Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Новите ГТП стикери
Нищо не забравям. 99% от проблемите на бензина се решават с лепване на нов катализатор за 300-400 лв. и не пипане на нещо друго.
Тепърва ще откриват топлата вода разни хора явно, но все пак това е националния спорт
Тепърва ще откриват топлата вода разни хора явно, но все пак това е националния спорт

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Иска ти се да няма дизели, ама това няма как да стане. Ще си има още доста време 
И аз харесвам бензина, но тоя с директното впръскване за мен не е бензин, а от другия вече няма

И аз харесвам бензина, но тоя с директното впръскване за мен не е бензин, а от другия вече няма

- steeN
- старши ентусиаст
-
Защо да не е бензин? Защото не може да му сложиш газ или защото БМВ са имали някакви инженери малоумници в екипа и са осрали една цяла генерация двигатели с калпави дюзи? Не намирам особена логика в това твърдение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Щото реално е дизел със свещи
Защо ми е ?! По добре да си карам дизела..

Защо ми е ?! По добре да си карам дизела..
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
До тук написаното не става ясно как тези стикери ще намалят замаръсяването на въздуха, а не беше ли това идеята?
Имам кола евро 3, отивам на преглед и лепят 2-ра категория, защо? Не е ли по-логично да не ми признаят прегледа и да трябва да
си вкарам колата в категорията която е. И обратното е ясно че кола с евро 3, няма как да изкара 5-та категория.
До момента излиза, че пак ще си караш кошницата ама няма да можеш да ходиш в определените зони от общината.
Има и друг момент евро категорията определна от производителя, съвпада ли с тези "наши" категории?
Ако може някой логично да обясни и май на всички е ясно, че тези нови стикери са хал хабер (поне за сега).
Имам кола евро 3, отивам на преглед и лепят 2-ра категория, защо? Не е ли по-логично да не ми признаят прегледа и да трябва да
си вкарам колата в категорията която е. И обратното е ясно че кола с евро 3, няма как да изкара 5-та категория.
До момента излиза, че пак ще си караш кошницата ама няма да можеш да ходиш в определените зони от общината.
Има и друг момент евро категорията определна от производителя, съвпада ли с тези "наши" категории?
Ако може някой логично да обясни и май на всички е ясно, че тези нови стикери са хал хабер (поне за сега).

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
steeN написа:Нищо не забравям. 99% от проблемите на бензина се решават с лепване на нов катализатор за 300-400 лв. и не пипане на нещо друго.
От собствен опит ли говориш или по принцип? Защото имам познат, който смени катализатор на Шкода Фабия 1.4 MPI, даде към 800 лв и това едвам изкара година преди да се запуши и съответно да се махне. Та от него знам, че оригинален е към 2000 лв без монтажа. Което е безмислено за кола на 15-20 години. Та тука сме България и какво слагаш е Божа работа. Сменяли са ми преден лагер главина в официален сервиз и новия се скапа за 3 месеца и пак имаше разправии да си го поемат по гаранция. Докато не се реши проблема с частите, нищо няма да потръгне.
@Tenata това не са нови евро категории, а групи по замърсяване подобни на германските umweltzone, но вместо кръгъл стикер със зелен, жълт или червен цвят, тук е група. В Германия, в центровете се допускат само коли със зелен стикер и то в големите основно. При нас идеята е при дни със замърсяване да започнат да ограничават в центъра коли от долните групи. Нищо чудно при дни с голямо замърсяване и само 5та група (електромобили) да може да се движи. Плюс някакви изключения за доставчици.
Рано е да им копаете гроба на дизелите. Тези които са си купили дизели, за да ходят до мола може и да ги сменят, но много други просто ще си вземат втора "градска" кола.
Ако караш много извънградско, имаш багаж или теглиш нещо, нямаш много други алтернативи. Особено ако не си склонен(или не можеш) да газифицираш.
Ако караш много извънградско, имаш багаж или теглиш нещо, нямаш много други алтернативи. Особено ако не си склонен(или не можеш) да газифицираш.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То с газ е проблем в големите градове. Вече е пълно с подземни паркинги, където не можеш да паркираш. Мен са ме спирали да ме проверяват за газ на входа
Факт, че масово не се спазва, но лека полека се затяга.

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
ID A написа:steeN написа:Нищо не забравям. 99% от проблемите на бензина се решават с лепване на нов катализатор за 300-400 лв. и не пипане на нещо друго.
От собствен опит ли говориш или по принцип? Защото имам познат, който смени катализатор на Шкода Фабия 1.4 MPI, даде към 800 лв и това едвам изкара година преди да се запуши и съответно да се махне. Та от него знам, че оригинален е към 2000 лв без монтажа. Което е безмислено за кола на 15-20 години. Та тука сме България и какво слагаш е Божа работа. Сменяли са ми преден лагер главина в официален сервиз и новия се скапа за 3 месеца и пак имаше разправии да си го поемат по гаранция. Докато не се реши проблема с частите, нищо няма да потръгне.
@Tenata това не са нови евро категории, а групи по замърсяване подобни на германските umweltzone, но вместо кръгъл стикер със зелен, жълт или червен цвят, тук е група. В Германия, в центровете се допускат само коли със зелен стикер и то в големите основно. При нас идеята е при дни със замърсяване да започнат да ограничават в центъра коли от долните групи. Нищо чудно при дни с голямо замърсяване и само 5та група (електромобили) да може да се движи. Плюс някакви изключения за доставчици.
това ми е ясно, но:
1. Кога ще знаеш дали денят е с високо замърсяване?
2. Ако няма замърсяване, дали ще мога да влезна с кошницата?
3. Центъра чист, кварталите около него, няма проблем може да е мръсно??????
Това до тук ми изглежда на ограничителни мерки (незнам за какво са даже), а не за справяне със замърсяването на въздуха и тн.
Определено към този момент, какво ще ти лепнат на стъкло нищо не означава
Но, ако градовете си определят 1-2 зони и разпоредят коли с категория </=3, немогат да влизат и точка, тогава си мисля че ще е по-друг начин.
И така след 2 години разшеряват зоната и тн. Леко по-леко да махнат колите които замърсяват, а не старите коли.
Последна промяна Tenata на 21 Юли 2021, 11:59, променена общо 1 път

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- TNT
- младши ентусиаст
-
В България кога се е правило нещо за екология ? Всичко е само точене на пари.

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
По кодовете за чистота на въздуха. Поне за София си ги обявяват. Жълт или червен код, спират колите да еди коя си група, безплатен градски транспорт и т.н. Как е по другите градове не знам. Обикновено дават до ден предварително.
https://air.sofia.bg/
100% съм сигурен, че това няма да намали замърсяването.
https://air.sofia.bg/
100% съм сигурен, че това няма да намали замърсяването.
- steeN
- старши ентусиаст
-
ID A написа:От собствен опит ли говориш или по принцип? Защото имам познат, който смени катализатор на Шкода Фабия 1.4 MPI, даде към 800 лв и това едвам изкара година преди да се запуши и съответно да се махне.
Разбира се, че от опит. 2000 лв катализатор е абсурдна цена дори за нашата марка.
Прецакал се е и е купил калпав просто.
Бензина се вкарва супер лесно в емисии... свещи, ламбда, картерна вентилация и е бомба, и ако ще да е най-големия масларник, с нов катализатор всичко е точно.
Ако не е масларник предното е достатъчно.
Както казах за националния спорт... само потвърждения

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
При условие, че при ГТП меренето е минимално остава толкова фандък да си покриеш еврокатегорията, че ако не я покриваш колата ти е много зле.
Тва се едно норматива за европияница да е 10 бири и на ГТП да ти дадат да пиеш само една
Тва се едно норматива за европияница да е 10 бири и на ГТП да ти дадат да пиеш само една

Хм,хм...
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Карам Е61 3.0д 2004та 218кс.
Колата съм я закупил преди 2г нов внос. Нямаше катализатор, нямаше и дпф! Катализатора е изтърбушен, дпф-а е сменен с резонаторно гърне. Няма ремап, не пуши, стойностите на дюзите са близки до нови и тн.
Защо пиша тези неща? Защото се притеснявам, дали декември месец ще мина ГТП заради липсата на Катализатор и ДПФ или ще трябва да дам едни 3000лв за поставянето им и още не знам колко за активиране на система за регенерация и тн.
Някой с подобен автомобил минал ли е вече ГТП? Има ли някой колега с опит по този тип въпрос?
Колата съм я закупил преди 2г нов внос. Нямаше катализатор, нямаше и дпф! Катализатора е изтърбушен, дпф-а е сменен с резонаторно гърне. Няма ремап, не пуши, стойностите на дюзите са близки до нови и тн.
Защо пиша тези неща? Защото се притеснявам, дали декември месец ще мина ГТП заради липсата на Катализатор и ДПФ или ще трябва да дам едни 3000лв за поставянето им и още не знам колко за активиране на система за регенерация и тн.
Някой с подобен автомобил минал ли е вече ГТП? Има ли някой колега с опит по този тип въпрос?

- TNT
- младши ентусиаст
-
В краен случай по малките градове са на принципа "щом колата е на ход - имаш преглед"
А и силно подозирам, че веднъж вземеш ли категория... всяка година ще ти пишат същата после.