Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от streetz » 16 Юли 2021, 10:54

Притежаването на личен автомобил и свободното му управление са ни неприкосновено право още от Търновската конституция :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 16 Юли 2021, 10:58

Не е вярно. Още от хан Аспарух е /във вид на кон/. И даже тогава е било забранено да ходиш до главната шатра с коня.
За Зак има само черно и бяло и нищо по средата. И затова не става за управленец нито може да я разбере тая дейност освен ако не става дума за неква фирма от 20 човека. Нека са 50.
Хм,хм...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 16 Юли 2021, 11:02

steeN написа:
zAcK написа:
steeN написа:Тия с въглищата не го правят от хубаво

А хората със старите коли от хубаво ли го правят? :dunno:

Ти правиш ли разлика между това да се возиш на градския транспорт (вместо да караш кола) и да умреш от студ (вместо да се топлиш на твърдо гориво)?
Не си сериозен. Вместо това се оплакваш, че държавата не те субсидира да си купиш електрическа кола при условие, че не си точно ти човека
дето има нужда от помощ от държавата... нали? Как очакваш някой, който няма пари да си плати отоплението ще има пари за електрическа кола
дори със субсидия? Тези субсидии отиват точно за "богатите" и са пълна тъпня. Дори не знам как да го коментирам.

И аз не зная как да го коментирам. Нали сме ужким поставени на равни начала всичките. Демкрация, не знам си какво. Учим, трудим се и т.н. Аз като е имало дни, докато бях студент, в които не съм ял, да си купя някоя книга, щото тогава не можеше да ги изтеглиш от Интернет, други са си драпали мъдурите.

Да, има хора, които имат нужда и те си получават помощи за отопление и т.н. Ама да ми кажеш, че тия примерно в Суходол, дето горят всякаква гнус в триетажна къща, щели да умрат от студ? Моля те, няма да им стане нищо. Или пък тоя в центъра и разтоваряше дърва, дето жевее на цял етаж, който вероятно може да продаде за 300 000 евро в момента :kuku: Сигурен съм, че 99% от тия в София, няма нищо да им стане, ако не се топлят на някоя гнус.

А за мангустите дори не искам да коментирам. Може да строят незаконно, може да ни тровят и това било нормално :idea: :?: :?: :?: :?: Строят една бакара, събират всякаква рода от всякъде в нея. Строят още няколко около нея и почват да горят какво ли не :?: И това за теб е нормално? Или ще ми кажеш, че те могат, а аз не мога, щото съм учил, трудя се и т.н. и затова ми е забранено :conf: :help: :help: :help: :help: :help:

Пак казвам. Социално слаби и т.н. не пречи да получават и получават помощи за отопление :idea: Ама това значи ли, че трябва да ползват нафтови печки и всякакви боклуци, с които да тровят останалите :?: :kuku:

Тоя и той сигурно ще загине от студ, нали? И всичко останали като него из Горна Баня и т.н. Щото виждаш ли, са много бедни горките...
Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Юли 2021, 11:13

Изображение

Даже не е в България. Мръсници..да измрат всичките и да ги изгонат от къщите...Да ги продават и да се махат.

Та така бае ти Зак.... Не е баш така как си го представяш.
ПП А в любимата ти Гърция /където си само турист/ маат дръвя и нафта и въглища та "чак пушек се вдига". И пак са на трето място в ЕУ по "студ". Ние сме на първо ако не знаеш. В смисъл, стоим на студено, както и те а живеят в доста по-топла страна.
Последна промяна Моджо на 16 Юли 2021, 11:24, променена общо 2 пъти
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Юли 2021, 11:23

Не баш, ама фифти-фифти :mhihi: И аз имам приятел, който от 20 години не могат да си стоплят 4 етажната къща (където 5 човека ползват всички етажи), 2 коли имат за по 1200лв всяка :lalala: и до преди 5-6 години може би бяха на въглища. Вече са на пелети :lol: Хем гъзар кажи речи по човек на етаж, хем не можем да стоплим, че скъпо. Хем колата кенеф и чадим навсякъде. И нямаме спирачки. Вместо да продадем къщата с двора и двойния гараж, и да заживеем в 2 апартамента + още 2-3 под наем :lol: В София по центъра се получава куриоз, че милионери (щото толкова струват имотите) се топлят на дърва. Не е толкова черно, колкото го изкарва Зак, ама е тъмно сиво :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Юли 2021, 11:27

ТНТ никой не може да те накара да си продадеш къщата или имота само щото се топлиш с въглища. Друг е въпроса що си построил толкова голяма ама и това си е тяхна работа. То не става така - продай я и се махай щото гориш дръвя. Нито могат да ти го забранят. С колата е различно.
Сигурен ли си, че тая къща не е наследствена ? А пелетите са добър вариант и по-скъп съответно. Зак, да си гледа работата. Ако не можех да си позволя пелети ще си се топля на дръва докато може. И никой не може да ми каже вафла.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 16 Юли 2021, 11:44

Моджо написа:ще си се топля на дръва докато може. И никой не може да ми каже вафла.

