Ракия
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Ракия
Дайте идея за някаква хубава ракия като марка да не е менте и откъде може да се вземе. Не е за мен, но в други ден ще пътувам и трябва да нося поне 2-3 бутилки. Знам за сливенска перла че е много добра, но в последно време съм чувал че нещо са я развалили. През комунизма имаше една евксиноградска която се водеше най добра ма тя и тогава си беше дефицитна а сега въобще не я срещам.
Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Ракия
Има я от Евксиноград, но не на стандартни магазини, бялата по-евтината е страхотна, другата бие леко на коняк, но и тя е много добре.
https://www.meik98wines.com/евксиноград__32
https://www.meik98wines.com/евксиноград__32
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Мисля че я намерих но не взех бялата а жълтата, отлежалата, утре може да ида да взема и една бутилка бяла щом е толкова добра. А Тракийско злато на старосел има до нас на Аванти и вероятно ще взема и от него една бутилка и това ще е.
keep walking
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
peshehodetz написа:Дайте идея за някаква хубава ракия като марка да не е менте и откъде може да се вземе. Не е за мен, но в други ден ще пътувам и трябва да нося поне 2-3 бутилки. Знам за сливенска перла че е много добра, но в последно време съм чувал че нещо са я развалили. През комунизма имаше една евксиноградска която се водеше най добра ма тя и тогава си беше дефицитна а сега въобще не я срещам.
Виж "Росалза" на Копса. Претендират, че е истинска а вината им са тикива, така че има вероятност да не е спирт +глицерин +ароматизатор. Росалзата е отлежала 5г в дъб и отива вече към бренди/коняк но си е вкусна и на нормална цена.
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Моджо написа:Мускатова Старосел. Или тракийско злато пак Старосел. Всичките ракии са им хубави.
От староселските съм тотално разочарован. Спирт, аромат и глицерин. Казвам го като човек, който прави ракия.
От купешките, които пием(пихме, ех) по кръчмите, залагаме на стралджанска, най-много се доближава до естествения чист отлежал дестилат поне на всус.
---
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Домашна,иначе все попадаш на спирт,есенция и глицерин. В краен случай Бургас 63
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
И аз това щях да напиша, с уточнението, че има домашна и домашна. Ходя много по селцата и често попадам на изключителни елексири! Такива, каквито в магазина няма как да се случат заради това, че се вари за комерса все пак.
Към автора: ако те притеснява, че домашната няма да е оценена навън, всъщност е точно обратното-екзотиката с варенето, особено в домашни условия замира по света и ние сме едни от малкото останали, при които това е направо традиция все още.
ПС Виждам, че си от Сф, там и наоколо сте бъкани с дядовци, можещи го и знаещи как! Ако пък ти се мръдва на 100км иди до с. Ъглен например и попитай за стария пивовар на Кайлъшка. Дядото е заслужаващ си вниманието според мен, ракията му също!
Темата е супер! Живо ме интересува казуса и мен!

Към автора: ако те притеснява, че домашната няма да е оценена навън, всъщност е точно обратното-екзотиката с варенето, особено в домашни условия замира по света и ние сме едни от малкото останали, при които това е направо традиция все още.
ПС Виждам, че си от Сф, там и наоколо сте бъкани с дядовци, можещи го и знаещи как! Ако пък ти се мръдва на 100км иди до с. Ъглен например и попитай за стария пивовар на Кайлъшка. Дядото е заслужаващ си вниманието според мен, ракията му също!
Темата е супер! Живо ме интересува казуса и мен!

Последна промяна ivoaudi на 25 Апр 2021, 22:52, променена общо 2 пъти
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
ivoaudi написа:И аз това щях да напиша, с уточнението, че има домашна и домашна. Ходя много по селцата и често попадам на изключителни елексири! Такива, каквито в магазина няма как да се случат заради това, че се вари за комерса все пак.
Темата е супер! Живо ме интересува казуса и мен!![]()
Съгласен съм с това,че има домашна и домашна. От няколко години варя и на казана съм попадал на какви ли не хора,които се опитват да правят от нищо нещо и после защо хората нямали доверие и към домашната...
Иначе пък си мисля точно обратното,че около София май не се предлага нищо качествено,защото все пак съм доста далече от там,но за сметка на това пък почти само софиянци търсят .
Малко разводняваме темата на колегата за което се извинявам,но доста време съм мислил да пусна една тема и за домашната ракия и все съм отлагал.

