Следваща кола - BMW F10 535i или W221 S500
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Следваща кола - BMW F10 535i или W221 S500
Здравейте колеги. Тъй като моята е60 я удариха (ожулиха) по цялата дясна страна, се налага да си взема нова, друга кола. Преди да взема е60-ката пак се бях допитал до вас за мнения между нея и е39 535i, предложенията бяха повече за е60. Така и направих.
Мисля следващата ми кола да е F10 или Мерцедес W221, фейслифт. Ясно ми е, че са абсолютно различни коли, също и различен клас.
Какво не ми харесва в ф10 - базово е много гола кола. Ама много. Тъй като и е60-то ми е доста бедно откъм екстри, то сега искам почти всичко да има. Мерцедеса идва почти всичко базово.
БМВ-то търся да е 535i, от 2010г.
Мерцедеса - S500, от 2010г.
Задължително бензин. В Щутгарт дизела е забранен от Евро 6.
Интересувам се от вашето мнение за въпросните два автомобила.
Поздрави Тодор
Sent from my iPhone using Tapatalk
Мисля следващата ми кола да е F10 или Мерцедес W221, фейслифт. Ясно ми е, че са абсолютно различни коли, също и различен клас.
Какво не ми харесва в ф10 - базово е много гола кола. Ама много. Тъй като и е60-то ми е доста бедно откъм екстри, то сега искам почти всичко да има. Мерцедеса идва почти всичко базово.
БМВ-то търся да е 535i, от 2010г.
Мерцедеса - S500, от 2010г.
Задължително бензин. В Щутгарт дизела е забранен от Евро 6.
Интересувам се от вашето мнение за въпросните два автомобила.
Поздрави Тодор
Не искам много, искам всичко!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Следваща кола - BMW F10 535i или W221 S500
Нямам личен опит, та дано не ми се сърди колегата.
При равни други условия, тоест близка цена и състояние, бих взел мерца заради V8.
Ако беше надежден 550и от тея години, не бих се колебал, твърдо 5-цата
При равни други условия, тоест близка цена и състояние, бих взел мерца заради V8.
Ако беше надежден 550и от тея години, не бих се колебал, твърдо 5-цата
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Ес класата е много повече кола, откъм мотор е с нормални дюзи и няма драма. 535 е с директно впръскване и там 6 дюзи са си консуматив а цифрата не е никак малка, отделно 2 турбини а мерцедеса е атмосферен. Като цяло мерцедеса е доста по надежден за 2ра ръка кола. Драма при него има ако е 4матик изяждат картера където лагерува предната полуоска и трябва нов картер 3бона , афтър маркет не се предлага. Ако е на задно мерцедеса е много здрава кола!
- Gari
- младши ентусиаст
-
Благодаря за бързите отговори колеги.
Мерцедеса е само на задно. V8 мотор.
Четох много за проблемите на 550i, както и за удоволствието от тази кола. Проблема с дюзите ме спря да гледам и 7-ма серия. Затова се спрях на 535. Търся с комфортните седалки, задължителното обдухване, асистентите за лента, за мъртва точка, HUD дисплея не ми е толкова важен. Трудно се намират всички неща в една кола и на нормална цена. Има ги, но колата отива към 17-18 000 евро. Затова се загледах по S-класата. Има всички дето го искам и е на поносима цена. Е, пак е от 15 000 нагоре. Двоумя се доста. Фен съм на БМВ от години, но съм мааалко разочарован от бедното базово оборудване на колите.
Четох много за проблемите на 550i, както и за удоволствието от тази кола. Проблема с дюзите ме спря да гледам и 7-ма серия. Затова се спрях на 535. Търся с комфортните седалки, задължителното обдухване, асистентите за лента, за мъртва точка, HUD дисплея не ми е толкова важен. Трудно се намират всички неща в една кола и на нормална цена. Има ги, но колата отива към 17-18 000 евро. Затова се загледах по S-класата. Има всички дето го искам и е на поносима цена. Е, пак е от 15 000 нагоре. Двоумя се доста. Фен съм на БМВ от години, но съм мааалко разочарован от бедното базово оборудване на колите.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Gari написа:Благодаря за бързите отговори колеги.
Имай предвид, че и поддръжката на ес класата е по-висока, като слагаш началната цена за придобивка. За мен 535 върви напълно достатъчно, но ако ти трябва по-голяма кола еската е супер.
Ес класата с две ръце.
На мен Ф01 ми е първата кола от тоя клас, преди това съм карал все от долния (5, А6 и т.н.). От тук надолу вече няма... просто има возия, комфорт и екстри, които не съм знаел, че ми трябват, но след като съм опитап - вече не искам кола без тях.
Тия ес-ки са вече доста стари и поддръжката им не би трябвало да е кой знае какво, мисля. Стига да ти хареса - скачай.
На мен Ф01 ми е първата кола от тоя клас, преди това съм карал все от долния (5, А6 и т.н.). От тук надолу вече няма... просто има возия, комфорт и екстри, които не съм знаел, че ми трябват, но след като съм опитап - вече не искам кола без тях.
Тия ес-ки са вече доста стари и поддръжката им не би трябвало да е кой знае какво, мисля. Стига да ти хареса - скачай.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
+1 за S-класата, то няма база за сравнение. Имай предвид, че С-класата е много дълга и да нямаш проблем с паркирането някъде.
I love the sound of V8 in the morning...
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
m.dimitrov1992 написа:Ес класата е много повече кола, откъм мотор е с нормални дюзи и няма драма. 535 е с директно впръскване и там 6 дюзи са си консуматив а цифрата не е никак малка, отделно 2 турбини а мерцедеса е атмосферен. Като цяло мерцедеса е доста по надежден за 2ра ръка кола. Драма при него има ако е 4матик изяждат картера където лагерува предната полуоска и трябва нов картер 3бона , афтър маркет не се предлага. Ако е на задно мерцедеса е много здрава кола!
Едно уточнение 535 ф10 е с н55 мотор турбината е една дюзите са безпроблемни по принцип и са доста по евтини...но да н55 си има болежки ,и мерца не е баш безпроблемен но що се отнася до това че е атмосферка и аз бих заложил на него,макар че карам н55 и за сега за 3 години проблеми не съм имал ,но при мен идеята ми за кола е коренно различна от на колегата. Успех

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Май след 2010та S500 стават битурбо
М273 се заменя от М278, ако не ме е подвела Уикипедия

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
и двата автомобила са страхотни, но само не мога да разбера, защо трябва да е W? За мен V си е истинската лимузина, W ми идва някаси непропорционално.
Това са подробности. За 10 годишна кола - каквато се намери читава - такава, ако нещо съвпадне с желанията е бонус.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Bogat-Beden написа:Май след 2010та S500 стават битурбо
На мой приятел е 2011г еската и е със 388кс мотора даже има и газ. Върви перфектно и на 2те горива. Би турбото е 435кс и вече е с директно впръскване. Кой мотор от кога се вгражда нямам идея. Но мисля че чак 2012 на следващия модел става битурбо
- Gari
- младши ентусиаст
-
Не разбрах отговора с W и V. Би ли пояснил за какво става въпрос.@2bar написа:и двата автомобила са страхотни, но само не мога да разбера, защо трябва да е W? За мен V си е истинската лимузина, W ми идва някаси непропорционално.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2