Правила, тертипи, пинизи, поведение на работното място.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Правила, тертипи, пинизи, поведение на работното място.

Мнение от Моджо » 13 Авг 2021, 17:30

Че ме провокира Мощния с отпуската.
Почвам с мен си, като аз съм виден темерут и не съм голям пример за подражание. Може би.

1. Колегите са ми колеги. Не са ми приятели.
2. Отишъл съм там да работя, не да си пиля ноктите. От това следва:
3. Не поемам чужда работа само защото аз я мога, но не е това , за което съм назначен. Мога да дам акъл и до там и то не постоянно. На този дето не може, му плащат да го може.
4. Предпочитам колегите ми да са около и над моето ниво. Това ми е стимул да уча и да ги гоня.
5. Празни приказки, обсъждане на мачове и курса на Криптото по 1 час и кой къде бил снощи не ме кефи.
6. Мисленето цела сутрин какво ще ядем на обед също. Когато бях нещо като меринджей така им въртях почивките, че повече от 2-ма / и то такива дето не се обичат много/ едновременно в почивка нямаше. Че иначе забравяха да се върнат.
7. Фирмата и дейността и ме интересуват дотолкова доколкото са коректни и "точни" и само в частта, която ме касае. Няма да почна да харесвам опера примерно щото съм отишъл да работя нещо в операта. Или няма да се гордея , нито да ида да работя в Апъл за 1000 лв заплата, само защото е Апъл. По-добре чистачка с 3000 лв.
8. Мазнене, лигаване, подхилкване, приказки зад гърба, интриги, двуличие - НЕ, НЕ, НЕ, и НЕ! Ако някой е капут отивам и му казвам, че е такъв. Къвто ще да е, дори и шеф. Ако някой смята, че аз съм капут да дойде да ми го каже.
9. Работата е работа, там лични неща няма.
10. Канчето на другия си е негово канче. Мен не ме интересува тяхното, както и моето не трябва да интересува тях. Пример аз мога да ходя и да си тръгвам когато си искам в/от офиса. Тия дето гледат в моето канче и задължително треа са в 9 там малко не им харесваше тая работа. Ама след кратък разговор почнаха да не забелязват. Нито работят това, което аз работя , нито им е работа да ме коментират кога и как ходя в офиса.
11. Абсолютно коректен и лоялен съм към този, дето ми дава хляба. Не коментирам шефове и техни решения по никакъв начин освен ако не ме помолят за това.
12. Наясно съм, че въпреки 15 години вече "служба", не съм нито незаменим, нито безценен, нито някой е длъжен да ме търпи и държи "заради доброто старо време" или заради черните ми очи. И че новите колеги не стават за нищо и са прости като фасул и само аз съм корифея.
13, Не съм пъдар на никой нито обичам да командвам. Като поставя задача очаквам да се свърши коректно и навреме и без оправдания 1 час преди крайния срок. Ако се налага да контролираме един друг и да се дебнем някой не е за тая работа.
14. Да се ЛЪЖЕ е недопустимо. Ела и ми кажи, искам 3 дена да ида да кръкям - ще те пусна. Ама да ми носиш болнични, очевидно фалшиви, да ми се оправдаваш с некакви съчнинени истории - нема да стане.

Още мога да се сетя ма давайте и Вие.
Хм,хм...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Re: Правила, тертипи, пинизи, поведение на работното място.

Мнение от Spunky » 13 Авг 2021, 17:54

Хубав пост, съгласен съм. Сравнително малко работници са с твоето мислене, те са най-ценни, а в същото време са и най-лесни за управление и комуникация.

Бих добавил, че не правя на някой нещо, което не искам на мен да направят.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 13 Авг 2021, 18:11

Точка 10 звучи толкова добре...само дето винаги чуждото канче е по-интересно :banghead:

С малки изключения ни се припокриват идеално вижданията за работния процес
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Авг 2021, 19:35

Това е някаква казарма тая работа . Аз такава работа не мога да изтрая ако се наложи , баси и правилата законите :shock:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 13 Авг 2021, 19:36

15. Ненавиждам мрънкане и мрънкачи.
16. Мразя в червата бумащината.
17. Псувам кат каруцар))))
Тва вече е лично де.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 13 Авг 2021, 19:40

Да не работиш надзирател в затвора ? :shock:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 13 Авг 2021, 19:41

Хаха, не, защо. Кое не ти харесва?
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 13 Авг 2021, 20:32

Аз не съм напълно съгласен с написаното. Прекарвам 5 дни с тези хора, ако не сме в добри отношения и не се сприятелим, за мен това е пропиляно време. 1 час да обсъждаме нещо, защо не? Ако обстановката го позволява и не е натоварено, нямам нищо против, дори съм с две ръце за. С колегите от отдела имаме една малка топка, като е много слаб ден, два три пъти за по 15 минути излизаме да поритаме пред офиса. Когато някой има празник, сядаме цялата фирма на обяд заедно за да го уважим. След няколко дни началника има рожден ден, поръчали сме му лодка.

Като има работа, се работи и това е.
Иначе аз лично мразя липсата на дисциплина, натегачеството, говоренето зад гърба, снасянето на информация пред шефа вместо да го кажеш на когото трябва.