Да, в това е проблема :yes: Не може да се горят боклуци и дърва навсякъде, а да спират някой с Е60 :bchug: Пък като ти забранят да гориш квото си искаш, ти сам ще искаш да си продадеш къщата, която не можеш да поддържаш. То не е задължително навсякъде да забраняват, но в центъра на големите градове поне може. По същата логика и на колите. Значи ще принудят едни хора и фирми да инвестират в по-нови автомобили, ама не могат да принудят милионери да не горят дърва ? Или ТЕЦ-ове да не горят въглища и боклуци ? Както не е задължително да имаш кола, така и не е задължително да живееш в центъра на София.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Юли 2021, 11:46

По-добре да задължат някой да си продаде къщата. Нещо толкова несъществено... за да може да си караш пробитата Е60ка с прави тръби на спокойствие. Вещ от първа необходимост :lol: :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 16 Юли 2021, 11:50

Аз да попитам за нафтата, много ли замърсява? Наистина не съм се интересувал. Там където работя живеят предимно хора с огромни възможсти и може би повечето се отопляват с нафта, и никога не съм виждал да пуши/чади/дими комина :dunno: Между другото въздухът е мега чист през цялата година.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Юли 2021, 11:52

Зависи какво и как я гори и дали има филтри. Повече от филтрите зависи сякаш. Иначе дали ще я гориш в ДВГ или в котел се тая според мен.
Последна промяна Моджо на 16 Юли 2021, 11:57, променена общо 1 път
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 16 Юли 2021, 11:55

А съществено ли е да живееш в центъра на София ? Социално слаб, на помощи, ама с къща за милион, не може да си позволи отопление различно от дърва. На 5мин пеша от жълтите павета :dunno: За мен е същото като с автомобилите като логика. Аз не говоря да забранят на хората в Якоруда да горят дърва :lol: Ще принудят 200 000 семейства да инвестират в по-скъп автомобил, а не могат да принудят 200 семейства да махнат дървата. Че то даже си има от 1-2 години програми за тази работа, поне за Пловдив има със сигурност. Махаш печката на дърва, дават за климатик. Като искат чист въздух в центъра, забраняват горенето на каквото и да е в центъра, ограничават колите и ще има ефект. Така само ще се лъжем за пред Брюксел.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 16 Юли 2021, 12:00

Не, няма да принудят николко човека да инвестират в нищо. Просто в "дните" ще се качат на метрото или на автобуса. Или ще си викнат такси. Толкоз.
ПП Като дават за климатик разликата в цената на топлото поемат и я? М? Не, нали?
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 16 Юли 2021, 12:21

Значи голяма част от такситата и доставчици... отиват с Метрото или колелото. Аз нямам против, съгласен съм. Даже нека категория 1 да я спрат целогодишно. Ама не и за едните да може, за другите не. Не да се правим на еколози, а няколко квартала в страни да горим боклуци.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 16 Юли 2021, 12:28

Не зная как отново си отпуснахте фантазиите и стигнахте до там, да се принуди някой да си продава къщата и т.н.
Първо, проблемът е с тези, които горят безразборно каквото им падне.
Второ, има филтри и т.н., ама никой не го боли уя.
Трето, въглищата, нафтата, дървата и т.н. да не са безплатни???

Да не говорим, че ако има желание за екология, може да се мисли освен за филтри и т.н., за газифициране, саниране на еднофамилни жилища и т.н. Има страшно много неща, които могат да се направят.

Лично мен ме дразни това, че реално нищо не се случва и ще си дишаме мръсния въздух още дълго. В София съм забелязал, че през зимата става най-мръсно късно вечер, когато почти не се движат коли. И си смърди на изголяло, ама не от дърва. И това ще продължи да се случва.

И ако приемем, че дървата са по-безопасни, защо абсолютно нищо не се предприема срещу тези, които горят масло, палстмаси и всякакви други от петрол, нафта и т.н.

Другото странно е. Защо това ще важи само за една зона в града???? Голямата част от трафика в центъра например е на транзитно преминаващи. И като затворим центъра какво? Ще станат брутални задръствания, които ще замърсяват останалите райони и то пак ще стигне и до центъра.

Ей такива неща ме дразнят. Че всичко е недомислено. Както това със зелените билети. Никаква ползва няма, а и реално видяхме, че дори в много мръсни дни общината си трае и не пуска такива..... :banghead:

За ТЕЦ-овете и т.н. дори не ми се коментира.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 16 Юли 2021, 12:31

Моджо написа:Не, няма да принудят николко човека да инвестират в нищо. Просто в "дните" ще се качат на метрото или на автобуса. Или ще си викнат такси. Толкоз.

Аз съм на мнение,че в "дните" хората няма да се качат на метрото, а ще заобикалят центъра, тоест точно около забранената зона ще стават по големи задръствания, хората с мръсни коли ще пътуват повече и ще замърсяват повече отколкото преди, просто няма да е баш в центъра. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата