Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Jordana » 09 Юли 2021, 8:30

Хора преболедували SARS вируса при предните епидемии 2003г , не са загубили имунитет 17г след болеста . Единствения проблем който може да възникне в конкретния случай с ковид е ако вируса мутира достатъчно бързо както със делта варианта във по агресивен мутант . Тогава преболедувалите стария ковид няма да имат добра защита , вероятно нови версии на ваксините ще решат проблема . Това не означава обаче че се губи имунитет , много пъти съм го писал това - ако човек не прави достатъчен имунитет след преболедуване то и ваксината няма да бъде достатъчно ефикасна при него .
Според мен проблема с безопасноста на ваксините е в обратна посока . Масовото ваксиниране на милиони хора за кратко време - нещо което се прави за първи път в историята е уникално . Показа проблемите с ваксините изобщо , не само с ковид . Според мен същите проблеми със ковид ваксините има и със старите ваксини просто ограничения контингент хора на които се поставят прави нещата доста розови а те не са такива когато се види глобалната картинка . Ползите са повече от негативите но все пак хората не са овце и имат право да решат сами какво да правят със здравето си .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 09 Юли 2021, 9:02

Pfizer препоръчвал трета доза за по-добра защита от варианта Delta... Така, ако продължава до 2-3 години сигурно ще искат да ни боцнат по 10 пъти :conf: :ranting:
https://www.rtl.be/info/monde/internati ... 11851.aspx
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Юли 2021, 9:36

САРС-а аз го минах, но пък и ковида ме хвана. Верно само с обонянието и нищо повече ама явно не е много добра защита.

Колко до вкасината- производителя на всяко едно лекарство ало не се лъжа носи отговорност. И ако пострадаш от него можеш да търсиш някакво възмездие. Но за тия ваксини няма такава отговорност. Обаче, ако не се ваксинираш си безотговорен..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 09 Юли 2021, 10:44

bum_bum написа:Колко до вкасината- производителя на всяко едно лекарство ало не се лъжа носи отговорност. И ако пострадаш от него можеш да търсиш някакво възмездие. Но за тия ваксини няма такава отговорност. Обаче, ако не се ваксинираш си безотговорен..

Много добре казано....

Също подкрепям казаното и от Богат беден. Че те козметиките дори ги тестват с години... Човечеството познава много експериментални грешки, за какво ли не. Не знам защо се сетих и за Австралия, как си бяха внесли жаба за да се отърват от някакво насекомо... Сега не могат да се отърват от жабата, която завзема територии непрекъснато. Дори се занимават с някакви простотии от сорта да учат местни бозайници да не я ядат, че е отровна на всичко отгоре. Та така... Хората не са господ, особено като въвеждат необмислени и непроверени неща. Че единият азбест колко години се е използвал в строителството преди да се разбере, че е силно канцерогенен? А тефлоновите тигани?

Нали уж сме цивилизована нация, чак такъв мор ли е този ковид, че да не се проверят като хората тези ваксини? Или ги е страх, че докато ги въведат, няма да има ковид и няма да могат да си върнат парите и да се нагрухтят?
И откога ваксината е по-добра защита и защо преминалият болестта се приема за незащитен?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 09 Юли 2021, 12:40

Тестват се както се тества всяко лекарство и козметика и каквото и да е - ХХХ доброволци за УУ период.

Нито ХХХ са милиони , нито УУ е години наред.

Кат ти изпише ДжиПи-то антибиотик , който е нов, да не би да викаш - ааа, тоя не е тестван дай от стария.
Или за което и да било лекарство, което си купвате нямате и най-малката идея ново ли е, старо ли е, тествано ли е, колко, как , къде.

Даже да е обикновен аспирин, със сменена формула или добавено помощно вещество - За мен и за вас си е все аспирин, разбери го нов ли е, как е тестван и колко години .
Айде холам...
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 09 Юли 2021, 14:06

Моджо , ти четеш ли или само пишеш какво си си наумил . Кога си се подписвал , на лекарство или ваксина одобрено ( щото Тея ваксини не са минали такава процедура , а само имат препоръка за използване ) че квото стане ти си единственият отговорен. Всичко е по желание засега , но топката в твоята градина , хващаш ли разликата .
Последна промяна vladobate на 09 Юли 2021, 19:01, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от arnold » 09 Юли 2021, 14:25

Aз не си спомням някога да са раздавали пари,ваучери,награди,томболи и какво ли не за да се ваксинира някой. Също така не помня някой да ми е искал тест или ваксина за Варицела,морбили,тетанус и т.н за да пътувам. Но както виждаме е факт. Другото което е,че за пръв път ни се натяква,че неваксинираният е опасен за околните,а уж ваксините ги пазели. Пълен ташак е тая Пландемия.След месец два пак ще ни правят на идиоти и отново ще има много фалити. И така докато се постигне целта.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 09 Юли 2021, 14:27

Я, не са минали процедура по одобрение, верно? Ма много ли си сигурен,а ? Тц,тц......
И на какво съм се подписва,че само аз съм отговорен за нещо, ама верно ли съм се подписвал на такова нещо....аз пък ка не го знам това.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 09 Юли 2021, 14:29

Арнолд , пък на мен са ми искали ваксина за да пътувам. Много преди пандемията, каквато пък не помня да е имало. Точно такава.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 09 Юли 2021, 14:36

Се се заричам да не пиша тука, ама то аман от глупости.
Ку щете се васКинирайте, ама и глупости недейте да пишете.
Лек за образуване мозчъчни гънки нема все още за съжаление.
Хм,хм...

Потребител
Аватар
Кара: ше E39 530D Touring
Мечтае да кара: колело

Мнение от MrManson » 09 Юли 2021, 15:33

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 09 Юли 2021, 16:04

Моджо написа:Тестват се както се тества всяко лекарство и козметика и каквото и да е - ХХХ доброволци за УУ период.

Нито ХХХ са милиони , нито УУ е години наред.

Кат ти изпише ДжиПи-то антибиотик , който е нов, да не би да викаш - ааа, тоя не е тестван дай от стария.
Или за което и да било лекарство, което си купвате нямате и най-малката идея ново ли е, старо ли е, тествано ли е, колко, как , къде.

То пък с тези милиони странични ефекти от лекарства, страшни подобрения на формулите и страшно лекуване и отговорност пада. По-скоро наблюдение в кратък период за всички нежелани реакции за да ги опишат, а в дълъг ще се разбере някога какво се случва. Ако въобще се разбере. Та ваксините само дето нямат листовки, че да не плашат народа.

Баща ми преди години го беше закъсал с някаква кашлица, предписали му бяха антибиотик "Авелокс" май беше, май го помня. Вътре пишеше какво ли не, дори че може да образува тумор. Чудеше се дали да го пие, но беше много зле. Пи го и се оправи. Не много дълго след това дойде хематологично заболяване - от леките форми на рак, но все пак си е рак. Та така.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 09 Юли 2021, 16:13

Ми лекувайте се при шамани, лошо нема.
Иначе ваксини, лекарства се тая. Реда е един. Единствено , с което мога да се съглася, че одобрението беше с по-съкратен срок. Който обаче така или иначе не може да е безброй години. Което не значи, че нещото не е тествано. Ама за други лекарства даже и не си задавате подобни въпроси, нали така ?
Предписват ти го, купуваш и пиеш или не пиеш ако толко искаш. Не пискаш по форумите как не е изследвано и не знам какво си.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 09 Юли 2021, 16:55

А пискаш като търговски представител на фармацевтична компания.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 09 Юли 2021, 17:37

Достатъчно неимунизирани са опасни за икономиката и нормалния живот. Кой разбрал - разбрал.

За неразбралите, голям проблем идва от феодалното мислене и че “тия отгоре” се опитват нещо да отровят бедния селянин. Ако се поставим в обувките на управляващите - след една година заключвания и дистанциране, двама на 100 заразени заминават, да го смъкнем на 1 на 100 в края на мача. В края на същата година идват решения, някои с традиционни технологии, някои с революционни такива, които се разработват от 40 години. Тестват се цялата година в трайъли с десетки хиляди участници с отлични резултати и много малко потенциално странични ефекти. Управниците имат избор пред тях - строги мерки, още удар по икономиката и хиляди(БГ) жертви от една страна и от другата - работещо решение с около 1000 пъти по-малко жертви. Не е труден избор и никой не иска да ви нареди, кой ще плаща данъци после? Овците са нужни да са на линия и здрави за дългогодишна стрижба.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата