислят, че това е хубаво. При епъл цветовете са реалистични. То при Самсунг е същата работа и с телевизорите им, но явно е въпрос на вкус.
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4