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Ами... не е точно разводняване, защо да е разводняване. Хубавата домашна е незаменима и ще се обоснова:
Нищо против купешката, аз също съм пийвал тук-таме хубави купешки, ама никоя марка не съм видял да остане стабилна във времето и да знаеш, че можеш да разчиташ на нея. Не държа непременно да съм прав, но забелязвам накаква подобна тенденция като със бирите-тоя месец силни ще са Шуменско, после ще ги детронират Загорка и тн до безкрай. Едни други си прехвърлят призовете според разни му там влияещи фактори. Иначе тема за ракия си имаше, ама нещо остана срамежлива назад. Сигурен съм, че има хора, които имат какво да кажат по въпроса и разбират мн повече от мен.
ПС Ся се сетих и за купешките вина, пак същата картина, а точно пък за вината си мисля, че мога да се обаждам. Купих оня ден няколко черги. Ся, не е топ вино знаем, но се води ниска гама от хубавите все пак. Тъй си го търкалям в багажника и ще ги отворя в някоя хижа за пълнеж, да се отсрамя. Случвало ми се е също така и с Мезеци и с кое ли не. Иначе назад се спомена Старосел, а аз съм фен на Старосел, те са ме дънили само веднъж. За мен си е живо бинго купешкия алкохол.
Нищо против купешката, аз също съм пийвал тук-таме хубави купешки, ама никоя марка не съм видял да остане стабилна във времето и да знаеш, че можеш да разчиташ на нея. Не държа непременно да съм прав, но забелязвам накаква подобна тенденция като със бирите-тоя месец силни ще са Шуменско, после ще ги детронират Загорка и тн до безкрай. Едни други си прехвърлят призовете според разни му там влияещи фактори. Иначе тема за ракия си имаше, ама нещо остана срамежлива назад. Сигурен съм, че има хора, които имат какво да кажат по въпроса и разбират мн повече от мен.
ПС Ся се сетих и за купешките вина, пак същата картина, а точно пък за вината си мисля, че мога да се обаждам. Купих оня ден няколко черги. Ся, не е топ вино знаем, но се води ниска гама от хубавите все пак. Тъй си го търкалям в багажника и ще ги отворя в някоя хижа за пълнеж, да се отсрамя. Случвало ми се е също така и с Мезеци и с кое ли не. Иначе назад се спомена Старосел, а аз съм фен на Старосел, те са ме дънили само веднъж. За мен си е живо бинго купешкия алкохол.
Последна промяна ivoaudi на 26 Апр 2021, 0:08, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
ivoaudi написа:Ами... не е точно разводняване, защо да е разводняване. Хубавата домашна е незаменима и ще се обоснова:
Нищо против купешката, аз също съм пийвал тук-таме хубави купешки, ама никоя марка не съм видял да остане стабилна във времето и да знаеш, че можеш да разчиташ на нея. Не държа непременно да съм прав, но забелязвам накаква подобна тенденция като със бирите-тоя месец силни ще са Шуменско, после ще ги детронират Загорка и тн до безкрай. Едни други си прехвърлят призовете според разни му там влияещи фактори. Иначе тема за ракия си имаше, ама нещо остана срамежлива назад. Сигурен съм, че има хора, които имат какво да кажат по въпроса и разбират мн повече от мен
Гледам лозя,бера грозде,продавам грозде,но варя и предлагам и ракия. Почти не пия,може би 50-100 грама в годината

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Ха-ха. Забелязал съм, че баш варячиге не пият!
И не, това също не го имам за оф, но няма да се обаждам повече:)

И не, това също не го имам за оф, но няма да се обаждам повече:)
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2