Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Море 2021-ва?!...

Мнение от Моджо » 12 Авг 2021, 9:50

Зависи кой какво търси и очаква най-вече. Големи, лъскави заведения, тип бг море Слънчак там няма. Ако се търси лукса, лъскавото, оберкелнер да те настанява, и подобни...Гърция не е за Вас. Няма смисъл да ходите.
ПП. Гркв много сте ящни бре. Ние 4 човека не моем да изядем 1 салата))).
Вурвуру на мен не ми харесва особено, Сарти па хич.и ето ти основна разлика. Ти искаш море градски тип. Аз искам селски тип. Заведение с повече от 10-на
маси избягвам. Плаж с повече от 20 чадъра също. Колко по-малко хора по-добре. И основно съм там на море. Не да ям, не да пия, не да обикалям. Всичко това си го има и в София,. Ма морето го няма. Е тая година в заведение не сме стъпили. Закуската и вечерята са ни в хотела. Обяда е прост, селски обяд. Доматка, чушка, сиренце, грозде, диня. Такива неща. Купени на пазара. Алкохол не пием, даже 1 бира не съм пил. И така де. Всъщност този тип почивка ми е разбирането за такава. Дори и когато сме на нашето море. Тва да идем в Созопол или Китен или Несебър... Без пари да е няма да отидем.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 12 Авг 2021, 10:13

Не знам, ние с приятелката последно вечеряхме в Кавала за 13.50 евро, салата, риба, пържени картофи, води. Не сме пили алкохол.
В този ресторант бяхме за да не каже някой,че сме седнали в някоя дупка https://goo.gl/maps/A6t72jvWgZB23ENy5
Да взехме си една салата, една порция рибта и една порция пържени картофи, като грамаж обаче са като за двама.

Тука в София същото нещо ми струва почти да не кажа двойно :mhihi: просто защото порциите са двойно по малки на почти същата цена.

По курортите в Гърция наистина е една идея по скъпо, но това важи и за нащо море тук.

До сега в Гърция никога не са ми сервирали гадна риба за разлика от в България :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 12 Авг 2021, 10:18

Моджо написа:ПП. Гркв много сте ящни бре. Ние 4 човека не моем да изядем 1 салата))).

Колко пък да сме ящни, аз съм 179см/75кг, жена ми 173см, и двамата активно спортуващи в диапазона 25-30 г. :lol:
Тая работа с огромните порции тая година конкретно не я видях, ама хич. За 6 дена сме сядали 10 пъти на 10 различни заведения. Салатите си бяха нашенски размер навсякъде. Говоря за Никити-Ормос Панагиас-Вурвуру-Сарти.
Нищо де, трябва да се пробва от всичко преди да се зачеркне.

П.С. и ние на прибиране седнахме в Кавала, в интерес на истината точно в същия ресторант, че беше близко до нагъчкания паркинг до пазарчето. И на мен ми направи впечатление колко е евтино там. С тая разлика, че пред теб не спират да бръмчат коли, камиончета и всякакви доставчици, ама айде сега. Надолу по курортите обаче е друго.
Точно в тоя ресторант скаридите и октопода бяха замразени. В менюто имаше цена за пресни и замразени, ама пресни нямало баш сега :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Авг 2021, 10:40

В Гърция само водата е евтина. Всичко останало е цифра.
Всяка година (тази и миналата пропуснах) ходя поне по 2 пъти в Гърция на почивка, като единият път е поне 10 дена.
Ами въобще не е евтино, и честно казано е и малко постно.
Единствено хубаво нещо, заради което ходя там са прекрасните плажове и невероятните гледки.
Храната там обаче е неоснователно скъпа и освен рибата, която много харесвам, другите неща не са ми много по вкуса.
Пример пържени картофки до плажа- 5евро една шепа картофти, и не бих казал, че са уникални.
Бира-5-6 евро?!
Хотелите са същата постна работа, дори и добрите им.
Два пъти съм бил в Турция на курорт и там храна, плажове, хотели и обслужване, ще ме извините, ама е "космос".
Българското черноморие не го харесвам вече. Единствено някаква носталгия от миналото, като дете, но ...вече не е онова нещо. Но пък има изключително приятни заведения, които сервират хубава храна и на края сметката ти е на цената на 2 бири и една риба в Гърция.

Но пък, ако човек отиде на море в Италия, ще разбере, че Гърция е по-добра. В Италия освен, че стаите са малки, плажа не е това, което трябва да е и храната не е кой знае каква.
Опитайте в Хърватско или Албания, от доста години Хърватия е интересна, а Албания предлагат вече страхотни неща на много приемливи цени.

А ако някога решите, че ви се ходи на наистина добри места, това е Тайланд. Евтина храна, предимно страхотни пресни плодове, уникално добра риба и рибни деликатеси, много места за посещения и евтиния. Само полета е скъп, всичко останало е прекрасно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 12 Авг 2021, 11:16

grkv написа:
П.С. и ние на прибиране седнахме в Кавала, в интерес на истината точно в същия ресторант, че беше близко до нагъчкания паркинг до пазарчето. И на мен ми направи впечатление колко е евтино там. С тая разлика, че пред теб не спират да бръмчат коли, камиончета и всякакви доставчици, ама айде сега. Надолу по курортите обаче е друго.
Точно в тоя ресторант скаридите и октопода бяха замразени. В менюто имаше цена за пресни и замразени, ама пресни нямало баш сега :lol:

За морските дарове не мога да кажа, щото ние само риба ядем :mhihi:
Иначе да, поне ти казват, че е замразена. Седни в София някъде където има риба и питай коя риба е прясна да видиш какво ще ти кажат, отговора винаги е "всичката" :mhihi:
Иначе когато бях аз беше затворена улицата (10 юли тая година), беше само за пешаходци и беше добре :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 12 Авг 2021, 11:42

Колкото и да не ми се искаше, тази година ходихме на нашето море, че за гръцкото не ми се рискуваше висене по границата, бъркане по дупки и карантини. Признавам си, че за пръв път останах доволен. Хотелът беше Сол Луна Бей в Обзор, ол инклузив, на първа линия, голям плаж отпред, хубави стаи, обслужване перфектно, чисти басейни, занимават децата. Само 2-3 яденета не ми харесаха, и то най-простите - кюфтета и наденички, което е супер странно да купят най-боклучавите на фона на всичката хубава останала храна. Вечер имаше забавления за гостите - първо детска дискотека, после за възрастните разни фокуси, циркови номера, танци, скечове. На практика не се наложи да излизаме от хотела изобщо, колата като я заключих в понеделник после в събота се сетих за нея като си тръгвахме. :) Имаше я и селянията със запазването на шезлонги от ранни зори с мятане на кърпата отгоре, при това И от чужденци, но дори и по-късно спокойно се намираха свободни около басейните. И цената малко височка идва като за БГ море, 420 лв нощувка, но пък като цяло сме доволни и това е важното.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 12 Авг 2021, 11:55

В Лефкада бяхме тук- https://www.booking.com/hotel/gr/elleri ... bility_msg - никакви забележки. Гръкът ме чакаше с карта на плажове и заведения. Беше на разположение 24/7 за всяка информация или прищевка. Един път запалих барбекюто- ей така за кеф..много имах желание да хвърля едни риби в него, иначе ядохме само в ресторанти.

После Закинтос - https://villa-mare.gr/ Има го в букинг и в airbnb. Директно му звъннах и се разбрахме за 90 евро на вечер (трима сме, детето е на 8 г.).Пратих му по сметка 100 евро капаро да запазя, останалото на място. И тук подобно на Лефкада. Чака ме с карта и обяснява кой плаж е с пясък, кой скали- за гмуркане, къде е залезът, къде лодка да наема, къде е най-скъпия и хубав ресторант на острова, но си заслужава всеки лев (евро)....Това незнам дали да го броя като позитив, щото и жена ми слушаше внимателно и първата и работа беше да провери в нета и да запази маса... https://www.nobelos.gr/restaurant/ , още един в близост - https://orizodesrestaurant.gr/ - масата нещо не ни хареса, че не беше близо до терасата с гледка и веднага разместиха и ни нагласиха (нещо обичайно в Гърция). Общо взето ние първо проверяваме местата, където ще ядем, защото не навсякъде става. Затова пък има инфо в нетa. Хората оценяват и пишат.
Удължих с няколко дни и запазих в https://www.booking.com/hotel/gr/z-for- ... #hotelTmpl (намерих телефони и запазих директно пак с 20 евро надолу от букинг) за да разгледаме южната част на острова, но не съм впечатлен. Лаганас и Закинтос нещо като нашия Сл.бряг. В северната част преобладават французи и италианци и е по-хубаво според мен. В южната - поляци и румънци основно и е едно като сгъчкано всичко - къщите и хотелите един до друг, но пък кипи нощния живот яко.
Супер доволни останахме. Абсолютно без забележки. Около 2 седмици истинска почивка без никакви проблеми. Сега предстои на бг море да ходим :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Авг 2021, 13:43

От цените по-рано това са порциите.
Големи или малки всеки вижда.
Телешко, агнешко манджа , салати с 150гр сирене и т.н.
Цените са Перфекти, в бг няма такива Цени с такова качество никъде.
Да, на плажа бирата и кафето са скъпи!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 12 Авг 2021, 15:46

Този ресторант Немезис в Кавала ми е в листата на любимите. 1.2 кг фагри за 20 евро само там съм ял :) Вечер улицата е само пешеходна и няма трафик.
Иначе е нормално калмари и октоподи да са замразени, ама поне ти го казват. Сега не им е сезонът и няма откъде да ти хванат пресни. През есента и зимата е друга работа. Яжте трапсало, което го има прясно целогодишно и много прилича на каламар. Често го пробутват на туристите точно като такъв. Обикновено са дребни и месото е червеникаво, а не бяло. Аз ги обичам повече от калмарите. Освен това малката тайна е, че октоподът трябва да се замрази задължително преди да го готвиш, защото така му се разрушават мускулните влакна и става крехък. Аз си хващам пресни и после ги замразявам с тази цел. Убеден, че не може да се различи на вкус замразен от пресен калмар. Все пак не седят с години във фризерите като тези, дето ядем в България и не са океански, а местни. Почти винаги в менюто си пише ако нещо е замразено. При рибата няма такова нещо, винаги е прясна, освен ако не поръчвате някакви екзотики като акула или сьомга, които не са особоно търсени и популярни в Гърция. Може да им се намерят много кусури на византийците, ама храната и обслужването не са сред тях със сигурност.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 12 Авг 2021, 16:36

Никой не е казал, че в Гърция е евтино.
Кат в бг си е, ама в евро. С търсене може и като цени в бг да си намериш.
Аз малка порция не съм видял. И наистина ако изям салатата заедно с децата, не сам, ще се наяда доволно.
От друга страна аз ям малко по принцип)). Яденето е до вкус. Нито им харесвам гадните и много скъпи супи, нито мусаката, нито обичам риба и морски дарове. Ми кат не обичам има пък сувлаки. Ма тва не значи, че храната е гадна по принцип. За цените, отваряте лидъл. Гр и гледайте, сравнявайте.
Пп Правя си комплимент, че дрът, неспортуващ активно съм 1 сант надолу и 5 кила нагоре от гркв))
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Авг 2021, 20:23

Пичове, вие верно ли сравнявате храната по морето в Гърция и България? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Авг 2021, 20:42

Не само сравняват, дори изкарват нашата по-добра

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 12 Авг 2021, 21:35

Моджо написа:Никой не е казал, че в Гърция е евтино.
Аз малка порция не съм видял. И наистина ако изям салатата заедно с децата, не сам, ще се наяда доволно.
От друга страна аз ям малко по принцип)). Яденето е до вкус. Нито им харесвам гадните и много скъпи супи, нито мусаката, нито обичам риба и морски дарове. Ми кат не обичам има пък сувлаки. Ма тва не значи, че храната е гадна по принцип. За цените, отваряте лидъл. Гр и гледайте, сравнявайте.
Пп Правя си комплимент, че дрът, неспортуващ активно съм 1 сант надолу и 5 кила нагоре от гркв))

Последните 2 лета ходя на Приморско (с малко дете съм и с тия неща по границите го играя на сигурно) 2020 г. морето ми беше по-скъпо от това 2019 в Гърция, тази спокойно мога да кажа че е още едни 20% отгоре (на същите места като миналата година храна и хотел). Като отворя букинга, спането в Гърция е по-евтино ( за места със същото качество като тук на който съм бил). За храната не мога да кажа дали се е вдигнала.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 12 Авг 2021, 22:08

///M Power написа:
Моджо написа:Никой не е казал, че в Гърция е евтино.

Последните 2 лета ходя на Приморско (с малко дете съм и с тия неща по границите го играя на сигурно) 2020 г. морето ми беше по-скъпо от това 2019 в Гърция, тази спокойно мога да кажа че е още едни 20% отгоре (на същите места като миналата година храна и хотел). Като отворя букинга, спането в Гърция е по-евтино ( за места със същото качество като тук на който съм бил). За храната не мога да кажа дали се е вдигнала.

Айде стига глупости...
Няма вариант аналогична стока/услуга тук да е по-скъпа отколкото в Гърция...

Разбрахме как излиза по-евтино в Гърция:
Не знам, ние с приятелката последно вечеряхме в Кавала за 13.50 евро, салата, риба, пържени картофи, води. Не сме пили алкохол.

Представям си каква е била тая риба като кило див лаврак е 50-60 евро по ресторантите...
Ние 4 човека не моем да изядем 1 салата))).
...
Е тая година в заведение не сме стъпили. Закуската и вечерята са ни в хотела. Обяда е прост, селски обяд. Доматка, чушка, сиренце, грозде, диня. Такива неща. Купени на пазара. Алкохол не пием, даже 1 бира не съм пил.

Щайгите с доматите от вкъщи, без заведения, без бири, сигурно и за децата не може сладолед, че е 2-3 евро...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 12 Авг 2021, 22:12

Личи си,че никога не си ходил в Гърция, Гаврос ядохме, менюто го има в линка по горе, сметни си го сам :mhihi:

Между другото на плажа ми излиза същото като в България реално, защото на 90% от местата няма такса за чадър/шезлонг/масичка и средно плащам по 35-40 евра за цял ден консумация.

Вечерите по курортите ми се връзват средно от 35 до 50 евра за двама.

Естествено може да изтъниш с гиросче за 3.50 евра ама не е това идеята :mhihi:

Кавала и този ресторант е просто изключение на евтиното, но въпреки това в Гърция на мен лично НЕ ми излиза по скъпо отколкото в България,а в България на морето отношението е едно... доста по отвратително отколкото в Гърция, а сметката пак ми е 60-80 лева за вечеря за двама.
Последна промяна DigitalExile на 12 Авг 2021, 22:17, променена общо 2 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата