Къде държите колата си ?
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Къде държите колата си ?
2021 сме, интересно ми е къде държите автомобилтие си, пред блока, задължително в гараж или ?
Колко често дори да имате гараж оставяте автомобила вън за продължителен период от време , намирате ли го одран, с липсващи елементи или други щети и каква е стойноста на автомобила ви в момента(ориентировъчно, ясно е че примерно има е46-ци за 2 000 и такива за 10 000)?
Забелязвам 2 интересни неща, аз си държа бмв-то в гараж през седмицата и в София се движда предимно с алфата за която не ми пука особено, но виждам пред блока 1 мерцедес и 1 VW за около 50к всеки и си стоят чинно пред блока, та затова ми е интересно да разбера, само аз ли се занимавам излишно и ходя да си прибирам колата
Като темата е ориентирана предимно за големите градове, ясно е че в малките населени места може да си държиш и 911-ка на пътя или поне в нашия край е така
Колко често дори да имате гараж оставяте автомобила вън за продължителен период от време , намирате ли го одран, с липсващи елементи или други щети и каква е стойноста на автомобила ви в момента(ориентировъчно, ясно е че примерно има е46-ци за 2 000 и такива за 10 000)?
Забелязвам 2 интересни неща, аз си държа бмв-то в гараж през седмицата и в София се движда предимно с алфата за която не ми пука особено, но виждам пред блока 1 мерцедес и 1 VW за около 50к всеки и си стоят чинно пред блока, та затова ми е интересно да разбера, само аз ли се занимавам излишно и ходя да си прибирам колата

Като темата е ориентирана предимно за големите градове, ясно е че в малките населени места може да си държиш и 911-ка на пътя или поне в нашия край е така

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Къде държите колата си ?
Нямам гараж, държа колите пред блока. Като цяло нямам проблеми ако изключим че преди време ми точеха бензина на Е- класата
( сигурно 20 пъти, по 10л ) но сложих капачка с ключ и спряха.
За 25г един път са ми рязали гума, един път откраднаха халогените на Е36-цата и едно одраскване на Е-класата.
Служебните коли държах на охраняем паркинг, близо е но много досадно да ги държиш там.

За 25г един път са ми рязали гума, един път откраднаха халогените на Е36-цата и едно одраскване на Е-класата.
Служебните коли държах на охраняем паркинг, близо е но много досадно да ги държиш там.

Аз живея в малко населено място и пак намерих колата одрана, така че няма гаранция за нищо.
Също един пиян се блъсна в на комшията неговата, а тя в нашата. Ударът не беше силен, но имаше леки щети.
Както и са ни пукали гумите преди години.
Говоря за 3-5к души населено място
.
Разбира се, тези случаи са за период от много години, като цяло е спокойно.
Също един пиян се блъсна в на комшията неговата, а тя в нашата. Ударът не беше силен, но имаше леки щети.
Както и са ни пукали гумите преди години.
Говоря за 3-5к души населено място

Разбира се, тези случаи са за период от много години, като цяло е спокойно.
София, 46ца, в гараж. Трябва да си ми отрязали крака за да я спра пред блока и да не я вкарам в гаража. Колата нощува навън само по екскурзии и почивки. На работа стои на служебния паркинг. За 2 години има 2 паркинг щети от супермаркети или паркове.
- Oblivion
- Потребител
-
- Кара: Yamaha R1
- Мечтае да кара: E38 740IL
Подземен гараж с лична клетка заради мотора иначе колата ми е 3к и не ми пука да я оставям отвън ако нямах гараж. Но над 5 бона не бих си оставил МПС пред блока в никакъв случай много наркомани се навъдиха особено в София. Това никога няма да го разбера хора купуват апартаменти за 80-100к евра и се стискат за парко място или карат коли за 50 бона и си ги държат отвън 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Моите се уличници са били. Мечо Клечо е в гараж, ама то е щото се кара рядко.
Никога не съм имал проблеми...20+ години. Не и по местодомуване. Иначе в Мола се бяха опитали да разбият вратата на Опелчето ми...примерно.
А у селото където съм сега даже загубих навика да си заключвам колата. Седи си отворена.
Никога не съм имал проблеми...20+ години. Не и по местодомуване. Иначе в Мола се бяха опитали да разбият вратата на Опелчето ми...примерно.
А у селото където съм сега даже загубих навика да си заключвам колата. Седи си отворена.
Хм,хм...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
В момента нямам кола, но иначе в гараж (имам два)! Като си купя друга (ок. 15к да речем), пак ще е в гаража, съвсем близо е...Там са и моторите (сега е един)!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
В гаражи и двете, които са топли и чувството да си излезнеш зимата, колата ти да не се е удървила и да почне да духа топло след 300м.
А и като завали сняг през ноща, ми е любимо, нищо че е 2 пъти.

А и като завали сняг през ноща, ми е любимо, нищо че е 2 пъти.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
През деня стои пред гараж, защото е в центъра на Пловдив и ако я прибера все някои спира за "5мин." и ме блокира. Вътре спи мотор. Вечер седи пред блока на паркинг с камери.
Тия неща са си до човек... всеки път ме напушва на смях като видя някой чичак да разтяга от тия слънцезащитните платна, дето приличат на кухненско фолио по таблото на някоя 20 годишна кошница с висящи брони и изпопадали тасове
Абе байо, тя изкарала 15 години в Южна Италия и не ѝ се е сцепило златното табло, ти тука я пазиш
Заплесия голяма...
Същото е и с гаража... моите коли винаги стоят отвън. Гараж ползвам като склад за други неща - колелета, мотор, сноуборд, каяк, инструменти и т.н.
А зимата просто слизам, паля, заключвам и се качвам да си допия кафето, да се дооправя... след 15-20 мин клопане на място с парното на макс всичко се е стопило и вътре е сауна. Не е най-приятното, ама другото е по-неприятно
Искаше ми се и старт с дистанционно, ама май още не е възможно за Ф-ките на нормални пари?
Де да знам, идва ми натоварващо ако трябва да се притеснявам и за ламарината отдолу и съм възприел по-възвишен подход към тия неща
Т'ва за ф01, пазарна цена към 20-22к.

Същото е и с гаража... моите коли винаги стоят отвън. Гараж ползвам като склад за други неща - колелета, мотор, сноуборд, каяк, инструменти и т.н.
А зимата просто слизам, паля, заключвам и се качвам да си допия кафето, да се дооправя... след 15-20 мин клопане на място с парното на макс всичко се е стопило и вътре е сауна. Не е най-приятното, ама другото е по-неприятно

Де да знам, идва ми натоварващо ако трябва да се притеснявам и за ламарината отдолу и съм възприел по-възвишен подход към тия неща

Т'ва за ф01, пазарна цена към 20-22к.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ми сложи и едно Вебасто с дистанционно
)
Това ми е в списък от екстри при евентуалното купване на нов автомобил от по-скъпите
))
Иначе на ламариня не робувам. Писах , че си пробих бронята на шкодата в едно колче преди месец..ми така си седи с дупка и нямам никакво намерение да го оправям освен ако не стане за няколко часа:))
Хем имам каско
)

Това ми е в списък от екстри при евентуалното купване на нов автомобил от по-скъпите

Иначе на ламариня не робувам. Писах , че си пробих бронята на шкодата в едно колче преди месец..ми така си седи с дупка и нямам никакво намерение да го оправям освен ако не стане за няколко часа:))
Хем имам каско

Хм,хм...
Моджо написа:Ми сложи и едно Вебасто с дистанционно)
Да, то така става, Оп и готово

Имал съм кола с Вебасто и като знам к'во ходене по мъките беше, че тъпотията я запалила, я не и се е ошашкала с грешки по някаква причина, дето сигурно имаше тогава трима човека в страната, дето ѝ разбираха... а като си помисля кво опроводяване и окабеляване трябва на кола без - мерси

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Е че тя няма ли си печка бре ? Аз си я паля мойта и си се прибирам в къщата..доде дое време да тръгвам всичко е размразено и стоплено. Стъкла не съм стъргал от поне 15 години. Даже и преди да живея в къща просто си чаках в колата. Ама ако имам такава печка ще я цъкам с дистанционното
)

Хм,хм...
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Задължително в гараж, без значение от стойността на колата и дали има каско.
I love the sound of V8 in the morning...
Аз пък откровено робувам на колите си и не ме е срам.
Аз съм тоя чичко дето опъва слънцезащитните платна
, само дето не ми висят броните, но пък колата ми е от Южна Италия
. Моето слънцезащитно платно обаче е отвън - от тия вътре смисъл много няма. И основно го слагам заради кожата на предните седалки.
Имам си регистър на паркоместата и паркиращите в главата и паркирам по приоритет - едни места са удобни зимата, други лятото и т.н. На подходите към паркинга не спирам ...
Това като съм в София, иначе в къщата си седи в гаража.
И преди да ме съдите, опитайте да намерите здрава оригинална задна броня за Е34 с капаче за теглич, или здрави оригинални червени стопове, или оригинален калник без ръжди и т.н. Когато караш кола за която частите липсват без значение от бюджета, нещата са други.

Аз съм тоя чичко дето опъва слънцезащитните платна

Имам си регистър на паркоместата и паркиращите в главата и паркирам по приоритет - едни места са удобни зимата, други лятото и т.н. На подходите към паркинга не спирам ...
Това като съм в София, иначе в къщата си седи в гаража.
И преди да ме съдите, опитайте да намерите здрава оригинална задна броня за Е34 с капаче за теглич, или здрави оригинални червени стопове, или оригинален калник без ръжди и т.н. Когато караш кола за която частите липсват без значение от бюджета, нещата са други.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3