Колегите ми са съвестни и ако някой допусне грешка, с удоволствие ще го покрия, знам, че не е нарочно. Когато аз допусна грешка, някой колега ще дойде лично при мен да ми обясни за да не в допускам пак.

Ако не си помагаме в нужда с колегите, защо сме колеги? Това, разбира се, важи само когато колегите са свестни, в предната работа беше ужас, от тъп, по-тъп, там вече нищо от горенаписаното не важи, нито можеш да се сприятелиш, нито да разчиташ на тия хора. Така не може да се работи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 13 Авг 2021, 20:46

Може би точка 8 и 14 са донякъде приемливи , просто са част от обществената норма на поведение . Останалото са стереотипи които няма нужда човек да си ги налага сам без нужда . :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 13 Авг 2021, 21:22

Мхм. Стереотипи са, да.
Имам къде 30 години трудов стаж.
От носач на щайги до ръководител така на бая хора. Видял съм кажи речи всичко и си стоя зад правилата твърдо. Като да речем повече съм от страната на шефовете като виждане.
Дрифти, за да имаш добри отношения с колегите си няма нужда да сте приятели. Поне както аз разбирам приятелство. Да си моабетите доде си пиете кафето е ок ама не един час. Ако всеки ден имаш време да си праиш моабет по 1 час плюс обяда оше толкова...в моята работа има винаги какво да научиш още, а не да си праиш мохабет. Що да ви държа 8 часа, минавате на 6 без да ви пипам заплатата. Ще ми спестите разходи по офиса)))

ПП кога дойдоха да ми монтират камината, шефа им не пи кафе, не обядва, не си пуши цигарите, не се спря 10 минути да почине.
Я е обелил 3 изречения през цялото време, я не.
Ама свърши работа перфектно.
И той е темерут кат мен))) . И вместо да откараме до 8-9 вечерта, в 5 следобед всичко беше готово. И после не отиде с останалите да льока бира, а се прибра при децата си вкъщи където е имал още работа. И всичко това в неделя.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 13 Авг 2021, 23:15

Много зависи от сферата на дейност. При интелектуален труд да си 8 часа плътно застъпал е трудна задача. Някои хора нямат проблем с това, но поне личните ми наблюдения са, че ако някой работи нон стоп, в дългосрочен план прегаря и или му пада много продуктивността, или сменя фирмата. Затова и моето мнение е, че моабета тук-там е полезен. Разбира се, в разумни граници. Нямам твоя опит нито като продължителност, нито от страна на мениджър, така че просто изразявам моята гледна точка, не твърдя, че съм прав, нито, че ти си в грешка.

И в моята работа винаги има какво да се научи - необятна сфера е. Днес например следобеда беше спокойно, имаше време за учене така да се каже, ама нямаше сили. Толкова ужасна седмица, направо ни смазаха от работа, днес от 3 следобед просто се молех да свърши деня. Представям си някой шеф да беше дошъл да ме кара да уча нещо - аз едва успявах да се концентрирам в задачите си от умора.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 14 Авг 2021, 0:06

Моджо написа:...

Над половината от точките ти бяха валидни ама преди Короната. Сега с масовите хоум офиси ми е много интересно как си накарал някой/и да ти спазва/т правилата :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 14 Авг 2021, 0:11

Хоум офисът е нож с две остриета. На живо може да се придава вид, че си много зает, все по срещи, бодра крачка напред назад, с ефективност близка до нула. В хоум офис състояние, това, което е най-видно, е свършената работа. Ако меренето на производителност се фокусира върху свършената работа, с ясно разбити и къси задачи, а не на пълния календар, всички мурафети рано или късно лъсват.
---

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Авг 2021, 0:20

Едно приятелче от месеци е така. Ама искат камерата му да е непрекъснато включена ... Отделно гледат, какви ги върши.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Авг 2021, 0:58

Някои точни попадения в тази тема… да напиша и аз това онова от позицията си…

При мене няма скрито покрито- казвам истината и директно в очите- нямам задни мисли включително като говоря на най- високо ниво в компанията.

Ако някой иска да воюва с мене и го усетя два- три пъти че търси конфликт го извиквам на 4 очи и обяснявам кое как- никога след това не съм имал рецидив. Явно съм убедителен

Ненавиждам бюрокрацията която понякога ми идва в повече защото работя в европейска фирма. Критикувам я открито и не я развивам в моя отдел.

Хваля хората като заслужават и им скърцам като … заслужават. Никога не си присвоявам чужди резултати.

Решенията ги взимам еднолично, но съм дал ясен знак, че слушам критики и нищо не е окончателно

Имам нулев толеранс към драми, интриги и задкулисни игри.

Не толерирам лъжата. Под никаква форма. Всичките ми хора са високо платени (мисля, че най- ниската заплата е все пак 6 цифрено число) и очаквам да се държат като зрели смислени хора които се самоуважават достатъчно, че да не си плюят в лицето.

Кой колко работи не ме интересува щом са си свършили задачите на време. Ако някой му идва в повече очаквам да вдигне ръка и да уведоми мениджъра си и да може да защити позицията си.

Винсги държа всички на една ръка разстояние. Работата ми е източник на заплата и професионално удовлетворение- и двете нямат никаква връзка със останалата (лична) част от живота ми. Никога не го забравям и не правя изключения.

И така… менажирането на голяма група хора е упражнение по баланс и компромиси. Идеално положение няма.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Извън Темата