Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Това което си дал е само generation charges… добави и distribution charges и числата са други… и таксите отгоре са черешката…
Твоя дом предполагам използва около 500 квч на месец… примерно де… раздели доларите на киловатите и напиши колко излиза киловата…
Твоя дом предполагам използва около 500 квч на месец… примерно де… раздели доларите на киловатите и напиши колко излиза киловата…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:Това което си дал е само generation charges… добави и distribution charges и числата са други… и таксите отгоре са черешката…
Аз съм на газ и тока ми е малко. Лятото падам до 190 квч, зимата през декември - януари - февруари - март имам 270 - 266 - 289 - 283квч.
Ето една примерна сметка, дето съм извадил сега (последната)
Off-peak - 175.033408kWh @ $0.082 $14.35
Mid-peak - 30.968218kWh @ $0.113 $3.50
On-peak - 33.187374 kWh @ $0.17 $5.64
Това ми е тока, $23.49
После идват
Delivery - $33.54
Regulatory Charges $1.21
HST (ДДС) - $7.57
Оntario Electricity Rebate $11.01 CR
Сума за плащане $54.80
Toва е за миналия месец. Имам две "улични" лампи, дето светят отпред и отзад в двора по цяла нощ. Те са по 20Вт. Отделно още една пред страничната врата. Хладилник, фризер, не знам колко вата са TVR и 5 камери, които работят 24/7, ама не са много. В момента женицата е ноум офис и има три лаптопа, още един голям монитор. Хлапето учи онлайн испански (да го държим зает по малко) и той сутрин по три часа пред лаптопа. Не зареждам електрическа кола или нещо подобно. Нямам познати с електрички, за да ги питам, колко са им сметките. Но и това е много индивидуално.
Както си и помислих- 23 цента а киловат…
Аз въртя по мегават и половина на месец при положение че всичко е оптимизирано и се топля с нафта… преди панелите сметките ми бяха по $350-450 на месец според сезона. Ние имаме само една тарифа и в момента идва и тя към 23 цента на квч.
Въпрос на време е електричеството в родината да стане 35-40 стотинки на киловат. Както казах- 20-30 години го държат изкуствено надолу. предполагам, че и цената на парното ще трябва да скочи. сигурен съм, че към единица топлина цените са 1/2 от това което реално диктува световния пазар.
Аз въртя по мегават и половина на месец при положение че всичко е оптимизирано и се топля с нафта… преди панелите сметките ми бяха по $350-450 на месец според сезона. Ние имаме само една тарифа и в момента идва и тя към 23 цента на квч.
Въпрос на време е електричеството в родината да стане 35-40 стотинки на киловат. Както казах- 20-30 години го държат изкуствено надолу. предполагам, че и цената на парното ще трябва да скочи. сигурен съм, че към единица топлина цените са 1/2 от това което реално диктува световния пазар.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Поздрав за всички собственици на електрически автомобили
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Класически проблем на електронните асистентите на пазара

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Тази идея по ми допада, ама да видим как ще се развият технологиите
https://www.reuters.com/article/us-toyota-fuelcells-mirai/toyota-unveils-new-fuel-cell-car-in-fresh-push-on-hydrogen-technology-idUSKBN28J0CK?fbclid=IwAR32Y8o7YSvU2DoUf1t53bnQ7cXEfIojEbHOGAabt7QaEOhD0dKAOvpL0Jk&utm_campaign=PostBeyond&utm_source=LinkedIn&utm_medium=Social&utm_term=%23358174
https://raillynews.com/2021/08/daimler-truck-and-shell-cooperate-on-fuel-cell-trucks/?fbclid=IwAR1OvZaWHA299pumrYRI8wdppLuliAHTO4fUU8nDxRUZ2nerjDUl1EDmjSc&utm_campaign=PostBeyond&utm_source=LinkedIn&utm_medium=Social&utm_term=%23347674

https://www.reuters.com/article/us-toyota-fuelcells-mirai/toyota-unveils-new-fuel-cell-car-in-fresh-push-on-hydrogen-technology-idUSKBN28J0CK?fbclid=IwAR32Y8o7YSvU2DoUf1t53bnQ7cXEfIojEbHOGAabt7QaEOhD0dKAOvpL0Jk&utm_campaign=PostBeyond&utm_source=LinkedIn&utm_medium=Social&utm_term=%23358174
https://raillynews.com/2021/08/daimler-truck-and-shell-cooperate-on-fuel-cell-trucks/?fbclid=IwAR1OvZaWHA299pumrYRI8wdppLuliAHTO4fUU8nDxRUZ2nerjDUl1EDmjSc&utm_campaign=PostBeyond&utm_source=LinkedIn&utm_medium=Social&utm_term=%23347674
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
Аз лично не бих си купил, докато не ги направят с пробег 800-900км с едно зареждане. Другия вариант е да има зарядни станции максимум на 100км. Другото което би ме мотивирало при по-кратък пробег е смяна на батерията на електростанция, както едно време правеха с газовите бутилки - пълно за празно, сменяш за 2 минути и продължаваш.
В противен случай, за колко време ще взема София - Варна?
Ultimate Riding Machine
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То и сега продават нови автомобили с ДВГ с пробег 400-500км, ама бензиностанции бол и за 3-5мин си догоре 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ако карат 300-400км реално, включително зимата си е добре.
Не знам за вас, аз и сега не ходя до Варна с кола, това си е лудост или максимум 1 път в годината.
Не знам за вас, аз и сега не ходя до Варна с кола, това си е лудост или максимум 1 път в годината.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Абе то и аз един път в годината ходя до Италия/Франция на ски, ама не бих си купил кола с която не мога да стигна. И преди го писах, за мен плъгин хибрид е варианта за сега. В града на ток, извън на бензин и това е. И то само при условие, че имаш гараж където всяка нощ да зареждаш, иначе също не си е работа.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
b_u_b_o написа: И то само при условие, че имаш гараж където всяка нощ да зареждаш, иначе също не си е работа.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
NiksGS написа: Другото което би ме мотивирало при по-кратък пробег е смяна на батерията на електростанция, както едно време правеха с газовите бутилки - пълно за празно, сменяш за 2 минути и продължаваш...
Китайците и това правят

https://www.youtube.com/watch?v=cJKIIBCVsk4

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Нямам нищо против да минем на електрички ако знаех че ще има някакъв положителен ефект върху намаляването на парниковите газове, но уви при нас това далеч не е така! Електроснабдяването във България е предимно от топло ел. централи. Ако всички преминем на ел.коли, това означава, че ще трябва да увеличим мощностите на тези електроцентрали!
На България и трябва АЕЦ преди да си мисли за електрички....
На България и трябва АЕЦ преди да си мисли за електрички....
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Тия дни като се разхождахме и минаваме по Моста на влюбените, има изложба на Международния експериментален термоядрен реактор
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Fotoizlozhba-za-ITER-Slantce-na-Zemiata-Nova-epoha-v-iadrenite_173043.html

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Fotoizlozhba-za-ITER-Slantce-na-Zemiata-Nova-epoha-v-iadrenite_173043.html

NiksGS написа:Аз лично не бих си купил, докато не ги направят с пробег 800-900км с едно зареждане. Другия вариант е да има зарядни станции максимум на 100км. Другото което би ме мотивирало при по-кратък пробег е смяна на батерията на електростанция, както едно време правеха с газовите бутилки - пълно за празно, сменяш за 2 минути и продължаваш.
Проблемът според мен е чисто инфраструктурен. Реално погледнато София-Варна с Тесла 3 (нямам реален опит) се взима с едно (1!) спиране за 24min в Пловдив. С Киа е-Ниро - 30мин зареждане във В. Търново. Та реално не мисля че е проблем въпросното пътуване. По-скоро зареждането у дома (за хората в апартаменти). Да не забравяме, че към момента по-голям пробег/ по-бързо зареждане сигурно идва с доста голяма цена и производителите гледат да има някакъв баланс, за да може колите да се продават.