Проблем в КАТ със смяна на талони.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Проблем в КАТ със смяна на талони.

Мнение от Jordana » 14 Авг 2021, 7:05

Ако не се чете номера вероятно мързеливеца ушев го пише без номер . В последствие обаче това без номер означава че там на мястото за номера не трябва да има никакви цифри - трябва да е чисто . И обикновено пък на такива коли които пише без номер като минават кат ушаците се амбицират да разчетата номера и да докажат че има престъпление . Тогава особено настоятелно се гъзурчат да намерят нещо нередно . Прехвърлял съм кола дето пише без номер и се събраха трима капацитети от целия кат да търсят номера , първо един после звънна някъде дойдоха още двама да търсят номера . Сега най вероятно ще му затрият колата на колегата щото най вероятно е веществено доказателство докато не мине делото няма мърдане .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Луноход

Мнение от pepsin » 14 Авг 2021, 7:13

Колега за съжаление ще трябва да пийнеш една горчива чаша студена вода.Потърси си правата,за да можеш да си вземеш парите от продавача,това е мое мнение и по-вярвай ми,че тази кола няма да я видиш вече.За съжаление тук в Бг.доста от търгашите са мошеници.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 14 Авг 2021, 7:26

По-лошото е като съм гледал на какви места ги съхраняват колите безстопанствено. Действай бързо, виж някакъв адвокат, който е имал такъв случай за консултация.
Аз скоро ходих да ми дописват категория в талона. Минаваше ми през ума да не стане някоя такава простотия с рама или двигател, защото не бях минавал канал, само по документи бях прехвърлил. Добре, че нямах проблем, защото гледаха.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 14 Авг 2021, 12:49

sub_eleven написа:По-лошото е като съм гледал на какви места ги съхраняват колите безстопанствено. Действай бързо, виж някакъв адвокат, който е имал такъв случай за консултация.
Аз скоро ходих да ми дописват категория в талона. Минаваше ми през ума да не стане някоя такава простотия с рама или двигател, защото не бях минавал канал, само по документи бях прехвърлил. Добре, че нямах проблем, защото гледаха.

Честно ли за една екокатегория, за която си имал и бележка, нали?, чак канал трябва да минеш :dummy:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Авг 2021, 15:01

Мен това с канала при пререгистрация на кола с бг табели, дори и без смяна, ми е мега малоумно.. :kuku:
В КАТ мега приятни и възпитани полицаи и служители има, както и такива с отношение за тричане :lol: :help:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Мнение от ozBMW » 14 Авг 2021, 20:56

От трети лица разбрах че колата е със сменяван двигател,защо са пилили номера не знам,само дано не се окаже че е краден.Предишния собственик го питах още първия път като ме върнаха от КАТ дали е сменяван той каза че не е :ranting: Ако ми беше казал тогава щях да видя какви цифри се виждат да ми напишат фактура и готово и нямаше да се стига до тука :dunno: Какви са тия хора не знам,сега като задърпат по полиция и него и жена му ще му хареса.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 14 Авг 2021, 21:03

Е в такъв случай дано си я прехвърлил в/у сумата която си я купил, за да си върнеш парите

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 15 Авг 2021, 6:58

@ozBMW по-добре сменете адвоката. Само с фактура без документи няма да стане, а да намерите двигател само по цифрите, които се виждат е невъзможно. И то за документите само. Чувал съм за коли двойници, когато тук е регистриран двойникът и когато се регистрира и оригинала, много бързо установяват кой кой е. И кой кога и какво е представил. А и покрай Шенген и свързване на информационните масиви, кой знае колко още коли ще изскочат. На запад не пише номер на двигател, но това не значи, че не знаят какво има в дадена кола. Предишния може и да не е знаел, но и да е извършил той смяната, няма какво да му направят. Много трудно ще докажат каквото и да било за него. А вие сте им под ръка. Дано всичко се размине благоприятно. Успех!
Последна промяна ID A на 15 Авг 2021, 7:09, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Авг 2021, 7:09

Не правят ли рентгеноскопия преди да започне цирка в подобни случаи ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d Mpack
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338

E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD

328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD

318is coupe 10.1998 SOLD

E39 530d 1999 Mpack SOLD

Мнение от Powerslide » 15 Авг 2021, 10:05

Колеги някой знае ли къде се намира номера на двигателя при Ф10 Н57 2011г ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ozBMW » 15 Авг 2021, 15:33

Jordana написа:Не правят ли рентгеноскопия преди да започне цирка в подобни случаи ?

Те в тоя КАТ надали са чували за нещо такова :dunno: :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 19 Авг 2021, 9:13

c04 написа:Честно ли за една екокатегория, за която си имал и бележка, нали?, чак канал трябва да минеш :dummy:

Сертификат по шаси от производителя. И пак колата през канала. Цялата работа беше за да падне данъка с около 150лв на година. На тръни бях докато минавах канала. Все пак не бяха вписали евро категория и какво ли не друго можеше да не са вписали. Но всичко беше ок. После от общината сами си го коригираха автоматично, без дори да ходя.

Off оня ден/вторник/ регистрирах една кола в кат София, толкова народ в последните години не бях виждал. Ебати ужаса беше и се чакаше доста.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ozBMW » 19 Авг 2021, 19:14

Говорих с адвокат,каза че единствено мога да съдя предишния собственик да ми върне парите :dunno: :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 20 Авг 2021, 8:18

Можеш да заведеш иск*, пък какво ще стане е друг въпрос.
На какво основание, измама по ЗЗД? :lol:
И най-келявия адвокат на ответната страна ще парира тая тъпотия и всичко приключва. С два адвокатски хонорара и такса на твой гръб, естествено. :lol:
Има и друг въпрос, при теоретично разваляне на сделката ти ще му върнеш чудото на баварската техника, а той ще трябва да ти върне парите по договора за покупко-продажба, които подозирам не са тези, които реално си платил, та пак греда.

Моят съвет е да се присетиш къде в провинцията имаш приятели, съученици и добри познати. В провинцията номерът с почерпка на канала за да се регистрира отново без номер на двигател минава почти навсякъде, регистрирате си колата на името на твоя приятел и когато ѝ се нарадваш я продаваш на следващия по веригата от негово име.
От теб се иска да не вкарваш приятеля си в разходи от към данъци и ел. фишове, пълномощно от него към теб за продажба напред във времето и обратно писмо, в случай, че реши да злоупотреби. Вечеря в хубав ресторант също не е лоша идея. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 20 Авг 2021, 8:24

Хубаво, ама аз разбрах , че колата е задържана и не е в него. Свършило е вече.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата