Идеята зад Бе Ем Ве?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Идеята зад Бе Ем Ве?

Мнение от Bogat-Beden » 12 Юли 2021, 10:21

Moni_BMW написа:
Без 5 и 6 точка все едно чета за моето 328i
Тоя двигател е легенда, аз лошо не съм чул за него...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 12 Юли 2021, 12:36

KostovG написа:Като гледам и т.3, т.8, т.9 също трябва да пропуснеш с е46 :paranoid: :paranoid:
Т.2 също е спорна :D

На мен купето ми е изключително удобно!!!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Юли 2021, 12:47

Идеята е малък, лек, спортен седан. Т.е. 2002 и наследника 3та серия. Всичко друго за мен е винаги е било пълнеж.
Отдавна се загуби и освен всичко почти всеки може ги прави, в много случаи и по-добре от БМВ.
Освен това трансформацията към електрически коли дава шанс за чист старт на всички и
много компании ще се оттърсят от исторически "грешни" решения които са влачили... задно разположения
двигател на Порше, надлъжния двигател пред предния мост на Ауди и т.н. Т.е. БМВ не могат да почиват
на стари лаври вече.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 12 Юли 2021, 13:07

Имах скърцане при въртене волана на място, оказа се тампони стаб. щанга. Като ги свалиха, изглеждаха непокътнати.. Викам, аве майсторе, то нищо им няма (видимо)?
Той вика, "това е БМВ, всичко има значение по окачването.." Което е дразнещо при поддръжка, ама явно показва прецизност при проектирането, за да даде някакво усещане и резултат при малко по-изискващо шофиране? :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 12 Юли 2021, 15:57

https://www.youtube.com/watch?v=6RkXwfXFGDI

Абе ква е била идеята не знам, ама щом Мерцедесите вече са по-забавни за шофиране, значи вървят на зле нещата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 12 Юли 2021, 23:12

На джулая ходихме до морето с една шкода фабия, вярно по-нисък клас от 39-ката, но пък беше чисто нова, на 7000км, таз годишна. Е, през по-голямата част от пътя много ми липсваше усещането в 39катав почти всеки аспект. Единствено ме впечатли климатика на шкодата, супер ефективен и до там. Липсваше онова усещане, че си се отделил от останалия свят, че си затворен в собствена реалност - поне на мен 39ката ми дава точно такова усещане и много ми харесва, успявам да се отделя от всичко и всички за момент. Липсваше ми галещия ухото звук на м52-то в комплект с леки подобрения от айзенман, тотално ми липсваше стабилността на пътя, при все че 39ката е на 21 години и не е в перфектно здраве, макар да е добре поддържана. Тъй като не мога да си позволя две коли, а съм автомобилен фен, ми трябваше нещо, което да става и за ежедневна употреба, и за забавление и с което някак си да се свържа подсъзнателно. Не са много колите, които да отговорят на горното, да са на задно, с 6-8 цилиндов бензинов мотор и ръчни скорости + шпер и които да не ти унищожават банковата сметка. БМВ беше един страхотен баланс между динамика, комфорт, надеждност и бюджетност, не съм карал нови бмв-та скоро време, возих се в Ф10-ка наскоро и много ми хареса, но ако я подкарам не знам дали и малко ще се доближи до усещането в старата петица.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 12 Юли 2021, 23:45

drifty написа:На джулая ходихме до морето с една шкода фабия, вярно по-нисък клас от 39-ката, но пък беше чисто нова, на 7000км, таз годишна. Е, през по-голямата част от пътя много ми липсваше усещането в 39катав почти всеки аспект. Единствено ме впечатли климатика на шкодата, супер ефективен и до там. Липсваше онова усещане, че си се отделил от останалия свят, че си затворен в собствена реалност - поне на мен 39ката ми дава точно такова усещане и много ми харесва, успявам да се отделя от всичко и всички за момент. Липсваше ми галещия ухото звук на м52-то в комплект с леки подобрения от айзенман, тотално ми липсваше стабилността на пътя, при все че 39ката е на 21 години и не е в перфектно здраве, макар да е добре поддържана. Тъй като не мога да си позволя две коли, а съм автомобилен фен, ми трябваше нещо, което да става и за ежедневна употреба, и за забавление и с което някак си да се свържа подсъзнателно. Не са много колите, които да отговорят на горното, да са на задно, с 6-8 цилиндов бензинов мотор и ръчни скорости + шпер и които да не ти унищожават банковата сметка. БМВ беше един страхотен баланс между динамика, комфорт, надеждност и бюджетност, не съм карал нови бмв-та скоро време, возих се в Ф10-ка наскоро и много ми хареса, но ако я подкарам не знам дали и малко ще се доближи до усещането в старата петица.

Е ти сравняваш 5ца, колкото и стара, със сапунерка, метър по-къса, нормално. Ако сравниш с нов суперб ще видиш, че там е различно.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Юли 2021, 6:06

Шкодата е супер практична и доволно надеждна кола, може да ти осигури спокойствие, на цената на липсата на всякаква емоция от шофирането.. Аз за краткия ми опит с е60 разбрах, че надеждност не мога да очаквам, ще се ходи по сервизи, но като няма проблеми, е кола с характер. За съжаление взех санитарния минимум, много сериозно липсва мощност и автоматик... Едно 550и вероятно би ме направило да не слизам от колата...(знам, че конкретният двг не е топ надежден, но ми схващате идеята :)) )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 13 Юли 2021, 8:17

drifty написа:возих се в Ф10-ка наскоро и много ми хареса, но ако я подкарам не знам дали и малко ще се доближи до усещането в старата петица.

Ф10-ката е много комфортна кола и вози много добре. Но със сигурност не е шофьорски автомобил, усеща се като кораб. Което е нормално, предвид какъв клас кола е.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 13 Юли 2021, 9:50

А от новите модели, кои са шофьорски, само м-ките ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 13 Юли 2021, 13:58

Като гледам всеки си има различни представи за шофьорска кола. За мене лично най-голям кеф ми доставя автомобила да е лек и пъргав за това съм фен на 1ва и 2ра серия най-вече. Някои хора твърдят че Е60 било кола с велико поведение, което за мене е нелепо, ама разни хора-разни идеали дет се вика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Юли 2021, 14:40

Реално да, 1/2 серия останаха най-близкото до идеята на BMW за мен както аз съм я разбирал през годините.
Ама why bother? Има други доста по-сполучливи алтернативи като например любимия на мен Мустанг.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 13 Юли 2021, 19:04

Bogat-Beden написа:.. Аз за краткия ми опит с е60 разбрах, че надеждност не мога да очаквам, ще се ходи по сервизи, но като няма проблеми, е кола с характер...

Ти си сменил много неща, но не си сменял нещо два пъти, за да го обявим за ненадеждно или за изявено слабо място! Поне доколкото аз оставам с впечатление... Просто отремонтираш доста на брой, насъбрани с времето неща!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Юли 2021, 19:28

Епа грешиш, ще сменям нови предни диКсове и накладки, сложих Джурид, които са ОЕМ марка по принцип...
На няма и 4к км се изкривиха... Но за другото ми се иска да си прав, колата беше позанемарена...
НО не може да се отрекат ел. драмите й, не съдя само по нашия форум и ФБ групи, участвам и във една световна (вселенска :mhihi: ) Е60 група.
Но за втори път се убеждавам, БМВ трябва да е мощно, над 200 к.с. и по мое предпочитание - с автоматични скорости.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 14 Юли 2021, 9:54

Мене първата ми кола беше Ситроен C3 и мисля че е перфектен автомобил за начинаещ. Супер лесно се кара, нищо не харчи и за 2-3000 лева има доста екземпляри - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... rjlp5&f1=1

Като цяло гледай френските автомобили, за начинаещ са супер и обикновено са по-евтини от VW.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата